Last news in Fakti

16 Март, 2024 04:43 4 404 21

Атанас Чобанов: Калин Стоянов и Нотариуса са говорили по едно и също време от едно и също приложение

  • атанас чобанов-
  • мартин божанов-нотариуса-
  • калин стоянов

Може да се изведе обосновано предположение, че министърът е контактувал с Мартин Божанов, заяви разследващият журналист

Атанас Чобанов: Калин Стоянов и Нотариуса са говорили по едно и също време от едно и също приложение - 1
Снимка: Евроком

"Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в средата на октомври 2021 г. На срещата присъства и тогавашния шеф на ГДБОП Калин Стоянов. Последният сега е вътрешен министър. Минути след края на срещата в сградата на МВР е засечен разговор по мобилно приложение от телефона на Калин Стоянов. Началото на разговора на Стоянов и неговото времетраене съвпадат изцяло с разговор по същото мобилно приложение проведен от Мартин Божанов – Нотариуса."

Това заяви собственикът на BIRD Атанас Чобанов в ефира на ''Евроком''.

"Тези разговори не могат да се определят към кого са, но може да се засече трафик на данни от неговия телефон през мобилния оператор, че започва в определен час и свършва в определен час. Двамата провеждат разговор по едно и също приложение, започващ в едно и също време и с еднаква продължителност", добави още той.

"Трафичните данни за разговора на Калин Стоянов са придобити в рамките на досъдебното производство, което се води срещу него за оказан натиск над прокурорите по делото Хемусгейт. Данните за разговора на Нотариуса са придобити след неговото убийство – твърдят източници на BIRD", уточни Чобанов.

"Може да се изведе обосновано предположение, че министърът е контактувал с Нотариуса и му е дал инофрмация за какво се е говорило в кабинета на Бойко Рашков", подчерта собственикът на БЪРД.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цирка не е изгорял

    47 0 Отговор
    Ааами айде бе
    не е възможно
    не сте такава държава
    а пък за такива хора
    дума да не става да има...
  • 2 Българин

    34 38 Отговор
    ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 3 Юрист

    64 3 Отговор
    Калин Стоянов е назначен от нотариуса за вътрешен министър! Факт!

    Коментиран от #7

  • 4 Червената шапчица

    8 52 Отговор
    И този е като Христо Грозев. Имал "съмнение", "Може да се изведе обосновано предположение," - бля, бля, дрън, дрън...

    Коментиран от #8

  • 5 Вижда се

    17 4 Отговор
    Светослав Малинов: Трябва да се покаже на хората, че е имало смисъл от този компромис за коалиция
  • 6 Ясно е

    59 0 Отговор
    Цяла България е изградена от схеми за лично облагодетелстване, зависимости и корупция. От най-ниските до най-високите етажи на Държавното управление и Политиката. Не е само Съдебната система и Прокуратурата. Вътре са Здравната система, Образованието, Държавната администрация, МВР, Социалната система. Мутренската организация е въведена и в Правителството и Народното събрание. Отдавна Справедливоста и Правдата са МИРАЖ в България. Българския народ е непрекъснато подтискан, дискриминиран и ограбван. Кога ще свърши това? Може би както казва Мойсей - Трябва да се сменят 4 поколения.

    Коментиран от #17

  • 7 Оракула от Делфи

    33 0 Отговор

    До коментар #3 от "Юрист":

    Сега на дневен ред е , кой всъщност е началника на Нотариуса, ии "Фантома"???
    Явно е, че е над "министър- ниво" , след като " Фантома" е контролирал информационно ,тотално вътрешния министър Калинов???
    Който има, доста да отговаря и то лично ,пред гражданите,
    за куп съмнителни елементи на разследването на "Нотариуса".
    А и ако , не е така , защо вътрешния министър Калинов, крие с кой е говорил,
    по това приложение по това време!,
    Действието на Полицията , осветено чрез този съмнителен министър,
    е по -гнусно в този случай, от действието на Нотариуса" Фантом"!
    ТАВА СА ХОРА, КОИТО СА В УСЛУГИ НА ГРАЖДАНИТЕ , А НЕ НА МАФИЯТА ,
    И НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ И ЗАПЛАТИ И ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ РАЗХОДИ, БАРАБАР С РУШВЕТИТЕ!

    Коментиран от #19

  • 8 ДРЪН ДРЪН БЛЯ БЛЯ

    36 2 Отговор

    До коментар #4 от "Червената шапчица":

    НЯМА ЧИТАВ СЛУЖИТЕЛ В ТОГА.СИИИЧКО Е КОРУПЦИЯ ЗАВИСИМОСТИ ПРОДАЖНОСТ.ТОЛКОЗ ЛЕСНО ,,,,ФАНАХА,,,,, ИВАНЧЕВА В КОРУПЦИЯ А НЕ МОГАТ ДА ФАНАТ КОРУМПЕТА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДЕТ СА ПРЕСКАЧАТ........
  • 9 Сонда

    18 5 Отговор
    Е това е просто съвпадение. Знаете ли колко хора ползват това приложение? Ама и двамата са напълно невинни. А единия е случайна жертва. В тази страна всичко си е наред. Само търсите косури.само ПП и ДБ са вредни. Това го каза Радев, Бойко, Костадинов, Корнелия, Пеевски, слави, Тошко, Габриел............ Всичко други и всичко друго си е наред.
  • 10 Анонимен

    20 0 Отговор
    Какви хора и управляват Послушковци и авантажии
  • 11 Лост

    18 2 Отговор
    Ами Калин Стоянов явно е Пирата от Приморско.
  • 12 Пълен разпад на държавноста!!!

    23 1 Отговор
    Виждаме навсякъде и във всички институции на България!

    Видьвден наближава....
  • 13 Наивник на средна възраст

    21 1 Отговор
    "За добрите хора не са нужни закони,за да постъпят правилно,а лошите винаги ще намерят начин да ги заобиколят." Някога,60-те години на миналия век,един юрист е казал:"Моралът е в основата на нещата,а неговата най-съкровенна същност е истината."Истината е,че ни управляват престъпници,окопали се във властта,корумпирали на всички нива държавните институции.Законът е просто нещо.точно и ясно,но тълкуването му от отделните индивиди е страшно.Бг магистратите ползуват въведения си функционален имунитет не в полза на обществото,а за свои и на престъпните си съмишленици интереси.Ефектът на илюзорната истина,този психологически процес,в чиято основа е залегнала фразата,приписвана на Йозеф Г.обелс -"Хиляди пъти казана лъжа,става истина." е същността на ежедневните дитирамби на овладените медии.Путин бил лош,Америка била най-добра,ние тук се потим за благото на народа,всякакви небивалици се леят денонощно само и само за да приспиват и бездругото приспано самосъзнание на гржданите.Къде е това "гражданско общество,бранещо интересите си?Хляб и зрелища, безподобен,пошъл цирк на алчността и суетата...Кой е и какъв да бъде решава всеки един от нас,но решенията ни касаят и децата ни.Отговорността е неосъзната.А иначе отвличане на вниманието - колкото щеш.Ще вземе да умре някой по-благ така,ще дойде някой национален празник....и времето лети,а лошите остават ненаказани.Няма време за губене...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Майора

    4 13 Отговор
    Когато фактите говорят и Боговете мълчат , но не и разни сайтове и мутреси с приятели подсъдими! Това зеучи като една жена ксза ипрочир! По същата логика всеки може да е говорил , но предположенията не важат! Стигс сте заблуждавали хората заради Прокопиев!
  • 16 Макс

    4 2 Отговор
    Ако това е така , тогава ? Да очакваме ли още Нотариуси, които назначават министри ? Калин Стоянов е с особена закрила от ГЕРБ и ДПС . Обществото в Българи няма ли да се замисли преди да гласува ? По-добре да се върнем назад с около три години и вече наистина да заявим ДОЛУ ГЕРБ , за да имаме шанса да тръгнем напред .
  • 17 Юда Искариотски

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ясно е":

    Бегай у Израел! Там Мойсей ще ти помогне!:)
  • 18 Мнзле.бг

    2 0 Отговор
    Нивото на МВР и сътрудниците им е такова.
  • 19 Гадател

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Оракула от Делфи":

    Много си наивен! Навремето като разкриха че Джулио Андреоти е шеф на на цялата италианска мафия ...! И какво ! Погребаха го с почести!:)
  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    Над околийския началник стоеше областният, над областния — министърът, над министъра — правителството, а над правителството — мафията — невидима, всемогъща и безчовечна!…
    /Димитър Димов, Тютюн/
  • 21 Бай Ганьо

    3 0 Отговор
    В България случайност няма!Схеми безброй.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове