Last news in Fakti

24 Януари, 2024 08:20 1 331 32

Алгафари: Радев гледа всяка топка, която му се подаде, да я отиграе в политически план

  • нидал алгафари-
  • румен радев-
  • топка-
  • отиграване-
  • политически план

„Винаги, при избора на всички конституционни съдии, е имало подобни неща, но никой не е искал да вдига шум. Единствено при президента Росен Плевнелиев се получи напрежение. Очаквам и Румен Радев да направи нещо подобно. Той дава мило и драго да се противопостави на сглобката”, смята журналистът Бойко Станкушев

Алгафари: Радев гледа всяка топка, която му се подаде, да я отиграе в политически план - 1
Снимка: БГНЕС

"Това е ролята на политика Румен Радев, който гледа всяка топка, която му се подаде, да я отиграе в политически план. Подадена му беше тази топка – дали 7 или 9 години да е мандата на избраните конституционни съдии". Това заяви Нидал Алгафари в ефира на Нова телевизия.

„Винаги, при избора на всички конституционни съдии, е имало подобни неща, но никой не е искал да вдига шум. Единствено при президента Росен Плевнелиев се получи напрежение. Очаквам и Румен Радев да направи нещо подобно. Той дава мило и драго да се противопостави на сглобката”, смята журналистът Бойко Станкушев, цитиран от novini.bg.

„Основният въпрос и причина за този сблъсък, който ще остане в историята, е че все пак НС имаше възможност да си изпипа нещата – не беше ясна процедурата по изслушването на кандидатите. Отговаряха на предварително зададени въпроси. Атанасова има някаква юридическа грамотност. Белазелков очевидно е опитен юрист. Никой не е перфектен. След като сме в една неперфектна хилава демокрация, с неизпипани институции, с хора с комплекси”, допълни той.

Той припомни, че Десислава Атанасова има 18 години опит в парламента. По думите му това е важно: „Все пак има истинска диплома, доколкото знам. Докато при Пеевски имаше тежки съмнения, които се оправдаха – чудя се как може той с такова самочувствие да иска да обсеби цялото евроатлантическо мнозинство.”

Радев трябва да е наясно, че НС е най-висшият орган и те така са преценили. Нека видим първо какви са възможностите на Десислава Атанасова”, подчерта Алгафари.

Той смята, че ситуацията е същата като тази с Плевнелиев: „Не виждам проблем в това – ако трябва, ще се прегласува, но няма да бъде волята на Радев. Опасявам се, че той като че ли дърпа заспалия лъв. Опасявам се да не му поискат импийчмънт. Да му направят импийчмънт, да излезе и да направи след това политически проект. Президентската институция има рейтинг, не той самият като личност. Когато излезе от президентството, започва да пада този рейтинг."

„Няма институции, където нещата са както трябва. Пример за това е СЕМ – това безумие Емил Кошлуков да си довършва мандата например”, каза още Станкушев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    41 5 Отговор
    АлгафариЕГнилаСемка, която търси внимание.
  • 2 Директора

    41 4 Отговор
    Тоя Смийгъл и той измислен анализатор. Няма що. С какво точно известен той, освен с неизвестността си???
  • 3 провинциалист

    36 3 Отговор
    "След като сме в една неперфектна хилава демокрация" - нашата демокрация е такава, какъвто беше и социализмът ни и е крайно време да бъде обявена за престъпен режим.
  • 4 пешо

    33 4 Отговор
    оди си у сирия да си оправяш държавата , тука никой не ти иска мнението
  • 5 12340

    33 6 Отговор
    "... Президентската институция има рейтинг, не той самият като личност. Когато излезе от президентството, започва да пада този рейтинг."
    .... ни дал ни зел ал гафари :)
  • 6 ТОЗИ Е ПРОСТО

    31 4 Отговор
    .........МАЗНО ПРО ТИ ВЕН..............
  • 7 Алгафари, Слугинаж ба ГЕРБ!

    33 4 Отговор
    И тоя излезе да плюе по Радев! Явно има някакъв Списък, за днес е тоя Боклук!!

    Коментиран от #16

  • 8 Това

    26 3 Отговор
    не е анализатор а е агитатор. Анализатора трябва да е обективен а агитатора е като адвоката - работи за този който го е наел.
  • 9 Чиба

    25 2 Отговор
    Тоя чужденец защо не си ходи в Сирия там да плюе по техния Президент ?
  • 10 Българин

    9 14 Отговор
    Ми, такава роля му е отредил Кремъл.

    Те ЗАТОВА го издигнаха в политиката: за да работи за техния интерес и срещу българския.
  • 11 ДИЗЕФЕКТАНТА

    16 3 Отговор
    ТОЗИ ЗАЩО НЕ СЕ КЪПЕ ,ДЕНКОВ ДАЙ МУ САПУН МОЖИ И ВЕРО МИРИШЕ НА ПОР ПАРЯСНИК.
  • 12 Голем

    12 2 Отговор
    "мислител" е тоя!Като не го чуем и видим по Неков от политкоректните ТВ,цел ден ни е мъчно.И абсолютен карък ни е деня.Вместо да разтяга локуми,що не каже кой му пълни гушката за тези поръчкови "анализи"!
  • 13 азз

    12 2 Отговор
    А ти вземи се огледай за някой бръснаро-фризьорски салон - да те подстрижат и умият главата....че тая некъпана туфа само тъпи мисли са ти в тиквата...
  • 14 пери

    20 1 Отговор
    Гербавият трол в действие.
    Радев може да е всякакъв, но това, което заяви вчера, беше правилното. Трябва някой да даде законен отпор на своеволията на забравилите се в парламента. Аман от тикане на некомпетентни калинки и миризливки.
  • 15 коко

    11 2 Отговор
    Сирийски бо--ук башар асад те чака дим да те няма махай се от България , че си отв------лен
  • 16 Плаща му се

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Алгафари, Слугинаж ба ГЕРБ!":

    Да плюе президента. А... работи за мутрите.

    Коментиран от #18

  • 17 Анонимен

    13 2 Отговор
    А ти гледаш да я отиграеш в ГЕРБ план.Нали сина ти е депутат от ГЕРБ господин независим коментатор.
  • 18 Българин

    2 12 Отговор

    До коментар #16 от "Плаща му се":

    По Конституция Президента не участва във властта активно.

    Това, че така се меси в политиката е в противоречие с духа и буквата на основния закон на Република България.

    Коментиран от #22, #27

  • 19 Пешо

    13 1 Отговор
    Всеки, който защитава безумията на сглобката е продажник и антибългарин..... този не прави изключение.
  • 20 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    4 13 Отговор
    АМАН ОТ ФАТМАЦИ! ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ ОТ Ч€РВ€НИ П€ Д€ РА$ ТИ!
  • 21 Хорейшио

    14 0 Отговор
    Досаден и алчен гербаджийски подлизурко, който си мисли, че освен от просташки предавания разбира и от политика. "Нека да видим какви са възможностите на Десислава Атанасова", казва тоя.. Ами досега не ги ли видяхме? Не стана ли ясно, че тя е поредната изтривалка на Тиквата от Банкя? Типичната партийна секретарка, която я инсталираха в Конституционния съд за да гласува в услуга на Тиквата, когато се налага
  • 22 мдаа

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Абе, ти се пилеш българин, но от коментарите ти излиза сатанинския дух на соломон паси! Да не сте рода еврейно нагъл ?
  • 23 Иво

    2 0 Отговор
    Винаги говори против президента, понеже синът му е член на ГЕРБ.
  • 24 Никола Стефанов

    1 0 Отговор
    Плуване в политиката. Президентът прави това което се иска от него, да посочва недостатъците. След като свърши мандата на президент, народа като суверен ще му даде оценка на избори.
  • 25 Сс3мпа

    1 0 Отговор
    Мигрант изчезни от България.
  • 26 Булдог

    0 0 Отговор
    Е, до скоро и Нидалчо му ,,крепеше" ,,топките" и послем си посипа главата с пепел т.е . се евроатлатизира
  • 27 Стършел

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    ,,Конституцията" в България е само за Лапнишаренковци! Особено от както сглобката- Заварката ,,пое" Власта?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А ти

    1 0 Отговор
    може ли да си поиграеш със моите топки.
  • 30 А тоя продаде себе си и сина си

    1 0 Отговор
    На Борисов, разбира се, така че да не дръжка толкова
  • 31 Дрън дрън

    1 0 Отговор
    Говори врели некипели, язък за сина му наистина
  • 32 Не се излагай, Алгафари

    1 0 Отговор
    Каква Деса, какво пет, хем шавлива, хем магаре, а това, че е устата, не я прави юрист
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол