Last news in Fakti

6 Март, 2024 18:47 1 358 15

Калоян Методиев: Борисов играе ролята на сърдитото дете

  • калоян методиев-
  • бойко борисов-
  • преговори-
  • ротация

Изходът е да отидем на избори и да попитаме народа какво иска

Калоян Методиев: Борисов играе ролята на сърдитото дете - 1

Какво говори Борисов, няма никакво значение за това какво прави след това – той е цар на сюжетите и на сърденето – в крайна сметка прави нещо съвсем друго. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ политологът и бивш началник на кабинета на президента Румен Радев по повод изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ в късния следобед днес, че отиваме на избори "2 в 1", провокирани от "Продължаваме промяната – Демократична България".

Цялото усилие е за овладяване на държавата. Затова му трябват и регулаторите, и повече хора в комисии. Това, което говори, е ролята на сърдитото дете, което иска да му дадат повече, да му отстъпят повече. Това е и причината за хала в държавата, на който сме в момента, заяви Методиев.

След като беше ясна заявката, че той ще подаде оставка на 6 март, Борисов няма защо да се изненадва и да се прави на обидения фактор, посочи журналистът Асен Генов.

Борисов има основание да бъде гневен, защото в Румъния падна ореолът на новата надежда на българската политика Мария Габриел – австрийската партия посестрима на ГЕРБ потвърди позицията, че няма да ни пусне в Шенген и по суша. Тъй като нямаше как да излее гнева си пред европейските партии на форума на ЕНП, той го излиза върху партньорите си в управляващото мнозинство. А самият той не направи нищо да установи правила на игра със своите партньори. Можеше и да даде по-ясна инструкция на своите депутати, те също гласуваха за оставката на кабинета. Ако трябва да се сърди на някого, то е на собствения си организационен и лидерски капацитет, коментира Генов.

Борисов говори за смяна на петима министри, а слушахме за оценки от страна Денков и Габриел. Искам да чуя тези оценки. А кой ще даде оценка на Мария Габриел? Според мен тя се проваля като външен министър на България пред очите ни, добави той.

Не бива да се прави драма от това кога е подадена оставката Това беше уговорено преди девет месеца. Тук влизаме в модела "защо си с шапка, защо си без шапка". Той търси повод да се скара, да се разсърди, да им извие ръцете преди т.нар. ротация. Той иска да има повече ресурси. Начинът, по който Борисов си представя управлението на държавата, е пагубен за държавата. ПП-ДБ са съучастници на възстановяване на модела "държава-бухалка". Всяко отстъпление в момента ще е отстъпление от държавата. Изходът е да отидем на избори и да попитаме народа какво иска, подчерта Калоян Методиев.

В момента има надлъгване между двете групи и опит да се прехвърли вината за евентуални избори. Тази хипотеза не бива да се изключва, добави Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бандит методиев борисов

    19 4 Отговор
    като ме сложат в партер в симитли и ще оправя настроението
  • 2 Директно

    21 4 Отговор
    в затвора и там да играе !
  • 3 родител

    22 4 Отговор
    Боко е проклятието за България !! Та той уби и окраде държава и народ и изгони над милион млади !!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Възможно

    14 4 Отговор
    ли е полуграмотен психопат да бъде изобщо тема за дискусия ? Той много отдавна трябваше да бъде в затвора и цялата му тумба от престъпници !
  • 6 гост -1

    9 7 Отговор
    Некадърния, от всякъде прогонен предворен на Курнела и той "експертен" по въпроса, колкото да си види физиономията в "медиите"!

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Град Симитли

    6 2 Отговор
    Вие се "сглобихте". него---ежте му ся ХХХ на Тлъстия Бою!
  • 9 Да де

    11 1 Отговор
    но "детето" е милиардер в зелено, и не обича да си дава играчките, по-лошото е че обича да измъчва "живи твари", така са наречени човеците в древните ръкописи. А още по-лошото. Прекрасният Бойков свят е "ботуш върху размазано човешко лице", по Оруел. Много "опасно" дете, да не кажа "Добрият Баща на нацията", знаем как завърши един негов предшественик.
  • 10 хххх

    16 2 Отговор
    Сърдито дете, преяло със филии с мас.
  • 11 гост-11

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост -1":

    Какво невярно е казал?
  • 12 Наглецо

    3 2 Отговор
    Да си припомним колко българи се самозапалиха при "великото управление" на Тулупа !
  • 13 А вааа

    2 0 Отговор
    Хльопчьо-виновни са майка ти и баща ти-ти си невинен
  • 14 Рая Ботева

    3 0 Отговор
    За първи път някой, в случая Денков и Кирил петков опънаха с 200 няколко пъти бате Бойко. От всички страни
  • 15 Блез Паскал

    1 0 Отговор
    Няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве. — Исус Христос
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове