Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 16:21 1 831 12

Общинските съветници от БСП искат оставката на областния управител, саботирала работата на СОС

  • общински съветници-
  • оставка-
  • областен управител-
  • сос

"За нас действията на областния управител Вяра Тодева не са неочаквани. При нея нарушаването на законите вече е хроничен проблем, се казва в позицията на общинските съветници от МК "БСП за България"

Общинските съветници от БСП искат оставката на областния управител, саботирала работата на СОС - 1

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" искат оставката на областния управител на София - град Вяра Тодева за саботаж на работата на Столичния общински съвет. Днес тя върна за прегласуване приетите от Столичния общински съвет решения за избор на заместник-председатели на СОС и за избор на ръководство и състав на постоянните комисии към СОС. В своя позиция съветниците от групата на социалистите посочват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на председатели, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми.

"За нас действията на областния управител Вяра Тодева не са неочаквани. При нея нарушаването на законите вече е хроничен проблем, се казва в позицията на общинските съветници от МК "БСП за България". - След като си позволи да допусне абсолютно незаконно нарязване на Паметника на Съветската армия, какво може да я спре незаконно да възпрепятства работата на Столичния общински съвет като изпълни политическо поръчение. За нас нейните действия са саботаж срещу града и гражданите на София".

Очевидно за най-голямата политическа група в Столичния общински съвет постовете са самоцел, категорични са съветниците от групата на социалистите. "За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, важни са им постовете в комисиите, които в следващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ. Те не само, че нямат намерение да отпушат работата на СОС, но дори и съвсем съзнателно и умишлено я възпрепятстват, пишат още общинските съветници от МК "БСП за България". - Поредното забавяне на работата на СОС от страна на най-голямата политическа група цели тя да получи това, което иска. С 23-има съветници да вземат цялата власт в СОС. А това, че с обжалването на двете решения и действията на областния управител Вяра Тодева бюджетът на Столична община няма как да влезе за разглеждане в срок, за тях очевидно няма никакво значение. Нека на всички да е ясно, че забавянето на бюджета ще бъде единствено и само по вина на общинските съветници от ПП-ДБ-СС и тяхната алчност за властови позиции. Така се възпрепятства и исканата от нас проверка на финансово икономическото състояние на общината след управлението на ГЕРБ. Ние ще настояване като първа задача пред новоизбраните комисии да бъде поискана проверка и одит на дейността на общинските дружества. Явно и това не е важно за ПП-ДБ-СС. Или може би кметът Терзиев се страхува, че един работещ общински съвет ще бъде реален коректив и ще има контрол върху безпомощните му управленски действия към момента".

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" за втори път искат оставката на Вяра Тодева. Първият път беше за незаконното нарязване на фигурите на Паметника на Съветската армия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обратен

    14 1 Отговор
    За Вяра Тодева или добро ,или нищо.
    Нищо?

    Коментиран от #12

  • 2 Запознат

    5 12 Отговор
    Областната да внимава, че тези от снимката ще минат я в нелегалност, я шумкари ще станат... В гена им е...
  • 3 ТаУмВзе

    8 6 Отговор
    Аз ги искам Всичките у Собствен Сос и на бавен ОГЪН.
  • 4 Реалист

    3 10 Отговор
    Кажи му кумунист друго нидей:)
  • 5 Червен бokлyk

    2 12 Отговор
    Тия защо още се наричат "БСП за България" ??!!
    КрадНинова нали ги изрита позорно от БСП.
    Сега интересно Боко тиквата пак ли ще раздава кюлчета и пачки на червените бokлyци и 3-мата rлynaka от сектата на мамин деянчо ?
  • 6 хххх

    4 3 Отговор
    Вие не сте ли наказани от Нинова?? Ахх гиди мишоци..!
  • 7 Кадир

    4 5 Отговор
    В превод, изложихме се и ни хванаха като клекнахме на Борис Бонев, но сега се хващаме за шанса да се опитаме да се оправдаем пред избирателите. Само Ваня без тези смешковци от БСП.
  • 8 Ха-ха-ха...

    2 3 Отговор
    Време е за трупане на точки и подмазване "на центъра". Масковската школа така ги учи - срещу бащицата не се рита...
  • 9 Българин

    7 1 Отговор
    Ако е същия областен, който НЕЗАКОННО разруши и обезглави паметника на Руската армия, като обезглави БЪЛГАРСКОТО семейство, то не трябва да му се иска оставката, а да му се иска главата на тепсия буквално, която да бъде поднесена в кутия в СОС.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГОСТ

    5 2 Отговор
    Още с незаконното рушене на паметника беше ясно че тази е назначена да изпълнява политически поръчки. Това е пп дб сега се опитват да овладеят и съдебната система. Най наглия лъжец докопал се до власта се прави на майка Тереза. До кога ще вярваме на такива месии преди беше царчето докато си докопа горичките резиденциите сега другия който обслужва интересите на тия който го налагат и съдружници. Ще се проличи с най желаната хапка Лукойл кой ще я получи.
  • 12 ГОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обратен":

    Че е нищо е ясно. Поръчковия човек е нищо но трябва да се покаже и заклейми. Сега в съдебната система гърми същия скандал. И ако не се огласи всичко какво ни очаква шепа хора платени и спонсорирани от чужди за нас държави който си гледат предимно националните интереси .Няма независима държава журналисти и управници всички са подлоги на господарите си в скоби собствениците си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове