Last news in Fakti

2 Март, 2024 17:10 1 297 21

Харалан Александров: ПП-ДБ искат да са Комитета по държавен и партиен контрол. Не бих се изненадал, ако идат на избори

  • пп-дб-
  • избори-
  • решение-
  • контрол-
  • партия

По думите на социалния антрополог има две хипотези за целта на меморандума, предложен от ПП-ДБ – едната е, че са се надявали да мине номера, което означава, че подценяват интелигентността на своите партньори и на публиката. Другата – играят „вабанк” и искат да отидат на избори

Харалан Александров: ПП-ДБ искат да са Комитета по държавен и партиен контрол. Не бих се изненадал, ако идат на избори  - 1
Снимка: Нова телевизия

Коя дата, ако не осми март, може да бъде по-подходяща за разрешаване на големия въпрос как ще бъде управлявана страната след очакваната ротация в управляващата коалиция. Въпросите за датата и за „сглобката” обясни в ефира на Нова телевизия социалният антрополог Харалан Александров.

Той коментира, че напрежението в управляващата „сглобка” ще остане, въпросът е дали ще надделее разумът или страстите. „Не бих се изненадал, ако ПП-ДБ решат да отидат на избори. Те се чувстват много по-добре, когато протестират, бунтуват се, като се борят с корупцията, отколкото да управляват. В момента, в който влязат в управлението, започва да им пада подкрепата”, каза Александров.

Според него единственото преимущество на ПП-ДБ е монополът върху морала и целта им е да завземат репресивните институции, начело с прокуратурата. „Те искат да са Комитета по партиен и държавен контрол”, обясни антропологът.

По думите на Александров има две хипотези за целта на меморандума, предложен от ПП-ДБ – „едната е, че са се надявали да мине номера, което означава, че подценяват интелигентността на своите партньори и на публиката. Другата – играят „вабанк” и искат да отидат на избори. С тази оферта – „ще разделим всичко по равно, но ще кажем кои са от вашата половина, това противоречи на фундаменталните принципи на демокрацията. ПП-ДБ имат отношение към правосъдната система, но не и към върховенството на закона. Пришествието на ПП започна с тоталното нарушаване на Конституцията. В името на високите цели, какво тук значи някаква си Конституция”, иронизира антропологът.

„Когато договорът не е ясно фиксиран, всяка от страните го интерпретира, както ѝ уйдисва. Не зная какъв е бил замисълът на меморандума на ПП-ДБ, но той носи духа на революционния авангард, който се опитва да подмени представителството – около 15-17%, завземайки цялата власт от позицията на морален авторитет”, обясни Александров целта на документа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изберете

    5 9 Отговор
    са оптималния вариант !!!

    Коментиран от #18

  • 2 Българка

    16 3 Отговор
    Ох, днес да не е ден боклука?
  • 3 гражданин

    17 3 Отговор
    Трябва да не разрешават на боко да краде по толкова много ,за да има и за робите !
  • 4 Айляк

    19 4 Отговор
    Не знам какво му стана на това момче Харалан, но от уравновесен антрополог се превърна в толкова фанатичен гербаджия, че да ти стане неудобно. Харизмата на Бойко ли е, кинти ли са, поръчки ли са, мистерия.

    Коментиран от #7

  • 5 Ей тоя Харалан ве...!

    20 3 Отговор
    Не се отказа да е вечната подлога на Борисов...!
  • 6 кюмюра от Драгалевци

    2 4 Отговор
    Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди младши каза в интервю за CNBC, че САЩ са взривили газопроводите "Северен поток".
    По време на интервюто Кенеди младши каза, че германците са „ядосани, защото взривихме газопровода „Северен поток“ и деиндустриализирахме Германия. И това е съвсем друг проблем.”
    Освен това той предложи да се сложи край на войната в Украйна и да се възобновят съществуващите преди това схеми за доставка на газ за Европа.
    „Какво правим в Украйна? Да установим мир там. Нека върнем руския газ в Европа, за да можем да реиндустриализираме Германия, реиндустриализираме Европа.
    Нека запазим нашия газ у дома и да го използваме за производство и реиндустриализация на Америка. Нека възстановим индустриалната си база у дома. Това е най-добрият начин да го направите с евтин газ.
    Знаеш ли, това е избор да се бойкотира руския газ но те все още го получават като втечнен природен газ“, каза кандидатът за президент на САЩ.
    След това водещият, който дойде на себе си, прекъсна събеседника си с репликата, че не знаят кой е взривил "Северен поток", въпреки че мнозина подозират САЩ.
  • 7 Никаква мистерия!

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Айляк":

    Кинтите Братчед...!
    Буцката му киха кинти и тоя ломоти нон-стоп,в негова подкрепа...!
  • 8 Град Симитли

    6 3 Отговор
    "Комитет по държавен и народен контрол".
    се казваше ве, социален..... проктолог!
  • 9 Фактъ

    12 2 Отговор
    Този е герберски манипулатор !

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГЕРБ=ДПС=БСП

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Фактъ":

    Според мен Халан Арексавдров е ДПС лакей, като Разбойко Мутрофонов. А Митрофанова им е възпитателката.
  • 12 Някой

    7 4 Отговор
    Халваджан Мутро Деписаров, вземи се скрий в някоя чалга дупка и повече никога на се показвайки пред хора или по ТВ.
  • 13 Апетита идва с яденето

    8 4 Отговор
    ПП ДБ се облажиха и не им се ще друг да вземе властта
  • 14 дон

    8 4 Отговор
    Винаги се чудя Харалан колко ли пари взима за да защитава така разпалено крадливата тиква и шайката.

    Продажна к...
  • 15 Платените

    4 4 Отговор
    анализатори се надпреварват да дрънкат глупости и лъжи!Пп и дб искали да отидат на избори?!Само при мисълта за избори и им става лошо,защото знаят ,че ала бала вече не ще им помогне! Единствената партия в България, която не я е страх от избори е Възраждане!Защото е единствената алтернатива на сглобкаджиите! Гласувайте!!!
  • 16 Илиев

    5 3 Отговор
    Байно,намали манджата и ако можеш да се преориенираш,защото много хора вече споменават единия ти родител.
  • 17 Хранилан торбалан

    4 3 Отговор
    изкара много години на герберската хранилка. Той и Сашо дебелото са много отвратителни плондери.
  • 18 Умник

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Изберете":

    Още в началото на сглобката знаех, че няма да се врътне ротация. Едва ли само аз съм знаел това. Просто правеха хората на балами 9 месеца.
  • 19 М Константинович

    3 3 Отговор
    тоя торбалан през живота си не е свършил за лев полезна работа за държавата. Само пълни черво и тоалетната чиния. Не е българин, личи си, а керлива подлога.
  • 20 Факти

    4 1 Отговор
    Социален парапитек .
  • 21 Българка

    2 0 Отговор
    Как може да си плюеш толкова на мазния сурат бе Хараланчо. Все повече заприличваш на прасе в кочина, което квичи гладно по цял ден. И теб ще те стигне съдбата, има кой да те накаже подлецо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол