Last news in Fakti

23 Януари, 2024 19:12 2 350 34

Минчо Спасов: Председателят на ПГ на ДПС се изживява като евроатлантик №1 в държавата

  • пеевски-
  • евроатлантик-
  • служби

Това, което направи Делян Пеевски - да възрази срещу ротационния председател на парламентарната комисия за контрол на службите е популизъм , смята адвокатът

Минчо Спасов: Председателят на ПГ на ДПС се изживява като евроатлантик №1 в държавата - 1

Това, което направи Делян Пеевски - да възрази срещу ротационния председател на парламентарната комисия за контрол на службите, бе определено като популизъм от адв. Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ.

Пред БНР Спасов коментира, че искането на Пеевски за промяна на правилника е "стремеж да се харесаме на новите господари".

В края на миналата седмица Пеевски заяви, че не трябва депутат от "Възраждане" да оглави комисията за контрол на спецслужбите, защото това застрашавало националната ни сигурност. Така председателят на групата на ДПС в НС предложи да се направят промени и да не се реализира одобрената от правилника на парламента ротация за председателите на комисии.

"Изживява се като евроатлантик №1 в държавата. Интересното е, че му пригласят хора, които наистина се брояха за евроатлантици и без да възразяват, както по-рано го правиха", каза Минчо Спасов, визирайки Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов.

"На мен като външен наблюдател ми звучи, че на Пеевски са му разрешили да се държи като най-силния човек в държавата", каза бившият депутат от НДСВ.

Той коментира, че в България всяко чудо е за три дни, "а скандалите са толкова много и толкова начесто, че вниманието ни е все към скандални събития".

Адв. Минчо Спасов припомни, че на 17 август 1947 г. БКП приема Наредба-закон за защита на народната власт и започва преследването на политическата опозиция:

"Позицията на Пеевски ми напомня за онези времена. Нормална демократична практика е в едно НС да има опозиция и е нормално да заема позиции. Това НС е приело това да бъде на ротационен принцип. Всички народни представители боравят с чувствителна информация и работа на спецслужбите е тази информация да не стига до неприятелски очи и уши. Спомням си, че в британската практика за работа на тайните служби, когато се готви спецоперация от национален мащаб, решение взимат премиерът, ръководителят на управляваща партия и ръководителят на опозицията. И носят отговорност".

Според него КС - чрез неговия председател, трябва да защити авторитета на Съда и да се придържа към решението, независимо,че не е обнародвано, то е в сила за състава на КС. И КС, ако се уважава, трябва да се съобрази със собственото си решение, като отхвърли кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, докато те бъдат съобразени с изискването за довършване на мандата.

"Единият вариант на председателя е, че може да напише писмо до НС за корекция на тяхното решение, съобразно решението на КС", препоръча адв. Минчо Спасов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    41 1 Отговор
    Никой няма да гласува за коджа гяввур ял думуз:)
  • 2 Евро мутро нахалник

    47 3 Отговор
    И заедно с пребоядисаните алчни комуняги от ГЕРБ и ППДБ.
  • 3 амет дуан таткуту на шишиту съм

    31 1 Отговор
    на тати златуту, уникат, единственото ни слънце
  • 4 Ааа...

    35 2 Отговор
    Сега всички хейеве дружно ще лепите паметника !
  • 5 Иван от Троян

    36 1 Отговор
    До оня ден дето се казва беше в тях тюфлека пеевски след като го дъниха в дубай днес вече голям го вади.След трактора пее вски да целнат.Как може да има войнолюбци .На днешно време такива оръжия има че разликата между живота и след него е няколко минути. Живота е толкова не сигурен тия тръгнали да обедняват народа ,НАРОДА който е от 681г.Най стария народ ,
  • 6 Ами

    46 1 Отговор
    Този път руснаците няма само да го бият Ами и ще го сношават.
  • 7 Пръц

    39 2 Отговор
    1,% активност на следващите избори.И пак ще извозват с автобуси депутатите от парламента
  • 8 ИМАТЕ МНОЗИНСТВО

    2 41 Отговор
    В парламента. Спретнете едно импийчмънче на другаря Радев

    Коментиран от #13, #15

  • 9 НАМАГНИТЕН

    45 1 Отговор
    Шиши е ясно предупреден, че ако не слуша ще му конфискуват 15 милиарда. Затова е най-якия атлантик.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Друго мнение

    30 1 Отговор
    Доган пусна Пеевски по пързалката да афишира власт на държавно ниво. Народът да мрази един осъден от ФАЩ по закона Магнитски да говори за правосъдие и морал. Така ще се оттърве от нетовото нахално присъствие.
  • 13 Гражданин , гласувал против ГЕРБ

    22 2 Отговор

    До коментар #8 от "ИМАТЕ МНОЗИНСТВО":

    И други граждани чакат.
  • 14 наблюдател

    37 1 Отговор
    Крайно гаден е тоя Дебелян.
  • 15 Е що искаш

    26 0 Отговор

    До коментар #8 от "ИМАТЕ МНОЗИНСТВО":

    мафията да спретне импийчмънт! Странни мераци!
  • 16 оня с коня

    25 1 Отговор
    най големия престъпник в БГ!!!
  • 17 БОЦ - ко

    33 0 Отговор
    Държавата - в реанимация,
    С последни сили диша,
    А върхът на излагация,
    Анестезиолог да ни е Шиши...
  • 18 "ВРАГ НА НАРОДА"

    18 0 Отговор
    НЯМА НИЩО ЧУДНО,ТОЧНО ТАКА € в РБ (РАЙ за Б О К Л У Ц И Т €), $АМО МНОГО ГОЛЯМ Б О К Л УК МОЖ€ ДА € ДО$ТО€Н ДА $€ НАР€Ч€ €вро-атлантик!
  • 19 Пешо Софиянец

    25 0 Отговор
    Този е по магнитски включен, а той ни управлява?!!! Какво се случва в тази територия , водеща се в евро съюзи разни? Къде Кювеши , комисии европейски?! Гледат ни сеира , а ние искаме уважение!А стига бе.
  • 20 гост

    27 0 Отговор
    Колкото човек е по-голям простак, толкова самооценката му е по-висока ! Примерът е на снимката !
  • 21 КТБ

    26 0 Отговор
    На тлъстата свиня отдавна му точат ножа, но засега депутатския имунитет го спасява. Тези прояви на хиперактивност и агресия обаче няма да му помогнат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 минджу спаски

    2 6 Отговор
    опозоциятЪ като спечели избори ще кара влака.дотогава соса
  • 24 оня с коня

    1 22 Отговор
    Провинциалният Адвокат по Бракоразводни дела минчо спасов- бивш член на отдавна Заклеймената и забравена партия НДСВ е решил да напомни на обществеността че е Жив и още мърда.Та недоволства Адвокатът що Пеевски не е съгласен със това Депутат от "Възраждане" да оглави Комисията за Контрол на Службите защото това застрашава Нац сигурност.И как я мисли тая работа Минчо - да дадем Службите в ръцете на Руската Партия "Възраждане" и да сме спокойни ли?По нататък Адвокатът охарактеризирал се като "Страничен наблюдател"/ тактично премълчаващ че е от страната на русия/ се чуди как хора като ББ,Кирил петков,Хр. Иванов и ген. А.Атанасов не възразили...Ами това са Лидерите на Управляващите партии бе Минчо ,а всеизвестно е че каквото каже Властта- това ще стане,т.е. Нещата са предварително уточнени!Ама не му харесва тоя сценарий на минчо - да,но ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ дали вота си за въпросните Лидери искат точно така да стане и "Възраждане" дори да бъде забранена и изхвърлена от НС НЕМЕДЛЕНО!

    Коментиран от #32, #34

  • 25 зрител

    14 0 Отговор
    Прасето е най близко до човека....
  • 26 Град Симитли

    16 0 Отговор
    Умнокрасивите му дадохте тази възможност!
    Щот сте много "умни"!
  • 27 Този глиган

    17 0 Отговор
    Трябва да бъде предаден на сащ защото е виден евроатлантик
  • 28 А50

    12 0 Отговор
    Ставаме и лягаме с Пеевски по телевизията. Пеевски казал това, казал онова, а краватарите му викат господин и никой не пита КОЙ. КОЙ го бута напред. Козяците заклеймиха като теория на конспирацията, че Магнитски се използвал от САЩ за изнудване на туземни политици, всеки сам си преценя така ли е или не
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ............... ПГ НА ДПС Е ............ЕВРОАТЛАНТИК 1 И ............ ТОВА Е ФАКТ !
  • 30 Торпалака

    5 0 Отговор
    хер Шопаров става само за мука,,,
  • 31 ГРУ

    2 1 Отговор
    ТОЯ Е ДУПЕ
  • 32 Кви лидери са

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    жалки лъжци и крадци? На гето ли що ли? Кой друг, може да счита за лидер някой пропадняк, ударил дъното в жиевота да лъже и краде себеподобни?
  • 33 боко

    5 0 Отговор
    Героя от КТБ и Магнитски каква мижетурка беше а сега се изявява като подлога на сокола мъ--а
  • 34 Иван4о

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    Преди няколко години Минчо оппота САБОТАЖ на метростанция, съдиха го. Иначе НДСВ свърши работа, благодаренир на Царя Б-я влезе в ЕС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове