Last news in Fakti

19 Март, 2024 22:04 4 048 22

Цялостното присъединяване на България и Румъния към Шенген поиска комисия на ЕП

  • шенген-
  • европарламент

Европейската комисия непрекъснато повтаря от 2011 година, че двете страни са изпълнили всички технически критерии за присъединяването им към Шенген, смятат евродепутатите

Комисията по петициите на Европейския парламент одобри предложение за резолюция, в която се призовава до средата на годината да бъде прието решение за цялостното присъединяване на България и Румъния към Шенген, съобщи БНР.

Документът е посветен на проблемите при обработката на тежкотоварни превозни средства на граничните пунктове в рамките на пространството за свободно движение.

В документа се подчертава, че решението на Съвета на ЕС от края на миналата година да допусне двете страни в Шенген само по въздух и вода от 31 март, решава само частично изкривяванията на Общия пазар, но не и най-големия проблем - проверките по сухопътните граници, където се възпира безпрепятственото преминаване на тирове, автобуси, леки коли и влакове.

"Европейската комисия непрекъснато повтаря от 2011 година, че двете страни са изпълнили всички технически критерии за присъединяването им към Шенген", се припомня в петицията.

В документа се подчертава, че продължаването на контрола по вътрешните граници нарушава финансовите интереси на всички страни-членки.

В него се отправя също така призив към Комисията да предложи незабавно обвързващи правни мерки за създаването на европейски стандарти за обработка средно в рамките на една минута на тирове по вътрешните граници на Общността.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 10 Отговор
    Според изтеклата карта на НАТО България и Румъния трябва да бранят Одеса където попадаме в страхотен чувал.

    Коментиран от #3, #4, #12

  • 2 Логично

    6 4 Отговор
    Ние сме втора ръка европейци ,пълно е с такива магазиниТа за това.

    Коментиран от #19

  • 3 Оффф

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И кво общо има това с темата?

    Коментиран от #6, #14, #17

  • 4 оня с коня

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Разбира се че ние Българите ще браним Одеса ,защото там е ПЪЛНО с наши Сънародници.И да е ясно:Никой и с никакви Торби и Чували няма да ни Уплаши!

    Коментиран от #13

  • 5 Мда

    9 0 Отговор
    Комисията по петициите на ес пуска нова резолюция и непрекъснато повтаря от 2011 г. Към тях ли си пишат резолюциите? Леле...
  • 6 Кнаус 485

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Оффф":

    Абе и моето не е по темата ама да те питам без да офкаш Какво стана с визите за краварника.... Знаеш ли от кога трябваше да паднат по европейските закони, ама нали си оф..... Даже не си в аз и втора ръка челяк

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Сатана Z

    7 2 Отговор
    Абе,може и да не е по темата,ама става въпрос за военен Шенген, през който ще минават войските за Източния фронт ,а ние трябва да ги храним.
    Кис...кис..кис...
  • 8 Костадин Костадинов

    8 5 Отговор
    И сега ще плащаме с престъпници от Азия и Африка! Ако сме с Русия,тя ще ни освободи от тез престъпници! Гласувайте за Мен и Моята възрожденска мисъл
  • 9 Айде

    14 2 Отговор
    В момента борбата за справедлива съдебна система и срещу корупцията са по важни от Шенген и еврото! Габриел или не разбира или е марионетка!
  • 10 Оффф

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кнаус 485":

    Що ти там ли искаш да ходиш?
  • 11 Оффф

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кнаус 485":

    Не се ли беше запътил към блатото?
  • 12 Хохо Бохо

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ние всички, от НАТО или Западът трябва да се браним от Путин.
    Той заплашва света...
    Не само Одеса или Украйна.
  • 13 Оги

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Хайде изстрелвай се за Одеса, че много се задържа тук нещо.

    Коментиран от #16

  • 14 Ами много е просто!

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Оффф":

    Предстои цялостно приемане на България и Румъния в Руската Федерация. Събитията на фронта ще изпреварят ГейКомисията, която ще рухне като Берлинската стена!
  • 15 До оня с коня

    5 2 Отговор
    По добре ще е да се качиш на магаре и дий за Одеса.
  • 16 оня с коня

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Оги":

    Е точно по това се различаваме Аз и такива като мене от Тебе и подобните ти:Че Ние сме Отговорни и Дисциплинирани и никога няма да извършим нещо "на своя глава" т.е. ще чакаме Заповед от НАТО,докато Вие закърмените с руско мляко действате Хаотично и УРГОЛЕЖКАТА!Затова и си спести непоисканите Съвети- те просто са невалидни при Интелигентните хора.
  • 17 Последния Софиянец

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Оффф":

    Е, как какво- нищо, но аз това си го повтарям всяка вечер под всяка статия, докато съм на "патрул" около Лъвов мост....
  • 18 Реалист

    2 2 Отговор
    Я къш, Румъния може, България е тъмна мафиотска държава!!
  • 19 По логично е

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Логично":

    Много клекове пред руските дюкяни за млако.
  • 20 Какъв шенген

    3 0 Отговор
    Паспорти издаваме на руснаци за българи.
    пък едни визи няма да издадем.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дедовия

    0 0 Отговор
    Ние казваме не, поне повечето Граждани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове