Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 12:17 2 301 33

Денков и Борисов се обединиха около идеята, че ротацията не е на всяка цена и може да не се случи

  • ротация-
  • премиер

Трябват ясни гаранции, че ще се изпълнява управленската програма, ако можем да я реализираме, ще има ротация. Ако не можем - няма да има, каза премиерът

Денков и Борисов се обединиха около идеята, че ротацията не е на всяка цена и може да не се случи - 1

Ротацията на премиерите не е на всяка цена, коментираха министър-председателят Николай Денков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отделни изявления пред медиите, посочи БНТ. Двамата ще се срещнат днес, за да обсъдят подробности около ротацията и приоритетите в управлението.

Според премиерът ротацията ще се случи и трябва да се случи, когато има ясни гаранции, че ще продължи работата по управленската програма, когато е ясно че България ще продължи да се развива като проевропейска държава, която подкрепя основните европейски приоритети и се бори за увеличаването на доходите и намаляване на неравенството.

"Така че ако можем да ги реализираме, ще има ротация. Ако не можем - няма да има", изтъкна Денков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изтъкна, че има увереност, че ротацията ще се случи, но всеки ден чува "нови и нови претенции".

"Нищо в този живот не е на всяка цена, включително и ротацията. Имаме споразумение подписано. Аз имам увереност, че ротацията ще се случи, но всеки ден чувам нови и нови претенции. Затова връщам темата към регулаторите - защо не бяха сменени когато имаше мнозинство, защо не бяха сменени толкова години", попита Борисов.

В отговор премиерът Николай Денков коментира, че кабинетът "Петков" не е сменил регулаторите, тъй като е свален предсрочно от власт и не е имал времето за това.

Николай Денков изтъкна, че все още няма фиксиран състав на Министерски съвет след ротацията, а имената ще бъдат оповестени, когато има съгласие по тях. Той потвърди единствено, че ще бъде вицепремиер и отказа да коментира кое министерство ще поеме преди да е готов целият проектосъстав на кабинета след ротацията.

Денков защити министърът на спорта Димитър Илиев и неговите заместници. От своя страна Бойко Борисов също изброи министерствата, чиято работа одобрява.

"Министерството на транспорта, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, на образованието, на културата работят много добре, така че има работещи министерства. Затова казахме - когато имаме анализ и седнем да говорим, тогава ще ви кажем. Тя не е на всяка цена ротацията и всичко останало. Мандатът, естествено, че ще е на ГЕРБ. Нали не си представяте да ходим с празен мандат?" каза Борисов.

Бойко Борисов коментира и предстоящото пътуване на премиера и министри в САЩ като предупреди представителите на изпълнителната власт да не си приписват заслуги на парламента.

"Това, което трябваше да се направи, за да има успешно посещение, го свършихме в Народното събрание и предупреждавам колегите да не си приписват това, което ние свършихме в парламента - и ядрените реактори, и подкрепата въоръжена за Украйна, и промените в Конституцията. Това е всичко. И се надяваме като отидат, да го чуем там. Ние сме във фантастични отношения със САЩ - фантастични и неслучайно големи компании спечелиха толкова търгове. Няма лошо да се ходи в САЩ, но да се ходи през седмица, вместо тези договори да се подписват в Гранитна зала от премиер, министри, членове на комисии?", коментира Борисов.

Министър-председателят Николай Денков заяви, че отива на посещение в САЩ, изпълнявайки задълженията си на премиер и определи като недопустимо да му се иска отчет за нещо, което още не се е случило.

"От гледна точка на работата на една държава, е неприемливо да се разпитва къде и как ще ходи някой. Намирам за напълно некоректно да се обявява предварително такава информация - това е вътрешна кореспонденция, и да се иска отчет за нещо, което още не се е случило.

При положение, че очевидно се прави опит да се блокира със слухове и внушения едно такова пътуване, очевидно, че някой иска да му попречи. Кой е той - нека да видим. Отивам в САЩ да представя приоритетите на България, резултатите, които са постигнати досега. Когато се реализира тази командировка и когато се върна, ще се отчета" каза Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    52 2 Отговор
    Боко козяшкия слуга на всичко е готов само и само да не влезе в панделата
  • 2 Гербер

    48 6 Отговор
    Сериозно ли това недоразумение на Сорос ще е премиер още?
  • 3 Гост 2

    44 2 Отговор
    По грозно от това Боко как се е на.гъzил покорено на посолството не съм виждал.

    Коментиран от #13

  • 4 Декстър

    37 3 Отговор
    Шантаж сглобката
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 5 Отговор
    Защо Дремков ще пътува до САЩ след серията откази за среща с него❓❓❓❓❓

    Коментиран от #12

  • 6 Майкопродавците на България

    40 3 Отговор
    ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, да не получиха нови инструкции от онова зло зад океана?
  • 7 Боко

    25 1 Отговор
    си преписа , верен на наглостта си и вечното самохвалство заслуги , които не само не са негови , а и той самия няма нищо общо !
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 4 Отговор
    Знаете ли лична среща на Дремков с политик в чужбина или дошъл в България❓‼️❓
    Не визирам колективни международните мероприятия❕
  • 9 Пантагрюел

    25 3 Отговор
    Стига с това ,,ще се врътнем,няма да се врътнем",че ще уморите Галя от смях.
    Дали ще е Сапунджидено или Комисармара,разликата ще е само в чий лаптоп ще пристигат командите.
  • 10 бай Иван

    28 1 Отговор
    Направете я поне за ден за да може момата от Хаджидимово да има в биографията ,че е била министър председател.

    Коментиран от #24

  • 11 Това е

    7 1 Отговор
    Това е много съмнително! В предвид на интереса който стои зад нея!
  • 12 Поне ще

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Поне ще му остане разходката... Освен ако не върти някакви други далавери тука -там!
  • 13 Безизходица

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост 2":

    Какво да прави,завалийката.
    Стиснат здраво с менгемето за тенистопките,заключен в бараката,а бараката запалена.Дали са му ножовката.Ще реже,няма избор.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Памперса не се пере

    14 2 Отговор
    Той е за еднократна употреба.
  • 16 Виж ги

    16 2 Отговор
    Виж ги как се радват! Стани ти да да ги яхна малко Аз! После пак ти!
  • 17 Гачо

    22 2 Отговор
    Въх на кой оставяте Мара Жирафката?! Че тя за това се върна в България, за да е гарант на сглобката, ми сега какво ще стане с това нищоправещо-празноговорещо недоразумение Мария Габриелката?
  • 18 Град Симитли

    15 2 Отговор
    "Толуп. И Молец
    Не зная по каква принуда
    Такваз им работа дошла
    Да теглят наедно кола..."
    ..... басня от Стоян дьо Лафонтен
  • 19 българка

    14 5 Отговор
    ПП-ДБ се обединиха с дявола за европейското бъдеще на България, защото е в сила политиката на възможностите. И вместо това някои да критикуват ПП-ДБ, да спрат да гласуват за Бойко Борисов, освен ако не искат още от същото 12 годишно управление на ГЕРБ. Малко преосмисляне на позициите ви няма да им навреди.
  • 20 Тиква и Мишка

    21 1 Отговор
    Тия ги обединява краденето и сервилното поведение пред козяк
  • 21 АРЕС

    23 2 Отговор
    Няма по мръсно,долно и вредно правителство от днешното за Българи.Престъпник до престъпник мила моя родино.
  • 22 СГЛОБКАТА

    14 1 Отговор
    Айде алъш вериша и пазарлъците почнаха а хората...да духат супата...
  • 23 😉........

    3 6 Отговор
    Тагарев остава... може и като министър-председател👍
  • 24 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "бай Иван":

    Кръстникът "капи ди тути капи" Борисов решава кой на какъв пост да застане. Скумрията Гейбриъл ще стане и премиер и автоматично ще заработи пенсия без таван, докато стотици хиляди български пенсионери ще продължават да живеят с мизерни пенсии и лъжовни корекции от по 5-10 лева.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шарлатани ОПГ

    7 2 Отговор
    Каквото каже Галина Събева от американското посолство - съветник по политическите въпроси, това ще стане.
  • 27 Леонид

    4 1 Отговор
    На Борисов не му трябва премиер от ГЕРБ. Сегашната марионетка обира негативите, а ГЕРБ го подкрепят и в същото време казват, че не става за нищо и прави грешки. Тарикатска работа. Какво ли не прави човек за пари.
  • 28 САМО ГЕРБ

    0 9 Отговор
    И БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ.
  • 29 Рашо

    4 0 Отговор
    Ама тази дето я гласят уж да замести Денков е по-зле и от него. При влизане в ГЕРБ явно минават на някакъв странен конкурс под мотото “Аз съм тъп, вие също, значи ще се разберем”.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 хммм

    1 0 Отговор
    Денков, взимай МвНр! Бойко може да пие една студена лимонада. Все пак не той определя какво се случва. Правителството е с мандат на ПП.
  • 32 пенко

    3 0 Отговор
    ДЕНКОВ ---ДА НЕ СТАНЕ "РОТАЦИЯТА " -- КАКВО ОЗНАЧАВА -ОСВЕН НОВИ ИЗБОРИ - И ПиПи ДайБе - ДАЕ ГО ОТНЯМА -ВО ВЕК И ВЕКОВ !?!?!?!?!?!?!?
  • 33 каунь

    3 0 Отговор
    Бойчо съвсем здади багажа! Клекна пред Кире
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове