Last news in Fakti

19 Март, 2024 14:50 4 508 24

Евгений Кънев: ПП-ДБ не бива да се огъват

  • евгений кънев-
  • преговори-
  • пп-дб-
  • герб

"Крайният срок" е още един от инструментите за натиск, който бе оставен без коментар от ПП-ДБ, оставяйки впечатление, че го приемат за нормално. Това се вписва в цялостното им излъчване на политическата сила, за която е много важно да има кабинет

Евгений Кънев: ПП-ДБ не бива да се огъват - 1

Най-вероятно няма да има разбирателство за кабинет към ”крайния срок”, поставен от ГЕРБ днес - при цяла седмица до реалния краен срок. Това написа във фейсбук финансистът и доктор по икономика Евгений Кънев.

“Крайният срок” е още един от инструментите за натиск, който бе оставен без коментар от ПП-ДБ, оставяйки впечатление, че го приемат за нормално. Това се вписва в цялостното им излъчване на политическата сила, за която е много важно да има кабинет. Което никоя медия няма да интерпретира като загриженост за държавата, а като ”жажда за власт и постове”.

За съжаление, това излъчване започна още с приемането като нещо нормално да се обсъждат промени в кабинета без оценка на министрите - въпреки първоначалната договореност преди 9 месеца за ротация само на премиерите. Такава Гранд отстъпка би имала смисъл само срещу твърд ангажимент на ГЕРБ за формула на назначенията без ДПС - което към момента не е факт.

Това излъчване продължи и в неделя на пресконференцията, която имаше за цел да покаже, че ПП-ДБ се се съгласили на всякакви отстъпки и не заради тях ще се ходи на избори. Забравяйки, че всяко смекчаване на тона се приема от съветските школници като проява на слабост - добре внушена жажда за власт и от патериците на ГЕРБ в парламента.

В резултат, ГЕРБ спуснаха в техния национален канал (в същата сграда) списък с техните министри като свършен факт, чието оспорване от ПП-ДБ да звучи като отмятане от вече направени договорки.

Въпреки метнатия им тежък багаж - ПП-ДБ не бива да се огъват и трябва да помнят, че ББ не би захвърлил всичко вече извоювано срещу неизвестност след нови избори, когато пак ще води преговори с ПП-ДБ без гаранция за нещо повече тогава.

ГЕРБ упражняват свръхнатиск да вземат още няколко министерства, но всъщност важни са им две:

(1) Министерство на отбраната

С това министерство, след МВнР и премиерския пост, искат да затворят връзката и с НАТО/САЩ - и така със света - при тях (вчера в поста си обясних защо) и

(2) Министерство на Енергетиката.

Това министерство е ключово за продължаващото руско влияние в нашата енергетика (през Булгаргаз и Трансбулгаргаз), контрола върху БЕХ и ЕСО, чрез които се реализират енергийните проекти. Особено важно и за ДПС, предвид Зеления преход на централите на др. Доган от губещите (въпреки всички миньорски протести) ТЕЦ към присвояване (чрез ЕСО) на ВяЕЦ и ФЕЦ от български предприемачи.

И това - след като ПП-ДБ вече отстъпиха Министерство на водите, което предстои да усвои огромни фондове по ПВУ.

Такава е свръхзадачата на ПП-ДБ в този кабинет - как да управляват с ГЕРБ, чиято есенция е кауза на ПП-ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оракул :ПП и ДБ

    16 44 Отговор
    са най доброто което може да се иска и получи в момента

    Коментиран от #17

  • 2 Цъцъ

    39 3 Отговор
    Как може нещо меко по дифолт да не се огъва!? Този не е учил съпромат!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    Разбраха се за " ТАЙНИЯ" събеседник на "нотариуса", а сложилият на БТР тялото на светия отец е проблем‼️
  • 4 Няма

    6 14 Отговор
    да се огънат !
  • 5 Генчо я ходи на амам вземи и другите

    28 3 Отговор
    Евгений и името и муцката ти
    едни такива ...
  • 6 Мда

    33 3 Отговор
    А вече огънатите са двама евгениевци - този и оня от Миндя. За някой друг долар де...
  • 7 Българин

    29 3 Отговор
    Сто пъти се поставя краен срок и после се отменя. Вече циркът не е забавен. Когато Козяк реши дали ще има избори или кабинет, тогава кажете какво е заповядал. Няма нужда от стократни преобръщания на позициите.
  • 8 Подобни разсъждения

    15 3 Отговор
    са вярни, ако итправната система е ПП-ДБ. Но просто не е така. Всичко се върти около Бойко Борисов и Ахмет Доган.
  • 9 Никой

    3 5 Отговор
    Живей и остави другите .......да крадат.
  • 10 Гаргата Ел

    5 8 Отговор
    ГЕРБ връща празен мандат. Корнелия предлага Вежди Рашидов за служебен министър прецедател.
  • 11 Българин

    16 4 Отговор
    ПП и Дб Не се огъват,те се навеждат,има голяма разлика,но като си никой е така.
  • 12 Промяна

    9 5 Отговор
    ШАРЛАТАНИ ВЪН ВЪНВЭНВЭН АЛАБАЛА С ПРЕЗИДЕНТА СВЪРШИ С КОДОВЕТЕ С КУПУВАНЕ НА ДЕПУТАТИ ШАРЛАТАНИ АЛЧНИ
  • 13 гост

    14 4 Отговор
    И този ЕвгениЙ, като Дайнов и Михайлов се изживява като божи пратеник и ръси акъл където не му искат !
  • 14 Минувач

    8 1 Отговор
    Тоя мушмул е много далеч от истината. Министерството на отбраната го искат, за да вземат комисионните от милиардите, които ще постъпят в близко бъдеще. Тоя мушмул ми разправя, че ГЕРБ щели да ни птдалечават от Нато, аххаахх.
    Всико е в това, че Герб искат всяко доходоносно министерство и за ППДБ не остават парици. ПП сега ако не им дадат отбраната са в позиция - че защо тогава въобще да сме в управление с Герб без да захлебваме достатъчно?!? За енергетиката е същото... А тоя мушмул си мисли, че ПП нямали руско влияние, хаха..Затова и Делян Добрев им осветлява схемите с прекупвачите на руски суровини и дерогацията.
  • 15 Майорс

    12 1 Отговор
    Абе Кънев , какво коментираш след като ако ГЕРБ не беше дал да управляват и то без условия , а при ротация да искат условия и да ги проверяват как да се държат във властта , е цинизъм! Къде в друга страна при коалиция едната има 90% министри? Да не говорим за неадекватните сделки , разходите и постоянното теглене нс заеми , смяна нс управата и сливане на агенциибез допитване до другия и прочие!По добре избори , да видим къде ще отидат ПП/ДБ!

    Коментиран от #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Фон дер Миндер

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оракул :ПП и ДБ":

    Имаш предвид като циркова програма или как?
  • 18 Путин

    10 2 Отговор
    Слушай. Ве. Малоумник. Тези. От. Промяната. Във. Нормална. Държава. Щяха. Да. Бъдат. Във. Затвора. Анадънму
  • 19 Путин

    5 1 Отговор
    Кънев. Ти. Имаш. Пипи. Колкото. На. Една. Патка. Даже. По. Малко
  • 20 Мандо

    5 0 Отговор
    Кат му видях , бесния перчем на тоз индивид , разбрах че е от шарините дет са минали под дъгата!
  • 21 Рррр

    4 0 Отговор
    На следващите избори както вече забравихме НДСВ, така ще забравим и вас-"продължаваме провала"!!! Само където ще използуваме нарицателно "простия Киро", "наглата Ленче" и "Кокорчо, който единствен все не му достигаха парите за великденски и т.н. пари за горките пенсионери. А после много им се иска същите за тях проваладжийте да гласуват!? Ха ха. Хайде влево, там в историята!!!
  • 22 Зина

    2 0 Отговор
    Кой ти каза, че си умен бе плужек.

    Коментиран от #23

  • 23 НЯМА ТАКОВА НЕЩО

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Зина":

    Никой не му е казвал, че е умен, защото хората нямат повод за подобно нещо, ... към такова НИЩО !
  • 24 Болярин

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Майорс":

    Киро, Асен, Иванов, Атанасов и останалите некадърници вече са в историята !
    На избори и отново ГЕРБ победител !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове