Last news in Fakti

23 Януари, 2024 20:47 1 088 21

Меглена Плугчиева: Дошъл е моментът за лидери с визия и смелост, както на национално, така и на европейско ниво

  • аграрна политика-
  • икономика-
  • германия

В Европа има недоволство от аграрната европейска политика, затова са тези протести в Германия и други европейски страни, каза бившият посланик в Берлин

Меглена Плугчиева: Дошъл е моментът за лидери с визия и смелост, както на национално, така и на европейско ниво - 1

„Ситуацията в Германия през последните години се влошава. Участието на „Зелените” в правителство доведе до крайна политика, за която икономиката не е подготвена. Страната внася електрически ток от съседните страни. Германия влиза в конфликт със себе си. Икономиката е поставена пред изпитание. Малките и средни предприятия са в неблагоприятна ситуация. Голяма част от тях обявяват фалит”, коментира в студиото на Нова телевизия Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер и бивш посланик в Берлин.

Според нея правителството е закъсняло с компенсаторни мерки, за да подкрепи бизнеса и да предотврати напускането на големи фирми. Според нея гражданското общество в страната показва зрялост, а правителството трябва да коригира политиките си. „Дошъл е моментът за лидери с визия и смелост, както на национално, така и на европейско ниво”, подчерта Плугчиева.

По отношение на протестите на земеделци в различни части на Стария континент тя добави, че в Европа има недоволство от аграрната европейска политика. „Това се засили след решението на ЕК за безмитен свободен внос на стоки от Украйна. Налагат се крайни мерки, а това прави сектора неконкурентоспособен”, каза още бившият вицепремиер.

Плугчиева уточни, че в България е редно е да има компенсации, заради войната в Украйна, а субсидиите на земеделците трябва да се изравнят с тези на старите страни членки.

Тя добави, че е била поканена да съдейства за разширяване на здравния и балнеоложки туризъм в България на австрийския пазар.

„Иска се постоянство и реклама, за да съумеем тази съкровищница да я представим на останалите”, каза Плугчиева. По думите ѝ е редно да се помисли преди туристическия сезон да бъде осигурена възможност за по-облекчен режим на вноса работна ръка от чужбина.

„Росен Желязков постави точно тази тема по време на визитата си във Виетнам, за което го приветствам”, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 6 Отговор
    Приключили сме Вчера бре! Неам идея за кви лидери иде реч, но Козяк ще ни ги монтира и вече ще си Знам де. ХХАХАХААХХА
  • 2 Сократ

    8 3 Отговор
    Айде ама с визиите ви. Колко % от икономиката на България е услуги? Знаете ли какво следва? Утре, немските вериги магазини няма да ви доставят манджа, защото в Германия е капут. Какво правим тогава?

    Коментиран от #10

  • 3 Гробар

    8 6 Отговор
    Това ли ви е решението на продажните сороски кучета? Геноцид над българите, внос на чалми и жълти маймуни. Те ли ще работят? Вие не сте наред. Мястото ви е да висите по клоните.
  • 4 Епааа

    7 3 Отговор
    Дека е сега Султано , да ги излови сите политици , да ги натъпче у чували с мачки , и у Босфоро !
  • 5 Мда

    10 3 Отговор
    Ситуацията в Германия през последните години се влошава? Ще се влошава още повече, без суровини. Но има евроатлантически ценности, които са най-важни в тяхната зелена катедрала...

    Коментиран от #8

  • 6 иначе казано

    8 2 Отговор
    трябват мъже с панталони, които не се епилират
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сократ

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мда":

    Мерцедес затвори заводите си в Германия. Честито на швабите.
  • 9 Сатана Z

    7 2 Отговор
    Те това не го разбирам.Да внесем работници от чужбина,които да обслужват внесените от Украйна туристи.И кой ще плаща,като и едните, и другите ,са скъсани като жълтопаветни цървули преди Грант от Козяк
  • 10 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сократ":

    Ще ядем пасти,баклава и торти.
  • 11 Тази

    6 2 Отговор
    Не спира да се натрапва,да я забележат.Една лесничейска нахална се опитва да се залепи за някой пост.Айде стари муцуни,слугинажи ще говорят за визия.Само арогантност излъчват.Какво е свършила тая заплатаджийка за напредъка на България?Само нищоправещи от нафталина ще дават акъл.Само се бутат да кажат нещо ,дано се хванат пак за евро заплата.Нито визия имаш,нито нищо,срок се нахална,мух-.
  • 12 Тази

    5 1 Отговор
    Не спира да се натрапва,да я забележат.Една лесничейска нахална се опитва да се залепи за някой пост.Айде стари муцуни,слугинажи ще говорят за визия.Само арогантност излъчват.Какво е свършила тая заплатаджийка за напредъка на България?Само нищоправещи от нафталина ще дават акъл.Само се бутат да кажат нещо ,дано се хванат пак за евро заплата.Нито визия имаш,нито нищо,срок се нахална,мух-.
  • 13 Ако ти

    6 2 Отговор
    Не кажеш стара кучк-,те другите няма да разберат.Ех,че си елементарна като ПКП.Много си изостанала с материала,аман от урусп--.Кой и беше посягъл,кого беше натопила?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЯМБОЛИЯ

    5 2 Отговор
    Тази дърта комунистка няма думата.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 хххх

    1 1 Отговор
    Коментиращите явно не са съгласни.... искат някой да ги мори!
  • 18 Абсурдистан

    1 1 Отговор
    Колкото нагла, толкова и некомпетентна!
  • 19 Ами права е!!!!

    2 0 Отговор
    Ако на запад имаше поне един политик с топки като Путин Европа и Света щяха да си живеят като в Рай ... много дълги години напред!!!
    Ама то брате жендър до жендъра, дълти изкуфелници, бабоеВци и т.н. невнятници!!!
  • 20 Плугчиева,?? Ти ли ще си един от тея

    2 0 Отговор
    Лидери?? За къде се"стягаш", пак за някое Посолство или за Еврдепотат? Тунеядците на Прехода, така им минава Живота, вечно на Държавната Софра!!
  • 21 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    И Плугчиева и Кунева са един дол дренки. Само търсят високоплатен пост в държавата.
    Но да бяха само те. Всички искат частния сектор, койдо да смуче пари от хазната. Е колко и докога. Всичко частно, но смучем от държавата - много и без срам. Безочие и наглост.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове