Last news in Fakti

29 Януари, 2024 12:04 1 093 9

Таткото на малтретираното в Пловдив дете: В социален дом е. Имам оскъдна информация за него

  • баща-
  • малтретирано дете-
  • пловдив-
  • социален дом

„На мен ми се обяснява, че трябва да изчакам да подпиша договор за оценка на родителски капацитет и след това ще ми се направи график, за да мога да го виждам”, заяви Венцислав Алексиев

Таткото на малтретираното в Пловдив дете: В социален дом е. Имам оскъдна информация за него  - 1
Снимка: Нова телевизия

Изписаха от болницата 5-годишното дете от Пловдив, което беше обезобразено след жесток побой. За насилието прокуратурата обвини майката и нейния приятел, с когото от няколко месеца живеели под един покрив. Според обвинението двамата многократно са малтретирали момченцето физически и вербално. Впоследствие майката беше освободена с мярка „подписка".

В ефира на „Здравей, България” бащата на детето - Венислав Алексиев, заяви, че синът му се възстановява добре, според „оскъдната информация”, която е получил от директорката на дома, в който е настанен. Алексиев не знаел къде точно е настанено момчето. Казва, че не го е виждал след изписването му от болница, тъй като не е допуснат до него от социалните.

На мен ми се обяснява, че трябва да изчакам да подпиша договор за оценка на родителски капацитет и след това ще ми се направи график, за да мога да го виждам”, заяви Алексиев.
След половин година на детето предстои нова операция, за да може да има коса на засегнатото място на главата. Алексиев призова за максимално строго наказание за извършителите на посегателството срещу сина му. Той изрази готовност да се грижи за детето в Германия.

Процесуалният защитник - адвокат Васил Попов, заяви, че предстои решение кой да се грижи за детето и изрази недоумение защо бащата не е допускан до него. „В нито един от документите не е записано защо му се ограничава правото на достъп”, заяви Попов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 3 Отговор
    Татковеца НПО-таджия защо е с гръб?

    Коментиран от #3

  • 2 личен живот

    0 2 Отговор
    Съчувствам на г-н Алексиев , но като че ли по-мъчно ми е за репортера на Нова. Работата в телевизия не е никак лесна, ограбва целият ти личен живот и на финала оставам без семейство и без деца.
  • 3 999

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти по-добре помисли защо така наречената "майка", след като е обвинена за многократно малтретиране на детето, е освободена?! Защо?!!! В тази държава всичко е обратно на логиката и фактите! Така освободиха и другата УЖ майка, която уби бащата на детето си!
  • 4 сложно правосъдие

    5 1 Отговор
    В другия случай - убийцата си е вкъщи. Постоянно се чувала с по-голямото дете, на което отне бащата по безумен начин. Бащата на по-малкото няма право да прегърне детето си, въпреки, че е невинен.
    Тук същото. Бащата не си вижда детето, което вероятно е в шок и има нужда от познат, близък човек. И докато единия баща застава пред света и казва, че той е бащата и си иска детето, то тук бащата не се показва изобщо, което може да ни наведе на мисълта, че наистина няма капацитет на родител. И вероятно не винаги сме прави, когато казваме, че няма правосъдие.

    Коментиран от #6

  • 5 какво, ако не фашизъм е това

    8 0 Отговор
    да пратиш дете в дом при наличието на жив и здрав баща.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 999

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "сложно правосъдие":

    И това, че не се показва по телевизиите ли те кара да мислиш, че "няма капацитет на родител" ???!!! Жалко за теб, който коментираш! Ще го оценяваме по красота ли - цвят на очите, форма на лицето и т.н. или по това, че този баща винаги е искал да бъде близо до детето си? Гледах цялото интервю сутринта.
  • 7 Дааа

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "какво, ако не фашизъм е това":

    Вече са го продали на норвежките педофили! Детското Гестапо пипа бързо.

    Коментиран от #8

  • 8 999

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дааа":

    Ако си сигурен, дай доказателства! Не хвърляй думите си така без нищо да знаеш. Ако го познаваш, кажи кой е бащата. Но ми се струва, че си се "филмирал" в повече. Лошото е, че тук всеки пише каквото му хрумне, без да носи отговорност за думите си!
  • 9 1112334

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "какво, ако не фашизъм е това":

    Прав си, при жив и здрав баща не бива детето да е в дом. Ама я виж какво са му казали. Трябва да чака оценка за родителски капацитет. Явно и при него положението не е розово. Горкото дете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол