Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 07:17 763 25

Корнелия Нинова: Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса "Нотариуса"

  • корнелия нинова-
  • съдебна система-
  • бсп

Ако този човек не беше убит, сигурно нямаше да разберем за връзките му със съдии и прокурори, заяви лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса "Нотариуса" - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова посети Пловдив, предаде ФОКУС. Лидерът на социалистите ще се срещне с ръководството и актива на левицата в града под тепетата. Целта на посещението ѝ е започналата подготовка за предстоящите избори за Европейски парламент.

"Обсъждаме актуални политически въпроси, национални политически въпроси. Местни. Тук те ще споделят проблеми в Общинския съвет и наши вътрешнопартийни неща. В момента тече кампания за номинации за подготовка за евроизборите от основни партийни организации. Предстоят ни конференции, национален съвет за решение за евроизборите. Срещата е обща. Аз обикалям цялата страна. Миналата седмица бях в област Пловдив, а сега съм тук. Нищо извънредно", обясни Нинова.

И добави:

"Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса "Нотариуса", защото Висшият съдебен съвет, който преди време е бил информиран за част от случилото се, е същият и в момента. Тогава не са предприели никакви мерки. Инспекторатът към Висшия съдебен съвет е същият, както и тогава. Съдебната реформа не доведе до това КПКОНПИ като комисия истински да заработи. Въпреки че със закона се раздели на две, тя де факто не е разделена, няма ново ръководство и този орган е блокиран.

Когато избухна скандалът с КТБ, Гешев каза на една пресконференция, че има политици, които са взимали чували с пари от КТБ. Като ти го каже прокурор това, значи е достоверно, особено прокурор по делото. Оттогава до сега лично аз съм описала поне 4 писма. Извадете политиците. От трибуната на парламента съм го питала "Кои са политиците?". Това докато не стане ясно, нищо няма да стане. Ще се сменят съдии и прокурори. Задкулисните играчи ще си дърпат конците, ще си слагат удобните хора. Какво е промяната в конституцията?

Политическо овладяване на прокуратурата. Как може по-голяма част от прокурорската колегия във ВСС да се избира от това политическо мнозинство, което в момента управлява? Така записано в конституцията, е очевидно, че така ще бъде подчинен политическият орган.

Мислите ли, че Нотариуса е единственият и връзката с него ще се прекъсне, или ще се намери заместник - негов или съратник негов? Сам ли е бил?

Не мога да гадая. Сигурно има още такива групи. Първо беше Пепи Еврото с Осемте джуджета, после Нотариуса със SS клуба. Сигурно има още. Ако този човек не беше убит, сигурно нямаше да разберем за връзките му със съдии, за натиска му върху съдии и прокурори. Подозирам, че има още такива лобистки групи, които са завладели съдебната система.

Кои политици от кои партии са обвързани с този казус?

Не знам, да излязат прокурори, съдии, следователи, ВСС, парламентарна комисия и да говорят. Мисля, че без политически чадър нищо от това, което виждаме, не може да съществува в съдебната система. Кои са не знам. Ако се извадят - има шанс да се промени ситуацията. Ако се скрият и се извадят двама-трима съдии и прокурори - до следващия път за съжаление".

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    6 1 Отговор
    защото от34 Години Държава Няма а Престъпност Има

    Коментиран от #10

  • 2 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Некой да й обясни на корнито, че политическите убийства на територията не се разкриват. От Луканов насам де. Не че другите убийства се разкриват де.

    Коментиран от #8

  • 3 Хитлист

    4 0 Отговор
    И да излезе и да не излезе, след няколко месеца ще гръмнат следващия.
  • 4 Нойзи

    1 5 Отговор
    Корнелия се оказа единствения пич. ПП-ДБи Радев се оказаха предатели.
  • 5 777

    9 1 Отговор
    Колкото излезе пълната истина за Техноимпекс ...
  • 6 Сериозно ли ?

    3 1 Отговор
    Първата истина си е с него в гроба , а всички негови пипала уйдордисват "истината" и спасяват кожа !
  • 7 Ха-ха-ха

    4 1 Отговор
    Ай,милата тя,за първи път чува за нотариуса...... няма по нагли от комунистите
  • 8 Акула

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Кой Създаде Бг мутрите

    Коментиран от #9

  • 9 ТаУмВзе

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Акула":

    Горбачов, как кой.

    Коментиран от #16

  • 10 007 /агент/

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Акула":

    Вальо,
    Това е твоята лидерка. Поне нея защити в рамките на тези "34 години"...
  • 11 Я Я Я Я ДА

    3 1 Отговор
    НАДУТА ПУЙКО ......................
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бандитска държава

    2 1 Отговор
    Това значи ,че всеки сам трябва да съди , и да се закрива мафиотският съд !!!
  • 14 Я Я Я Я ДА

    2 1 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКА РОЖБА ..........КОЙ ДОКАРА ....................
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Акула

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Грешите Луканов ги Създаде

    Коментиран от #19

  • 17 ЕВРОНЮЗ

    1 2 Отговор
    Кой да излезе когато парламента действа като "Холдинг", прокуратура и съдебна система като " Акционерно дружество", останалите по системата като " Еднолични търговци"
  • 18 Тити

    2 0 Отговор
    Кога ли над се е казвала истината все пак ни ръководи тройната мафия.
  • 19 ТаУмВзе

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Акула":

    Луканов е следствие от Перестройката, както и другите пациенти.
  • 20 Майора

    5 0 Отговор
    Нищо за чудене Корнелия, вие създадохте мутри и олигарси , изнесохте парите на хората и прочие! Да не говорим за това , че начело на БСП стои човек , уволнен за корупция , а да не говорим и за аферата "Техноимпекс"!
  • 21 НАБЛЮДАТЕЛ

    1 0 Отговор
    Не само не е оптимист, ами и се надява да не излезе. Щото да те ритнат отзад на стари години, бая боли, че и покрай медийното внимание ще ти хвръкне голяма част от "спестяванията"
  • 22 УСА боклук

    0 0 Отговор
    Тя разсипа БСП.
  • 23 умна жена

    0 0 Отговор
    Показателно е че информацията излизаща е на парче . злобна и свръх чувствителна . характера на плана за осветяване на реалната ситуация е свръх изострен и аборигенски . дали е нарочно . В академията на мвр с такъв тон ли преподават . с недомлъвки . всички ли са съмнителни , мнителни , недообмислили . нещо трябва да се прави . резултата е Показател . Да . рашко кальо и мартеца са свръх а другите мека мара . та да чакат . но така е навсякъде . в гърция е още по недоуредено , по първобитно .знаят килъри и не правят нищо . агенти с пари и оръжия в атина .
  • 24 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    Когато излезе истината за червените куфари и КТБ тогава ще излезе истината и за нотариуса.
  • 25 дядото

    0 0 Отговор
    и аз така.още повече,че разследването ще го извършвате вие,политиците.но съм сигурен,че на следващите изори и циганите няма да излязат и гласуват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове