2 Март, 2024 18:37 1 369 28

Велизар Шаламанов: Тагарев има амбициозна управленска програма

  • тодор тагарев-
  • велизар шаламанов-
  • украйна

Има проблем в предоставянето на военна помощ за Украйна, заяви бившият военен министър

Велизар Шаламанов: Тагарев има амбициозна управленска програма - 1
Снимка: БГНЕС

„Има проблеми в предоставянето на военна помощ за Украйна, но те са в координацията между различни министерства и механизма за планиране на такъв тип сложни операции, включително във взаимодействие с нашите съюзници. Това може да бъде преодоляно. Не смятам, че оценката за дейността на българския военен министър Тодор Тагарев може да бъде градена във връзка с предоставяне на помощта за Украйна”.

Това заяви бившият военен министър Велизар Шаламанов пред NOVA NEWS.

Той е категоричен, че Тагарев има амбициозна управленска програма, която трябва да демонстрира постигане на резултати в комплектоване на нашата армия със способни военнослужещи.

„Намаляване на американската помощ за Украйна води до отслабване капацитета на страната за отпор на руската агресия. Но има събуждане в Европа, че трябва да има повече помощ за Украйна и че континентът трябва да се замисли за увеличение на способностите за отбрана. Все повече трябва да гледаме към Париж, Берлин, Лондон и към София. Отбраната е отговорност на всички нас, включително и на София”, категоричен е бившият военен министър.

Относно думите на френския президент Еманюел Макрон, че може да се стигне до изпращане на войници от страните от Европа в Украйна, Шаламанов смята, че това е мислене тип „стъпка напред”. Според него така Макрон е заявил, че Европа не може да допусне Украйна да загуби тази война. „Ако Украйна загуби, заплахата за континента нараства. Да не забравяме, че след излизането на Великобритания, Франция е единствената ядрена сила в ЕС и с много опит по целия свят в сферата на сигурността и отбраната. Това може да е възможност на президента Макрон да демонстрира лидерство в сферата на отбраната, на сигурността. Този опит на президента Макрон е планиране по сценарии. Когато изключим който и да е сценарий, може да бъдем изненадани. Основният проблем на Европа, че в тези 24 години на 21-ви век беше изненадвана няколко пъти и то стратегически”, каза Шаламанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТИГА

    51 3 Отговор
    С ТИЯ ТЮФЛЕЦИ !
  • 2 Радо

    55 1 Отговор
    И другият полуидиот се изказа.
  • 3 И. ТИ. ПЛАЧЕШ ЗА. КУРШУМ

    53 1 Отговор
    КОПЕЛЕ. ПРОДАЖНО!
  • 4 КЪСА ПАМЕТ

    40 1 Отговор
    Когато "сини" некадърници са на поста Министър на отбраната, никога не вършат нещо полезно за армията. При правителството на тиквоча 2 министър от реформаторския блок е Никколай Ненчев, нищо не свършил за модернизация на армията. Сегашния, тагаренко, не само че нищо няма да модернизира, ами дори ще ни остави и без малкото останала техника. За министъра на онзи драгалевския тъмнозелен, костов (не се сещам за името му), дето ни остави без ракети, няма какво да коментирам. Не че другите бяха стока, ама нямам никаква причина да смятам, че тагаренко ще свърши нещо полезно освен за собствения си джоб и американските интереси.

    Коментиран от #17

  • 5 нннн

    43 1 Отговор
    ,,Два дeбилa - това е сила." ТагаревШаламанов
  • 6 Той

    25 2 Отговор
    Ако бях тъп военен рапорта ми за напускане щеше да е на път отдавна. Как така ще изпращат някой против волята му да се трапа бе, тези много вдигат летвата,не съм сигурен,че някой френски войник петел ще се съгласи да отиде в Украйна, за да го върнат в цинков костюм
  • 7 Сатана Z

    34 1 Отговор
    Тагар Ага няма да празнува 3ти Март,както и останалите фатмаци от БА включително и Шаламан бей.
    Да живее Русия, Освободителката на България

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 значи

    11 1 Отговор
    требе да внимава, щото както е управленска, може да стане Оправленска, програмата му.
  • 10 Абориген

    17 2 Отговор
    Пази, Боже, от амбиционни програми!
  • 11 На съд

    21 2 Отговор
    Жалки подлоги
  • 12 Артилерист

    25 1 Отговор
    Американския агент Шаламанов, докато беше инсталиран за военен министър от американците, написа "визия" за Българската армия, с която даде своя принос за ликвидирането й. Сега хвали другия агент, Тагарев, че имал амбииозна програма! Всъщност аз не съм чувал за Българската армия да е купено едно ново оръжие освен десетина американски джипа за началниците. Всеки път, когато чета Шаламанов, аз разбирам, че това не са естествени, собствени мисли на нормален човек. Личи си, че той е раздвоен от агентурната си същност и реди едни надути клишета, с които по същество той не говори на читателите, а пита вербовчиците си дали правилно се е изказал. Освен това той винаги изглежда гузен, свежда поглед виновно с надежда да не го запитат директно: ти агент ли си. Не вярвам да има мислещ човек, който да счита, че Шаламанов е самостоятелен в разсъжденията си и може да отстоява мнение, което е неудобно за американците. Това, какъв е Шаламанов, нямаше да пречи на никой, ако не го натрапваха да ни поучава...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шаламанката е подъл

    19 1 Отговор
    Учил военно дело на запад и техен верноподаник. Тоя козирува на Пентагона и България и народа и не значат нищо за него.
  • 15 Ха,ха,ха

    19 2 Отговор
    С Тагарев се разберете кой на кой колесник ще се вози като му дойде времето,а то не е далече.

    Коментиран от #20

  • 16 Ще се видим

    11 1 Отговор
    Двама, които са си бърсали носа в знамето, вместо да го целуват, при произнасяне на клетвата. Още повече ме е яд, че съм го целувал осквернено!
  • 17 Ааа, не, драги

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "КЪСА ПАМЕТ":

    СбъркАл си му на Фьодор Тагаренко приоротетите.
    Първо са американските интереси и после е собственият му джоб а не какот си го написал.
    Недей така, че ще го вкараш в беля и Галя ще му дърпа ушите.
  • 18 Спомени

    9 2 Отговор
    Тези двамата са отличници а випуска и примерни комунисти.Отворете страниците на Вестник народна армия и криле и четете политпропаганда.

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Моряка

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Спомени":

    По важното е,че и двамата са агенти на Посолството.Тагарев поне е двоен- на УЕс Ей и на Украйна.Двойните най бързо ги очистват.
  • 20 .Моряка

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ха,ха,ха":

    Може да не достигнат до колесника с тези трътлести задници, но на два съседни клона- със сигурност.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Моряка

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Спомени":

    Един випуск на военно училище има само един отличник на випуска,т.е.- по отличен от другите отличници.
  • 23 В интерес на истината

    2 13 Отговор
    Тагарев не го харесват само путьовците които ги е шубе от война.
  • 24 Реалист

    8 1 Отговор
    И двамата с Магарев сте за спешно лечение в заведение където вързват пациентите . Да вземат и АлЙо с вас , че ще затриете родината ни .
  • 25 Aбе ей....

    5 0 Отговор
    Абе давайте им на тия дърти ястреби, пребоядисани бивши руски възпитаници по една мешка ,и пушка, качвайте ги на вокзала и право на фронта да борят Путин... стига са ни зомбирали от Тв в Тв, стига са ни омайвали...
    Така хем директно ще помогнат на укрите, а и ние ще се отървем от боклука!!!!
  • 26 мдааа

    4 0 Отговор
    НАТО вече не е гаранция за сигурност, а заплаха за започване на Трета Световна война. Да помислим дали не е време да напуснем НАТО, който иска да воюва за защита на интересите на САЩ - прав му път. На България това не и е нужно.
  • 27 Брей

    1 0 Отговор
    Халваджията за бозаджията!
  • 28 Хехе

    2 0 Отговор
    Шалом-анчето е дупето или гащите на тагара. Взаимозаменяеми в списъка на козяк. Подават си топчицата един-другиму. Тоя е същото отвратително предателче.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове