Last news in Fakti

7 Март, 2024 13:41 648 11

Иван Таков: Внасяме доклад за допълнително финансиране до 1 млн. лв. за програмата "Топъл обяд"

  • топъл обяд-
  • софия-
  • бсп-софия-
  • българия

Лидерът на столичните социалисти призова съветниците от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да престанат с дребните заяждания помежду си и да започнат работа по същество

Иван Таков: Внасяме доклад за допълнително финансиране до 1 млн. лв. за програмата "Топъл обяд" - 1
Снимка: БСП-София

Поемаме ангажимент да внесем доклад за допълнително финансиране до 1 млн. лв. по Програмата за храни и основно материално подпомагане, Процедура "Топъл обяд". Това заяви лидерът на столичните социалисти и председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" Иван Таков по време на днешната сесия. С допълнителното финансиране от Столична община цената на един топъл обяд за възрастните хора от 3,20 лв. ще бъде повишена на 6,00 лв. На днешната сесия беше прието удължаването на програмата за 2024 и 2025 година. Така районните администрации на проектните дейности по Операция "Топъл обяд", Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд, ще продължат да я изпълняват.

"По време на заседанието на комисията по "Финанси и бюджет" протече достатъчно задълбочена дискусия по този доклад. Вече направихме изчисление и стана ясно, че ще са необходими между 750 000 и 1 милион лева съфинансиране от страна на Столична община, за да увеличим цената на един топъл обяд на 6,00 лв., коментира Иван Таков. - Това въобще не е толкова висока сума, за да може възрастните хора да се хранят качествено и здравословно. Затова предложих да изготвим доклад за това допълнително финансиране. Така или иначе ни предстои да гледаме бюджета. Няма да е проблем да отделим 1 милион лева за тази наистина смислена и добра инициатива".

Общинският съветник от МК "БСП за България" Станислав Младенов смята, че е унизително общинските съветници да се съгласят цената на един топъл обяд за възрастните хора да остане на цена 3,20 лв. "Освен продуктите, изготвянето на обяда, в тази цена влизат и транспортните разходи, обясни той. - Срамота е изобщо да говорим за подобна сума и да смятаме, че се грижим за една от най-уязвимите групи в българското общество. Освен това не може да има еднакъв подход за райони като Нови Искър, където транспортните разходи са много по-големи в сравнение с тези за "Надежда" или "Връбница", например. Повече от възмутително е да се намират пари за ремонт три пъти на жълтите павета, а да не се погрижим за храната на възрастните хора".

В началото на днешното заседание на СОС Иван Таков призова общинските съветници от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да престанат с дребните заяждания помежду си и да започнат работа по същество. "Почвате да ставате абсолютно нелепи, обърна се той към колегите си от двете политически групи. - Не зная какво ви става, но в началото на март да се карате за коледна украса и декорации в града не е нормално. Стегнете се малко и нека да работим по същество. От близо три месеца имаме два изключително важни доклада, които ние държим да бъдат разгледани най-скоро. Единият е за четвъртото споразумение със "Софийска вода", а другият - да бъде изготвен правен и финансов анализ на общинското дружество по чистота. От 2019 година се борим този доклад за види бял свят. И няма да се откажем, колкото и време да е необходимо за изготвянето на този анализ".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дайте топла супа

    2 4 Отговор
    нахранете русофилите. Много са гладни.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    ВСИЧКИ ОТ СНИМКАТА СА ЗА ЗАТВОРА ПРИ БАЙ СТАВРИ

    САМО ЦИ..ГАКАТА ОСТАВЕТЕ НА НАС НИЕ ДА СИ Я ЛЮБИМ
  • 3 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    За Шипка минахме през Златица, Карлово, Сопот, Калофер, Казанлък.Навсякъде разруха, половината магазини и заведения затворени, младите хора мислят да емигрират.Направо ми се дорева .Как позволихме това?!

    Коментиран от #5, #11

  • 4 ТаУмВзе

    2 1 Отговор
    1 милион ли са Гепили само! Да бе да, топъл обяд на Картинка и тва е.
  • 5 Град Козлодуй

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Има Вече много заличени Села в Бг
  • 6 АГАТа Кристи

    4 1 Отговор
    Аз пък внасям доклад за 7 дневна почивна седмица !
  • 7 Таков, ако бивши и настоящи лидери на

    4 0 Отговор
    вашата партия върнат откраднатите пари, топлия обяд може да скочи и на 20 лв, а може и вечеря да има
  • 8 Постусещане

    3 1 Отговор
    Такови.. Деспотови…
    Де жа вю имам! ЦК на БКП по времето на Тато!
    Нещо да се е изменило?
  • 9 Некой си

    2 2 Отговор
    Срамно е в държава като България да има просяци и бездомници ! Позор е ! Връщаме се към монархо-фашизма.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    БСП и "Лявата идея" сте „causa perduta“. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Редуцира се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове