Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 23:30 1 801 6

Важните новини във ФАКТИ на 20.02.2024 г.

  • кирил петков-
  • любомир дацов-
  • шофьор-
  • избори-
  • бойко борисов-
  • приходи-
  • атанас славов-
  • управляващи-
  • делян добрев-
  • иван гешев-
  • николай денков-
  • вода-
  • кт подкрепа-
  • бсп-
  • прокурорски син-
  • съдия царигладска-
  • загинала-
  • тодор тагарев-
  • жени-
  • кмет-
  • ивайло кукурин-
  • нотариуса-
  • калин стоянов

В меморандума се слагат основните цели за управлението в следващите 9 месеца, обясни съпредседателят на ПП

Важните новини във ФАКТИ на 20.02.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков: Сменихме подхода и изработихме меморандум между ПП-ДБ и ГЕРБ. Той е начална преговорна позиция (ОБНОВЕНА)

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков заяви, че е изготвен меморандум за управление между ПП-ДБ и ГЕРБ. Предложението им към ГЕРБ-СДС е да бъде подписан, съобщават от Dariknews.bg

Любомир Дацов: Обединението на НАП и Митниците е отклоняване на вниманието от корупцията в съдебната система

При работата на данъчните най-големият проблем са политическите поръчки. Това заяви пред БНР бившият заместник-министър на финансите Любомир Дацов.

Шофьорът, който пиян прегази в София 14-годишния Филип на ул. "Гурко", е пуснат от ареста

Петър Тодоров, който пиян прегази 14-годишния Филип Арсов на столичната улица "Гурко" в началото на септември миналата година, е пуснат от ареста. Решението мярката му за неотклонение да бъде заменена с "домашен арест" е на Софийския градски съд, научи "По света и у нас".

Окончателно: Изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни

Окончателно, изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни, реши Върховният административен съд. Според висшите магистрати има сериозни нарушения на изборния кодекс, които опорочават изборните резултати, съобщават от БНР.

Борисов с нова версия: Чисто технически на 6 и 7 март не можем да сме на ротация- тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ

Чисто технически на 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, защото тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ, заяви пред активисти на партията в Костенец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предават от БТА. На форума, по думите му, ще присъстват той, Мария Габриел и български евродепутати от ЕНП и ще подкрепят Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Европейската комисия. Това е конгрес с избори и трябва да гласуваме, няма как да съм тук, обясни лидерът на ГЕРБ.

Много добри приходи в бюджета: Събрани са с 685 млн. повече данъци от началото на 2024 година

Събрали сме с 685 млн. повече данъци от началото на 2024 година. Това заяви финансовият министър Асен Василев по време на брифинг в Министерството на финансите, предаде репортер на "Фокус".

Атанас Славов: Стъпка по стъпка казусът с Нотариуса трябва да бъде разнищен. Твърде дълго съдии бяха изнудвани

Стъпка по стъпка този казус трябва да бъде разнищен. Аз поемам ангажимент всичко, което трябва да бъде направено от Министерството на правосъдието, да бъде свършено. Това каза в "Още от деня" по БНТ министърът на правосъдието Атанас Славов за действията на институциите по казуса с Мартин Божанов-Нотариуса.

Борисов: ПП-ДБ са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Знаят, че са малки, знаят, че не могат (ВИДЕО)

Можем да кажем, че тези девет месеца не са били най-успешните, но не са и най-лошите за страната. Това коментира Бойко Борисов, предава репортер на "Фокус".

Росен Христов: Управляващите оставят "Булгаргаз" да е в ужасно състояние, за да могат да помогнат на посредниците си

Договорът за достъп до инфраструктура е изключително конкурентен в сравнение с интерконектора с Гърция. Сумите са абсолютно сравними с тези, които плащаме за природния газ от интерконектора с Гърция. Това каза в "Лице в лице" по bTV бившият служебен министър на енергетиката Росен Христов за договора между българското правителство и турската енергийна компания "Боташ", цитиран от novini.bg.

Делян Добрев към Сабрутев: Викали ми Дельо фактурата, да викат ми, защото аз показвам факти

Поисках право на отговор, защото вчера 10 минути Венко Сабрутев е плюл срещу мен. Никога не съм говорил лично срещу никой и не съм го обиждал. Викали ми Дельо фактурата, да викат ми, защото аз показвам факти. Това заяви бившият министър на енергетиката и депутат от ГЕРБ Делян Добрев в „Лице в лице” по bTV.

Гешев съди Никола Минчев и Рашков за клевета

"Както обещах, предадох на съд за престъплението “клевета” поредните си абонати - заместник председателя на Народното събрание Никола Минчев и бившия министър на вътрешните работи, а сега депутат Бойко Рашков. Надявам се, че съвсем скоро още една сериозна сума ще отиде за подпомагането на децата в неравностойно положение. Тези хора са толкова "бедни", че имат само пари. И само от това ги боли. "

Денков: Предстоят преговори, имам доверие на Мария Габриел. Виждам се като вицепремиер след ротацията

След ротацията се виждам като вицепремиер. Предстоят преговори, имам доверие на Мария Габриел. Тя е човек, който има тези европейски ценности, които аз споделям. Имаме общи цели. Разбира се, политическата среда е доста трудна. Това заяви министър-председателят Николай Денков след церемонията по откриването на тунел „Железница”, цитиран от Нова телевизия.

Борисов: Три години решението за най-опасния участък от “Струма” отлежава в кошчето

Изграждането на автомагистрала “Струма” беше приоритет на правителствата на ГЕРБ. Това написа в социалната мрежа facebook, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Търговище и няколко села остават без вода

Водата в Търговище ще бъде спряна заради авария на главен довеждащ водопровод от язовир „Тича”.

Според анализ на КТ "Подкрепа": Близо 600 000 в активна възраст са безработни или работят "на черно"

Близо 600 000 души в активна възраст са безработни или работят „на черно“, сочи анализ на главния икономист на Конфедерация на труда „Подкрепа“ Атанас Кацарчев, цитиран от БНР.

Корнелия Нинова: БСП още през 2017 г. е обявила, че се изправя срещу паралелната държава

"Ако комисията в Народното събрание за Нотариуса не стигне до политиците, които са пазили тази престъпна мрежа, нищо няма да се промени. Важни са кукловодите. Не виждам в сглобката такава воля".

Прокурорският син Васил Михайлов излиза от ареста с мярка "парична гаранция"

Софийският районен съд промени мярката за неотклонение на Васил Михайлов, син на прокурора от Перник - Бисер Михайлов, наложена му по обвинение за отправяне на заплаха с убийство, от постоянен арест на „парична гаранция“ в размер от 3000 лв. Срокът за изпълнение на мярката е 10 дни, съобщи БТА.

Адвокатски колегии подкрепиха съдия Цариградска и поискаха арест за авторите на заплахите срещу нея

Абсурдно е съдия да бъде заплашван, а отговорът на държавата да е да му назначи охрана, вместо да арестува и разследва авторите. Това се казва в обща позиция на адвокатските колегии във Варна, Видин, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Смолян в подкрепа на съдия Владислава Цариградска.

Жена загина при пожар в Карлуково

97-годишна жена загина при пожар в частен дом в село Карлуково, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е получен на 19 февруари.

Огънят е унищожил около 6м2 дюшеме и са опушени около 100м 2 стени, като най-вероятна причина за произшествието е неправилно използване на отоплителна печка.

При първоначалния оглед по тялото на жената не са открити следи от насилие. По случая се води разследване.

Тагарев: Не се притеснявам от ротацията. Има време да се промени ситуацията още няколко пъти до 6 март

Не се притеснявам от ротацията, нямам покана или насрочена среща с Габриел. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти във връзка с ротацията, предаде репортер на "Фокус".

НСИ: Жените получават с 12,6% по-малка заплата от мъжете

Жените у нас получават средно с 12,6 на сто по-ниско възнаграждение от това на мъжете, сочат най-новите данни на Националния статистически институт.

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов, неговият баща и трето лице са с обвинения за корупция и длъжностни престъпления

Кметът на Омуртаг и баща му вече са обвиняеми за организирана престъпна група извършвала длъжностни и корупционни престъпления, съобщи БНТ00.

Изграждат многоетажен паркинг в "Младост" и пробив на бул. "Копенхаген"

Изграждат многоетажен паркинг в "Младост" и пробив на бул. "Копенхаген". Това заяви пред сутрешния блок „Събуди се, София“ кметът на "Младост" Ивайло Кукурин.

Велислав Величков: Едва ли ще се стигне до големите поръчители, но ще се стигне до средното ниво на поръчителство

Временната парламентарна комисия, която работи по случая "Мартин Божанов-Нотариуса" когато завърши работа трябва да излезе и с предложение, а не просто да стигне до едни факти. Това предложение трябва да бъде за законодателни промени, дори конституционни, с които да се гарантира, че ще има сериозни наказания за търговия с влияние в съдебната система.

Калин Стоянов: Готов съм да продължа започнатото след ротацията, ако Денков и Габриел решат

Изпратил съм всичко постигнато по управленската програма. в следващите дни може да има индивидуални разговори. Ако премиерът и вицепремиерът решат - готов съм да продължа започнатото след ротацията. Това заяви от Годеч вътрешният министър Калин Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    6 0 Отговор
    На снимката има един боков пудел.
  • 2 Ветеринарен психолог

    7 0 Отговор
    Физиономия на пациент на Карлуково.
  • 3 Откъс

    6 0 Отговор
    Неотдавна прочетох разказа на Антон Страшимиров «Рамадан-Бегови сараи». Ето извадки, които ме наведоха на аналогия със СГЛОБКАТА:

    «Паяка преде паяжина и лови мухи: паякът е предателя, паяжината — страхът, а мухата — роб безсрамен»

    Но далече по-нанатък:

    «Беснеяла народната мъст; ненаситни били в изтребителството си гоненеите от месеци горди синове на юнашката Родопска земя»
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 партийни ОПГ

    2 0 Отговор
    Продажни и алчни бок- луци! Затова 30 години държавата е владение на мафии! Партиите се превърнаха в ОПГ обслужващи ненаситните апетити на своите лидери! Къде е идеологията, къде е сблъсъкът на идеи? Има само алчност за пари и власт!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол