Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 22:06 1 956 60

Генадий Гудков: Навални беше подложен на публична екзекуция

  • генадий гудков-
  • алексей навални-
  • владимир путин

Путин е палач, заяви руският дисидент

Генадий Гудков: Навални беше подложен на публична екзекуция - 1
Снимка: БНТ

Генадий Гудков, руски дисидент и бивш депутат в Държавната Дума с коментар за смъртта на Навални в предаването "Светът и ние" на БНТ. Гудков доскоро живееше в България и сега е координатор на връзките на руската опозиция с европейските институции, намира се във Франция.

БНТ: Беше ли предизвестена смъртта на Навални с оглед на всичко, което му се случи в последните години?

- Винаги съм смятал, че онова, което правят, всички техни действия са действията на палачи, които са насочени към бавно умъртвяване на човека. Мога да ви кажа, че когато бях офицер от КГБ, отдавна в СССР, веднъж поисках да ме затворят за половин час в карцера на руски затвор. Просто исках да усетя за какво става въпрос. Искам да ви кажа, че става въпрос за изтезание за всеки един човек, смята се, че не може повече от 15 дни да бъде издържано това изпитание. Може да полудееш и да имаш някакви други тежки последствия. В течение на една година умишлено го държаха Навални в условията на изтезания, много жестоки, много тежки изтезания, те искаха да го прекършат, да прекършат духа му, да сломят здравето му, няма такъв организъм, който да издържи една година в карцера.

Това е нечовешко изпитание. Това, че Навални се усмихваше, когато имаше възможност, поздравяваше хората, това говори за неговото мъжество, за силната му воля. Но здравето му не издържа. Още повече, след като беше отровен. Натровиха го три седмици се намираше в тежка кома и връщайки се в Русия, беше подложен на най-тежкия режим в руските затвори. Това беше една бавна публична екзекуция. Путин е палач, той е садист, той не може да бъде страна в преговори, не може да бъде ръководител на страната, няма нищо човешко в него. Той носи лична отговорност за това убийство. Това, което трябва да разберат гражданите на България - Путин не е човек, това е абсолютно световно зло в човешки облик. Не трябва да се вярва на нито една негова дума. Не трябва да бъде смятан за държавен лидер, това е адово изчадие, което се намира в Кремъл. Човек, напълно лишен от съчувствие, от съвест, от способността да говори истината. В него няма нито нравственост, нито морал, нищо човешко няма у него. Бих искал българските граждани, които смятат, че Путин е Русия, трябва да знаят, че това не е така. Той не е Русия, това е враг номер едно на Русия.

- Какво означава смъртта му за вашето дело в Русия?

За нас това е непреодолима загуба, такъв харизматичен, талантлив, способен човек, не може да бъде заменен. Немцов беше убит, Навални също беше убит. Ще трябва да мине време, за да се формират нови лидери. Смъртта на Навални е непреодолима загуба за света, за Русия, за руската опозиция. Смятам, че смъртта му ще бъде сигнал за една по-твърда борба с режима. Ще бъде сигнал за осъзнаването от десетки, от стотици милиони хора в света за опасността от Путин за цялата цивилизация. Ако днес не победим Путин, утре всяка страна може да бъде обект за бомбардировки, за атаки, удари, ядрено оръжие. Това е важно да бъде разбрано и смъртта на Навални днес доказва, злото трябва да бъде победено, че агресорът трябва да бъде наказан, че войната трябва да бъде спряна след пълния разгром на путинската армия. Поднасям съболезнования, за които Навални беше скъп.

- Има ли отношение смъртта на Навални към изборите в Русия?

- Не. Това не е избор, а престъпен, криминален фарс. Няма никакво значение смъртта на Навални за изборите. За пореден път ще бъде показано какво представлява Путин. Изборите ще бъдат фалшифицирани. Но хората в Русия се убедиха, че това е кървав, палачески, безпринципен режим и той трябва да бъде съкрушен.

- Какви ще бъдат следващите действия на руската опозиция?

- Сега тръгвам към посолството на Русия във Франция, там ще има митинг. Ще има протести по цял свят. Призовавам Западът да не мълчи, да предприеме съответните механизми, санкции, срещу всички, които имат отношение към изтезанията, репресиите, към криминалните присъди, всички тези хора трябва да влязат в списъците на престъпници, не трябва да могат да пътуват на където и да е било другаде, освен към Северна Корея. Необходими са сериозни крачки за подкрепа на Украйна, за да издържи на бойното поле и да постигне заслужена победа.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    17 18 Отговор
    Жестоко и Не Човешко
  • 2 Гориил

    9 8 Отговор
    Навални изобрази жесток психопат. Трябваше да се лиши от сладък десерт.
  • 3 реру

    28 24 Отговор
    "... В течение на една година умишлено го държаха Навални в условията на изтезания..."


    Така е... когато не знаеш къде и как да вдигаш юмрук и да скандираш...

  • 4 Петров и Баширов

    36 36 Отговор
    Навални беше криминален престъпник, с влязла в сила присъда!

    Коментиран от #18

  • 5 Колко много внимание

    35 35 Отговор
    Се обръща на един обикновен предател, купен за известна сума пари от ЦРУ, а за съществени неща, като денацификацията в Авдеевка нито думичка !

    Коментиран от #21, #52

  • 6 Хохо Бохо

    29 25 Отговор
    В Русия с мирни протести нищо няма да стане.
    Всички мирно протестиращи ще последват съдбата на Навални.
    ТРЯБВА ДА ИМА НЕЛЕГАЛНА ВЪОРЪЖЕНА СЪПРОТИВА!

    Коментиран от #49

  • 7 Путин е палач

    27 29 Отговор
    Tой е садист, той не може да бъде страна в преговори, не може да бъде ръководител на страната, няма нищо човешко в него. Той носи лична отговорност за това убийство. Това, което трябва да разберат гражданите на България - Путин не е човек, това е абсолютно световно зло в човешки облик
  • 8 Българин

    23 25 Отговор
    Престанетеееее!!!!!
    Е кво ся ,по цял ден ще ни занимавате с някакъФ пандизчия.
    В тази страна такива са правилата.
    На тоя Навални като не му харесва.........
    И най вече," умрял един затворник осъден на 20 г.
    Отървал се.

    Коментиран от #51

  • 9 путин е палач

    22 21 Отговор
    Tой е садист, той не може да бъде страна в преговори, не може да бъде ръководител на страната, няма нищо човешко в него. Той носи лична отговорност за това убийство. Това, което трябва да разберат гражданите на България - Путин не е човек, това е абсолютно световно зло в човешки облик
  • 10 Объркано Атлантиче

    29 24 Отговор
    Лесен начин да стигнете до заинтересованите от смъртта на Навални: просто разберете кой завлече усмихнатата му съпруга на конференция в Мюнхен.

    Не преставам да се чудя колко внимателно Навални избра деня да си отиде - точно в деня на Мюнхенската конференция по сигурността, на която абсолютно случайно се озова и Юлия Навална.

    Коментиран от #15, #33

  • 11 12343211

    11 5 Отговор
    Ако сте истински руснак, как ще постъпите ?!
  • 12 Живееше във Варна

    9 13 Отговор
    Избяга във Франция, защото руските шпиони в България са твърде много и го погнаха.
  • 13 вълка

    14 10 Отговор
    Този боклук има имоти в България

    Коментиран от #26

  • 14 Иван Иванов

    22 19 Отговор
    Руснаците помнят Елцин и - трябва да са много тъпи котки - да се революционизират - ще хапнат мизерията - да нямаш за ядене пари, това е прехвалената демокрация - клошари и студ.

    Няма нищо по-хубаво - от това да си - независим като държава - ето - България ни пренебрегват като мнение, някаква си там, въпреки да имаме всичко нормално. Третира ни като - трета - степен.

    Западът загуби - този път - с туш, самбистът ги - трупира.

    Ужасното е - че жертваха от Запада човека Навални - такова безочие адово, да обвиниш друг в собствената си интрига.

    Западът не оставя нито за ден да не ръфа Русия.

    И не е до друго - както и да е.
  • 15 реру

    23 9 Отговор

    До коментар #10 от "Объркано Атлантиче":

    "... разберете кой завлече усмихнатата му съпруга на конференция в Мюнхен..."


    Мюнхен май е в Германия, а тя живее там от 2021 год. където избяга след арестуването на Навални...

    Коментиран от #38, #46

  • 16 Свободен

    12 18 Отговор
    Този руски дисидент спаси донякъде честта на руснаците!
    Вече бях решил, че са се превърнали в добитък, като северно корейците, но той ми дава някаква надежда, че все още имат шанс!
  • 17 голем дебил

    18 12 Отговор
    А американския журналист Гонсало Лира е бил убит от Зеленски в украински затвор защото разкрил информацията за корупционна покупка на вила Шарм ел Шейх от лелята на Зеленски за 5 милиона долара.Освен това,Навални е бил хванат да планира цветна революция за да го пренесе от Киев и Тбилиси в Москва със стотици милиони на Ми-6.Той никога не е бил политическа опозиция.Той винаги е бил актив на британското разузнаване.Тоест агент за шпионство или влияние както е популярно сега.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 кака сврака

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Колко много внимание":

    Бил е британски шпионин
  • 22 Гробар

    11 12 Отговор
    Националните предатели не заслужават състрадание. Сталин ги е ликвидирал с куршум в тила, в днешно време ги наричат демократи, опозиционери и дисиденти. Време е този сбъркан свят да преосмисли ценностите си.

    Коментиран от #23

  • 23 !!!?

    20 12 Отговор

    До коментар #22 от "Гробар":

    Как Навални е предал нацията си... като показа замъците на Путин и Медведев ли !!!?

    Коментиран от #27, #44

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сатана Z

    12 16 Отговор
    Айде да повторим пак:
    "Психологът Пол Екман: ​​Юлия Навална не сдържа радостта и облекчението си, докато говори след смъртта на съпруга си в Мюнхен

    Авторът на книгата „Измами ме, ако можеш“ анализира поведението на Юлия Навальная и обърна внимание на нейната странна „усмивка“.

    "Реакцията на Юлия Навальная не е реакцията на жена, която наскоро научи за смъртта на любимия си съпруг. Пред нас е могъща жена, която след смъртта на съпруга си най-накрая получи цялото внимание на този свят. Това е, което тя желана, за да говори целият свят само за нея”, казва психологът"

    Коментиран от #28, #34, #58

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гробар

    12 10 Отговор

    До коментар #23 от "!!!?":

    Иска им се на кравите втори Горбачов, но няма да стане.

    Коментиран от #31

  • 28 !!!?

    12 6 Отговор

    До коментар #25 от "Сатана Z":

    Жената на Навални каза, че в момента в който говори не знае дали Навални е наистина мъртъв, защото Кремъл е пословичен в лъжите си бе СатанаZ !!!?

    Коментиран от #41

  • 29 Коментар

    13 10 Отговор
    Жената на Нахални прилича на Габриела от ПеПето,която уби мъжа си.Странно как в същия ден се оказа на някаква конференция и се усмихваше.Гаранция някъде с някой се хваща за парапета.
    В последните няколко години си заминаха доста по-млади от тромбоза и после се оказаха ваксинирани пък за тях нямаше такъв медиен шум.
  • 30 Бах

    15 11 Отговор
    А публичното взривяване на журналистиката Даря Дугина по заповед на Зеленски , не е ли публична екзекуция
  • 31 !!!?

    15 12 Отговор

    До коментар #27 от "Гробар":

    Путин дойде на власт благодарение на Горбачов и стабилизира страната благодарение на Запада, но ще замине в небитието като Хитлер !!!?

    Коментиран от #40

  • 32 Единствените престъпници

    15 10 Отговор
    Са кремълските падлоги.
  • 33 знаем кой

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Объркано Атлантиче":

    Май.ка ти.
  • 34 Ти и за

    8 5 Отговор

    До коментар #25 от "Сатана Z":

    Психото не си. Директно куршума у тиквата
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 лукчо

    2 7 Отговор
    Германия: 2020/2021 - кръвни проби - коби тест - днк - факсина - графени и други шитни
    Русия: съд - затвор
    УСА: днк дистанционно активиране на програмата за смарт-смърт "ай-СМРТ" и... тенкю НАВИ, беше послушна жертвена пешка... предаде дяволу дух в точното време и място за да загатнем на световната бензиностанция, че сме в петата технологична революция. Очаквайте продължение...
  • 37 Предпоследният Софиянец

    7 3 Отговор
    Ти си направи психо проба - клизма - днк тест и вендуза на темето...помага срещу падане от балкона
  • 38 Объркано Атлантиче

    6 9 Отговор

    До коментар #15 от "реру":

    Брей, голямо откритие - Мюнхен в Германия )) , а пък Германия в Европа, а Европа у Света. Конграчулейшънс!
  • 39 хммм

    8 4 Отговор
    Тези неолибералчета напълно почнаха да си съчиняват! Страшна напаст!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "!!!?":

    А сега защо за мъртъв го смяташ?Жив е той ,не бой се .Путин ви гледа сеира и утре ще го прати да си прибира невярната жена от Германия .Дано мъж да се окаже и да пребие украта,която рога му слагаше.
  • 42 Ъхъъъъъъ мозък

    8 5 Отговор
    Смъртта на руския опозиционен политик Алексей Навални в арктически затвор в петък беше незабавно интегрирана в мащабна антируска пропагандна кампания от администрацията на Байдън и нейните съюзници в НАТО, заедно със свързаните с тях медии. Без аутопсия, да не говорим за основан на факти анализ на обстоятелствата около смъртта на Навални, единната позиция на силите на НАТО е: „Путин уби Навални“..... Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в петък, че „няма съмнение, че смъртта на Навални е следствие от нещо, което Путин и неговите бандити са направили“.

    Държавният секретар Антъни Блинкен обяви, че това „подчертава слабостта и гниенето в сърцето на системата, изградена от Путин. Русия е отговорна за това."

    При откриването на Мюнхенската конференция по сигурността в петък съпругата на Навални, Юлия Навальная, беше поканена да говори след разгласяването на новината. Тя получи бурни аплодисменти от събралите се политици и военни офицери от страните от НАТО, когато тя заяви, че ако новината за смъртта на Навални е вярна, „искам Путин, цялото му обкръжение, приятелите на Путин, правителството му да знаят, че ще търпят отговорност за това, което направиха на страната ни, на семейството ми, на съпруга ми.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Не е точно така

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "!!!?":

    Крадейки от чуждите инвеститори ,злепоставяйки Русия по този начин.Заемайки крайно противоположна позиция спрямо СВО,лъжейки ежечасно по интернета,работейки за каузата на укрофашистите.Апропо: Кой друг известен затворник в СВЕТА може да се похвали с директни предавания и толкова време в интернет пространството?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "реру":

    Живее та дрънка.С някакъв украинец .
  • 47 Ъхъъъъъъ мозък

    8 2 Отговор
    Тук най-поразителното е зашеметяващото лицемерие на империалистическите сили. Байдън и неговите съюзници от НАТО яростно осъждат отношението на режима на Путин към Навални, като същевременно подлагат Джулиан Асанж, истински защитник на човешките права, на най-брутални и животозастрашаващи условия. Асандж е държан в затвора Белмарш, в югоизточен Лондон, при условия, които специалният докладчик на ООН за изтезанията описва като „малтретиране, произволно задържане и това, което може да се равнява на психологическо изтезание“. Той е бил обект на заговори за убийство, организирани от ЦРУ. Системно му е отказвана медицинска помощ и възможност да общува, дори с адвокатите си. А следващата седмица той има изслушване, което може да реши окончателното му обжалване срещу екстрадирането в Съединените щати. А какво да кажем за многото затворници, които все още гният в залива Гуантанамо, след десетилетия на брутално задържане и изтезания?
  • 48 Ъхъъъъъъ мозък

    8 4 Отговор
    Байдън не може да се сдържи за смъртта на Навални и въпреки това той наблюдава, въоръжава, подкрепя финансово и продължава да защитава масовите убийства, извършвани от Израел. Тези, които възхваляват паметта на Навални, са политически престъпници, чиито позовавания на морала не заслужават нищо друго освен презрение. Те са възмутени от предполагаемото убийство на Навални, докато въоръжават израелските въоръжени сили за геноцидната кампания срещу беззащитни мъже, жени и деца, скупчени в болници, бомбардирани домове и палаткови градове в Газа. Единствената цел на пропагандната кампания за смъртта на Навални е да оправдае по-нататъшната ескалация на войната срещу Русия.
  • 49 Зеленски

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Назначавам те за координатор на революционерите в България.Прати си адреса за да получиш първия чек.
  • 50 заяви руският дисидент

    6 2 Отговор
    ..... дисидент ? ====Мога да ви кажа, че когато бях офицер от КГБ, отдавна в СССР, веднъж поисках да ме затворят за половин час в карцера.....=======
  • 51 Само питам

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    А поне дума за българина убит в пандиза в Испания.Кой го уби ПСОЕ или ПП?Или директно краля на Испания да обвиниме?
  • 52 Доктор Манчев

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Колко много внимание":

    Най-отявлените нацисти от Кремъл говорят за денацификация! Най-извратеният нацист е Путин, който в момента е на чело на нацистка Русия! Та тези нацисти ли ще денацифицират?!? Адолф Хитлер бледнее пред пропагандата и наци идеологията на нацистка Русия!!!
  • 53 Генадий Гудков

    6 1 Отговор
    Не знам точно що руски дисидент е, но бая пари изпра в България през недвижими имоти. 50-60 поне..... На това му викам аз "дисидент" ....
  • 54 Ако човек като

    6 3 Отговор
    Генадий Гудков минава за "руски дисидент" вече, много е закъсала атлантическата пропаганда верно.
  • 55 Руснак видиш ли бил

    5 2 Отговор
    А """"подкрепа на Украйна, за да издържи на бойното поле и да постигне заслужена победа."""" Не е "дисидент" а предател ....ако въобще е искрен в което много се съмнявам.
  • 56 Цензура

    1 2 Отговор
    Лелел, това е ново: изкарали са го пред камерите и другите затворници и са го съсекли с брадва ли?

    Сайтчето, защо давате трибуна на такива yроди? Путин е твърде мек с националните предатели - такива като гудков наистина трябва да се екзекутират.
  • 57 Много касапска

    2 0 Отговор
    Гледах го тоя ГРудков по телевизора. Много касапска физиономия има.
  • 58 Е как няма

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Сатана Z":

    Как няма да се радва кат наследява парите изчезнали от ФБК. Самото...,че ще трябва да ги връща на Ми-6 ...или ще я свитнат като Дневални.
  • 59 ПРАСЕТО ПАЗИ

    0 0 Отговор
    ПРАСЕТО РУСИЯ :)
  • 60 Обективен

    1 0 Отговор
    Скот Ритър е пенсиониран агент на ЦРУ. В свое интервю, което може да откриете в интернет, той разказва какъв човек е Навални - доказан регистриран агент на ЦРУ, който е изпратен за обучение за целта в шпионския център в Йейл, от колега на Ритър и работеш за ЦРУ и заклет ксенофоб, който приема груцинците за хлебарки, които трябва да бъдат разстрелвани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове