Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 15:21 2 441 20

Татяна Дончева: Използването на съдебната система като бухалка за крадене на бизнеси е отдавна

  • татяна дончева-
  • съдебна система-
  • мартин божанов

"Хора, които имат сериозни политически позиции, искат да станат най-богатите. Те нямат праг на алчност. Усвояването на чужди бизнеси започна да става през дела, като карат хората да се откупуват

Татяна Дончева: Използването на съдебната система като бухалка за крадене на бизнеси е отдавна - 1

"Използването на съдебната система като бухалка за крадене на бизнеси не започна сега, а много отдавна. Смятам, че се случи с идването на ГЕРБ на власт". Това заяви пред БНР Татяна Дончева, юрист и лидер на "Движение 21", което е част от коалиция "Левицата!“

Такава проява на мрежа е кръгът около Пепи Еврото и джуджетата, с участието на прокурори от специализираната прокуратура, както и Мартин Божанов – Нотариуса, посочи тя: "В крайна сметка целта на мрежата – прокурори, съдии, адвокати и един такъв псевдонотариус, е да краде бизнес. Те са се устремили към лъвски дял. Тук трябва да работиш за някого и той да е достатъчно влиятелен в политическите среди. Само мрежата в съдебната система не стига. В мрежата участват и данъчни, служители на ДАНС, служители на МВР. Трябва да имаш тази мрежа, осигурена от властта. Властта ще излъчи шефовете на тези контролни и правозащитни институции".

Има данни, че мрежата на Мартин Божанов Нотариуса е свързана с тази на Пепи Еврото, каза Дончева: "Хора, които имат сериозни политически позиции, искат да станат най-богатите. Те нямат праг на алчност. Усвояването на чужди бизнеси започна да става през дела, като карат хората да се откупуват. Там обикновено се работи с посредници".

Конституционните промени са блокирали дейността на Висшия съдебен съвет за много месеци напред, обясни Дончева: "Преди това е внесен закон за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, към който тези законодатели пришиват в преходните разпоредби двата текста, които в момента атакува президентът. Никъде не намерих публикации, че в това изменение на НПК са приети съществени промени в ключови институти. Например, допуснато е обжалване на отказа на прокуратурата да образува наказателни производства. Това е революционно – то е свързано с отнемане на част от обвинителната функция на прокуратурата и предаването ѝ на съда. Абсолютно необходимо е да бъде обсъдено в широки слоеве".

Тя даде примери и за други промени, които биха разтревожили правната общност и отправи обвинения към журналистическата гилдия, че не информира обществото за това.

Драмите в съдебната система трябва да изваждат на повърхността истинската мрежа, която е създадена, смята лидерът на "Движение 21".

Важно е кой ще ръководи Външно министерство, заяви Татяна Дончева.

"Международната обстановка е много сложна. До нас е едната война, в Газа е другата, която по някакъв начин също ни засяга. Отделно от това тече процес на прекрояване на Балканите. Великите сили искат да установят сериозен контрол върху Балканите. Всичко това изисква една висока експертиза и сериозна подготовка на хора, които могат да видят във времето къде да бъде позиционирана България. Назначаването във властта на откровени папагали води до това, че като гумен печат подпечатват решения, които са в пълна вреда на България. Във външната политика трябват едни сериозни и доста по-възрастни хора от пеперудките, които си мислят, че празнословието е характеристика на политиката. Не може с щампи и клишета да се обясняват Балканите", каза още Дончева.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помним ли?

    18 1 Отговор
    Как Прасето прати Гешев в офисите на един банкер подвизаващ се сега в Белград уж,че щял да го убива?!

    Коментиран от #3

  • 2 Помним ли?

    16 7 Отговор
    Че госпожата на снимката успя да прокара закона "Ванко 1"."От всекиму според способностите...." казал един комунист.Едни със способности за "лъвски пай",други като нея със способности да уреждат квартални ....

    Коментиран от #15

  • 3 Да да

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Помним ли?":

    И Татарчев щеше да ги носи в чувал от ЮАР....
    Накрая - нищо
    Мафиотска държава

    Коментиран от #13

  • 4 Тома

    12 0 Отговор
    А добро утро
  • 5 Питам:

    23 1 Отговор
    Дончева, защо не кажеш в прав текст, че съюзът на организираната престъпност с държавните структури се нарича МАФИЯ ! Сега в България е по-зле отколкото в САЩ точно преди 100 години !
  • 6 Ветеран от Протеста

    16 3 Отговор
    Висящите дела са от 2002 ра година ,точно когато БСП управлява с НДСВ и Татяна Дончева е в парламента шеф на Правната комисия...Двете с Мая Манолова ,депутатки от БСП..
  • 7 Благой от СОФстрой

    9 5 Отговор
    Това мЯко говорЙещото-селско първо на книжовен език български да се научи и след това по медиите!
  • 8 2006 при боренето

    4 3 Отговор
    на корупциите , след думите : Ние ги ловим , Вие ги пускате , има нови : за да се получат нещата трябва като едно държавата да е , служби и институции . Сега за да вземат бизнеса на икеята данс сертов , цацаров, спецов, юрват с политик в сянка по атаката на божанеца а жалбата на гърците милярдери е Забатачена и заталачена от димов . нап явно проверява само определени фирми и политици . доклада на юса включи освен магнитски, измамите с ддс и Прането на пари . Да . та за 25 бона тея разкрития не водят до правни преследвания . те така си живеят . комисията и да пита онзи политик в сянка той ще отрече . от сглобката дават и забраняват . Значи е татко Петко .
  • 9 Ристо

    6 1 Отговор
    Най-бруталните изнудвачи са общинарите
  • 10 Вижте ги в Дупница съд мафия на мутри

    9 0 Отговор
    Съдебната система убива хора, не е само бизнеси!
  • 11 Луд хаос

    9 2 Отговор
    Все сме знаели какъв батак е тая правосъдна система, но сега става ясно, че колкото по бързо я закрият напълно, рязко ще спадне най-голяма престъпност за милиони и милиарди
  • 12 И ние от

    7 0 Отговор
    Северозападнала България си чакаме магистрала Хемус и продължаваме да чакаме завода за автомобили в Ловеч но на тяхно място има полета които вече са заети от слънчеви панели.
    Да са ви честити новите магистрали и заводи скъпи съграждани а ние от тази България продължаваме да очакваме някакви инвестиции но не става.
    Но пък затова получаваме лъжи.
  • 13 По зле от цигани са

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Представа си нямаш колко си прав - абсолютна мафия са!
  • 14 МЪРШШШ

    2 3 Отговор
    МА!!!!
  • 15 Да успя

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Помним ли?":

    Защото в парламента рядко е имало качествени юристи и тя просто ги надхитри.Юристи като Деса и Стою правят закони според тяхното разбиране за право.
  • 16 4444

    4 0 Отговор
    Тази най добре звае.
  • 17 ха ха

    2 0 Отговор
    и с,я какво излезе ? че мрежата е част от системата на обществото
  • 18 Всички се спотайват като биогаз в кюлоти

    3 0 Отговор
    И защо мълча, бе кукувицо, защо не го оповести! Това го знаем доста отдавна!
  • 19 Разбира

    1 0 Отговор
    Разбира се,че Дон Тиквуний с неговата гербава шайка е в дъното на рекетите и съсипване на съдби.Нали един от РЗС каза,че Тиквата и Горанов имат списък на хората с бизнес печалби над един милион и ги рекетират и притискат.Кой не знае кой съсипа бизнеса на фирма Карнобат.Ами Тиквуний,приятеля на Пещера алкохолните заводи/фирма/.Съсипа Миньо Стайков.И още колко с техния специализиран съд за рекет и корупция.Тикво нямаш право да се пъчиш и да участваш във властта.Само затвор за тебе,за слугите ти Гешев,Пепи Еврото.Защото всичките мълчат за Еврото,бе.Защо му покриха досъдебното производство.Всичкото ОПГ е едно прокурори,Гешев,Сарафов,Пепи Еврото ,Любена.Ами тая Русинова,дето зета и взе с горното ОПГ завода на Златанов,златото,парите.
  • 20 Какво

    2 0 Отговор
    Ще кажете за МВРкоето няма никакъв респект и сега с тоя калпав министър?Нали Митьо Каратиста,който е шофьор на Пашата сикаджията в миналото имат овшорки с Бокича.Затова Делтагард окрадоха всичко от материалите и продукцията в завода,а уж го пазят.Ами като имат покровители се чувстват безнаказани.Надтаняваха се в имоти на ботаническа градина,в имоти на Баневи и МВР не можаха да ги изгонят.Ами такива като Делтагард,ипончетата трябва да се разследват.Да ама Тиквата им е братиньо,как да стане?Слаби институции,слаба държава.ПП-ДБ да вземат МВР,а на тиквата да дават външно.Но Биби и Шиши искат всички секрети да знаят,да са информирани мръсниц---и да ги информират ако ще ги арестуват.Хитрецс Банкянеца е виновен за силната мафия в държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове