Last news in Fakti

24 Януари, 2024 10:27 1 196 34

Биков за Десислава Атанасова: Не чух и едно обвинение, свързано с реална зависимост, а тя е в политиката от 14-15 години

  • тома биков-
  • десислава атанасова-
  • обвинение-
  • зависимост-
  • политика

"Аз бих попитал кога видяхте прозрачност при назначение на член на Конституционния съд от прокурорската квота или квотата на съдебната власт? Кога там имаше такъв дебат, кога там имаше изслушване, кога имаше номинации?", коментира депутатът от ГЕРБ

Биков за Десислава Атанасова: Не чух и едно обвинение, свързано с реална зависимост, а тя е в политиката от 14-15 години - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да позволим да лустрират хора от ГЕРБ. Това заяви народният представител Тома Биков от ГЕРБ-СДС по време на дебатите за освобождаването на Десислава Атанасова като депутат след избора ѝ за конституционен съдия, предаде репортер на "Фокус“.

"Не чух нито едно обвинение, свързано с реална зависимост, а тя е в политиката от 14-15 години“, категоричен бе Биков.

"Единственото обвинение, че тя била народен представител на ГЕРБ. Няма да позволим да се лустрират хора от ГЕРБ само за това, че са от ГЕРБ. Обвинението, че някой е член на ГЕРБ за нас не е съществено – даже изобщо не ни интересува кой как възприема членовете на ГЕРБ“, каза още той.

Биков подчерта, че Атанасова и Белазелков са представители на парламентарната квота. Той попита кога някоя от другите институции, имаща представителство в КС, е допускала изслушвания на своите кандидати за постовете.

"Госпожа Атанасова и господин Белазелков са представители на парламентарната квота в Конституционния съд. Тук се говори за непрозрачност. Аз бих попитал кога видяхте прозрачност при назначение на член на Конституционния съд от прокурорската квота или квотата на съдебната власт? Кога там имаше такъв дебат, кога там имаше изслушване, кога имаше номинации? Двамата членове на КС от президентската квота, извинявайте, бяха обявени с прессъобщение – не с дискусия, не с номинация, която да бъде няколко дни преди това обществото, гражданските организации да задават въпроси“, попита Биков.

"Това е политически избор, да. Защото Народното събрание е най-политическата институция. В нея участват само партии, само активисти – нека да бъдем откровени с нашите избиратели“, каза още той.

"За да се постигне такова мнозинство, естествено има преговори, естествено има компромиси. Това е част от парламентаризма.

Трябва да се научим да уважаваме както парламента, така и институцията, и да не позволяваме други институции да се бъркат в нашата работата, така, както ние не се бъркаме в тяхната“, категоричен бе Биков.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    35 8 Отговор
    Атанасов и Белазелков са за криминален съд .

    Коментиран от #28

  • 2 Престъпленията спрямо населението

    39 5 Отговор
    Са ви милиони. Ще дойде времето за народен съд.
  • 3 Сега

    39 5 Отговор
    ще чуеш 101 , мазник мазен ! Не се прави дръж ми шапката !
  • 4 Краватар

    34 4 Отговор
    eeee и бичето изпълзя, беше задремало дълбок политически сън
  • 5 Сандо

    28 5 Отговор
    Ами да си стои в политиката,къде е тръгнала да се занимава с конституционно право,още повече,че изобщо правото и е под голям въпрос!
  • 6 По лапвал е сладко

    29 4 Отговор
    От тлъстата заплата и комисиите. Естествено , кърлеж на народен гръб. Плаща му се да пази мутрата Тиква.
  • 7 7785

    31 6 Отговор
    Г-н Биков и цялата Скупщина, спрете да се подигравате с интелигентността на хората
  • 8 наблюдател

    29 4 Отговор
    Охо, Биков изпълзя. Не беше се показвал отдавна. Дризльо.
  • 9 Уес сър

    5 21 Отговор
    Абсолютно прав!! Резидента вкара тихомълком двама членове на бсп в КС смени по същия начин шефовете на данс И сега с най извратено типично болшевишко нахалство Атакува назначения на парламента Невероятно нагъл тип Свалям шапка на ген от кгб решетников за откритието му на лицето румен радев
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ханс

    15 3 Отговор
    Искам да чуя мнението на Чуколов за Атанасова
  • 12 Знаете ли

    18 2 Отговор
    Колко семе е погълнала за да я номинират .
  • 13 Зависимостта ви е ясна, мутронацисти

    13 6 Отговор
    Няма кво да ви я коментираме ...куршуми трябват ...Тичайте на Козяк да ви евакуират и вас, след като готвят евакуация на братята ви фашисти от Киев ....Русия победи, ще ви осъди за всичките ви престъпления.

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахахахаха

    14 2 Отговор
    Жалкари мижитаци
  • 16 АБЕ БИКОВ

    11 4 Отговор
    Неправилна аргументация:
    Аз бих попитал кога видяхте прозрачност при назначение на член на Конституционния съд от прокурорската квота или квотата на съдебната власт?

    Е дай сага като е било неправилно дотук, и оттук нататък така да я караме!?
  • 17 Справедливост за народа

    11 8 Отговор
    Още много малко, остава до капитулацията на Украйна и идването на руските войски тук, и всеки индивид от политическата мафия ще си получи заслуженото. Има-няма половин година.
  • 18 Биков

    15 2 Отговор
    Защо се съюзи с шайката
  • 19 Тоя да отвори и да прочете книгата СИ

    12 2 Отговор
    Точно в книгата си Шайката" Биков сам описва подробно всички зависими от мутрата от Банкя престъпници в държавата и властта
  • 20 Чувате, това

    11 3 Отговор
    Което искате да чуете, г-н Биков!
    Достатъчно е само това, че 15 год. е била Сливен член на една антинародна партия с ръководител човек с криминално минало и настояще, за бъде обременена със зависимост!
  • 21 Янаки Стоилов

    6 14 Отговор
    Деси е зависима толкова ,колкото и копейката янаки стоилов!?!?!?
  • 22 руското посолство беснее

    2 15 Отговор

    До коментар #13 от "Зависимостта ви е ясна, мутронацисти":

    България все повече безвъзвратно къса с терористична росия!
  • 23 Нямала зависимости

    19 1 Отговор
    Зависимостта 14 години от криминално проявеното лице, главатар, малка ли е? Дори на този пост е изпратена от него.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 инж. Ганчо Илков

    10 2 Отговор
    Точно срещу подобни изказвания на Биков трябва да бъде Променена Конституцията. Не трябва да има поводи за противопоставяне заложени във Основния Закон на Страната. Не случайно Символът на Съдебната Власт е с привързани очи. Във Вътрешната Политика, позицията изложена от Биков, стимулира Олигархията и Корупцията, облагодетелства Лидерите на Политическите Проекти и противопоставянето на Страната по отношение на Външната Политика. Всичко, за Сметка на обикновения Българин. Суверен трябва да бъде Народа и той да бъде обслужван от Професионални Магистрати не Политически Обвързани. Подвластни на Суверена и Върховенството на Закона.
  • 26 дедя

    7 1 Отговор
    Карикатуристчето плужик доказва лизбито към герб
  • 27 Този

    5 0 Отговор
    другар забрави да каже, че тя никога не е била в политиката, а сега пада в залата на народното събрание направо от Марс.
  • 28 И защо

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    да са като са съвсем нормални хора. Биков е абсолютно прав, по- призрачна процедура не сме виждали. Онзи руски агент, маскиран като натовски генерал, си ги назначава тихомълком по нареждане на Митрофанова. Много е вреден за българското общество!
  • 29 От номер 28

    0 0 Отговор
    вместо призначна да се чете прозрачна
  • 30 Биков Бикооов

    4 0 Отговор
    Политика, право и слугинаж са три различни неща! В какво е нила силна 14 - 15 години?
    Тя нямало да позволят?! Да плача ли, да се смея ли?
  • 31 Как да чуеш

    1 0 Отговор
    Как да чуеш нещо от Пасмината която не познава Законодателството и практиката в тази страна! И те били Законодатели! Долна Сган! - Всичките отгоре до долу! Включително Претендиращия!
  • 32 карабиберче

    2 0 Отговор
    Тома, първо трябваше да наблегнеш на това кой фалира банките навремето и открадна спестяванията на милиони българи, все трудови хора, изкарващи си прехраната честно и почтено ! Оттам трябваше да започнеш . Пред камерите в парламента. Та всички да се плеснат по челата и да си припомнят кражбите и далаверите по времето на целия Криминален преход !
  • 33 карабиберче

    0 0 Отговор
    Мерхаба, номер 30 !
  • 34 Аман

    2 0 Отговор
    Биков, бившето комунистче, и Деса Миета са остриетата на ГерП...А Мнета стана и конституционен съдия! Ами тогава - Бичето - премиер, премиер!!!
    Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол