Last news in Fakti

29 Януари, 2024 13:52 1 518 72

Росен Плевнелиев: Румен Радев ще допусне грешка, ако в края на мандата си застане зад политически проект

  • росен плевнелиев-
  • румен радев-
  • грешка-
  • края на мандата-
  • политически проект

"За мен Радев прави опит да бъде българският Орбан или Тръмп. За съжаление не очаквам Радев да помъдрее, да стане по-благороден, да стане президент на всички българи. Нека погледнем фактите през очите на народа", коментира още Плевнелиев

Росен Плевнелиев: Румен Радев ще допусне грешка, ако в края на мандата си застане зад политически проект - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще допусне грешка, ако в края на мандата си застане зад политически проект. Това коментира пред БНР президентът на България (2012 – 2017) Росен Плевнелиев.

"Убеден съм, че президентът Радев ще допусне тази голяма грешка, която не отива на никой президент, но в края на 2026 и началото на 2027 г. ще се бори за промяна в държавата и ще застане зад политически проект", прогнозира Плевнелиев в предаването "12+3".

Той припомни, че предшествениците му Георги Първанов, Желю Желев и Петър Стоянов са направи този опит и той е бил неуспешен.
"От научените уроци разбрах едно, разговарял съм с много президенти, с които съм работил, не му отива на един президент, а и народът няма да го разбере и няма да го подкрепи, да се върне в политическа партия или да се върне властта. Това ще изпрати много тежко послание към хората, че всъщност президентът е бил във властта като държавен глава, за да подготви своя политически проект", каза Росен Плевнелиев.

И допълни: "Държавният глава, ако е разбрал конституцията, е президент на всички и след края на мандата остава президент, това е, което трябва да направи един президент. Той ще направи тази грешка, която не е добре за България.

И Желев, Стоянов и Първанов, заставяйки след края на мандата зад проекти и подкрепяйки политически партии, не успяха."

Росен Плевнелиев коментира настоящата политическа ситуация с размяна на реплики, че "очевидно има тежко политическо напрежение".

ова, което виждам, че за да се случи напрежение, значи има движение отдолу в пластовете в политическото разпределение на властта. Политическите партии, които управляват и подкрепят правителството, виждат, че президентът Радев - а той не го и опровергава с всички внушения, които прави - рано или късно ще се идентифицира с политически проект и ще поиска властта. За мен това е елементарното обяснение. Още по време на кметските избори хора на президента обикаляха в страната и имаше много индикации", коментира президентът на България 2012 – 2017.
"За мен Радев прави опит да бъде българският Орбан или Тръмп. За съжаление не очаквам Радев да помъдрее, да стане по-благороден, да стане президент на всички българи. Нека погледнем фактите през очите на народа. Считам като голяма грешка на управляващите, че лицето, санкционирано по Магнитски – Пеевски, по някакъв начин се отъждествява с ролята на говорител на правителството. Съветвал съм Денков и Мария Габриел да имат истински говорител, коментира активността на Пеевски Росен Плевнелиев.

И добави: "Аз не оправдавам действията на този български политик, санкциониран от стратегически партньор на България - САЩ и съм нещастен от този факт, и не разбирам защо е толкова лоша комуникационната стратегия на правителството, както и на другите политически партии. Така че оставят този политик, с липса на всякакъв интегритет, да се изживява като говорител на правителството и НС".

"Ще се радвам всички управляващи да са под светлината на прожекторите, за всякакви форма на липса на интегритет – корупция, търговия с влияние. И считам, че това важи с пълна сила за всички - Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, като се стигне до президента Румен Радев. Всички те дължат отговор на въпроси, има ли сянка на съмнение за техни действия. Дължат се отговори за това, което се е случило с тези имоти и дали в президентската институция се акумулират пари за бъдещ политически проект", каза Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скимтиш ли пастирке ?

    108 5 Отговор
    зализала си се по натуфски

    Коментиран от #48

  • 2 А бе плюнков

    109 4 Отговор
    защо и синоптичката ти би шута бе

    Коментиран от #56

  • 3 фбр

    113 3 Отговор
    Върви да миеш чинии , нещастнико !! Много бързо забрави , кого тиквен Боко чукаше по главата пред камерите ! Ти да не си мислиш , че си бил президент на всички българи !?
  • 4 плевню алиев

    84 4 Отговор
    ти всъщност помак ли си ?

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Оффф ,

    89 2 Отговор
    Пастирката се разврачува !
  • 7 Абдул от Кабул

    78 2 Отговор
    Фатмакът май се оказва заплаха за Китките.
  • 8 Последния Софиянец

    74 3 Отговор
    Забелязвате ли че Плевню обърна палачинката към Азия ?Хитър е?

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 малей,

    65 2 Отговор
    тва шубето е международен страх!
  • 11 гост

    71 2 Отговор
    Физически, политически и интелектуален лилиПУТ ...ю!
  • 12 Ивелин Михайлов

    75 2 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, по-голяма грешка от тоя плювню няма!
  • 13 Много

    49 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    хитър , като на агнето дядо му !
  • 14 Последния Софиянец

    63 4 Отговор
    Когато Тръмп изтегли войските от Европа хора като Орбан и Радев ще струват теглото си в злато.Те ще преговарят с Русия.
  • 15 РОСКАТА Е ЗЛОКАЧЕСТВЕН ТУМОР

    62 4 Отговор
    С РАЗСЕЙКИ В ГЕРБ ППДБ И ДПС !
  • 16 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    60 2 Отговор
    Водещата на предаването "12+3" по програма "Хоризонт" на БНР Снежана Иванова явно е влюбена в Росен Плевнелиев, защото често го кани за събеседник. Може би тайно се надява да заеме мястото на Деси Банова.
  • 17 радев Възраждане 2

    8 55 Отговор
    Срам за радев е втора партия възраждане!!!
  • 18 ирландската овчарка

    59 2 Отговор
    Бившият президент, вечно нахиленият Росен Плевнелиев, вероятно страда от тежка форма на деменция.
    Очевидно забравилият миналото нелеп държавен глава се изтъпани на малкия екран, за да ни каже как да живеем .
    Видно е, че мъжът на русокосата синоптичка Деси Банова е по-блондин от нея – забрави как в средата на ноември 2012-а се фръцна театрално пред съдия Венета Марковска и полегналият на властта тогавашен състав на КС без никаква законова причина не допусна нейната клетва, макар да беше избрана за член на Конституционния съд?

    Тогава прищявката на Роската не беше взривяване независимостта на КС, а сега действията на Румен Радев са?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 БАНЕВ РЪСИ АКЪЛ ОТНОВО

    44 2 Отговор
    ГЛЕДАЙ СИ ВРЕМЕТО, БЕ ШМАТКА
  • 21 доктор Ох Боли

    40 2 Отговор
    — Мирише ми на дълга командировка в Централната Софийска Лечебница за пациенти с умствен дефицит!
    От мен един съвет: стая 216, вторият етаж, южното крило. При бай Наполеон I Бонапа́рт… познавам го лично… Човекът е строг! Но справедлив. Много обича майтапите. Вие сте още млад, ще излезете запазен.
    — Господин писхиатър, ама много Ви моля ! На мен, там сигурно ще ми стане лошо!
    — Е да, първата година е трудно. После се свиква…..На края може и да ви хареса….
  • 22 ПОСТРАДАЛА

    39 2 Отговор
    АЛО АЛО ТЕЛ-112 ЛИ Е ОБАЖДАСЕ ДИСИ БАНОВА МОЛЯВИ ПАК ГО ИЗПУСНАХ ДЕЖ.ПОЛИЦАЙ КОГО КАК КОГО РОСЕН МАГАРЕТО НА БОЮ, СПОКО ГОСПОЖО ВЕДНАГА ПРАЩАМ ПАТРУЛКА ДА ГО ПРЕБЕРЪТ ПРИ ЦВЕТИ ГАЛЪБОВА ЗА ДИАГНОЗА ,БАНОВА БЛАГОДАРЯВИ МОЛЯ ПАК ЗАПОВЯДАЙТЕ .
  • 23 пешо

    41 2 Отговор
    ЧЕХЛЬО не се показвай
  • 24 Иванов

    48 2 Отговор
    Защо тази маймуна Плевнелиев се изказва все по често неподготвен по политически теми. Той - Плевнелиев беше позор за България, когато беше президент, защото от него и чеп за каца не става, а камо ли политик. Румен радев ще успее със своя политически проект след края на президенският му мандат и ще изчегърка от политическият небосклон както ПП-ДБ така и ГЕРБ. Но има време и ще видим какво ще стане. Успех на Р. Радев
  • 25 филибето

    27 1 Отговор
    П... ДРАС🏳️‍🌈....Нагъл .🤮🤮..
  • 26 Копейка

    2 26 Отговор
    На нас ни казаха да викаме за Мунчо!
  • 27 АЛ КАПОНЕ ОТ БАНКЯ

    30 1 Отговор
    Е ТОЗИ НЕ РАЗБИРА ОТ ДУМА БУЛЧЕ МУ ДАДОХМЕ РАЗТРОПАНО,ПРОВЕРЕНО ,ЗАВЕРЕНО С ГАРАНЦИЯ ТОЙ ПАК ГЛУПОСТИ ДРЪНКА ,ТОМИСЛАВЕ КАКВО СТА С ТОЗИ , КАКВО ДА СТАВА ДОН ПЛАТКИТЕ МУ ИЗГОРЯХА Е.
  • 28 Перо

    35 1 Отговор
    Тоя мома4ор и комсомолски номенклатурчик, даден за пример от тиквата, че магаре да върже и то ще стане президент, няма думата за коментари! Най-големият боклук и единствен назначен от тиквата за президент!
  • 29 Урюрвкос

    25 1 Отговор
    каквото каже плевнята прави обратното и ще спечелиш
  • 30 Банев

    18 1 Отговор
    Расим се доверява на клюки което пък говори колко сериозен човек е Плевнелиев!
  • 31 Плевню-лудото кво мисли

    21 1 Отговор
    Никой не го интересува. Да се рехабилитира там и да си затваря човката
  • 32 Чехльо

    28 1 Отговор
    Точно този чаках да ни даде акъл кое е правилно и кое не... Марш обратно при стадото...
  • 33 Тома

    20 1 Отговор
    Нашият президент е бати роско казали гейовете в бар синята стрида
  • 34 Магаре в Плевня

    21 1 Отговор
    Този пък откъде изпълзя?
  • 35 Некой си

    25 2 Отговор
    Пастирката щом реве против Генерал Радев,значи ги е страх либерастите.Направи ли си партия,ще ги помете всички продажници.
  • 36 СинопДик

    18 1 Отговор
    Деса Банова какво мисли по въпроса?
  • 37 Плъзгунь смотан

    12 1 Отговор
    Млък ве
  • 38 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    23 1 Отговор
    Този $опол се прави на много разбиращ, че и акъл ще дава.
    Я бягай при Бащицата в Банкя да ти оправи перчема, че се е разрошил от много говорене...
  • 39 Радев не партия а революция

    18 1 Отговор
    трябва да направи плевел жалък Пленю. И цялата ви малоумна атлантическа сган да изметем. А специално такива като теб няма да пипаме щото сте болни хора а само на лечение ще ви пратим и привилегиите ви ще отнемем...

    Коментиран от #54

  • 40 9689

    13 1 Отговор
    Мижаво нещо,скрий се.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Я виж ти...?!

    15 1 Отговор
    Охлюва изпълзял изпод полата на Деса...
  • 44 Ти си нищо бе

    19 1 Отговор
    Къде си тръгнал Радев да коментираш. Пред него си нищо.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Блажени вярващите

    9 1 Отговор
    Роско глей са и твоята паничка да е пълна.
    Чуждото си е чуждо, но само ако не е крем Орхидея.
    Ти си атлантик и гледай смело напред и говори за атлантическото бъдеще на милата ни Родина .
    Помисли кога и как ще ни настигнат партньорите , защото ние боксуваме от такива като вас$успешни$ политици.
  • 47 Плевню-лудото има фондация

    13 1 Отговор
    ДАНС и Прокуратурата да проверят от къде се пълнят сметките и за какво се харчат. Иначе какво говори този жалък индивид не е важно
  • 48 а стии

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "скимтиш ли пастирке ?":

    пастирката е стар гербист.той само така си приказва за нато.
  • 49 бай Бончо

    13 1 Отговор
    Голям страх ги тресе , защото либералния модел , робството на хората и дивия капитализъм ще им се изплъзне . Една сериозна алтрнатива ще ги помете и ще вземе 70 % на изборите , но няма такава поне за сега . Народен съд ще има за всички които се гавреха с народа 34 години и конфискация на всичко
  • 50 Толкова жалък и безличен президент

    15 1 Отговор
    Като Плевню никога сме нямали. Сещам се как се разхождаше тоя, като ненормален в Европарламента със бадж "Президент".... Майко мила какво нищожество неадекватно....

    Коментиран от #72

  • 51 Този

    14 2 Отговор
    Шушумигар от къде изпълзя
  • 52 бай Бончо

    13 2 Отговор
    Гледайте да върнете по бързо паметника , че както го нарязхте , с кръв ще го залепяте ! До там са нещата , сатанисти !

    Коментиран от #67

  • 53 089954

    18 1 Отговор
    Сега очаквам изказвания от Костов , Поптодорова , Пасито и Инджев
  • 54 Още е рано за революция

    9 1 Отговор

    До коментар #39 от "Радев не партия а революция":

    Още малко Атлантизъм трябва да понесе българина.....
  • 55 Зоо

    14 1 Отговор
    Този папагал няма ли да му сложите покривало на клетката за да млъкне.
  • 56 Ако има някой толкова

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "А бе плюнков":

    Мазен и антипатичен това е този и софянски
  • 57 Реконтра

    11 1 Отговор
    Защо ми звучиш понаплашен, а?
  • 58 БгТопИдиот🇧🇬

    10 1 Отговор
    СиноптичкиН -кра ва,рски сЪрвул !
  • 59 баба Вуйна

    10 1 Отговор
    абе -- шо се занимавате с тоя -Сополанко -
  • 60 Масонското кюфте брат Иван Ставрев

    7 1 Отговор
    Тоя командва "държавата" от вилата си в Халкидики.
  • 61 Не можеше Плювню

    8 1 Отговор
    да не се включи в общия хор на недоволството срещу президента, че чак и да го предупреждава за бъдещи грешки. Сигурно ги е много яд умнокрасивите, толкова усилия хвърлят да очернят президента, а той остава с най-висок рейтинг сред политиците. А пък Боко го каза в прав текст колко го мрази в един от записите, изтекли през 2020 г., които незнайно защо никой не разследва, само снимките и видеото за пачките ги изпраха.
  • 62 М3 голд

    8 1 Отговор
    Плевньо, народът има нужда от български Орбан. И ако Радев създаде проект за 80-90% от българите, ще е чудесно. Не може 10% крадци, подмазваме, слугинаж, с лъжи и измами да заграби властта и да управлява, както сега. Защо смяташ, че Първанов е имал проект? Но сега има вакуум на защита на народа. И той не може да се запълни от Нинова - вече е компрометирана, от т.н. ПП, ГЕРБ, ....
    Ще видим. Много рано започнаха атаките към бъдещия Радев. Не че не може да си купи лодка и да ходи за риба. Но той не е слагам, не се предлага за ползване. Пък ти като се предлагаш, че някой те желае и ползва ли?
  • 63 Интелект

    10 1 Отговор
    Защо давате думата на този политически парцал!
  • 64 таро

    11 0 Отговор
    Tи бе срам и позор за България,хленчещ и мрънкащ,като чех..ъла денкова.Вие осквернихте и плюхте на паметта на загиналите за освобождението на родината ни.
  • 65 Бай Вузи

    7 0 Отговор
    Спешно извадете главата на София от гъzа на Fашингтон!!!Казах спешно!!!
  • 66 Опа

    7 0 Отговор
    Плюнчо, скрий се в гардероба, мишкааааа
  • 67 Бончо...

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "бай Бончо":

    Манфаните ще те лепят теб, през първата дупка от към гърба, да си знайш!
  • 68 ААААА

    5 0 Отговор
    Тоя леворезбар трябва да се скрие няма такава под Лога като него
  • 69 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Абе на това рядко л@ино кой му иска мнението? Мистър Бийм смешника.
  • 70 Интересно

    4 0 Отговор
    Тоя мишок кой го пита, ама той като президент мълчеше като п... Сега станал много приказлив, еее вече идва в повече.
  • 71 Деси Baneva

    2 0 Отговор
    кажи откъде са твоите пари за вили и къщи за милиони, бе кимунистически изклесък. Деси се срамува от тебе.
  • 72 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Толкова жалък и безличен президент":

    100 процента истина!
    Но! Този път анализът за бъдещето на Радев като партиен вожд е пророчески.
    Лешоядите около президента са вредни за България, те мислят само за келепира си- лисици, чиято цел е сиренцето...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол