21 Февруари, 2024 04:58 1 989 27

Ангел Найденов: Жертвите в Авдеевка са 1:10 в ущърб на Русия

  • ангел найденов-
  • армия

Проблемите в армията могат да бъдат очертани в три посоки - хора, техника, пари, заяви бившият военен министър

Ангел Найденов: Жертвите в Авдеевка са 1:10 в ущърб на Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Проблемите в армията могат да бъдат очертани в три посоки - хора, техника, пари. Президентът говори за нуждата от действия, свързани с недостига на офицерски състав и малкото кандидати. Началникът на отбраната е засегнал проблемите с недостатъчните ресурси, независимо от увеличението на бюджета за отбрана, който е плюс 800 млн. лева. Отбелязва се технологичната изостаналост на въоръжените сили, както и закъснялата модернизация.

Това заяви пред NOVA бившият военен министър Ангел Найденов.

Според него инвестициите в отбраната са ключови. „Липсата на конкурентност на пазара на труда, проблемът с жилищната политика и подобряване на условията в казармените райони, повече грижи за семействата на военнослужещите. Това са сред проблемите. Новопостъпилите трябва да имат възможността да се реализират. Ямболци имат право да искат референдум за разполагане на войски на НАТО, но това влиза в противоречие с интересите на страната. Иска ли населението военните да продължават да живеят и да служат в сегашните условия? Те против ли са подобряването на условия - изграждане на нови помещения и настаняване на по-голямо число военнослужещи? Заетостта на местно ниво в строителството и отбраната също е аспект на разговор”, коментира Найденов.

По думите му Украйна не е могла да отбрани Авдеевка, защото не е имала достатъчно боеприпаси. „Жертвите като бройка са 1 към 10 в ущърб на Русия, близо 50 000 са загиналите. Руските части обаче са далеч по-многолюдни, атакуват ожесточено, без да си дават сметка за загубите. Авдеевка е победа с пропагандна цел в навечерието на президентските избори. Недостиг на боеприпаси се забелязва по целия украински фронт. 2024 г. се очертава като най-тежката. Прогнозира се, че ще продължи като позиционна без възможности за голям пробив. В най-лошия случай сценарият предвижда нови териториални придобивки за Русия”, смята той.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФРАНК ОЛСЪН

    44 2 Отговор
    A ЖЕРТВИТЕ ПРИ ДЕСАНТА В НОРМАНДИЯ -1 35 ПРИ АРДЕНИТЕ 1-20
  • 2 Само в мокрите мечти

    70 6 Отговор
    на социалиста Найденов. Според няколко военни западни експерти съотношението е точно обратното.

    Коментиран от #18

  • 3 среднощен

    58 6 Отговор
    "...В най-лошия случай сценарият предвижда нови териториални придобивки за Русия”, смята той...";

    За едни "лош" за други "добър" за трети "без значение"...
    Все повече светът клони към "третите"... Украйна в стария и вид приключи. ФАКТ!
  • 4 Учуден

    55 4 Отговор
    Тоя пък откъде изплува? Значи трябва да си променим военната стратегия. Повече лопатки му е цаката,явно
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Укропитеците

    51 3 Отговор
    наредиха изтеглянето от Авдеевка, защото войските им се разбягаха. Дори и Азов не можаха да ги спрат. А лъже пропагандата продължа да представя желаното за действително...
  • 8 Абе Геле,

    50 2 Отговор
    що си не гледаш шавливата половинка, ами си седнал да се занимаваш с неща, които не разбираш, въпреки че си бил министър на войната? Седи си на дъ.то и си намери подходяща работа, а не да се разхождаш из разни студия и да каканижеш като махленска баба... Па и си пенсионер, бе, времето за поощрителни потупвания по рамото от една амбасада ти е свършило вече...
  • 9 Последния Софиянец

    38 2 Отговор
    Гелето да взима пушката и да ходи да помага на Бандеровците.
  • 10 АНТИКОМУНИ$Т!

    21 2 Отговор
    И този ЗА СЪЖАЛЕНИЕ го ПОЗНАВАМ, КАКТО И р.р. , ПИШМАН градски ми са!
    "анг€л" го НАРИЧАМ -ГОЛ€МИЯТ Г € Й , А Фатми-МАЛКИЯТ Г € Й!
    дяволът("анг€л") Б€Ш€ Ж€Н€Н ЗА братовч€дката на П€Д€ рад€в...И му ПОМАГАШ€ В КАРИ€РАТА!
    ФАТМИ МИНАЛАТА ГОДИНА НАЗНАЧИ (ПО ВР€М€ НА $ЛУЖ€БНОТО ПРАВИТ€Л$ТВО) щ€рката на дявола
    ЗА по$ланик в АВСТРИЯ..., И Т.Н. - В$Я ВЛА$ТЬ $ОВ€ТАМ!
  • 11 Хи хо йахо

    31 1 Отговор
    Мошенник от класа или болен мозък може да ръси подобни измишльотини !
  • 12 Дали?

    33 2 Отговор
    След края ма войната ще ревете че много жертви дали укрите.
  • 13 Опааа

    20 1 Отговор
    Тоя веднага в Белене и минимум 10г.каторга!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ком

    22 1 Отговор
    , Чети, то сляпото окато прави. "
    По публикации обикновено посочват, че цялата групировка от страна на Русия участвала в освобождението на Авдеевка е 50 х. войници. И според Ангел е..... ликвидирана????
    Лъже като дърт циганин.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Адрес 4000

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Само в мокрите мечти":

    "Експертът" педофил Скот Ритър,нали?
  • 19 Отвратена от този "политик"

    15 1 Отговор
    Този на какви гъби е? Отношението е обратното на това което е разбрал този изкуфял комсомолски секретар.
  • 20 Безсрамие

    16 0 Отговор
    Тоя толкова ли е изпаднал, че заработва и той пробити долари по Американските телевизии в България като рецитира подадени реплики?
  • 21 Аз съм от ссср

    17 0 Отговор
    Един прост въпрос:Ако жертвите са 1:10 във ущърб на Русия защо Русия напредва не трябва ли да е обратното?И този е бил военен министър,поредната калинка.
  • 22 Оги

    13 0 Отговор
    Много ми е интересно експертинът Ачо откъде има тези цифри. Ачка, ти там ли беше, брои ли ги? Кой ти каза? А? Може ли да ни просветлиш и ние да имаме такава достоверна информация от твоя източник.
  • 23 Ангел жив украински демон си купен от

    13 0 Отговор
    Краварите за слуга
  • 24 този го мислех

    13 0 Отговор
    за адекватен и не вярвах, че ще се превърне в папагал на украинската пропаганда! Обаче, когато за 5 лева си готов да си плюеш на авторитета, то никой не може да му спре падението.
    Ако погледнем фактите, които изнасят руснаците, то излиза, че е имало достатъчно боеприпаси за украинците в Авдеевка - намерени са страшно много изоставени боеприпаси. Та, по отношение на наратива за бойните запаси, очевидно Авдеевка не е този случай и цялото блеене е форма на смешно оправдание.
    Интересно как преброиха жертвите - руснаците атакуваха с около 30 000 човека, а екстрасенсите като Найденов пробутват украинските жертви за руски - подход, който смешната пропаганда в Украйна е възприела още от края на миналата година. Пропагандата може да лъже колкото си иска, тя не претендира за компетентност. Очевидно и Найденов, вече не иска да бъде определян като разбираш и знаеш човек - друго си е на хранилката!
  • 25 Смешно каканиже

    3 0 Отговор
    Е то и ЗаГрузни се тръшкаше,че няма да има голям и красив пробив ... пък накрая каква стана - Вердюн на 21-ви век падна, за разлика от Вердюн на 20-ти век, който не падна. Смешно ми е човек завършил търговско корабоплаване да ми каканиже за военоно изкуство.
  • 26 дядо поп

    4 0 Отговор
    И това го говори бивш министър на отбраната! Пази Боже от такива специалисти!
  • 27 Умирам от смях

    2 0 Отговор
    Абе, бай Ангеле, пиши ги направо 1:100 кво да издребняваме като няма как да се разбере. Все ще се хване евро-атлантидския либерален планктон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове