7 Февруари, 2024 21:59 1 882 35

Васил Терзиев: София се нуждае от огромни инвестиции

  • васил терзиев-
  • софия-
  • кмет-
  • инвестиции

Първо трябва да накараме всичко това да работи заедно, обяви кметът

Като град трябва да направим големи инвестиции, за да го направим по-интелигентен. Това каза столичният кмет Васил Терзиев на форума на списание The Economist The World Ahead 2024 в София.

Той отбеляза, че има големи планове за София във всички области и постави акцент върху технологиите и тяхното въздействие върху пазара на труда, за стимулирането на икономиката, в областта на устойчивостта, управлението на водите и отпадъците. По думите му всичко това засиви от някои инвестиции, които трябва да бъдат наравени през следващите години.

Първо трябва да накараме всичко това да работи заедно, преди наистина да преминем към интелигентен град и да използваме изкуствен интелект, посочи той. Но технологиите седят високо в дневния ни ред и в трите стълба по отношение на това, което искаме да направим за гражданите, отбеляза Терзиев.

Всичко това, съчетано с много инвестиции в образованието, защото, ако искаме да бъдем тази цифрова икономика на бъдещето, трябва да се уверим, че има хора, които наистина разбират технологиите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълен Провал

    31 5 Отговор
    Некадърник....
  • 2 Мунчо

    27 3 Отговор
    Требе да се крадне. Данъците по две.
  • 3 Да започнем с кучетата

    20 4 Отговор
    София е "минирана" от кучешки гранати.
  • 4 Русофил

    15 2 Отговор
    Аре бе Васе, че да те сменят вече искат. Поне уволни някой бе.
  • 5 Пуфи

    21 3 Отговор
    Иска да каже че ще разпише строителни визи на всеки който кихне по " прокурорски", очаквайте кранове и бетоновози на всеки ъгъл.

    Коментиран от #9

  • 6 Реалист

    29 3 Отговор
    Да се чете: "Сглобката се нуждае от огромни кражби"
  • 7 Циник

    19 5 Отговор
    Превод на български: не остана за крадене след ГЕ$Б, дайте още!
  • 8 Сор Рус

    15 1 Отговор
    ми дай да я приватизираме бе коми? Всички ще станем крепостни я на Веолия, а на Дънди. Как ти се види? Държавата е лош стопанин, нали така
  • 9 Загрижен

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пуфи":

    Прав си, тук в Младост е нещо страшно, на поляни и зелени площи се строи като за последно, чух че бизнес парка се разширява с още 12 сгради плюс младост-ваклин, Александър Малинов ще бъде ад.

    Коментиран от #14

  • 10 Цент Тавър

    30 2 Отговор
    ако София се нуждае от огромни инвестиции дето всички пари се наливат в нея, представи си в провинцията каква леш е. А нашите подметки се загрижили за украйна
  • 11 СЕЛЯНДУР

    10 2 Отговор
    А ОТ ЕДИН ГОЛЯМ СИРЕНЯСАЛ НЕ СЕ ЛИ НУЖДАЕ
  • 12 Мис Бони

    9 2 Отговор
    Обичам да го правя с Васко и Асенч0

    Коментиран от #15

  • 13 ТаУмВзе

    19 4 Отговор
    Във сравнение със тоя Мъпет, файдупкова ще ни се вижда като разходка в парка!
  • 14 Последния Софиянец

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "Загрижен":

    Ваклин не бе ли ортака на Гешеф, който уреди Иванчева да я махнат от Младост, че спира бетонирането на зелените площи? Е сега жъне Ваклинчо, жъне
  • 15 Спецов

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мис Бони":

    Айде айде, аз ви пръскам саксиите на всички

    Коментиран от #32

  • 16 Артилерист

    15 1 Отговор
    И този като дядо си, баща си, чичо си от ДС ни обещава светло бъдеще, ама трябвали много пари. Той и др. Тодор Живков на последната си среща на форума на профсъюза критикуваше ИНТЕЛИГЕНТИТЕ, че давали много акъл, но нямали пари, а който нямъл пари нямал право да дава акъл. Желязна логика, а? Но Терзиев преди изборите не говореше за пари, а ни обещаваше, че с всичко ще се справи, защото е много кадърен и затова е станал милионер...
  • 17 Яяяяяя

    8 1 Отговор
    Ами 2 Млн. пенсионери ще ги разстрелваш ли , къде ще ги пратиш?
  • 18 ДДДесен

    11 1 Отговор
    София се нуждае от ДЕфашизация!!

    Коментиран от #21

  • 19 Демек

    7 1 Отговор
    ше наскубеме кредити и после, кой от къде е.
  • 20 Напреднал

    7 1 Отговор
    Някой трябва да обясни на Василчо, че в колониалните държави никога няма "огромни" инвестиции. Никой не инвестира "огремни" средства при васали.
  • 21 Циник

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "ДДДесен":

    Идва, ама трябва да си чакаме реда. Първо в Украйна, после при прибалтите, пък след и при нас ще дойде.
  • 22 Иванова

    2 8 Отговор
    Изядохте го този млад мъж, опонентите му. И хора, клакьори, без да разбират нищо, просто плюят. Пари, барем, изкарвате ли от това?! И защо. Дайте му възможност да работи и се доказва с работата и отношението си към София. Учил бил там си, Щатите, та баща му, та дядо му, та тоя, таоня, та от кон и въже изсмукани от архивите неща. Ами те, това поколение или ги няма вече или са поели "нагоре към небето", като всички ни, да си го спомним или открием. Като сме толкова чисти, ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ НАПРАВИ лустрацията, когато други, по-умни явнонации в Европа в направиха?! А дори и сега, крачето на завесата ПАК НЕ СЕ повдига - "Магнитски" сигналът към България не е случаен. Кого от посочените в него ги разследваха властите?! Никой. Спотаяват се от страх. От един ШИШИ, който хм, види се как командари и дава и сигнал "Внимание, виждате ли какво става....?" Много, твърде много се надценяваме българската нация. Жалко е, че някога е имало БЪЛГАРИ, засега са все още в учебниците. Васил Терзиев и да е и да не е кмет на София, ще продължи пътя си в друга посока. Като викате да се махне, кого ще посочите да бъде?! Нова дружинна ръководителка?! Нова клакьорка на ГЕРБ? Живи и здрави да сте, всички.

    Коментиран от #29

  • 23 Да попитам

    8 0 Отговор
    как умните градове на това момченце от ДС ще ми стоплят апартамента и ще ми повишат качеството на ток, вода, и храна. От началото на 20 век,, една технология няма, която да е повишила качеството на живота. Всичко е едно награждане на стара технология телефон и интернет. Как съмвременният концлагер в лицето на "умните градове" ще ни направи по-щастливи? Че ние нямаме канализации, ВИК в България. Освен развиване на масово следене и контрол над транзакциите и цензурата, мечтата на Фитлер, не виждам нещо добро от технологиите, плюс безработица, не може да развиваш само един сектор, безполезен за живота на хората, и да се хвалиш с него. Намали цените бе умник, масови мои познати се отказват от мобилни и интернет. Презастроихте София, направихте я гето, и имате цинизъм да се явявате пред хората. Намали цената и повиши качеството на водата бе Умник? Инвестирайте в безплатни паркинги, спорт, зелени площи, изкуство, книги, образование. За 34 г., унищожихте София.
  • 24 П продължават

    9 0 Отговор
    Простотиите П. Маже би ако корупцията намалее (то изчезване няма), процента кражби намалее (и тук няма елиминиране), контрола се извършва от професионалисти (откъде ли ще се вземат) а планирането заедно от професионалистите и счетоводителите….. ще има положителен ефект. Всичко останало сме го видяли и сме биле в такъв филм, многократно.
  • 25 Гетото София

    4 0 Отговор
    Как не говори за индивидуален отказ сградна. Не говори, че сгради над 25 г. в редица държави не дължат данък сграда. Как не говори за такса смет, на човек и изхвърлено количество. Как не говори за задължителна изолация на тръби сградна инсталация. Как не говори за намаляне цени вода, ток, парно. и намаляване на 60% загуби вода и топло. Мръсотията по улиците, немиеното им, дупките по малки централни улици. София стана развъдник на бездомни животни, развалени храни от храненето им. Вони през лятото. Дивашко презастрояване, трябва мораториум при презастроени квартали. Липса на държавна детска болница. В главата му само дигитална диктатура, незаконно снимане, повишени цени, и тотално следене. Искаш да купиш апартамент, няма изложения, навсякъде гледаш хората в апартаментите. Отвратително.
  • 26 Първо скочи и тогаз "Хоп!"

    4 0 Отговор
    Васко Ухото си е свикнал да получава милиони и туй-то. Къде да отидат тези инвестиции, в несбъднатата Софийска община, ли? При фалшификаторите на избори, ли?
  • 27 Васко педераск0

    8 0 Отговор
    Почвам да ремонтирам ремонти хехе продължаваме подмяната 😏
  • 28 Моарейн

    8 0 Отговор
    Василчо, смешко безподобен, докато "умните" и кресливите ги чакате тез големи инвестиции, за да ги откраднете, да бяхте събрали клоните, счупени от "големия" сняг в края на ноември! Да бяхте поизмили малко улиците, че калта скоро ще стигне до глезените! Да бяхте поизчистили гниещите листа! Да смените счупените лампи, че на места в София тъмно като в рог. Направете нещо с кофите за боклук, които преливат, защото се извозват все по-рядко! Или ви е по-лесно да не правите нищо, а после за всички проблеми да обвините герберастите, след което да вдигнете до небесата данъците уж в името на общото благо. Некадърници безобразни!
  • 29 Моарейн

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иванова":

    Колко да го чакаме да заработи? Три месеца минаха, а София изглежда по-зле от Янчулево време. Единственото, което е направил досега, е да си назначи деветима заместници и по нищо не личи, че ще се ограничи само с тях. След месец-два ще осъмнем и с десети. Сбирщина нищоправци на гърба на цяла България - това сте "умните" и кресливите!
  • 30 Ремонта

    5 1 Отговор
    Това изказване ми звучи като от някой далеч от реалността. Град не се управлява като ИТ фирма. Не му трябват кой знае колко иновации а организация и институциите да работят. Бюджета на София е много голям и за тези пари се прави много малко. От там трябва да се почне. Основните проблеми: презастояване, мръсен въздух, проблема с колите, некачествени ремонти, липса на ремонти - за това не трябват иновации.
  • 31 Кольо

    1 0 Отговор
    Не точно София. Тия дето се нуждаят си имат конкретни имена.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ОООО не

    0 0 Отговор
    Само не и пътища.
    Видяхме как е ... пътищата са зле.
    Най-много от там се краде.
  • 35 Абе идиоти

    0 0 Отговор
    Направете заводи!
    Давайте работа повече на хората.
    Основете предприятия!
    Тея тъпите само гледат келепира инвестиции няма.
    Няма възвръщаемост на парите, всичко към данъци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове