Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 13:18 1 248 26

Васил Терзиев обеща камери за скорост на ключови пътни артерии в София

  • васил терзиев-
  • кат-
  • софия-
  • пътна полиция-
  • пътна безопасност-
  • войната на пътя

Инцидентите с пешеходци могат да бъдат намалени с добро осветяване на кръстовищата

Васил Терзиев обеща камери за скорост на ключови пътни артерии в София - 1
Снимка: БГНЕС

Важен за сигурността в града е контролът на скоростта на улици и булеварди с многолентово движение. Договорихме се „Пътна полиция“ да постави стационарни камери на критичните места. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. Кметът изброи местата конкретно: Околовръстния път, бул. „Сливница“, бул. „Черни връх“, ул. „Цар Борис III“ в частта към кв. „Княжево“, бул. „България“, бул. „Цариградско шосе“ и др.

„За декември 2023 г. таблата на Столичната община за измерване на скоростта са засекли близо 300 нарушители, движещи се с над 125 км/ч само по бул. „България", съобщи миналия месец кметът. Рекордьорът е „летял" с 200 км/ч на 19 декември в 22:12 ч., посочи той и допълни, че общият брой на нарушителите, засичани само на бул. „България“, е около осем хиляди на месец.

„Столичната община ще проектира и подготви поставянето на камерите, а Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще осигури самите устройства“, заяви Терзиев. Той припомни, че допълнително на територията на общината всеки ден вече работят между осем и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, т. нар, триноги, които Столичната община дари на МВР през последните години.

„С главен комисар Любомир Николов решихме да имаме редовни срещи между Столичната община и СДВР, и да работим заедно за по-сигурна София“, написа още столичният кмет.

Васил Терзиев е поискал от полицията и предприемане на допълнителни мерки за пътната безопасност около училищата и детските градини в София. Заедно със зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов и директора на СДВР е обсъдено кои според специалистите от „Пътна полиция“ са конфликтните места из града с най-чести нарушения и пътни произшествия.

„Инцидентите с пешеходци могат да бъдат намалени с добро осветяване на кръстовищата“, посочи Терзиев и допълни, че пешеходните пътеки могат да бъдат по-сигурни, ако преди тях се монтират неравности, повдигнати кръстовища и допълнителна светлинна сигнализация. Кметът се обяви и за по-добро контролиране на скоростта в града дори и във вечерните часове. На срещата със СДВР Терзиев е обърнал внимание на автомобилните гонки в града и е поискал системен контрол и сериозни санкции за нарушителите.

„Неправилното паркиране трябва да се ограничи максимално, защото често това пречи както на пешеходците, така и на видимостта на шофьорите. Инспекторите от Центъра за градска мобилност вече редовно следят за такива случаи“ , написа още Васил Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азз

    10 2 Отговор
    то и баща ти е можел да не те довършва ама ........случило се,стават и грешки....
  • 2 Камерите

    8 4 Отговор
    поне рушвети не вземат !
  • 3 Трол

    3 2 Отговор
    Трябва да зачисли и по един айфон на всеки общински полицай, за да могат да заснемат качествено произшествията.
  • 4 Опорка

    3 6 Отговор
    Докато наказанието за опасните нарушители (50+ км/ч над ограничението) е само глобичка, нищо няма да се промени. То за това и няма толкова камери, никой не му се занимава.
  • 5 УРА,,УРА

    6 5 Отговор
    Не обещавай, а го отчети като свършена работа! От обещания ни дойде до гуша над 30 години вече.
  • 6 Град Симитли

    5 0 Отговор
    Я как се е нахилил!
    Бою заговори за избори и одма му сглобиха председател на СОС!
  • 7 Таратайка от село

    3 8 Отговор
    А такааа глоби за всички чалга-ганя мизерници, дето наводниха София с трошките. Глоби за паркираници по тротоари, градинки и зелени площи, глоби за минаване на червено, глоби за превишена скорост, вдигане на данъка, ама 80% е прекалено малко, вдигане и на горивата за несофианци и т.н. Чудесно ще бъде.

    Коментиран от #13, #18

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор
    Само скоростта ви е проблема❗
    Щото най-лесно дерете водачите ❗
    Шест ленти с градинка, без пешеходни нпътеки и светофари и хоп камерата щрака за 62км/ч ❗
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор
    Колко глобени пешеБЕГАЧИ през уличното платно или пресичащи на Червено човече има❓
  • 10 Васко Делчев

    6 1 Отговор
    Този хайван би бил подходящ за партиен секретар - защото има тъповата физиономия - но за управник на град е повече от смешен......
  • 11 ссс

    7 2 Отговор
    За съжаление Бойко се оказа пак прав.
  • 12 Фросто племе до безобразие

    7 1 Отговор
    Така се прави в ДС дигиталния концлагер
    и камери за следене под предлог за ваше добро...
    Хрупкайте овси и се разкрачете че 2 800 000 000 лв трябва да ги издоят
    преди да ги усвоят !

    Коментиран от #19

  • 13 ОпОп

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Таратайка от село":

    То не е проблема, че не ги глобавят, а че не събират глобите. Отделно да се засили контрола по ГТП. Като мине с превишена скорост или каквото ще да е - да му вземеш паричките. Един запор на заплатката и готово. Даже и да взима минимална заплата - пак. Щом има пари да кара кола и да не спазва правилата, след плащане на глобичката и гладен да седи.

    А таблата, които сложи Фандъка са толкова точни, че не е истина. Вчера точно на бул България минах с 60км/ч в 23:00ч. и отчете 99 км/ч
  • 14 Хайде

    4 0 Отговор
    започва се с кражбите и комисионните.
  • 15 Исус Зарев Ямбол

    3 1 Отговор
    Дано с новия кмет да се продължи традицията за провеждане на прайд. Ако не, ще направим една подписка и ще внесем колективна жалба в Европейския съд по правата на човека. И така ще осъдим България.
  • 16 Перо

    5 0 Отговор
    Тъпунгерът да инвестира парите не в камери, без правно значение, а за почистване на улиците от прахуляка, от хвърляния пясък, върху непочистения сняг и претъпканите кофи за боклук, както и за качествен ремонт на пътищата! Когато по различни програми или бюджетно финансиране се разкопават първо улиците в началото, после се зарязват с месеци и години, да се разнася мръсотията и прахта и да се пълни въздуха с фини, прахови частици, по-вредни от пушека! В Албания забраниха да се внасят по стари автомобили от 5 г., а ние станахме авто гробището на Европа! Взимат се само глупави мерки от тъпи и неопитни унтерменши-случайници! Останаха само кадри боклук в БГ!!!
  • 17 Некой си

    4 1 Отговор
    Ще карат и с 500 ,като няма полиция.С камерите животи не спасяваш.Статистика.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фросто племе до безобразие":

    Ще ставате за пример. Сега вече ще ви цепнат шортичките. 😄
  • 20 Васето Терзиев от ДС-то

    2 0 Отговор
    а пък във всеки квартал, във всеки блок и всеки вход ще монтираме камери и подслушватели за ВАШАТА СИГУРНОСТ :))

    Коментиран от #22

  • 21 Много знаци седят от Тошово време

    2 0 Отговор
    Редовно минавам на ботевградското посока враждебна на 2 бр табла, които измерват скоростта- нарочно гледам стрелката на километража да показва ТОЧНО 70 - ( уж отчитало с 6 км надолу - т.е. 64 трябва да покаже - а на таблото показва , че се движа с 85 ) Т.е. все едно с 21 км/ч отгоре - ИСТИНАТА Е, ЧЕ тези табла НЕ са ОК за измерване на скоростта !
  • 22 1111

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Васето Терзиев от ДС-то":

    Това сигурно ще пресече търговията с гласове.
  • 23 Айде спрете се малко а?

    2 0 Отговор
    София , Надежда - до северния парк по трамвая завоя където е - 30 км / ч - 2 камери те гледат.
    Ако минеш с 30 ще стане верижна катастрофа като се надънят в тебе 10 човека !
    Има знаци насам-натам ,които са супер неадекватни за 2024та година и колите на улицата.
    На моста между Обеля (модерното предградие) и Люлин - път широк и хубав - ограничение 40 !
    Ботевградско - 3 ленти / широко / като на магистралата (дори по-добър път) - ограничения по 50 км/ч !
  • 24 изчадие мръсно

    0 1 Отговор
    Само знаят ограничения и камери да слагат, а адекватни скорости да се определят, адекватни знаци, адекватност малко има ли ?
  • 25 Пешо

    2 0 Отговор
    Има места, където ако се затичам за рейса, камерата ще ме щракне, че много бързо ходя/тичам.
    С колело спокойно мога да мина над ограничението от 30. То по-добре да ходиме пеша бе ,управленски дъргели ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове