Last news in Fakti

29 Януари, 2024 22:56 1 226 15

Важните новини във ФАКТИ на 29.01.2024 г.

  • кирил петков-
  • борис бонев-
  • радостин василев-
  • президент-
  • президентство-
  • калин стоянов

Искам да имаме служби и прокуратура, които работят, заяви лидерът на ПП

Важните новини във ФАКТИ на 29.01.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков към Румен Радев: Дойде времето за смяна в ДАНС!

Започваме силна кампания за реформа на службите, вече трябваше да има смяна в ДАНС. Това заяви Кирил Петков пред журналисти в Пазарджик по повод напрежението около президента Радев и Делян Пеевски, предаде репортер на "Фокус".

"Ще започнем силна кампания за реформа на службите. Когато има реформа в службите, няма само по медиите да се говори от едната или друга страна", категоричен бе съпредседателят на ПП-ДБ.

"Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава сезиране на нереформирани органи е нищо повече освен общо говорене", допълни той.

Според Петков институциите в България трябва да имат своята тежест и да вършат своята работа, без значение кой стои начело на тях.

По обвиненията на Пеевски за "много кеш" в президентската институция, Петков каза следното: "Ние от ПП-ДБ продължаваме да твърдим, че нулев толеранс към корупцията трябва да е единственото мото за всички българи".

"Не искам да влизаме в това говорене. Искам да имаме служби и прокуратура, които работят. За това трябваше вече да имаме смяна в ДАНС, ние го говорим от няколко месеца. Мисля, че дойде време това да се случи", каза още той.

Попитан дали е притеснен от евентуален политически проект на президента, съпредседателят на ПП-ДБ коментира следното: "Не, не мисля. Единственото, което е ясно, е, че не може по Конституция да имате двойна роля - не може да си и политически лидер, и президент. Трябва да си избереш едно от двете", заяви Петков.

Борис Бонев: Срам ме е, че съм част от този СОС

Нашата позиция винаги е била, че не трябва да допускаме ГЕРБ в управлението на София, но това не означава, че не трябва да бъдат допускани в работата за София. Това са две напълно различни неща. Ние никога не сме искали да лишим ГЕРБ от възможността за пред техните избиратели, когато е в името на София, те да реализират политики и да работят за София. Проблемът е, че в тези 3 месеца от изборите виждаме по-скоро едно деструктивно поведение, което не е в полза на София. Това каза общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" (ПП-ДБ и СС) Борис Бонев в студиото на "Денят ON AIR".

Радостин Василев: Битката между Делян Пеевски и Румен Радев е цирк

"Битката между Пеевски и Радев е цирк", каза председателят на ПП МЕЧ Радостин Василев, който беше гост в предаването "Делници" по Евроком с водещ Николай Колев.

Делян Пеевски: В Конституцията има процедура за сваляне на президентски имунитет, чакам данни от прокуратурата

„Радвам се по всички казуси да се даде пълната информация. Не мога да разбера прибързания отговор на прокуратурата по едно съобщение от мен. Още не съм си подал питанията. Аз ще ги пусна до 1 час. Как толкова бързо отговориха по съобщение в медиите, че нямат нищо за съветниците на президента”. Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, цитиран от Нова телевизия.

Николай Денков: В службите виждам сляпо петно по отношение на корупцията

Още от първите дни, в които ПП-ДБ влязоха в политиката заедно поставихме въпросите, че всички скандали, слухове трябва да бъдат разследвани и те трябва да приключат с краен резултат. Където има нарушения трябва да има и присъди. Това заяви премиерът акад. Николай Денков, съобщи Агенция "Фокус".

"Преди няколко месеца ясно казах, че в службите виждам сляпо петно по отношение на корупцията. Тогава получих подкрепа само от ПП-ДБ, надявам се другите да подкрепят и в кратки срокове да бъдат проведени разследвания. Всичко останало са само слухове, които когато останат недоказани сриват институциите. Президентството прави точно това от доста време", каза министър-председателят в отговор на критиките на президента Румен Радев по-рано днес.

Относно предстоящата ротация в началото на март месец Денков отбеляза, че засега не са проведени разговори за смени на министри в кабинета. “Изпълнението на целите, заложени в управленската програма, е на много високо ниво. Дали ще бъдат сменени министри още не сме говорили", посочи той.

МВР-министърът не изключва тъщата и съпругата на убития Пейо Пеев сами да са прикрили всички следи

"Работим по версия за евентуална съпричастност на други лица към убийството и най-вече за прикриване на следите за извършеното убийство”, каза вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти в Стара Загора. Повод за изказването му е убийството на Пейо Пеев в София, съобщават от bTV.
Той обясни, че се работи активно по делото и има две лица с повдигнати обвинения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо

    15 5 Отговор
    Скоро ще бягаш към Канада
  • 2 Мда

    13 6 Отговор
    Кирило Петковченко говори, говори и не каза нищо...
  • 3 Кире

    14 3 Отговор
    Кажи нещо за ала бала!
  • 4 Киро измамника

    11 2 Отговор
    Няма право на мнение. Излъга избирателите , виси в пространството и наглее.
  • 5 Квн

    3 0 Отговор
    Които работят за НАС
  • 6 СЛУЖБИТЕ ДА ЛОВЯТ КАДАДСКИТЕ ЦИГАНИ

    5 2 Отговор
    КАНАДСКИЯ ЦИГАНИН ДЕТО ИЗЛЪГА ЧЕ Е БГ ГРАЖДАНИН ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТА ЦИГАНКА

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КАНАДСКИ ЦИГАНИН и БГ ТУРСКИ МА1НГАЛ

    4 2 Отговор
    И ЕДИН К1РАДЕЦ НА КОНЕ , ГРЕШКА НА КОЛИ КОМАНДВАТ ХОРАТА В БГ
  • 9 РАДЕВ с ПОМОЩ от ПУТИН ще КОЛЯТ и БЕСЯТ

    1 4 Отговор
    КРАДЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА - РАДЕВ ЩЕ ОРГАНИЗИРА АНТИ НАТОВСКА БЪЛГАРСКА ДРУЖИНА ДЕТО КАТО ТРЪГНЕ НА ХУЙЬОШ И ЩЕ ПОН1АЕБЕ ЗАПАДНИТЕ НАТОВЦИ - ЛГБТ ВОЙНИЦИ
  • 10 Сатана Z

    2 1 Отговор
    Когато Кирчо направи мъжко,може да претендира за нещо.

    Коментиран от #15

  • 11 пешо

    2 1 Отговор
    оставка боклук
  • 12 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    5 0 Отговор
    ТОЗИ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА Е ПРИ БАЙ СТАВРИ НЕ ДА ГО ДАВАТ ПО НОВИНИТЕ АМА НИЕ НАЛИ ИМАМЕ ЗАКОНИ САМО ЗА ПРОСТИЯТ НАРОД ЗАТОВА ЩЕ НИ СЕ НАДСМИВАТ ТАКИВА КАТО НЕГО
  • 13 6566

    1 0 Отговор
    Очаквам отново да издигнат Делян Пеевски за шеф на ДАНС !!!
    Той беше за няколко дни вече, доколкото си спомням?

    А спомняте ли си какво стана след това ?
  • 14 ганю

    0 0 Отговор
    Не го пускайте да бяга ще го одерем жив
    мафиотския боклук дето ръга лена
    май ви се роди принцеса южняшка
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол