Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 16:31 7 907 89

Експерт: Подарихме чрез "Лукойл" на Кремъл $2.2 милиарда, толкова струват 1500 крилати ракети

  • лукойл-
  • дерогация

Подозренията, че няма никакви рискове от замяната на руски нефт с алтернативни доставки, се оправдаха, каза Мартин Владимиров

Експерт: Подарихме чрез "Лукойл" на Кремъл $2.2 милиарда, толкова струват 1500 крилати ракети - 1
БГНЕС

Подозренията, че няма никакви рискове от замяната на руски нефт с алтернативни доставки, се оправдаха. Това каза пред "Фокус" енергийният експерт Мартин Владимиров.

"Тоест “Лукойл" реши да преследва печалбата, най-логичните икономически процеси и иска да изнася горива в чужбина, включително в Европейския съюз и в други държави. Именно заради това, вместо да се възползва от продължаването на дерогацията до 1 март, заради събраната наивност на горива от руски произход, “Лукойл" започна да внася изцяло неруски петрол през януари месец. И както говорихме в продължение на 18 месеца “Лукойл" може да го направи от днес за утре, има достатъчно алтернативни количества, които да закупи и няма да спре работа. Наистина призовавам всички спекуланти, включително министри, премиери и всякакви други депутати, които обясняваха как всички ще умрем без руски петрол, да излязат в медиите и да кажат защо се оказа, че може да работи "Нефтохим" и без руски петрол и то това да се случи от днес за утре. Защо трябваше обаче, през 2023 г. да подарим на Кремъл 2,2 млрд. долара допълнителни приходи?", коментира още Владимиров.

Това количество средства за Кремъл е допринесло за закупуването на 1500 крилати ракети, категоричен бе експертът.

"Една крилата ракета убива средно 10 души, когато стигне своята цел. Това означава, че ние сме спомогнали за убийството на 15 000 украинци през 2023 г. И това трябва да се каже много ясно. И едновременно с това цените на бензиностанциите не помръднаха. Не помръднаха по време на използването на руски петрол, не помръднаха и след замяната му с алтернативни количества. Защо трябваше да слушаме денонощно как благодарение на дерогацията ние купуваме по-евтини горива, когато цената остана същата, както в повечето страни в Европейския съюз, преди данъци и такси говоря, разбира се", допълни той.

По повод информацията, която излезе, че Министерство на финансите засекретява документи за “Лукойл" Мартин Владимиров обясни:

"По принцип търговските доставки на суров петрол са винаги търговска тайна, тъй като компанията, която внася е частна. Казвайки всичко това Националният статистически институт докладва с известно закъснение точните количества внос от съответните държави, Евростат също го прави доста експедитивно, така че няма нищо тайно и нищо покрито. В смисъл, че знаем колко точно руски петрол е бил внесен през 2023 г. и за последните 5 месеца.

Това, което обаче е важно да се отбележи, и което го няма като информация публично е, че цената, на която сме внасяли руски петрол в България е значително по-висока от тавана, наложен от Европейския съюз и Г-7 60 долара на барел за внос на руски петрол по море. Знаете, че това изключение се включва и в дерогацията непряко, по-скоро е пропуск на Европейската комисия да добави изискването за внос до 60 долара на барел.

Но факт е, че на 4 август България започва да внася чувствително по-високи количества руски петрол на много високи цени, с което допълнително увеличава приходите в Кремълската хазна. По-важното е за нас, защото имам чувството, че в България никой не се интересува, че финансираме руският режим. По-важното е, че тази политика на България да не спазва тавана, ще допринесе за това, че държавата ще трябва да върне голяма част от авансово внесения корпоративен данък от “Лукойл". З

Защо е така? Авансовият данък са изчислили на базата на очакваната печалба от разликата между ниската цена на руския петрол и високата цена на алтернативните количества. Съответно беше изчислено, че “Лукойл" трябва да даде 400 млн. лева на хазната. И това е по формула, която използваме за цената на руския петрол. Защото започнахме да внасяме петрол над 60 долара, тази допълнителна печалба, която реализира “Лукойл" се сви значително през втората половина на 2023 г.

И във финалния отчет на компанията, който ще излезе вероятно второто тримесечие на тази година, ще видите, че печалбата, която реално е реализирана от руската компания е много по-малка. И тогава държавата ще трябва да върне това, което е надвзела. Защото ще се сравни печалбата, която е декларирана в средата на 2023 г. с финалните данни за годината. Но кой точно тогава ще обясни защо се случва това?

Аз подозирам, че ще има едно прессъобщение, в което се обявява, че се връщат тези пари и ще останат до там нещата. Много е важно някой да понесе отговорност за това, че така да се каже подвежда българското общество, че дерогацията видиш ли, ще ни осигури допълнителни данъчни приходи. Това просто няма да се реализира", каза енергийният експерт.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОТарАК

    56 12 Отговор
    онова...НЕЩО ,ИВАН КОСТОВ , защо подари Нефтохим на руснаците е големият въпрос-отговора на който ще осветли целият ни преход и задкулисие

    Коментиран от #37

  • 3 Подарихме чрез "Лукойл"

    56 9 Отговор
    Правилно сте го изписали - Подарихме ЧРЕЗ "Лукойл", защото Лукойл не е руска, а работи с руски нефт. Освен това не са подарени, а са закупили нефт за $2.2 милиарда
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    63 20 Отговор
    А колко хвърляме сега на американците? За колко крилати ракети? Ам какви крилати ракети? Руски или американски?
    А защо изчислявате евентуални загуби в крилати ракети? Защо не в бутилки водка, или в телешки стекове?

    Коментиран от #13

  • 6 ХАХАХА

    35 25 Отговор
    Че няма само на просякът на века да подгряване! Руснаците заслужават повече от когото и да е !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Истината

    19 48 Отговор
    " Защо трябваше обаче, през 2023 г. да подарим на Кремъл 2,2 млрд. долара допълнителни приходи?", коментира още Владимиров."

    Защото в момента ставащото в Бългрия е изцяло организирано от Кремъл.

    В парламента няма никакви други партии освен проруски, и "скандалите" между тях се генерират само за да замазват очите на обществото, че уж ни управляват "европейски" партии. Не ви ли прави впечатление, как от време на време уж "на нож" си скачат различни играчи, всеки от които е свързан с обслужването на руския интерес: Радев скочи на Борисов, уж щял да сваля "мутрите", после се оказа, че няма проблеми с него, после Борисов и Шиши, други двама кремълски слуги, се "скараха", после се "помириха, после Шиши и Радев и т.н. и т.н. - хранят ви с евтини циркове, докато всички заедно работят за Кремъл.

    ГЕРБ, ДПС, ПП, са НЕ ПО-МАЛКО проруски от Възраждане и БСП. Просто Възраждане и БСП играят "лошото" ченге, а другите уж били европейска алтернатива.

    Европейска трънци!

    Неслучайно всички руски пропагандатори и тролеи по форумите са впрегнати да обясняват за "сглобки", "посолствоТО", и пр. Колкото повече пълнят ефира, толкова повече се създава впечатление, че се изплъзваме от хватката на руснаците, докато В РЕЛНОСТТА обслужването им по всички фронтове продължава с ПЪЛНА СИЛА.

    Коментиран от #47

  • 10 Да обобщим

    26 34 Отговор
    България е бедна държава заради руските енергийни зависимости.Преди близо 15 години цената на бензина беше колкото е сега.Нали помните какви бяха тогава заплатите.

    Коментиран от #29, #85

  • 11 Край

    23 8 Отговор
    Да бе нема и 8 самолета. Бъдещи.
  • 12 Да,да

    20 1 Отговор
    Ааааа, Владимиров, не си прав! Всичко е точно за ала-бала.
  • 13 😂.......

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Какво хвърляш на американците???? 😂
  • 14 Да, бе

    14 3 Отговор
    Значи помагаме и на двете страни и сме на далавера от всякъде.. Кво ревете. 5233
  • 15 ха ха

    20 3 Отговор
    а от палестинците нещо не сме ли купували , фурми или джапанки , да направим сметка в крилати ракети ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тото

    25 6 Отговор
    😂😂 е как се оправдаха като ние и всички държави от ЕС не сме спирали да си копуваме горива от РФ !!!!!! Газът който копуваме от Турция си е чисто руски но пашата ни го препродава на двойна цена !!!!! Това е факт!!!! Просто във ЕС във момента царува невиждано лицемерие!!!!!!!

    Коментиран от #42

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иво

    14 2 Отговор
    А за 25 години някой ще сметне ли колко милярда сме им подарили.

    Коментиран от #31, #33, #36, #49

  • 25 българина

    32 8 Отговор
    искам експерта да сметне колко подарихме на сащ чрез златните концесии срещу 1.4 пр за 20 г, както колко чрез субсидирания ток на Тец 1 и 3 за 20 г, колко субсидирахме сащ за 20 г с безплатни бази? ако само тези три пера са под 20 млрд годишно, ще се прекръстя на лъжец

    Коментиран от #32

  • 26 Сатана Z

    20 9 Отговор
    Аз зареждам колите си е руски нефт преработен от Лукойл.А вие?

    Коментиран от #57

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Деций

    21 11 Отговор
    На Кремъл не му трябват хартийки за да направи ракети!Кремъл има суровини и материали,енергия и производствени бази, инженерно технически персонал,и това е всичко!
  • 29 Дедо ви...

    16 5 Отговор

    До коментар #10 от "Да обобщим":

    Еййй...!?!!?. Да не би Русия да определя цената на петрола на световните пазари, а цената на горивата зависят от цената на петрола. Сигурно тогава цената на петрола е била 80$ за барел!?!?!
  • 30 А на краварите колко подарихме

    22 11 Отговор
    Жалки и прости краварски слуги
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "българина":

    Време ти е да се прекръстиш, но ти това си го знаеше и преди да го напишеш, нали?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 пешо

    15 6 Отговор
    поредния краварски боклук
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 555555

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Защото е Комунист който построй олигарх капитализма който ни управлява до ден днешен,по руски образец ,едно към едно.А вие продължавайте да ревете че ,Капитализма ни е виновен.Виновни са Комунистите които не искат да се разделят с властта.

    Коментиран от #40

  • 38 Путинофил

    10 7 Отговор
    Начи, колко пъти да ви казвам, нашите институции и политици са изключително путинофилски.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Атина Палада

    13 5 Отговор

    До коментар #37 от "555555":

    Ааааа, олигархичния капитализъм не е по руски образец. Гршеш! По образец на Рейгън е!
    Рейгън през 80-те години на миналия век замени техния либерализъм с олигархичен капитализъм.. И по късно през 90-те години тази система навлезе и в Европа..
  • 41 Дано да е така!

    13 9 Отговор
    Все на укрите подаряваме,време беше да подарим нещо и на руснаците!До сега само те са ни подарявали,време е да връщаме жеста!

    Коментиран от #44

  • 42 Аре оди

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Тото":

    си купи буквар.... кОпува.. 😆

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Никога нищо не са ни подарили блатните

    14 14 Отговор

    До коментар #41 от "Дано да е така!":

    Само откраднали - злато, пари, архиви, а на всичките русофили - малкото мозък!!!

    Коментиран от #66

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 От оня свят

    17 9 Отговор
    Деведесет процента от убитите цивилни украинци са избити от собствените си военни, които по заповед на Зеленски стрелят по блоковете за да обвинят Русия, която от своя страна не хаби ракети за укромършата, а за ликвидиране на предприятия от всякакъв вид, който спомага Укрорайха да воюва.

    Коментиран от #83

  • 47 хаха

    8 10 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Никой не ти е виновен, че си си дал адника под наем и ти го пришпорват до протъркване любимите ти руснаци, на които си булка обрекла се във вярност до живот! Поне да го беше направил за пари, но нали си тарикат, сега ще виеш на умряло и ще търпиш, че алтернативата е ужасяваща.
  • 48 Атина Палада

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Аре оди":

    Обаче това, дали човек е образован или не, дали е добър или лош и т.н. не е логически свързано с истинността на това, което казва/пише, а само с неговата личност!
    Мен лично, не ме интересува коментиращият дали е образован, дали е добър или каквото и да било друго, но ме интересува онова, което казва. Вярно ли е или не!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Сталин

    8 9 Отговор
    Няма страшно Путин ще ви ги върне ракетите с лихвите
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    8 17 Отговор
    Откога обяснявам че българите плащат терористичната спец.операция на путлер.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Екстра

    6 3 Отговор
    Аз подкрепям 5стотинки по-евтин бензин/дизел,па дори и с цената на някакви си укри…
  • 57 Ти немаш

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Сатана Z":

    кола,бе.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 фбр

    9 0 Отговор
    Енеургиен експерт ? Грантаджийски ТЪПАНАР !!!
  • 62 Гай Турий

    19 4 Отговор
    И за компенсация ще подарите на Киев АЕЦ Белене за 1 милиард, така ли?! Да си построят 5000 ракети. Къде ви е златната акция, за какво служи. Какво работи мисирът който е назначен да защитава българските интереси?! Осъдете го за корупция и нанесени огромни щети на държавата. кой подари милиарди на талупа, а?! Кой спря Южен поток за загубени милиарди печалби - тулупа нали??! Магистрала Хемус с колко милиарда ще я строят още 10 години??! Японците са дали оферта преди 40 години за 1 година да направят Тракия. Може би и Хемус да бяха направили за 2 години. Кой хариза Нефтохима, БТК, Булгартабака, ТЕцовете, Кремиковции безброй други предприятия, кой ликвидира 4 блока в АЕЦ Козлодуй, Балканкар, цялото ни въоръжение за десетки милиарди долара?! Разсипниците предатели нямат чет. Путин все ви е крив, негодяи. Путин ще ви оправи, ама от голямото шубе лазите за НАТО та НАТО. 50 милиарда евро ще харижем на киевската хунта, защо бе, негодяи?! Откъде накъде, тия какво правят освен самоубийство на народа си.

    Коментиран от #89

  • 63 Запознат

    1 3 Отговор
    Пускам сълза:(
  • 64 Тото

    4 1 Отговор
    Аман от експерти и т.н. измислени герои
  • 65 100 МЛРД ПОДАРИХМЕ НА ШИШО

    3 1 Отговор
    БОКО ДАГАН ПЪРВАН КАСТОВ... И ТН И ЗЛАТОТО СИ ПОДАРЯВАХМЕ ПО 25 Т НА ГОДИНА ВЕЧЕ 40 Г ПОДРЕД ЗА КВИ 2 МЛРД НА ЗАНИМАВАШ.....

    Коментиран от #72

  • 66 ААМЕРИКАН КО ТИ ПАДАРИ БЕ

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "Никога нищо не са ни подарили блатните":

    Нехранимайко. Белене щеше ДА е НАИЗПЛАЩАНЕ ПРИ РОСАТОМ А СЯ ИЗКАТ ПЪЪЪЛНИ ПРЕДПЛАЩАНЕ ОТ УСА АТОМ И Т. Н....РАЗБИРАШ ЛИ ИЗОООООО ОООБЩО ЗА КАКВО СТАВА РЕЧ....
  • 67 М да

    7 6 Отговор
    Лукойл трябва да се национализира незабавно, както и цялата руска държавна и корпоративна собственост у нас. Всички руснаци на възраст между 18 и 60 години които не могат да докажат активна антипутинска дейност трябва да бъдат изгонени от България. Рускините могат да останат
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Спирам

    4 1 Отговор
    Да ви чета мама......мръсна
  • 71 Украинка

    1 1 Отговор
    Това не е подарък, а плащане на сметка. Ние, като пазаруваме в магазина плащаме, без пари не дават
  • 72 Украинка

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "100 МЛРД ПОДАРИХМЕ НА ШИШО":

    А сега знаеш, къде е златото?
  • 73 Читател

    6 2 Отговор
    Хубава публикация. Отразява до голяма степен истината около Лукойл. Но точно тази ситуация се дължи на некадърността (ШАРЛАТАНИЯТА) на ХАРВАРДСКИТЕ идиоти.
  • 74 Вярно е

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Отговор за приятеля":

    канадците не са комунистически крадци! Те са най-обикновени крадци, но под закрилата на НАШАТА държава... Плащат някаква мижава концесионна такса, която обаче не ги прави праведници...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 А Канада

    9 1 Отговор
    Като краде по 8 тона злато годишно от наще земи не е ли същото НЕГРАМОТЕН ПЛАЗМОДИЙ???
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Геро

    3 5 Отговор
    Аман от експерти. Коя фирма работи на загуба?
    Аман от антлатически ценности.
    Аман от продажни политици
    Аман от хора които забравиха Какво са създали дедите ни, благодарение на подкрепата на Русия.
    Аман от хора които мразят инакомислещите
  • 81 Кардио

    1 1 Отговор
    Уното си е умно(кат галош) и красиво.
    И в 00 да го поставиш, ще намери какво да яде,че и лавка ще отвори.
  • 82 Кардио

    1 1 Отговор
    Уното си е умно(кат галош) и красиво.
    И в 00 да го поставиш, ще намери какво да яде,че и лавка ще отвори.
  • 83 Българин 🇧🇬

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "От оня свят":

    Ти си директно за психиатрията , но не знам вече дали не е много късно .

    Коментиран от #88

  • 84 Алекс

    3 0 Отговор
    Само дето не мога да разбера къде ми отидоха 70 те стотинки ,дето щеше да поевтинее бензина с тях.Или излиза че с моите 70 ст на литър ще подпомагам някакви с ниски доходи.Ами да си намерят работа с по високи доходи.Защо аз трябва да ги храня.Мен пита ли ме някой дали ми стигат доходите?
  • 85 Алекс

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да обобщим":

    Кога преди 15 г бензина е бил 2.60 лв.Ти нещо да не си слънчасал.
  • 86 Петко

    3 3 Отговор
    Стига спекулации с Кремъл.Защо останалите вериги бензиностанции,които не работят с Лукойл,не продават на по-ниски цени от тези на бензиностанциите на Лукойл ?Цялото безсилие на управляващите за решаването на какъвто и да е проблем,се оправдават Кремъл.Нека сега да видим какви ще са цените на горивата,след като е преустановен вноса на руски петрол?Докато кукловодите от САЩ,дърпат конците на управляващите ни марионетки,всичко ще е в ущърб на българските граждани.Апетитите на шепа олигарси за присвояването на Лукойл,е в основата на големия шум ,за подарени милиарди на Кремъл.На Кремъл едва ли сме подарили милиарди,но на САЩ със сигурност подаряваме милиарди било то за самолети,или за бронирани машини,било то чрез безвъзмездното ползване на военните ни бази,и полигони,което го няма в никоя друга държава по света.Колкото повече се навеждат управляващите,толкова повече ще ни мачкат,и унижават.
  • 87 Русия

    0 0 Отговор
    Пък плаща 4 милиарда на режима в Киев за транзитни такси , това не са ли 3000 ракети за Киев бе .
    ЕС даваше 12 милиарда за газ на Путин това не са ли 9000 ракети за Путин бе .
    Дребни душици .
  • 88 Костурков главен психиатър

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Българин 🇧🇬":

    За него не е , но за теб е късно .
  • 89 сноу

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Гай Турий":

    А-а..не така ..това е грубо пасягане на великия демократ а вече и прУфесор цър уанку...Подарил бил ..няма присантиман той към подаръците ,още по вече той да подарява..Ето сега пускам старите му велико-командирски повели " и...колкото по малко държава ..и т.н".Все главобол получаваше горкия от тая държава и докато не я пресипа като пепел между пръсти не кандиса..Скоро гледах една тъмнобозава един вид от неговата боя ,гордо да заявява че е завършила при него ,та вече е маг и вече дори е пречистила 4-5 черни магии..А другите му алчни вълчета ,ристю танас и радан вече доста успешно са ошетали бостана и сега скришно си пеят марсилезата..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове