Last news in Fakti

22 Януари, 2024 17:25 2 431 30

Съдът разреши издаването на Европейска заповед за арест за Цветан Василев

  • арест-
  • цветан василев

Решението е въз основа искане на държавното обвинение

Съдът разреши издаването на Европейска заповед за арест за Цветан Василев - 1

Софийският градски съд разреши на прокуратурата да издаде Европейска заповед за арест за банкера Цветан Василев. Решението е въз основа искане на държавното обвинение. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване в тридневен срок.

Заповедта за арест за Василев, разрешена от съда, е за две престъпления по Наказателния кодекс, пране на пари. Съдът прие, че няма реална опасност той да извърши престъпление, но има възможност да се укрие. Освен това, банкерът е обвинен в тежки умишлени престъпления, които се наказват с лишаване от свобода.

През юли 2014 г. Василев беше привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери във връзка с фалита на КТБ. Впоследствие той е обвинен за над 100 престъпления. На Василев са му повдигнати обвинения задочно, тъй като се намира в чужбина. На 28 юли по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) и е обявен за издирване в Шенгенската информационна система /ШИС/. Предприети са съответните действия и за издирването му в системата на Интерпол. Заради промени в законодателството се налага сега прокуратурата да поиска от съда разрешение за издаване на ЕЗА за Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    29 1 Отговор
    Търсете Борат у Казахстан, ама там тоя съд не важи.
  • 2 НИЯ

    35 7 Отговор
    Колко време мина на пълно мълчание
    Според мен много е страшно ако успеят да го върнат в България.Много хора тръпнат от ужас,защото той има какво да кажа,има и имена които ще каже,и става страшно
    Ще поживеем и ще видим.

    Коментиран от #5

  • 3 Кнаус 485

    38 7 Отговор
    Нали сме в сивия списък за пране на пари, трябва изкупителна жертва, иначе еврозоната далече, изпраха тиквун и прасето, Пепи еврото избяга, другите си платиха та Цветан Василев ще обере калая.......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 честен ционист

    31 0 Отговор

    До коментар #2 от "НИЯ":

    Колко тръпнеха и от Васко.

    Коментиран от #24

  • 6 Кирчо

    20 2 Отговор
    Кокорчо он каза да дишаме супника

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кокорчо

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кирчо":

    Коте ние това най го можем8749
  • 9 Споко

    6 2 Отговор
    според мен чуйека вече е безследно изчезнал :D
  • 10 профайлър

    28 1 Отговор
    Някаква разлика с Божков? Никаква.

    Коментиран от #13

  • 11 Мммм

    31 1 Отговор
    Пеевски ли нареди за издаване на накава заповед,
  • 12 Кирчо

    16 2 Отговор
    Кокорчо Цецо каза да духаме супника

    Коментиран от #14

  • 13 Кнаус 485

    27 1 Отговор

    До коментар #10 от "профайлър":

    А някаква разлика с тиквун и прасето......

    Коментиран от #16

  • 14 Кокорчо

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кирчо":

    Е колко още-- очите ми искочиха
  • 15 Съдът изчака 10 години давност

    32 2 Отговор
    Делото ще се точи поне още 15 години и в крайна сметка Цветанов ще е оневинен по давност!
    Така работи наШта съдебна система.

    Коментиран от #18

  • 16 профайлър

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кнаус 485":

    Котилото е едно и също.
  • 17 И ТАЗИ ЗАПОВЕД ЩЕ ПАДНЕ В ЕВРОПА

    15 0 Отговор
    КАКТО И ПРЕДИШНИТЕ
  • 18 юли 2024 година

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Съдът изчака 10 години давност":

    изтича давноста,а не януари 2024г.
  • 19 дом

    18 0 Отговор
    Аз ще съм доволен и на обикновена заповед за арест на Шиши, който ограби КТБ и прибра държавните активи в нея, като БТК.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "дом":

    Добре че за нас нема такава заповед, че окрадохме милиарди народна пара от приватизацията....

    Коментиран от #30

  • 22 Ъхъъъъъъ мозък

    14 1 Отговор
    Василев беше привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери във връзка с фалита на КТБ...... Ограбил бил собствената си банка видиш ли
  • 23 Точно

    15 0 Отговор
    Пеевски трябва да е обвиняем !
  • 24 Шано

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Бай васил и той щеше да вади и накрая гол го извади
  • 25 Демократ

    6 1 Отговор
    Стига вече с тези изтъркани номера за насочване на общественото внимание! Прокуратурата 10 години защо не е разпитала Цветан Василев по скайп,което по закон е допустимо? Защото ще разкаже много неудобни за управляващите ни бандити Борисов и пеевски и ред други престъпници от създаването на КТБ . Цветан Василев също не е случаен, но актовете са се сритали.Същата история е и с Васил Божков, ченгето на прехода, създадения герой от ДС с цел да владее огромни средства без да е банкер. Доказва се,че основно е владеенето на парите,властта и контрола от ДС.
  • 26 Демократ

    7 2 Отговор
    Стига вече с тези изтъркани номера за насочване на общественото внимание! Прокуратурата 10 години защо не е разпитала Цветан Василев по скайп,което по закон е допустимо? Защото ще разкаже много неудобни за управляващите ни бандити Борисов и пеевски и ред други престъпници от създаването на КТБ . Цветан Василев също не е случаен, но атовете са се сритали, а тогава хвърчат и глави като тази на Алексей Петров. Около 200 такива глави хвръкнаха и досега случайно не са разкрити извършителите. Как като поръчителите са извършители и създатели на тази каста?
  • 27 Мустак

    5 1 Отговор
    А цацата, свинчо и орела не са виновни, така ли?
  • 28 Това

    3 0 Отговор
    Си е чиста проба отмъщения на всички облагодетелствани от КТБ.ЕК каза,че банката е фалирана незаконно.И сега Гешев,Шиши,Искров,и други заинтересовани и виновни и грабили активите й искат друг да им плаща масрафа.Ех тая мафия,бе владее прокуратурата,която прави показни наказателни акции към неудобните на Шиши и Толупа.ПП-ДБ разваляйте седянката.Много мирише на фекалии........Ще си идете безславно.
  • 29 Асен

    1 1 Отговор
    Има много пари от КТБ и ще продължава да плаща в Сърбия да не го закачат
  • 30 гуцито боико

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "БСП МИЛИАРДЕРИТЕ":

    Аз съм германската партия герп и моите сметки с крадени пари са в Дубай а мис прани гащи с дъщеря ми е в Истанбул и съм недосегаем и над Бог и Държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове