Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 14:11 1 240 18

Диана Русинова: Обществото ни толерира пътното хулиганство

  • диана русинова-
  • мис силикон-
  • висока скорост

За жалост из социалните мрежи е пълно с всякакви подобни хулигани и полицията няма ресурс и очевидно желание да се справи с тях

Диана Русинова:  Обществото ни  толерира пътното хулиганство  - 1
Снимка: БГНЕС

Девойката с маникюра, която летеше с над 250 по АМ Тракия, продължава да си качва най-необезпокоявано клипове в социалните мрежи и продължава да се снима и да шофира. На поредния клип ясно се вижда, че е в населено място и кара не с 50, а със 70-80 км/ч, което е не по-малко опасно.

Това коментира Диана Русинова. Тя е експерт по пътна безопасност, основател и председател на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП).

При скорост от 75 км/ч. се изминават 21 м в секунда. Клипът е 25 секунди или в продължение на близо половин километър, това същество не знае какво се случва с автомобила, защото е ангажирана да се снима. За това време много неща могат да се объркат и всичко да завърши фатално. Явно срещу нея и такива като нея държавата е безсилна.

За жалост из социалните мрежи е пълно с всякакви подобни хулигани и

полицията няма ресурс и очевидно желание да се справи с тях.

Попадала съм на брокери на недвижими имоти, “инфлуенсъри” и пр. с подобни клипове. Когато им направиш забележка те наричат “слабоумен, прост”, смеят се, подиграват се и пр. Уви накрая слабоумните са те, защото или убиват себе си или някой невинен.

Това общество толерира пътното хулиганство и дори го харесва и споделя,

няма как да очакваме жертвите и ранените да намалеят, когато държавата не прави нищо, а простотията ни стига дотам, че да възхваляваме нещо, което утре може да ни убие.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига фантастики и НПО-та за $$$

    13 4 Отговор
    Къде
    къде другарко -госпожа видя общество на територията
    на България по кои критерии?
  • 2 Валката

    18 0 Отговор
    Българинат е тесногръд комплексар. Късопишието го тресе яко. Обществото е деградирало в голямата си част
  • 3 Мнение

    12 6 Отговор
    До Диана удобната!
    Обществото ни толерира отхвърлянето на законно организиран референдум за запазване на лева, толерира престъпници и предатели (доказани със записи и снимки) да управляват държавата, а ти Диано си тръгнала да го критикуваш (същото това общество) за неща, за които държавата отдавна е оставила народа сам да се оправя???!!!
  • 4 Циник

    13 1 Отговор
    Обществото ни не го толерира, а ни е слаба и разбита държавата. Разрешете ни свободно носене на оръжие, както в някои щати в Америка, и веднага ще разберете дали го толерираме. Всички ще почнат да карат като на изпит пред КАТ.
  • 5 оня с коня

    9 1 Отговор
    Абсурдно е да се търси отговорност на водачката на МПС придвижваща се със 250км/ч,защото Адвокатът й в Съда ще срути всяко обвинение за това с Цитат на ЗЛОБНИТЕ Русофили че Пътищата ни са "Дупка до дупка" поради невъзможност да бъдат поддържани в "Най-бедната страна " в ЕС и е невъзможно да бъде достигната дори макс. предвидената скорост в Закона.
  • 6 даааа

    14 0 Отговор
    До скоро често влизах в конфликти с нагледци изживяващи се на мутри от 90те.Никога никой не взима отношение,а само подминават.Е вече и аз подминавам.Комплексиран,злобен народец с робски манталитет.Ако колата е за над 50 бона,черна и затъмнена ,никой не смее да свирне като го засечат,когато колата е малка всеки те засича и никой не те пропуска .В БГ все едно ,ако стане бой колите ще воюват.
  • 7 Миризлив пор

    11 0 Отговор
    Да напомним, че тази също беше от КАТ, шефа и в сегашното НПО също беше шеф на КАТ. И какво направиха тогава? С какво помогнаха това да се промени? Просто патрулките стояха на обичайните хранилки а отстрани се караше по същия начин и това е. Сега се пишат "експерти" ама по какво?

    Коментиран от #8

  • 8 Тая не беше

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    Ли купила къщата на Кокорчо. 5 милиона от къде ги извади
  • 9 Вълканов

    5 1 Отговор
    Не обществото толерира, а власта прави това; Тя се усеща, когато има жертви.
  • 10 жжжжжж

    2 0 Отговор
    аз виждам . че обществото не гласува масово. другото е следствие на първото.
  • 11 бушприт

    4 1 Отговор
    Не ,че обществото ни толерира пътното хулиганство,а правосъдната ни система го прави. В България няма ответни наказания за това ,че членовете на обществото си ходят по хавата. Затова е така. Няма свястен наказателен закон за пътното хулиганство. И ако в НС депутатите си развяват депутатщините,вместо да се вземат насериозно с пътните престъпления,ще има още много убити по пътищата хора.
  • 12 Всяка репресия

    1 0 Отговор
    Всяка репресия среща някакъв отпор! Като не е тук! Ще е Там!
  • 13 Факти

    5 1 Отговор
    То на територията бг , няма общество , има стадо .
  • 14 Това травестит ли е

    4 0 Отговор
    и каква полза има от него
  • 15 Шопо

    3 1 Отговор
    Пътно хулиганство е ако слезеш от колата и набиеш някого. Клипчета в интернет са безобидни и показат добра работа с Фотошоп.
  • 16 Горски

    0 0 Отговор
    " На мен това не може да се случи ", така мислят повечето.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Травестит ли е това?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове