Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 06:21 3 439 24

Става ясен новият лидер на ДПС

  • дпс-
  • конференция-
  • лидер

Партийният елит се събира на Национална конференция

Става ясен новият лидер на ДПС - 1
Снимка: Медиапул
Движението за права и свободи се събира днес на своята XI-та Национална конференция, предаде dariknews.bg

Основната задача на партийния конгрес ще бъде изборът на ръководство на ДПС. Предложението на почетния председател Ахмед Доган е лидерският пост да се раздели между двама души - Делян Пеевски и дългогодишния депутат и бивш екоминистър Джевдет Чакъров, който е лекар по професия.

През ноември миналата година Мустафа Карадайъ изненадващо подаде оставка като председател на ДПС. Това се случи малко преди да изтече редовният му мандат. По-късно той обясни, че е взел решение да се оттегли в аванс, за да не влияе по никакъв начин на процесите по избора на нов или нови лидери на движението.

Със същия акт Карадайъ се оттегли и от председателския пост на групата в Народното събрание, която незабавно бе оглавена от Делян Пеевски.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пое временно кормилото в ДПС и бе обявено, че той ще председателства в партията до Националната конференция. "Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост", написа тогава Доган до партийния актив.


Малко след това се проведе национална конференция на ДПС, на която Пеевски официално обяви, че се кандидатира за лидер на движението. Ахмед Доган не присъства, а отсъствието му бе обяснено с грип, който принудил почетния председател да си остане вкъщи.

На 3 януари тази година Доган направи предложението за двама нови лидери, като го нарече "формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    51 6 Отговор
    ДПС е незаконна етническа партия.
  • 2 да де

    50 2 Отговор
    Ще бъде голям цирк, ако Доган бие шута на шиши.
  • 3 Ротация му е майката

    31 0 Отговор
    Новият лидер и там на ротация🐷, - 🐞, 🐷, - 🐓
  • 4 КОТарАК

    16 0 Отговор
    предлагам адмирал Контров да стане , българин /доблестен! от друга страна пък ШИШИ знае турски
  • 5 Евроатлантик Шиши

    12 6 Отговор
    Избират ме и Ви почвам !
  • 6 Оня с пищовчето пак ли ще дойде?

    27 3 Отговор
    Доган онлайн ли ще присъства, страх лозе пази, вече е гърмян заек!? Този път Пеевски ще гърмят.

    Коментиран от #13

  • 7 Ученика

    21 2 Отговор
    Доган ага ще си организира ли пак фалшиво покушение за да си приготвяме пуканките?
  • 8 Сколски

    9 2 Отговор
    Няма ли свободни дронове ?
  • 9 странно

    22 2 Отговор
    Все пак, донякъде, ДПС е етническа партия.
    Кво ще прави ДП начело?
    Пък и напоследък е повече от циник, а не политик, в изказите си.
  • 10 И в ДъПъСъто

    18 1 Отговор
    Като и във всичките ни останали партии пълен шок и ужас.След гротеската Карадайъ тея двамцата ще им се видят на електората и не само направо чудни.Явно нещо се мъти в тая партийка щото и в младежкото им разклонение има трусове,ама само Доган знае истината.
  • 11 За всеки

    7 0 Отговор
    случай разкрачен както винаги !
  • 12 Двамата

    11 0 Отговор
    милиардери ! Както и избирача ! Плюс ръката на ДС !
  • 13 Куку

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Оня с пищовчето пак ли ще дойде?":

    Хххааахх.... много се смяхххх....гърмян заек....ххаааа.
  • 14 Най добрият

    3 0 Отговор
    Е този с опит и те разбира с една приказка и върши добре работа.
  • 15 МВР да си кажат

    5 2 Отговор
    МВР да си кажат за ромите които ги карат да следят и убиват Българи! Държавата финансира тежки престъпници под пагон!Цяла мафия са!
  • 16 Демократ

    8 4 Отговор
    Ето кой дърпа конците на политиката в България още от 1989 г. и няма какво да се чудите, като казваме ДС-КГБ мафията: "Ахмед Доган, който и днес дърпа конците на ДПС от Сараите в качеството на почетен председател на движението, оглавяваше партията от създаването ѝ през 1990 г. до 2013 г.
    Той е осветен като агент под псевдонимите „АНГЕЛОВ“, „САВА“ и „СЕРГЕЙ“ на Трето управление на ДС (ВКР) – 1974 г.; Окръжно управление на МВР-ДС Варна – 1976 г.; Първо главно управление на ДС – 1979 г." Говори се, че евроатлантика Пеевски след Дубай ,където беше изчезнал, през 2022 е бил откаран в Москва, откъдето се върна много отслабнал и стана депутат, който ходи в Парламента. След създаденото сглобено правителство устата му не спира да говори нечленоразделно и се прави на началник на държавата. От 15 до 17 февруари тази година в Кремъл бяха привикани на инструктаж от Възраждане- копейките и Румен Петков, човека на ген. Румен Решетников и случайно това стана точно преди т.н.ротация в кабинета. Не мина и ден и проксито на Путин мутрата евроатлантик Бойко почна да се прави на мъж със собствено мнение. Мила Родино, ти ще станеш земен рай,когато скъсаш с Кремъл и изхвърлиш политическия съветски боклук от путинци на бунището

    Коментиран от #22

  • 17 Елит

    6 0 Отговор
    Не обиждайте думата елит, ами им вижте физиономиите. Елит на всяка нормална нация е най-просветената, най-ерудираната и морална част от нея. В България това е пълна пародия от най-необразовани, цинични,нагли политически боклуци. Неслучайно болшевиките избиха целия елит на нацията на 9.09.1944 г. и така я обезглавиха за много дълго време. Традицията ЕЛИТ не съществува. Простаците нарекоха себе си елит и 80 години доказват, че няма как да станат елит, а докараха държавата до своята простащина, защото държат властта и парите.
  • 18 абе да сложиш глиган

    13 0 Отговор
    за пастир на овце не е много умно,ама пък може и да е началото за разпада на тази партия.
  • 19 историк

    3 1 Отговор
    За всеки що годе средно интелигентен човек отдавна беше ясно, че Джевдет Чакъров ще е новият лидер / разбира се след Доган / на антибългарската и противоконституционна партия ДПС. Делянчо колкото и да се напъва никога няма да бъде долюбван от турците точно заради това, че е българин. Беше повече от ясно, че Доган го сложи начело, за да види реакцията на техните избиратели и като видя, че не го приемат сложи Джевдет и нещата там се поуспокоиха. Сега Делянчо лееекичко и постепенно ще го поизтеглят на задните редици и в сянка. Тези тук дето си мислят, че са турци са повече извънземни отколкото турци и това много лесно може да се разбере с един ДНК тест, ама не им стиска. Това са потомците на онези българи от миналото, които по времето на турското робство насила са били принудени да приемат исляма. Мидхад паша го е казал още на времето.
  • 20 ЧОЧО

    3 0 Отговор
    За какво им е конференция!Доганчо ако каже магаре да е ще бъде избран.Или се събират за кюфтетата и да оправдаят крадените пари.
  • 21 Учете се

    0 0 Отговор
    С хумор
  • 22 Чучхе

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Демократ":

    Слава на Путин и Червената Армия
  • 23 Елате в Делиормана

    1 0 Отговор
    Да видите колко простотия и лицемерие са тези ДПС.....Турчин съм,но такава простотия,наглост,злоба срещу другите етноси в Делиормана,особено Исперих,Кубрат,Каолиново и т.н. никога не е било...Злобни,супер прости,алчни,крадливи и отмъстителни хора (ако им дадеш власт) никъде няма.....А когато нямат власт или са сред българи и сапо-малко като численост са много двулични,правят се на мили и добри.....Хора,просто си нямате представа,колко са зли,лицемерни и лукави.....и каква омраза имат към българи и други етноси...Затова задължитеното гласуване трябва да се приеме със закон...Да живее България...Но трябва да живееш в ДПС райони,за да разбереш,колко лоши хора са...Иначе мога да говоря,но едва ли някой ми вярва...Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване и да няма омраза към никого заради произхода му-Да живее България

    Коментиран от #24

  • 24 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Елате в Делиормана":

    Вярвам ти, че е така, аз съм работил преди години във вашия край и съм го забелязъл, че това което го пишеш е истина. Но ми харесва девизати за България и това трябва да ни обединява и събира, всички други с времето ще бъдат издухани и изфърлени от живота и историята.Но трябва да имаме и сила и търпение да изживеем тези черни и тежки години. Иначе и аз се изнесоха в чужбина, тука се живее по лесно и вярно че всички не можем да се изнесе извън България. Но идват други времена и до една две години нещата ще придобият други измерения и всичко за добро или зло ще се промени. И аз и много други ще се върнем. Наближава времето. И на мен не ми кеф да слугувам чуждоземни чорбаджии, ама живота го изиска, трябва да оживем!!!!!! Да живе България!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове