Last news in Fakti

17 Март, 2024 14:13 1 086 21

Валерий Тодоров прогнозира победа за Путин с 80%

  • путин-
  • избори-
  • валерий тодоров

Конфликтът в Украйна вече се прехвърля в Черно море, възможно е и Молдова да стане част от него

Валерий Тодоров прогнозира победа за Путин с 80% - 1
Снимка: Архив

Прогнозите, които идват от Кремъл, са одобрението към Путин да бъде до 80%. За останалите кандидати се дават по 5%. Така за протестния вот остават около 10% и така изборният процес завършва. Това журналистът и бивш кореспондент в Москва Валерий Тодоров в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Гласуването в рамките на три дни беше изпробвано по време на референдума, след който бяха внесени конституционни промени. Те позволиха президентските мандати да бъда прекъснати и се отвори възможността Владимир Путин да се яви на избори за пети мандат.

По думите му Навални е бил опозиционният лидер, който е можел да събере най-много гласове. „Той го показа и на кметските избори в Москва, когато получи 27,4% от гласовете на избирателите. Това не е постигал никой от опозиционните кандидати и беше реална заплаха", коментира Валерий Тодоров.

Решението на Украинския въпрос според него ще се прехвърли в Европа. Политическата лексика и говорене трябва да е в по-умерени тонове, за да се даде шанс за преговори. „Идеята да се вкарат сухопътни войски в Украйна е изключително опасен момент, тъй като Русия ще го разпознае като агресия, и оттук нататък тази ескалация на мисленето ще доведе и до ескалация на бойните действия.

Бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков обясни, че с тридневното гласуване се цели максимално много хора да отидат до урните. „Влияние оказва и фактът, че ще се гласува и в окупираните територии в Украйна. За всеки случай „оспорвани" и „непредсказуеми" не са епитетите, с които можем да определим тези избори в Русия", коментира той.

За него по-интересен е отсъстващият опонент Борис Надеждин, който беше лишен от право да участва. „Той беше и единственият от кандидатите, който се обявяваше открито срещу войната в Украйна. Никой няма шанс на тези избори - разбира се, това е ясно изначално. Но там ставаше дума за друга тема и позиция, а това можеше да легитимира антивоенната тема и антивоенното говорене. В Русия има консолидация в условията на война и докато има война, Путин ще печели избори", допълни Кючуков.

Конфликтът в Украйна вече се прехвърля в Черно море, възможно е и Молдова да стане част от него. Възможностите за развитие на конфликта според него са две - задълбочаване ескалацията на конфликта и търсене на политическо решение. „Нито едното не гарантира успех за Украйна, връщане на територии, но цената е коренно различна", коментира Кючуков.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенко

    2 2 Отговор
    СУТРИН - ПРИ ИЗГРЕВ СЛЪНЦЕ !?!?!?!?
  • 2 Господин Путин

    17 9 Отговор
    Е Велик Човек
  • 3 ТаУмВзе

    11 1 Отговор
    Са ще е интересен воят на промитите!
  • 4 АГАТа Кристи

    9 13 Отговор
    И бай Тошо така печелене... И Мадеро и династията Ким....
    При комунизма е така ! Картонени кули който при малко дъжд.... оттичат в канализацията !!!

    Коментиран от #12

  • 5 Хиляди руски шпиони

    8 13 Отговор
    пред посолството в София!
    Какво правят толкова много шпиони в малка България?
    Защо не си живеят във „великата“ матушка Расия?

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В Европа специалните служби

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хиляди руски шпиони":

    преди да влязат да гласуват им искат паспортите и им записват данните! Но тук е Путинландия!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бай село

    8 2 Отговор
    Путин ще победи най малко със 120 процента а може и със 200.
  • 10 СССР

    5 4 Отговор
    Браво др. Тодоров. Но си объркал прогнозата. Не с 80% а с 99.9% твоят любим путин ще спечели. Сега ще те пратят в Сибир за грешните проценти хаха
  • 11 Не мисля

    6 1 Отговор
    Не мисля че тук има какво да се дискутира чак толкова много! Въпроса е защо България продължава да бъде нечия Феодална Губерния!
  • 12 факуса

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "АГАТа Кристи":

    а в домократична 494 даже не се предвиждат избори
  • 13 Хахаха

    5 0 Отговор
    Аз прогнозирам с над 90%
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Демократ

    4 6 Отговор
    Терористът Путин ще спечели 120% ,защото цяла Русия и целия свят умират от любов към него. Сатаната има запазено централно място в ада и то е запазено завинаги, да му мислят дяволите покрай него и които са за него. Императорът на ада пристига!

    Коментиран от #19

  • 16 Русофил

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    А европейские ,по точно ,българсите изори са пълен цирк.Ходят 25 процента,а печелят с 25 и управляват от името на 100
  • 17 Кресна

    2 0 Отговор
    В този сайт единствената статив от една година е тази ,че Пирин е успял да върне два гола пасив и да завърши наравно .От 1 година ,една статия която да не е лъжа и пропаганда .Имате напредък,Факти :)))
  • 18 Кресна

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Можеш ли да отговориш на един въпрос .Как изборите в България и в Европа (преди машинното гласуване ) приключват в 19.00 и в 20.00 са знаят на печелившите ? Това не ти ли говори как се печелят изборите в България и Европа ?
  • 19 Кресна

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Демократ":

    Не е лъжа ,че целия свят вярва на Путин .Самия факт ,че 80% от държавите изтеглят паричните си запаси в Европа до края на 2025 година ,какво ти говори ? Че вярват на запада ли ?
  • 20 ОХООО

    2 1 Отговор
    Че колко е то 80%. Бай Тошо печелеше с 99.9%. Всеки може да го провери. Е това се казва избори. Няма гъби, няма риби. А народна любов. Иначе Беленее.
  • 21 ФАКТ

    1 0 Отговор
    Умен нАРОД
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове