Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 17:21 5 815 37

Ивайла Бакалова: Мартин Нотариуса ми каза ужасяващи неща

  • ивайла бакалова-
  • мартин божанов

Ивайла Бакалова заяви, че е била свидетел на много мерки за неотклонение, в които не е видяла нищо законно. При тях мъжът ѝ е искал по-лека мярка от "задържане под стража", но се падали все едни и същи съдии

Ивайла Бакалова: Мартин Нотариуса ми каза ужасяващи неща - 1

Депутатите изслушват Ивайла Бакалова и съпруга ѝ Веселин Денков за оказания им от Мартин Божанов - Нотариуса натиск. Имената на двамата бяха свързани с името му след разследване на Антикорупционния фонд.

Бакалова твърди, че Божанов ѝ поискал 100 000 лв., за да освободят съпруга ѝ от ареста. Той беше задържан през 2020 г. по обвинение в лихварство, съобщи novini.bg.

Бакалова беше в основата на разследването на Антикорупционния фонд (АКФ) - "Списък за бързо реагиране", което през юни 2021 г. освети дейността на Божанов, а повод за него стана задържането на Веселин Денков. Преди това той получава оферти колко да плати, за да не бъде арестуван. Докато е в ареста от септември 2020 г., Бакалова получава оферта срещу каква сума може да бъде освободен - цената скача двойно. Денков беше пуснат под домашен арест в деня, в който АКФ пусна трейлър за разследването.

"Моля ви за няколко минути да си представите, че не сте депутати и политици, а сте нормални хора. Ще ви разкажа една човешка история, която може да се случи на всички. Когато държавата е в ръцете на алчни, корумпирани и неконтролируеми хора, няма как да има правосъдна система", категорична бе Ивайла Бакалова.

"Пред вас стои човек, който е жертва на липсата на правосъдие в България", добави тя, визирайки съпруга си Веселин Денков.

Ивайла Бакалова заяви, че е била свидетел на много мерки за неотклонение, в които не е видяла нищо законно. При тях мъжът ѝ е искал по-лека мярка от "задържане под стража", но се падали все едни и същи съдии.

"Съдът не четеше изобщо материалите по делото. Бях свидетел на прокурори, които си играеха на тетрис докато се решаваше човешка съдба. Виждам, че някои от вас ме гледат с голямо недоверие, но им пожелавам никога да не им се случи. Може да им се случи и да са от нашата страна. Свидетел съм на всички пратеници на Прокуратурата, тогава с Веселин Денков живеехме на семейни начала. Идваха хора при него да го подканят да плати. „Започваш много да ядосваш Прокуратурата. Ако не си платиш, ще намерят накрая за какво да те арестуват“, казваха те.

Дълги години не успяваха, защото нямаха последната инстанция – правителството. Прокурорите работят по поръчка. По едни дела не работят, а по други прокурорите си водят свидетели и бързо се сглобява. На мен ми бяха повдигнати 11 или 12 ревизии. Кой плаща за цялата тази репресия: следене, подслушване, проверки от НАП? Един от проверяващите се беше объркал. Някои от моите проверки отнеха година и половина. По една от тях ревизиращият екип беше написал: "Извинявайте за забавянето, но то е поради ежеседмичните срещи в Специализираната прокуратура (СП), на които сме викани да даваме сведения. НАП не е ли независим орган и защо тя трябва да се отчита на СП за това какви ревизии води?", попита риторично Бакалова.

"Хора като Мартин Нотариуса виреят благодарение на болната ни правосъдна система. Проблемът е много по-дълбок. Мартин Нотариуса се появи след доста мерки за неотклонение. Може би на деветата един от въпросните съдии в СП ни беше казал много добронамерено през негов роднина, че каквото и да направим, Веселин Денков няма да излезе от ареста докато не минат изборите, които бяха на 4 април. Той се появи на 4 април 2021 г. Мартин Нотариуса се появи март месец, седмица или две се опитваше да организира среща с мен. Мои познати ми казаха, че това е човекът, който може да помогне. Каза ми ужасяващи неща", каза още тя.

На първото заседание на комисията бяха изслушани съдия Владислава Цариградска, която е била заплашвана от Нотариуса и бившият районен прокурор Невена Зартова, за която излезе информация, че е била свързана с групата на Божанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    50 5 Отговор
    Каза ли ти, коя е Мата Хари?
  • 2 замислен

    31 30 Отговор
    Докато ги пазеше от правосъдието всичко е било в нормите, нормално е да си плащаш да не те закачат а бизнеса с лихварството да върви. Виж когато го утрепаха смениха песента - малиии та той ни е изнудвал!

    Коментиран от #17

  • 3 ТаУмВзе

    18 30 Отговор
    Платената, чак се разпея де! До са траене и Кинтаж.

    Коментиран от #37

  • 4 Аз пък пожелавам

    84 2 Отговор
    на всички магистрати, собствената им „Справедливост “ да се стовари върху главите на тях и семействата им. С най-искрени пожелания към съд и прокуратура!
  • 5 Факт

    79 3 Отговор
    Всичко е мафия ! Няма справедливост ! Мафиоти управляват България от 35 г.За това младите и свестни хора я напускат !

    Коментиран от #13, #27

  • 6 Простоватото

    34 5 Отговор
    селтаче и то в комисията се изтипосало ? Първо закъсня , поръча си кафета да му носят , през цялото време говори с този до него , сяда , става и нулево уважение към комисията и към Ивайла Бакалова и партньора ѝ ! Грозна работа !

    Коментиран от #9

  • 7 Читател

    53 6 Отговор
    Нищо няма да направят пак на 100 процента.Всички пътища водят към посолството,зайчарника, хотел Берлин и Росенец.Който разбрал разбрал.
  • 8 Дрън дрън та пляс

    44 3 Отговор
    2 години никой не и обърна внимание на сигналите, ама сега всички се разработоха нещо
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван Грозни

    34 0 Отговор
    Има още много "нотариоси", но няма боеприпаси. Изпращат ги на зелената смърдешка.
  • 11 незнайко

    17 17 Отговор
    Какви ужасяващи неща и е казал Мартин на Бакалова ? Мъжът и е стъпил накриво а тя иска да го оправдае а сега ЛАЕ ! Когато почина майка ми разбрах колко неказани неща отнесе в гроба . Истината за тях никога няма да разбера. Сега с този НОТАРИУС е същото !!!

    Коментиран от #16

  • 12 Нико

    35 4 Отговор
    Младите да си направят сметката и да събират куфарите за чужбина. Чуждестраните бизнесмени също. Вече няма държава ..тези престъпници работят единствено за тях. Скоро ще стане като в Мексико. Ще има само две легални професии. Полицай и рибар. За първата у нас не съм много сигурен. Всички други ще перат пелени и ще продават герданчета. Още отстрели трябват защото се помислиха за недосегаеми.
  • 13 Не само младите

    38 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    И старите я напускат - 60-годишни отиват на работа в Германия и Великобритания. Бабите се женят за англичани, италианци и германци, особено онези, които поназнайват някой чужд език. Сдушват се по сайтовете и беж да ги няма. Ако не беше тъжно, щеше да бъде смешно.

    Коментиран от #19

  • 14 Пуфи

    43 4 Отговор
    Имам племенница, учи 8г общо да вземе диплома, започна работа в Софийски районен съд, отначало се правеше на съвестна и не подписваше без да прочете за какво става въпрос, биха и шута, седя 3г безработна, уредиха я да започне отново с условието да не задава въпроси, за 3 месеца изплати 20 бона автомобил, току що изплати 200 000 евра апартамент за 3г. Вие си правете изводите

    Коментиран от #35

  • 15 Александър

    16 13 Отговор
    едно боклуци обивняватг други боклуци и всичките все светци ако се разровите в миналото на Цариградска Бакалова и Денков ще видите че самите те са същите като тези от които ревът цяла варна знае на Цариградска и Бакалова мизериите самите те са приближение до престъпния контигент

    Коментиран от #20, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А ти като претендираш

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "замислен":

    че можеш да мислиш, замислял ли си се колко по-почтени бизнеси са страдали от тия и от други?
  • 18 Майора

    9 9 Отговор
    Всичко казано наподобява на "една жена каза , еди кой ми пречи " и прочие! Човека го няма , с за умрелите се гоеори добро или нищо! Как така не се изнудват нормслни хора , с такива замесени в далавери и прочие! И как може да се вярва на една бивша миска , жена на Вълка и на друг подобен!

    Коментиран от #29

  • 19 Бабите се женят за англичани

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Не само младите":

    Ако баба ти е на 38+ ,може да и върже на Британец с тъмно лилава кожа.
  • 20 Да, само че има една много важна

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Александър":

    разлика която ти не си разбрал.
    Едните са бизнесмени и играят според правилата, каквито и да са.
    А другите са част от законо-опазващите органи и трябва да се грижат всичко да е законно.
    Така че ако има бизнесмени-престъпници, вината за това е на държавата че не ги е наказала.
  • 21 Слушах Ивайла

    12 1 Отговор
    Тя не каза че са ѝ поискали 100 000 лв а каза че са ѝ поискали най-малко 100 хиляди евро
  • 22 Капитализъм

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Александър":

    В действие
  • 23 Е потрес

    6 8 Отговор
    Ооо,голямата свидетелка с мъжа си от заложната измет.Който финансираше псевдо протеста на авера си от Дубай - Божков.Кск пък целия ъндърграунд със своите възможности рекетиран от " Нотариуса "!Айде стига театър!
  • 24 Ричард Естес

    22 1 Отговор
    Трябва ли още нещо , за да се каже , че най-отгоре на пирамидата стоят главните кукловоди - Бойко , Делян и шайката им слуги ? Мислите ли , че някакъв си Нотариус и Евро са в комбина с мижави прокурори и съдии , без ЗНАНИЕТО , ПОЗВОЛЕНИЕТО и СЪГЛАСИЕТО на Шишо и Тулупо ? Как мислите се пълнят чекмеджета , крадат се фирми , завземат се бизнеси , подчиняват се инакомислещи ?
  • 25 Зайо Байо

    17 0 Отговор
    Комунистите убивали в концлагери и с отровни чадъри , своите противници. А сега добрите и нови ДЕМОКРАТИ , правят същото с инакомислещите , но чрез Съд , Прокуратура , Полиция , НАП , посредници-рекетьори , не директно убийство , но така , че да те унищожат морално и психически !
    Всъщност , сбърках , убиват и физически - Трактора , Нотариуса , Къро , брат Галев - когато вече не са нужни или много пречат на другите престъпници !

    Коментиран от #28

  • 26 Ялова волЯ

    11 2 Отговор
    За кого не е ясно , че РОДИНАТА ни е разделена от главните бабаити Бойко и Делян ? Че на скрито място , нейде в стаите с чекмеджетата , тези двамата са подписали ПАКТ за НЕНАПАДЕНИЕ между хунтите им и така.....Честито на печелившите ТИКВИ и КОЧИНИ !
  • 27 Напускат ли?

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Не се научихте, че властта е във вашите ръце и вие им я давате всеки път на избори, дори когато отказвате да гласувате!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Реалния

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Майора":

    Нормалните хора нямат пари,кво ще ми вземат на бачкатора,голия ........
  • 30 Нали

    11 1 Отговор
    Спец съда го създаде Банката,за да контролира всички бизнеси и да ги рекетира.Всесилния гамен после е наблюдавал с кеф записи как ги тормозят в арестите.Това Илчовски го каза.И тая мутра още ще ни управлява?Отивайте масово да гласувате най-после мутрата да иде,където му е мястото.
  • 31 До Ком.30

    7 0 Отговор
    Писах БАнКЯТА,не банката.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Петрова

    4 1 Отговор
    Каквото е системата в София, такава е и в Пловдив, гнили ябълки,алчни ,прости , корумпирани, кога ще направят проверка на Методий Б. Антонов, Иван Минчев , Станислава Белинова Бозева - Помакинята, Мария Шишкова, и на тяхните близки !!! Много поразий вършат къде инспектората - Влачат дела от 10- години!!!
  • 34 Мафията и тя ощетена,бре

    2 5 Отговор
    Колко й плащат и кой й плаща на тази да разиграва тази долнопробна порнография.Какъв капацитет може да е ,пази гърба на мъжа си и на близките и Арабаджиеви мошениците .Чак и Баневи фалирали и окрали 29 предприятия се включиха в схемата.И естествено е насочена към неудобни .А депутатите изслушвачи на празни приказки.Ивайла си беше във комбина с измамника и всичко в момента е режисура.
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пуфи":

    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България. Нормална съдебна система плаши БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи като целта е: никой да не си помисли, че може да посегне на ДОЙНАТА КРАВА....
  • 36 резервист

    1 0 Отговор
    Бездействието на прокуратурата ще доведе до унищожаване на следите. Това е очакван ход. Разследване може да се води само от безпристрастни и принципни хора, които не са се оцапали още. Сигурно има и такива. Всички трябва да минат тест за лоялност, иначе всичко е безсмислено!
  • 37 резервист

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Пиши на български!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове