Last news in Fakti

24 Януари, 2024 12:52 1 432 20

Правната комисия отмени ротацията на председателите в Комисията за контрол на службите

  • правна комисия-
  • контрол на службите-
  • ротация

Срещу мотивите за тази промяна, освен представителят на "Възраждане" възрази и депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков

Правната комисия отмени ротацията на председателите в Комисията за контрол на службите - 1

С 12 гласа "за", 5 "против" и един "въздържал се", Правната комисия в НС прие промяна в Правилника на Народното събрание, с която отмени ротационното председателство на Комисията за контрол на службите. Срещу мотивите за тази промяна възрази депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков, съобщи БНР.

Очакванията на опозицията в Комисията са, че утре темата ще влезе в дневния ред и на парламента и така ще се стигне до отмяна на ротационното председателство на тази комисия, което е факт от 46-тото Народно събрание досега. До това се стигна, след като стана ясно, че в началото на този парламентарен сезон Комисията трябва да бъде оглавена от представител на "Възраждане", което пък според представители на мнозинството поставя под риск националната ни сигурност.

Бойко Рашков с много остро слово възрази срещу мотивите за това решение, като оспори и твърденията, че Комисията не е работила, че ротационният председател водил до промяна в политиката на Комисията и накрая каза, че за всички е ясно, че тази промяна не е свързана с описаното в мотивите. На същата позиция беше и Петър Петров от "Възраждане", който нарече промяната в правилника: "политическа и анти-"Възраждане" лустрация".

Коментар направи и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него, не е проблем, ако партията загуби председателското място в Комисията за контрол на службите за сигурност:

"Тази комисия така или иначе, въпреки, че се опитват да я представят като нещо много грандиозно и нейният председател като един своеобразен "сив кардинал", който има достъп до много големи тайни, всъщност до голяма степен е формално, защото както е добре известно, България е парламентарна република само и единствено на думи. Отделно от това подозираме все пак, че има някакво притеснение от гледна точка на това, че ние проявихме интерес по отношение на контрабандата по границата", заяви лидерът на "Възраждане".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    33 28 Отговор
    Сглобката гази законите.Ще отговарят скоро.

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Зевс

    23 22 Отговор
    Искахте демокрация, на ви демокрация...
  • 3 Кнаус 485

    26 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    По поръчка на посолството......Поредната порнография в БГ...... Чудя се що не си пусна малко истинско порно......
  • 4 реру

    26 20 Отговор
    Нормално. Така трябва след като...

  • 5 123

    26 18 Отговор
    Комунистите са в потрес и реват. Сега какво ще докладват в посоля ?
    А бледоликия от Маскуда с какво ще до строи палата ?
  • 6 Демократ

    16 21 Отговор
    Този фюрер няма ли кой да му каже поне хитлеристката си началническа поза на трибуната на Парламента да смени? Думите му са ясно неонацистки и екстремистки, но поне вида му да не ни се натрапва непрекъснато. В Германия сродната му партия,с която много се хвали , Алтернатива за Германия от източната част на странатаADF, спонсорирана от Кремъл , обществото и партиите ще я пратят на политическото бунище. Същата съдба очаква и Копейкин. Никой нормален човек не иска екстремистки и неонацистки партии.
  • 7 Майора

    15 27 Отговор
    Правилно , не може партия защитавща руските интереси , да има председател на тази комисия! Нищо не става от Копейкин и хората му!
  • 8 Това

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    "СКОРО" няма да дойде и стотици години след като поп е вървял пред теб !!!
  • 9 Данчоу Ментата

    14 3 Отговор
    Командва в Парламентата.
  • 10 Сатана Z

    17 6 Отговор
    ПП : Паякът Пеевски ,от там идва жегата.Турцуте превзеха България без една пушка да гръмне.

    Коментиран от #11

  • 11 Кнаус 485

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Сатана Z":

    Кряк стефчовци много в тая България..... Тръгват чорбаджиите още от турското робство , минават през капитализма и социализма да стигат чак до днешния глупав евроатлантизъм..... България от 34 години е превзета държава от кравари, от пудели, от турци и други знайни и незнайни герои...... Накрая ще останем само територия ,без суверенитет и самостоятелност, знаме герб и химни ще имаме, но няма да имаме идентичност и другите символи на държавата.....
  • 12 сладка службица

    8 0 Отговор
    и безплатна вода а пролетариата да навежда глава и му вземат 20% удръжки и данъци от мин заплата за да има за бръмбари и калинки
  • 13 Хахахаха

    3 4 Отговор
    А ПП ДБ дано да са разбрали че лицето Рашков.е стар ретрограден червен мушморок .И да го изхвърлят от редиците си Той ще пасне идеално при Чалгаря или копейкин

    Коментиран от #14

  • 14 реру

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хахахаха":

    "... Той ще пасне идеално при Чалгаря или копейкин "


    Може да се присламчи и към "3 март"... Нали там се очертават от ченге нагоре...
  • 15 нннн

    1 0 Отговор
    Предишното право или сегашното право е право? - Как дяволът чете Евангелието.

    Коментиран от #16

  • 16 хихи

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    Всяка крива успоредна на Априлската е права!!
    България 1984

    Всяка крива успоредна на Демократичната е права
    България2024

    и "Демократите" са децата на ония от 1984

    Коментиран от #18

  • 17 ДрБр

    1 4 Отговор
    Сглобката в Белене!
  • 18 хихи

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "хихи":

    Един "Демократ" разбрал иронията се засегна и цъкна минус
  • 19 Иван рилски

    1 0 Отговор
    До кога бивши партийци ще ни казват какво е право и ще ни се качват на главите.Да си ходят и е време да ги изметем от властта.
  • 20 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА се е комбинирала с ПЕЕВЩИНАТА и двете заедно КОЛЯТ и БЕСЯТ в РОДИНАТА ни ! Без значение какво мисли , иска и казва народа , тези 2 прасета ни казват нагло в лицето - ЩЕ СТАВА ТОВА , КОЕТО НИЕ КАЖЕМ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове