Last news in Fakti

19 Януари, 2024 21:05 3 299 106

Руските дипломати извършили погром и грабеж в генералното консулство в Русе

  • русе-
  • руско генерално консулство-
  • погром-
  • грабеж

Това станало преди да се изнесат от България

Руските дипломати извършили погром и грабеж в генералното консулство в Русе - 1
Снимка: БНТ

Руските дипломати, изгонени от Генералното консулство на Руската федерация в Русе през юни 2022 г., са нанесли огромни щети на сградата при напускането. Те свалили касите на вратите и крановете на мивките, липсват мебели и кухненско оборудване. Това разказа пред БНР арх. Венцислав Илиев, който е автор на проекта на сградата. Сградата е необитаема от напускането на дипломатите.

Във вторник специална комисия е направила оглед на състоянието ѝ и констатира, че са нанесени щети на имуществото при напускането на обитателите. Сградата, в която се помещаваше дипломатическата мисия на Съветския съюз, а след това на Руската федерация в Русе, е на изключително атрактивно място в града, с просторна градина и двуетажна постройка за административни и жилищни нужди. Имотът е частна общинска собственост и от 1985 г. насам в бюджета на града са влизали наеми.

След като бе взето правителствено решение за изгонването на 200 руски служители в дипломатически служби, руснаците от консулството в Русе напуснаха. Не последва никакъв скандал, но се оказа скандално състоянието, в което са оставили сградата.

Вчера реших да отида и да видя какво става. Останах изненадан, че ги няма касите на вратите и помислих, че Общината ги е свалила. На втория етаж, където са апартаментите, всичко беше махнато. Тук и там липсваха и крановете на мивките. За да е по-разбираемо, ще обобщя - при напускането си от Русе дипломатите са изтръгвали вратите на стаите с касите, батериите на мивките, леглата, мебелите, кухненското оборудване - все неща, които на малцина би им хрумнало да отнесат в родината си, разказа архитект Илиев.

Преди да стане дипломатическа мисия на терена в кв. „Възраждане“ е имало детска ясла. През 1984 г. обаче, по време на смяната на имената на мюсюлманите, партията взема решение да създаде след повече от 100 години отново Генерално консулство на руснаците в Русе.

В тогавашната „Проектантска организация" двама млади архитекти получават задача да преустроят детската ясла в дипломатически комплекс. Печели проектът, който се отличава с функционалност и хармония на арх. Венцилав Илиев. Срокът за работа е 9 месеца. Започват през януари и през септември идват другарите от Съветския съюз.

„Това ме накара всеки ден да бъда на обекта и всеки един детайл минаваше през мен. Направихме обзавеждане на кабинета на консула, на вицеконсула. Горе има пет апартамента. Задължително бяха изпълнени кухненските шкафове. Руснаците нищо не промениха през тези години. От октомври 1985 година, когато подписахме Акт 16, до вчера аз съм влизал само един единствен път“, спомня си арх. Илиев.

В приземния етаж има сауна и подземна конструкция за дизел агрегат. Оградата, която по проект е била метална, някъде през 90-те е зазидана и опасана с бодлива тел.

Трябва да бъде сформирана юридическа комисия, която да разгледа всички договори, които са били сключени за отдаването под наем на този имот. Той принадлежи на гражданите на Русе. Време е да му се придаде някакъв смисъл с нова цел. Да спре да изглежда като бастион - с вишки, охрани, бодлива тел, недостъпен, а хората да изпитват страх, когато се приближават. Това символизираше Руската федерация и продължава да го символизира в цяла Европа. В техните глави всичко, което са имали на разположение, им е бащиния. Бих препоръчал на Руската федерация да си вземе и Паметника на Съветската армия в съседство и да си го приберат и него, коментира общинският съветник Деян Герасимов.

След изнасянето на руските дипломати ще се наложи ремонт на сградата. Не е ясно кой от общинската администрация е приел обекта в този вид и дали сградата е посетена непосредствено след напускането им.

Архитектът, проектирал сградата, предлага тя да остане общинска.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    54 60 Отговор
    Нашите политици правят същото всеки ден ,но не виждам нищо да пишете тук??!!!
  • 2 Запознат

    42 93 Отговор
    Тази сграда е строена от СССР и е собственост на Руската Федерация

    Коментиран от #8, #16, #24, #33, #88, #95, #98

  • 3 12343211

    21 2 Отговор
    И как се кове изстинало желязо?!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Варненец

    67 47 Отговор
    Факти, защо винаги закъснявате, това беше преди седмица. В гена на ушанките е да крадат, това което никога няма да могат да произведат.
  • 7 Българин 🇧🇬

    67 33 Отговор
    България се управлява от доказани бандити и измамници. Асен Василев в Англия краде от съдружниците си, а в САЩ дължи 2.5 милиона долара на гражданин. Кирил Петков е мошенник излъга за двойното гражданство в декларация. Борисов е доказан краде на милиарди. Пеевски е в Магнитски за корупция и не декларирани доходи за милиарди . България е отстъпна държава.
  • 8 Варненец

    66 38 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Само дето нищо рушко няма в нея, рушляците и връзки за обувки не могат да направят сами. Те затова крадат, знаят, че като се приберат в блатото, такива неща там няма.

    Коментиран от #23

  • 9 Професора

    36 63 Отговор
    Сградата е руска собственост може да си правят вътре каквото си поискат.

    Коментиран от #15, #40, #94

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Варненец

    53 32 Отговор
    Пак задавам резонния въпрос, с какво точно е велика рушка? Някой ще ми отговори ли? Какво точно създаде? За разрушения няма да питам, там са велики, защото са блатни неандерталци.

    Коментиран от #46, #50

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Цензура

    67 31 Отговор
    Все си мисля, че ако руските дипломати се бяха качили на самолета, мъкнейки на гръб каси от врати и кухненски шкафове, на някой щеше да му направи впечатление !!! Кой ще мъкне такива простотии, бе - на хиляди километри - и то дипломати, които не е като да нямат пари да си обзаведат жилищата? Русофобската олигoфpeния вече надминава всякакви граници !!!
    В кой български град един имот може да стои необитаван и вероятно неохраняван месеци наред и да не бъде разграбен?

    Коментиран от #20, #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Варненец

    41 22 Отговор

    До коментар #9 от "Професора":

    Лъжеш се не е рушка собственост, само в копейската ти глава може да има нещо рушко в България. А ти се замисли, защо великите ти господари крадат кранчета за мивки, врати с касите и тоалетни, защото никога няма да могат да ги направят.
  • 16 Чичотиойчуков

    28 16 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Българска собственост е. Сега копейките ще го възстановят. Най много труд да положи онзи патриот дето кръстил детето си с прекрасното българско име Силвестър.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Оги

    19 11 Отговор
    България е кочина ,трябвало да вкарат там шиши ,Боко ,Киро и Десислава !!
  • 20 Ти лудцензура ли си?

    30 25 Отговор

    До коментар #13 от "Цензура":

    Не си ли чувАл за дипоматически камиони, какви самолети, какви копейки ни пробутваш за центове?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Варненец

    35 29 Отговор

    До коментар #13 от "Цензура":

    Който може да мъкне десетки километри моноблок от Украйна, може да завлече и врата о България, това е блатото, копейкин.

    Коментиран от #27

  • 23 Цензура

    32 26 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Хахахах,абе- мозъчно недъгаво същество, ти ако отидеш в Москва, ще мислиш, че си на друга планета,бе... дори в метрото всяка станция е като царски дворец... Свети Василий Блажени знаеш ли какво е? Този великолепен храм, световна културна ценност, е целият от дърво... и според тебе тия хора не могат да направят кухненски шкафове и каси за врати? Такива като тебе трябва да бъдат евтаназирани, просто за да не се мъчат...

    Коментиран от #30, #31

  • 24 Варненец

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Значи казваш, че ако аз построя къща някъде, тя не е на собственика на мястото, а моя???
  • 25 Град Симитли

    17 14 Отговор
    Римляните, първи братовчеди на "арх." илиев са я разкостили!
    По негова заповед...
    Да може да получи 5мин медийна русофобска слава!
  • 26 А бе

    18 15 Отговор
    Мръсни орки!
  • 27 Марш

    25 18 Отговор

    До коментар #22 от "Варненец":

    Дeбилчик - и кой ще мъкне пералня на гръб на бойното поле, под снаряди и куршуми, че и да я прати с въздушна поща на хиляди километри, да не говорим,че това ще му излезе по-скъпо, отколкото да си купи нова?

    Сигурно е жива мъка да съществуваш с една мозъчна гънка.... :(((((

    Коментиран от #35

  • 28 Варненец

    13 11 Отговор

    До коментар #21 от "Щерев":

    Манго е вГъзражданския ви лидер.
  • 29 Биби Кинк

    9 9 Отговор
    Кенефите не са ли зели деа? Де се е изжиркал батко Пундйо се земат клекалата,да си имат за спомен пиенците. Ма е нормално бе, че турат сеги у Ермитажа у Путлербург!
  • 30 Ти лудцензура ли си?

    12 15 Отговор

    До коментар #23 от "Цензура":

    Хахахах,абе- мозъчно недъгаво същество, ти ако отидеш в Москва, ще мислиш, че си на друга планета,бе... Тези диплумати защо си мислиш че живеят в мацквата ти?
  • 31 Варненец

    22 18 Отговор

    До коментар #23 от "Цензура":

    Вярно е, там са на друга планета, скоро гледах репортажи от мАцквата ви, имате сауна на улицата и фризери, вместо стаи. Ама голяма работа сте бе :) При това, репортажите са от вашата пропагандна рия новости.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ха Ха

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Руска, а пък плащали наем на общината, а?! Умен по цялата глава.
  • 34 като как

    14 9 Отговор
    Цитат
    дипломатите са изтръгвали вратите на стаите с касите, батериите на мивките, леглата, мебелите, кухненското оборудване - все неща, които на малцина би им хрумнало да отнесат в родината си, разказа архитект Илиев.

    Това чорапа ли им го е закарал

    Издиша писаното.
    Еле пък общината е била длъжна да приеме тогива имота по опис

    но давайте
    Както казваше старшината в БНА
    Като падне атомната бомба - тогава аз ще се смея
  • 35 Варненец

    17 18 Отговор

    До коментар #27 от "Марш":

    Имаше много видеозаписи, точно как такива неща мъкнат ушанките, ама ти слушай мутрафанката, тя ти нарежда да отричаш.

    Коментиран от #45

  • 36 Мда

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    И тоалетните чинии са отмъкнали.
  • 37 Станчев

    13 7 Отговор
    Интересно е да се разбере дали наемът платен в процеса на използване ще покрие нанесените щети?
    Убеден съм, че са плащали символично!
  • 38 Софиянец

    19 13 Отговор
    Пак разкази, приказки и измишльотини, а една снимка или видео с погрома НЯМА!
    После се чудят що сме русофили и мразим всичко евроатлантическо 😂😂😂

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 А бе

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Професора":

    Ти си руска собственост, на каишка! Сградата е общинска, "умнико".
  • 41 Иван

    15 5 Отговор
    Най-плоските глупости,които могат да се измислят .

    Коментиран от #44

  • 42 Варненец

    12 7 Отговор

    До коментар #38 от "Софиянец":

    Защото сте не много умни, комундета и инфантили.
  • 43 Шопо

    10 11 Отговор
    Турското робство е продължило 500 години, но тогава не е имало електричество нито интернет, САЩ може само да мечтаят за 500 години колониална зависимост на България.
    В най лошия случай Русия ще ни освободи
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кнаус 485

    15 13 Отговор

    До коментар #11 от "Варненец":

    Въпросът за знаещите въобще не е резонен..... За не знаещите, малко училите може да има резон...... Допускам че си роден след 90-та година когато образованието девалвира и затова питаш какво е великото на Русия.... Няма да ти отговоря, защото трябва да пиша цяла вечер и пак няма да съм сигурен, че си разбрал, просто не си струва..... Почти, ограмоти се и няма да задаваш такива тъпи въпроси и сам ще си отговориш на въпроса в какво се корени и къде е величието на Русия..... Харесва ли ти или не ,знай че РУСИЯ е ВЕЛИКА.......

    Коментиран от #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Мда

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    А ти недостоЙно заработи 5 копейки и сега завиждаш!
  • 50 Морски

    8 16 Отговор

    До коментар #11 от "Варненец":

    Не си варненец недей да лъжеш!С какво е велика Русия ли?!Какво ще кажеш за това че например половината европейски държави дължат свободата и независимостта си именно на Русия!САЩ също не прави изключение.Ето ти нещо над което да помислиш пъпеш

    Коментиран от #53

  • 51 666

    15 13 Отговор
    Това са истинските варвари на 21 век. Затова руски крак няма да стъпи в европейска държава.
  • 52 Знам

    19 9 Отговор

    До коментар #46 от "Кнаус 485":

    Расията е велика с простотията си ,и обясни на нас непросветените едно нещо от бита сдялано в расията за удобство на обикновенния човек
  • 53 От брега

    5 5 Отговор

    До коментар #50 от "Морски":

    Ли пишеш ,или си на вахта в морето ,че много ти се е изплискал акъла,вълна ли излезе
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 какво точно правят 200 човека??!!?!?!?!?

    13 9 Отговор
    Какви са тия 200 човека бе, то бива бива шпиониране ама тия са прекалили.
    Това им е манталитета - помъкнали кенефите и мебелите. Помня ги на морето какви хуни невъзпитани бяха, няма такова племе на земята.
  • 56 Нека да

    17 1 Отговор
    Е общинска,ама защо общината не е приела сградата от дипломатите при напускането им,а е позволила такъв вандализъм
    .И какво ги пущате сега тези констатации,за да ни отдалечите от резила днес-Деса конституционен съдия.Срам и позор .Христо какво го защитаваш това недоученото като Гешев и Сарафа.Такива ли ще ви са "експертите".Срам и позор.!!!!!?????
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 да да

    5 7 Отговор
    Русенските вандали -това могат.....

    Коментиран от #86

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Иво

    8 3 Отговор
    Руски мърш и
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ари yа

    10 4 Отговор
    "Не е ясно кой от общинската администрация е приел обекта в този вид и дали сградата е посетена непосредствено след напускането им."
    А дали не работа на "шBедите", а? Киcнете руснаците и дрънкате глупости, но като във всички общини най-големи безхаберници и безстопанствени иди0ти са общинарите и чиновниците в тях! Бас хващам, че дни, ако не и месеци никой не отишъл, камо ли да приеме обекта!
    Залагам, че са "шBедите"!
  • 63 Яяяяяя

    9 1 Отговор
    Много лилави тез руснаци

    Коментиран от #64

  • 64 Мии

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Яяяяяя":

    От дегистан и републиките ,какви искаш да са
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Софийски

    4 0 Отговор
    Тоалетнити чинии там ли са ;)
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Всичко това е ограбено след като са

    9 7 Отговор
    Напуснсли сградата Руснаците!! Кой сваля по къщите каси на врати?? Братята Роми и клошари да се топлят!? Защо нее имало охрана а е оставена сградата да се Разграби!! Те на 100%СА СНИМАЛИ КАТО САСИ ТРЪГНАЛИ, В КАКЪВ ВИД Е УСТАВЯТ. АВТОРА ПИШЕ Простотии!! Мара и Арх Някойси!

    Коментиран от #69, #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ние ги знаем

    12 3 Отговор
    Руските Гладници .

    Телевизори ,Хладилници , Тоалетни чинии .

    Крадат на поразия .
    Крадливо Племе са Рушляците.
  • 72 Разумен

    0 0 Отговор
    Абе ти нормален ли си ?
  • 73 Бесен-_ Язовец

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "Варненец":

    ЧЕТИ МАКСУДА :НИЕ РУСОФИЛИТЕ СМЕ СПОСОБНИ ХОРА И СИ ИЗКАРВАМЕ ПАРИТЕ ПО ЧЕСТЕН ПЪТ, А ВИЕ СОРОСКИТЕ ПОДЛОГИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ И СЕ ИЗХРАНВАТЕ С ПОДЕЯНИЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО НА ФАШИСКА АМЕРИКА.

    Коментиран от #83

  • 74 Бесен-_ Язовец

    1 12 Отговор
    Грешка на руснаците трябваше да я подпалят сградата тя си без друго се е техна собственост.

    Коментиран от #75

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Абсурдистан

    7 0 Отговор
    А тоалетните чинии отмъкнали ли са?
  • 79 Айде

    13 3 Отговор
    Партия Възраждане да заплати щетите от държавната си субсидия! И Митрофанова също!
  • 80 Анонимен

    12 5 Отговор
    А се си представете съветската армия какви ги е вършила, в окупирана България щом съвременните им "дипломати" са вандали!
  • 81 Фен

    10 1 Отговор
    Ехааа! В нормална държава, управляващият сградата, отдавна да е в затвора! Тия си тръгнали юни, 2022, нашите Година и Половина по - късно видели, че им няма касите на вратите....
  • 82 Демократ

    12 6 Отговор
    Защо след 2 години се съобщава за варварството на руските дипломати, руснаците друго не могат да правят освен да рушат и убиват.
  • 83 Особено

    6 1 Отговор

    До коментар #73 от "Бесен-_ Язовец":

    Ти си най способния ,от далече ти личи ,като видиш тьотя и подмокряш на гащите
  • 84 Просто

    10 1 Отговор
    Руснаци, сър !
  • 85 Безпросветни диваци

    5 5 Отговор
    чакайте турция да ви пази.
  • 86 Да де

    13 3 Отговор

    До коментар #58 от "да да":

    Руски Вандали .

    Крадци долни
  • 87 Обзалагам се

    11 0 Отговор
    Обзалагам се, че липсват порцелановите тоалетни в сградата. За руския поданик това е ценност.

    Коментиран от #97

  • 88 123

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    За сградата не знам, но ти определено си "строен" от СССР !!!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Редник

    4 5 Отговор
    Преди да пуснете този материал, питахте ли общината? Да не се окаже, че братята роми са посетили сградата?
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Aлфа Bълкът

    4 1 Отговор
    Бели цигани им викат! Бели цигани! Не са ги кръстили тъй от злоба, а от истина като тая!
  • 93 бай Гъдю

    3 0 Отговор
    Къде спаха до сега изпращачите? Кой ги пусна "братята" да си ходят с това имущество? Полиция, митница...???

    Коментиран от #100

  • 94 бай Гъдю

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Професора":

    Плащали са наем от 1985 г. Сградата е на русенци! ЧЕТИ!
  • 95 Чети

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Преустроена детска градина, от 1985 г. рамките са плащали наем, за ползването на сградата. Да не си. мислиш, че рашки са я строили и платили? Сигурно и във Варна е така, но кой да каже?...
  • 96 Ннн

    4 1 Отговор
    Широката и загадъчна руска душа - просто дипломатично название на небивала тъпанарщина!
  • 97 БСП на Бунището

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Обзалагам се":

    И пералните са отнесли бе..И пералните...
    ..
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Е ГАААААХТИ И ПРОПАГАНДБАТА ЛЪЖА

    4 1 Отговор

    До коментар #93 от "бай Гъдю":

    ЧЕ ТЕ ИМ ДАДОХА 24 ЧАСА ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРУЯ.НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ИЗКЪРТИ 68 ВРАТИ И ДА ГИ НАТИВАРИ НА САНОКЕТА БЕЗ ДА ГО ВИДЯТ БДИТЕЛНИ РУСОФОБИ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МИВКИ И МЕБЕЛИ.......ГЬОБЕЛС Е ПИОНЕРЧЕ В СРАВНЕНИЕ СЪС БЪЛГАРСКИТЕ СЛАГАЧИ....
  • 101 ОИОО румънците не спят

    1 0 Отговор
    Я ПИТАЙТЕ община Русе имало ли е охрана на този Обект....
  • 102 ТААА ВЕЧЕР И ПИРОНИТЕ И КАБЕЛИТЕ

    1 0 Отговор
    ША ИЗЧЕЗНАТ ШОТ СПЕЦНАЗ МИНАВАТ ГРАНИЦАТА И ДЕЙСТВАТ ДОКАТО БЪЛГ. ЛЬОХМАНИ СПЪТ.......
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 хихи

    0 0 Отговор
    айде стига глупости за третокласници
    Сградата2 години необитаема. Руснаците изнесли крановете и касите на вратите.
    Това си Ромска работа отвсякъде...
  • 106 Българин 🇧🇬

    0 0 Отговор
    От средновековни диваци нищо друго не може да се очаква .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове