Last news in Fakti

8 Март, 2024 17:41 1 450 26

Деян Николов : В навечерието на 8 март, темата за сигурността в София, отново е на дневен ред 

  • деян николов-
  • възраждане-
  • сигурност-
  • насилие-
  • бежанци

На национално ниво е необходима, изключително твърда политика

Председателят на групата на “Възраждане” в Столичен общински съвет, Деян Николов даде брифинг, във връзка със скандален случай от вчерашния ден, свързан с нападение над деца, от страна на мигранти, в центъра на столицата.

“Става въпрос за деца на видима възраст около 12-14 години, които са били нападнати от мигранти. Едно момиче било нападнато и обиждано от мигранти, съответно три момчета се опитват да ѝ помогнат и като следствие от това 11 мигранти ги нападат и пребиват в центъра на София. За съжаление, никой не им се притичва на помощ. Но тук, големият въпрос е - какво се случва със София и сигурността на София.”, заяви Деян Николов от “Възраждане”.

Той припомни, че само преди две седмици, от третата политическа сила са дали пресконференция, във връзка със сигурността в София. След това са провели среща с министъра на вътрешните работи, по повод самолетите с мигранти, които кацат на столичното летище, на която среща, министърът е заявил, че такива самолети идват ежедневно, което е изключително притеснително, защото МВР няма ангажимент да следи, какво се случва с тях, след като кацнат в страната ни.

“Резултатът го виждаме - сигурността в центъра на София е застрашена и имаме първи, изключително неприятен случай от вчера, както и много нагло поведение, от страна на мигрантите. Те се чувстват безнаказани и смятат, че всичко може да им се размине, защото 11 мигранти нападат деца, в центъра на София”, коментира още Николов.

Като последващи стъпки на "Възраждане", Николов посочи, че ще се предприемат активни действия за спешно, извънредно заседание на Столичния общински съвет, както и че ще изискат среща с кмета, с настояването да се реши този, изключително сериозен и заплашващ сигурността на гражданите, проблем.

“Ние ще внесен предложение за изискване на извънредна сесия на Общински съвет, на която да се разгледа въпросът със сигурността в столицата, ще изискаме среща с кмета, с министъра на вътрешните работи, за да поискаме двойно увеличаване на патрулите в София, особено на местата, на които се събират концентрирано мигранти.

Но този проблем, не е само в София, дори да го решим тук, просто ще изместим мигрантите от столицата в някое от околните населени места. На национално ниво е необходима, изключително твърда политика, по отношение на лица, които пребивават нелегално в страната, които вероятно са и криминално проявени. Ако в зоната, около Лъвов мост се събират масово мигранти, нека има постоянно полицейско присъствие и проверки и, ако тези лица, са нелегално в България, да бъдат експулсирани обратно. Всичко различно от тази линия на поведение, би довело до ситуацията в Западна Европа - огромен мигрантски проблем, голям брой, криминално проявени мигранти. В някои западни столици са ежедневие нападенията и изнасилванията над жени. Ние не желаем това да се случи в България и няма да го позволим. Нека управляващите се замислят, трябва ли някое дете да бъде изнасилено или наръгано в центъра на София, за да осъзнаем колко е голям проблема.”, заяви Деян Николов от “Възраждане”.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалки копейки

    8 40 Отговор
    От Разграждане пак вървят след събитията и се опитват да яхнат вълна, която не е за тях.

    Коментиран от #8

  • 2 В навечерието

    5 34 Отговор
    като прочете човек , му е ясно , че някакъв червен потомствен умник тропа !
  • 3 Факуракис

    35 2 Отговор
    Закриването на бгКочината върви на пълни обороти. Честито на гъбарите
  • 4 Че и

    8 30 Отговор
    си подпрял брадата , да го играе мислещ ! Жалка работа
  • 5 ХАХАХА

    36 2 Отговор
    ХАХАХА и какво очаквате от този народ ,който не се притичва на помощ на децата си бити от паразитите. Знаете ли ако това бяха от етноса какво чудо щеше да настане само за минути ,а тука дори не е сигурно кога се е сетил някой да се обади на полицията ,а тя кога е пристигнала и не пише за арестувани . Важното е обаче ,че кибиците са снимали с телефон ,а след това са го качили в нета. И да очаквате нещо от нас ,просто забравете . Тези ще ни изпозаколят ей така без да има някой за някого да го защити.
  • 6 гражданин

    37 2 Отговор
    Ислямистите ще превземат държава ни а тези мизерници в НС. се дърлят и бият кой ще вземе повече власт и пари !! Скоро на народа ще му писне от цирковете , и ще има поход с кирките и лопатите !!

    Коментиран от #9

  • 7 Жалки безпомощни ватници

    5 27 Отговор
    " няма да го позволим " 😳🤣... Пак ли? 🤣🤣🤣
    Сещате ли се за нещо, за което патерицата на Бойко са казали " няма да го позволим " и да не е станало ?
    Нямало е такива клоуни 🤪🤡 като копейките.
  • 8 предупреждение !

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жалки копейки":

    А, ти внимавай теб,да не яхнат мигрантите !!!
  • 9 ХАХАХА

    21 0 Отговор

    До коментар #6 от "гражданин":

    Ама ти вярваш ли си ,че ще видиш българи с лопати и сопи ? Има да почакаш. Българите не се притекли на децата, защото не са техните ,ти искаш да хване сопи .
  • 10 Възрожденец

    4 32 Отговор
    Плашат ни с шепа nocepkoвци, а не виждат как московските орки са ни завладяли.
    Данните за руски граждани с имоти и с фирми в България. Естествено, че данните не могат да бъдат пълни, защото много руснаци са използвали подставени лица, български граждани, като официални “собственици” на имотите им.
    Чрез търсачката може да се направи разбивка по населени места на броя на руснаците, собственици на имоти у нас, за да добият българите по-конкретна представа за размерите на бедствието:
    Каварна – 663
    Балчик – 1 528
    Варна – 13 434
    Бяла – 3 625
    Обзор – 999
    Несебър – 49 736
    Поморие – 8 308
    Бургас – 72 637
    Созопол – 6 307
    Приморско- 1 585
    Царево – 2 412
    Банско – 2 903
    Разлог – 367
    Пампорово – 183
    ОБЩО 531 320 имота на руснаци у нас, като във всеки нотариален акт са вписани минимум (!) по три лица-собственици. Това прави около 1 593 960 руснаци-собственици на имоти и фирми у нас, като колко от тях са постоянно пребиваващи - не е известно, както и колко са получили българско гражданство /и избирателни права/.
    Със сигурност има и още, защото няма начин да няма руснаци, закупили имоти в Пловдив и в София...

    Коментиран от #12, #15, #17, #25

  • 11 АРЕС Z

    20 2 Отговор
    За да се предотвратят тези престъпления първо трябва да се избие цялото ОПГ СГЛОБКА което е отговорно за тази анархия.
  • 12 АРЕС

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Възрожденец":

    Абе ти знаеш ли че си страшен ..РЕТЕН !!!

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван

    3 8 Отговор
    Един малък идиот. Нищо повече.
  • 15 6-6-6

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Възрожденец":

    А в Испания ако знаеш колко милиона имота има купени от руснаци акъла ще ти зайде.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Реалност

    3 18 Отговор

    До коментар #10 от "Възрожденец":

    Зам.-председателят на руската Дума Пьотр Толстой официално си признава в тв предаване, че готвят на България украински сценарий. Той казва, че в България е пълно с руски граждани, които по сигнал ще започнат да правят мизерии. В същото предаване казва, че след като свършат с Украйна ще се заемат с България и Румъния.
    Пропагандистите на Путин (рупорите на Кремъл) призовават България да се изтрие от лицето на Земята.
  • 18 все не разбрал

    23 0 Отговор
    Мигрантите трябва да са затворени в лагери. Всички забравят, че това са хора незаконно влезли в страната и да се изгонват при най-малък повод
  • 19 Организирате се.

    19 2 Отговор
    Всеки ден трябва мигрантите да ядат Бой. Трябва да знаят,че това не е Германия. Бой за профилактика. Не чакайте на държавата. Нея я няма. Ние сме държавата.
  • 20 Напиши коментар

    3 16 Отговор
    Трябва диалог с мигрантите, аз съм свидетел как ги ритат, подритват и изобщо - те идват от военни събития - не са мързеливци някакви, обаче - това е жестоко.

    То бива-бива, но това е унижение - ние българите сме всъщност мигранти от преди 1300 години - по спомените на Аня Пенчева, сега сме 3 милиона или максимум - 5 - това е нищо.

    Трябва да сме гостоприемни - не да пъдим гладни хора.

    Беден човек не се подиграва - той не е беден поради един вид - сам по себе си.

    Трябва пълен комфорт на всеки да има - това е човешко право, Слънцето е общо.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 ВЗЕМИ. Маймуните. У. Вас

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "Напиши коментар":

    ГАД. МРЪСНА
  • 22 ХАХАХА

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Напиши коментар":

    Сарказмът ти страшен ! Браво !
  • 23 Здрастии копейкиИИ 🤪🤡

    1 10 Отговор
    Мамин деянчо е с корени от Столипиново, копанapa сКопейкин е от Максуда, а се плашат от няколко момченца, които много приличат външно на тях ???
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тъпанар

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Възрожденец":

    Харманли 20 000 жители 5 000 така наречени бежанци браво на управляващите дано в София да станат500 000 бежанци та да видят какво е по малките градове
  • 26 Възмездие

    2 0 Отговор
    Дано софийските агитки ги издирят /няма да е трудно, хвалели са се в фб/ и следващия им стрийм/статус е как лижат асфалта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове