Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 10:35 822 12

Контрера: Бруталната наглост и цинизъм по пътищата ни избива всеки ден

  • вмро-
  • войната на пътя-
  • катастрофа

ВМРО иска по-строги наказания

Контрера: Бруталната наглост и цинизъм по пътищата ни избива всеки ден - 1
Снимка: БГНЕС

"Пандемия от простотия на пътя, която убива". Така Карлос Контрера от ВМРО определи поредните случаи на опасно шофиране и употреба на наркотици. Последният от тях е с Мис Силикон, заловена да кара с кокаин в кръвта, която демонстрира в социалните мрежи видеа с превишаване на скоростта. Контрера, който е заместник-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност в Столичния общински съвет, припомни пред bTV Radio и идеята на ВМРО - брутални нарушения да се наказват с общественополезен труд.

„Става дума за поредни случаи, преди около два месеца имаше подобен казус с младеж от Бургас, след това някаква певачка също беше заловена на булевард "България" със скъп и мощен автомобил, със следи от наркотични вещества, сега имаме рецидив по силиконовия случай – да го наречем. За мен и в тези 3 казуса, и в останалите, става въпрос за една брутална наглост и цинизъм, за хора, които не желаят да спазват обществените порядки, не се замислят за своите действия, считат, че всичко им е позволено, чувстват се абсолютно безнаказани, най-вероятно имат аргументи защо това е така – защото познават тоя или оня, знаят, че могат да отидат някъде, да дадат пари и да им се размине или имат влиятелни, така да ги наречем, приятели, които ще потулят случаите, но това е пандемия от простотия."

"За съжаление тази простотия убива и на мен все ми се ще държавата с целия си инструментариум, с който разполага, да тръгнем по две направления – споменахте за размера на наказанието, в случая със силиконката, което е от една до 3 години, на мен ми се струва, че в тази ситуация, когато тези престъпления стават масови, много сериозно трябва да се помисли дали това трябва да бъде толкова леко престъпление, защото наказание до 5 години си е леко престъпление. Да помислим като общество и законодателят да помисли в условията на рецидив или опасен рецидив, както е силиконката, дали наказанията да не бъдат двойни. За хора, които извършват брутални нарушения на Закона за движението по пътищата, това е стара идея на ВМРО, трябва да се въведе наказанието обществено полезен труд, и те да си отработват с чук и лопата необходимите няколкостотин часа в полза на обществото. Тук първата битка е с чувството за абсолютна безнаказаност и за съжаление, по точки обществото губи пред всякакви подобни самозабравили се индивиди.“, посочи Карлос Контрера.

По отношение на политическата ситуация в Столичния общински съвет и избора на ръководства на комисии, Контрера посочи:

„Всъщност мнозинство няма. Това, което се получи на извънредната сесия в четвъртък при гласуване на съставите на постоянните комисии е обединение на политически групи, които искаха баланс в общинския съвет, без първата политическа група с 23-ма съветника да се опита да узурпира и да окупира ключовите комисии в общинския съвет и да остави останалите в изолация. Тъй като ПП-ДБ-СС не разбраха, че не могат силово да налагат решения на другите, се получи този развой. Аз продължавам да твърдя, че докладът е здравословен за общинския съвет, защото дава възможност на широк кръг политически партии на равни начала да участват в работата на съвета и предлагайки доклада, съм спазил принципа в европейската практика и в правото – власт власт възпира. Защото много е опасна комбинацията председател на комисии, председател на общинския съвет, в условията, когато няма диалог.“


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    2 4 Отговор
    Защото в Бг Няма Закони
  • 2 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Народеца се самоубива и Убива както свари! На ви са демокрацийка и Геноцид на писта във Щавията. До 10 години Приключваме Официално, даже са ни много де.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИНЖ1

    7 0 Отговор
    Чакай бе, мамул, нали управлявахте с Боко-Т??? Що не вкарахте ред по пътищата???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гуньо Простиа

    8 0 Отговор
    Тоя защо има име на наркотрафикант?
  • 7 то това тролеи , транваи ,

    0 0 Отговор
    рейсове , газят наред . всеки ден сгазени , инвалидизирани . Някои го водят в болницата , а други не .
  • 8 Един от всички

    0 0 Отговор
    Няма прилагане тия който контрулират реда са едни констататури в последствие няма претенция...
  • 9 Пипи

    4 0 Отговор
    Има и дрога и арогантност по пътищата! Защо обаче никой не поставя въпросът за пълното безхаберие на държавата относно пътната мрежа? Няма ремонти, нама поддръжка! Няма паркинги. Има пари за паркинги за отнети автомобили обаче, защото някой ще си пълни гушата! Били събрани хиляди глоби! Къде са парите? Дупките по пътищата са кратери! Това е държава от 4- ят свят!
  • 10 Няма бира

    2 0 Отговор
    Защо всеки ден давате трибуна на този неизвестен господин? Какво е свършил за хората през годините(за себе си е ясно)? Няма един работен ден в живота си.
  • 11 Гоог

    3 0 Отговор
    Този Карлос Контрера от рода Контрера колумбиец ли е?
  • 12 Шопо

    1 2 Отговор
    Да кажем НЕ на високата скорост и да караме с 40 километра в час по магистралата.
    За София по Цариградско и булевард България, нека видят добре ли е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове