Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 08:56 3 136 23

Директорът на ГДБОП: Достигнахме до връзките на Нотариуса с магистрати от съдебната власт

  • гдбоп-
  • нотариуса-
  • корупция-
  • мартин божанов - нотариуса-
  • явор серафимов-
  • пепи еврото

Всичко като информация е предадено на прокуратурата

Директорът на ГДБОП: Достигнахме до връзките на Нотариуса с магистрати от съдебната власт - 1
Снимка: Нова телевизия

В периода февруари-март 2022 г. са постъпили пет сигнала срещу Мартин Божанов - Нотариуса. Тогава министър е Бойко Рашков. Тези сигнали са от Антикорупционния фонд, три от Адриана Симеонова, както и от настоящия съпруг на Симеонова. Търговия с влияние, имотни престъпления, принуди и заплахи от Божанов и от групата, която той ръководил. И по петте сигнала е извършена обстойна проверка. Всички събрани материали са предоставени на СГП. Това заяви Явор Серафимов, директор на ГДБОП, в ефира на "Нова телевизия".

„Установена е принуда спрямо съдия Владислава Цариградска. Установили сме т.нар. имотни измами – това е била основната дейност на групата. Това, че в ГДБОП е постъпил сигнал едва през 2022 г., не значи, че в МВР не са получавани сигнали. Не сме работили по магистрати. ГДБОП няма право да работи по магистрати. Единствено КПКОНПИ има право да се занимава с корупция.”, коментира той.

„Ние стигнахме до имена на магистрати, немалко на брой – прокурори и съдии, които се споменават в сигналите до нас. Добрите познанства на Божанов с тези лица е подпомагало изхода на дела. Намерили сме жертви на такива престъпления, които също са дали показания. Всичко като информация е предадено на прокуратурата.”, каза още Серафимов.

Той уточни, че гръцките бизнесмени са подали сигнали през март 2022 г.: „В тях се сочат проблеми със своите комшии. Нито в сведенията на гръцките бизнесмени, нито в тези на адвокатите му са споменавани имената на Божанов или на групата на Нотариуса.”

По думите му е възможно в ГДБОП Нотариуса да е имал контакти, но няма данни за изтичане на информация. „Гергана Божанова, съпругата на Нотариуса, е назначена с конкурс в ГДБОП. Лицето се е явило на конкурс, обявен за позиция „Разследващ полицай в ГДБОП”. Една от позициите, която е спечелила тя, е именно такава. След проучване за достъп до класифицирана информация, на нея ѝ е отказан достъп – не е споделила притежавани имоти, автомобили и други обстоятелства, свързани с имотното ѝ състояние. Със заповед на тогавашния директор Калин Стоянов е потвърден този отказ. Бойко Рашков прекратява трудовите ѝ отношения, но съдът я връща на работа.”

Относно заплахите към съдия Цариградска, Серафимов обяви: „Получили сме мейлите със заплахи към съдия Цариградска. Последните седмици зачестиха такива заплахи, както и към Мария Габриел и други публично известни лица. Считаме, че всички сигнали се подават от едно и също лице. Имаме предположение кое е това лице – Червеният пират, така се е кръстил български гражданин, който успява да се добере до адресите на публични лица, отправя бомбени заплахи към училища. Считаме, че скоро ще бъде установено това лице. Може би става въпрос за психически неуравновесен човек, скитник.”

Той обяви, че при сигнал към Петър Петров – Пепи Еврото са установени имена на няколко магистрати: „Те са на различни нива – Районна прокуратура, Градска, дори Специализираната прокуратура. „SS клуб” се посещавал от различни хора. Излязоха снимки на Борислав Сарафов, посещавал клуба редовно.”

„Нямам информация Пепи Еврото да не е сред живите. Предполага се, че е жив и е напуснал България по нелегален начин – вероятно с фалшиви документи. Предполагаме, че е в съседна държава на Балканите. Според нас няма връзка между „SS клуб” и клуб „Осемте джуджета”. Връзката между двете е само Любена Петрова”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ся кво?

    22 0 Отговор
    И съдийте ли били подкупни?
  • 2 Дедо ви...

    26 3 Отговор
    Ми те и децата от децката градина знаят, че прокуратурата и съда се управляват от клуб SS
  • 3 По добре да си мълчиш

    15 0 Отговор
    Ауууу и за това вземате заплати?
  • 4 Пич

    27 0 Отговор
    Брях.... невероятно постижение !!! Да бяхте питали някой , още преди 20 години щеше да ви каже !!!

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 всички са в кюпа

    21 1 Отговор
    Дъвчи ,дъвчи и пак нищо не каза и не знаел !!!Магията е обхванала съд , прокуратура и МВР!!!!
  • 7 И ся кво

    20 0 Отговор
    Пак съдии ще решават престъпленията на съдии?
    Няма такава държава
  • 8 е и от гдбо грешат

    13 1 Отговор
    ще седят 10 години в прокуратурите и няма да знаят . лъженето е спорт за някои . и невена каза подузрения . любо убиеца на пилето що е на свобода . хора с много присъди са защитени свидетели , информатори - абсурдни неща . като ги убият наказват убииците . октопода осъди бг . често всички търсят някой пострадал бандит . или като умре търсят неговия убиец . смешка . оня с 5 убииства дето се самоуби беше търсен от 2012 а той на строежи работел . хахахаха
  • 9 Може би

    1 4 Отговор
    Ако се поровят още пък около семейството на Цариградска ще намерят интересни данни за връзки с лица замесени в деяния по чл 321 от НК още от преди 20години и следва въпроса абе имаше едно момче Красьо Черничък ли беше дето кадруваше в съдебната система пак по това време.Може пък да сподели нещо и за баща си сестра си и въобще познати какви са що са ?Няма дим без огън! А има ли герои това е първият признак,че някъде има нещо сбъркано.Нормалният живот по правила изключва героизма извънредните ситуации и адреналина.ГДБОП всичко знае просто да си отворят хартиите в архива а не компютрите.
  • 10 Ъъъъъ

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Е да, ама сега е по готино щото вече го няма, няма и никакви доказателства! Дали е бил добър, или лош човек са морални категории. Всеки случай не се води престъпник щом не е осъждан
  • 11 смях в залата

    18 0 Отговор
    Браво! Голям напредък! "Нотариуса" 30 години е бил "брокер" в съдебната система, влизал е в прокуратурата с личната си кола, със "специален режим", имал е клуб за хора от съдебната система....Вие сега стигнахте до извода, че е имал връзки....Назначил е жена си със "специален" конкурс в ГДБОП! Интересно, в какво се е състоял този т.н. конкурс? Как може, човек "хванат от улицата", да спечели конкурс на позиция „Разследващ полицай в ГДБОП”?
  • 12 мвр е трябвало да действа

    8 0 Отговор
    да спира , да хваща тези лоши хора . те си крадели , рекетирали , владеели си със семейството съдбите на съдените , а мвр гледало да сбира инфо та ако прокурора с рушветите иска да прави нещо . ами не искал . да .явно е било удобно за рашков . и за мвр . да . с дебели джобове . защо да спират влиятелния евро и властния божанец . хахаха
  • 13 гола тиква

    9 0 Отговор
    Такива защо ги правят началници те не могат службата да си изчистят от наркомани
  • 14 Кучетата лаят,керванът си върви

    9 0 Отговор
    Ши съ помотът още малко,и хоп....давността изтякла!
  • 15 дон

    10 0 Отговор
    Поредният член на Семейството
    Захари за пълни идиоти. Аз такива глупости не бях чел от години. Поредния наглед от чайката който се опитва да замаже положението с приказка за "Спете спокойно деца" Егати наглеците гадни
  • 16 Конкурсите в България

    9 0 Отговор
    за каквато и да била длъжност са мижи да те лажим
  • 17 БеГемот

    10 1 Отговор
    Уникална държавичка...само едно име не се споменава на нашият любим и всемогъщ доктор генерал футболист ,тенесист ,нямащият къща и шкафче единственият и неповторим комунист с убит от комунистите дедо ,прост като талпа и нагъл Бойко Тиквата щото всичко това е било по негово време и това никак не е случайно...
  • 18 щирлиц

    7 0 Отговор
    Мрън,мрън.....бля,бля...нищо конкретно- гледах го този мазник. Какви началници имаше едно време....преди 2009 год..
  • 19 Опа па

    2 0 Отговор
    САРАФЧЕТО светна като белязани банкноти да последва гешефчето немедлено
  • 20 Опа па

    3 0 Отговор
    САРАФЧЕТО светна като белязани банкноти да последва гешефчето немедлено
  • 21 Коко

    2 0 Отговор
    Кой ще открие истината никой защото всички са в кюпа заедно с ББ
  • 22 123456

    1 0 Отговор
    бас фащам , че е някой клошар , кибер спец ...
  • 23 Артур Артуров

    1 0 Отговор
    ГДБОП няма право да работи по магистрати --- много странно ? Как тогава ще се борите с организираната престъпност?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове