Last news in Fakti

20 Март, 2024 09:11 9 750 52

Николай Денков: Имам доверие на Мария Габриел. Ако е готова - да се опитаме да възстановим доверието

  • преговори-
  • мария габриел

Вчера до 13 ч. бяхме на преговори. В 13 ч. влезе пиарът на ГЕРБ-СДС, каза на преговорния екип „Време е“ и те станаха и си тръгнаха, посочи премиерът в оставка

Николай Денков: Имам доверие на Мария Габриел. Ако е готова - да се опитаме да възстановим доверието - 1

Искам да преговарям с хора, които са готови да продължат да работят по програмата за развитие. Имам доверие на Мария Габриел. Ако е готова – да се върне на преговорите и да се опитаме да възстановим доверието. Ако не може – отиваме в непознати води". Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в студиото на bTV.

По думите му тази негова позиция не е обсъдена с останалите лидери на ПП-ДБ.

„Това е единствената възможност, която може да ни изкара позитивно от настоящата ситуация. Това е мое лично мнение, не съм сигурен, че другите политици от ПП са готови на такава крачка. Трезвият анализ на ситуацията показва, че друг позитивен ход няма. Единственият начин е да се върнем отново на правилния път, по който се търси съгласие. Ако някой трябва да тръгне в тази посока не сме ние – това са хората от другата страна. Не се моля на никой, нашият акт вчера беше много ясен – или ще работим по нашата програма, или България отива към неясно бъдеще. Никога не сме се молили на ГЕРБ-СДС", допълни Денков.

Николай Денков каза, че е изпратил декларация с несъгласие да бъде част от кабинета на Мария Габриел. Едно копие е изпратено в Народното събрание, а другото е при президента, посочи той.

„Вчера до 13 ч. бяхме на преговори. В 13 ч. влезе пиарът на ГЕРБ-СДС, каза на преговорния екип „Време е“ и те станаха и си тръгнаха. Научих, че има списък с имена на министри от медиите, когато беше представен в президентството. Преди това и в личен разговор с г-жа Габриел и по време на преговорите изрично я попитахме нали няма да внесат имена, които не сме съгласували, тя каза: „Това няма да стане, това няма да съм аз“, каза Денков.

Той обясни, че решението на Габриел да занесе списъка с министри в президентството без да бъде съгласуван с ПП-ДБ съответства на интересите на мафията.

По думите му преговорите са били прекъснати на финалната права.

„Бяхме стигнали почти до края. Обсъждахме един-единствен министър и няколко възможности за второто лице и 3-4 параграфа, които трябваше да се уточнят по споразумението. През цялото време казвахме „нека да довършим този процес“, но някой друг дръпна шалтера и изпрати Габриел при президента с този списък“, заяви премиерът в оставка.

„Все още се надявам, че разумът ще надделее, имаме още пет дни да довършим преговорите по разумен начин. Не я каня, казвам, че в този момент има един начин да излезем позитивно от ситуацията – да довършим преговорите по начин, който да бъде приемлив за двете страни с участието на лидерите, така че да има общо решение. През последните две седмици Борисов не вдигаше телефона на никой от наша страна, не участваше в тези преговори и сега най-вероятно ще се опита да прехвърли цялата вина за тази нелепа ситуация на преговорния си екип“, каза още Николай Денков.

По думите му от вчера вечерта Денков не е разговарял нито с Мария Габриел, нито с лидерите на ПП-ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    17 100 Отговор
    Г-н Денков за пореден път се проявява като диалогичен и отворен за преговори човек.

    Коментиран от #19

  • 2 ккк

    101 3 Отговор
    нали нямахте и сваляте доверието , стига вече махайте се всичките
  • 3 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    89 5 Отговор
    Ама как така ще преговаряте с "красивото лице на мафията" ???

    Коментиран от #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 секретарката е

    59 3 Отговор
    тотално неадекватна
  • 6 Доживях

    68 5 Отговор
    да видя веяна скумрия/уж мъжка/ да говори! Верно лъжи и глупости ама говори.....................
  • 7 ТаУмВзе

    44 5 Отговор
    Клекналото джудже и Доверието а! Всичките на Стадиона Еднопосочно и тва е. Да видите за 2 годин ще се стабилизираме и до 5 ще отлепим от дъното. Ех Мечти а! Хахахах

    Коментиран от #36

  • 8 ДОКАЗАНО100%

    61 5 Отговор
    НА МИШКАТА / колкото и да е академична /И Е ДОСТАТЪЧНО .......МАЛКО СИРЕНЦЕ И......ХОП В КАПАНА , а боко сиренце имааа
  • 9 Анонимен

    74 3 Отговор
    И майка си ще продаде за да е министър
  • 10 Хора без лице

    47 8 Отговор
    Жалка история. Оставка на ПП, ДБ, ГЕРБ, СДС, ИТН, БСП, ДПС. Но поне ДПС не са предавали избирателите си, както го направиха всички останали партии.

    Коментиран от #33

  • 11 Стоянов

    75 7 Отговор
    Циркаджии. Загробихте България с дългове, а скоро и във война ще ни вкарате!
  • 12 Глас

    57 3 Отговор
    Няма мъже това е. Колко дни цирк и не се намери един да каже КРАЙ!
  • 13 Мнение

    70 6 Отговор
    На Никито ама МНОГО му се пътува в чужбина на държавни разноски! Лаком за власт!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 пери

    31 9 Отговор
    Стига гърч и празни приказки. Ако сега се огънете пред гербавите, заслужавате само да ви заплюем дружно.
  • 16 Минувач

    71 3 Отговор
    Е, няма такава излагация.... Веднъж шамар - ПП на колене се молят, гномът чак сълза пусна да моли ББ. Втори шамар вчера - ПП уж много корназ, а гномът пак се моли тоя път на президента да си изтеглял указа. А днес ПП отново на колене и молби с извинения. Никога и в реалния живот не съм виждал толкова безгръбначни плужеци. Ти го биеш, то ти се моли. Изрепчи се уж, а в следващия момент пак на колене.
    Такава пародия не помня, това е фарс, който ще отврати още повече избирателите. На изборите може да гласуват само 30%. Толкова слаби политици начело на държавата сме нямали никога.

    Коментиран от #51

  • 17 Герен

    42 5 Отговор
    НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ ОФЦИ МАГАРЕТА. ТЕЗИ НЕ СА ХОРА КАМО ЛИ ПОЛИТИЦИ. ИГРАЯТ СИ СЪС НАС И СЕ КЕФЯТ. ПО ДОЛНО ОТ ТОВА КОЕТО СЪТВОРИХА НЕМА. И ТИЯ ОЩЕ ИМАТ ЛИ превърженици. А СУТРИНТА тъпото КИРЕ СЕ ИЗЦЕПИ. ЩЯЛ ДА ОПРАВЯ СЛУЖБИТЕ ПРАВОСЪДИЕТО СЪС ТИЛУПИС И ШИШИ НАЙ КРАДЛИВИТЕ У БГ. И ТОЙ ТРЪПЧО СИ МИСЛИ,ЧЕ СЪС ТЯХ МНОЗИНСТВО 160 ДЕПУТАТА ЩЕ НАПРАВИ РЕФОРМА. АМИ ТЕ ТЪПКО СА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ВАС. ТЕ ЩЕ КАЗВАТ ЩО ЩЕ СТАВА. ПОЗОР НЕМАМ ДУМИ МИСЛИ НЕРВИ.
  • 18 замислен

    44 4 Отговор
    Искаш гласа на някой НО в същото време обявяваш че е мафиот и го обиждаш? Момчета, така тази игра не се играе, отивайки на избори ще повторите успехите на НДСВ!
  • 19 честен ционист

    43 5 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    Лъзгав като сапунен мехур.
  • 20 ФЕЙК

    45 8 Отговор
    Преди 9 месеца ППДБ и ГЕРБ бяха принудени да сключат брак С ОТВРАЩЕНИЕ. Кумове бяха Мертен и Галя от....... В резултат от брака заченаха едно уродче наречено СГЛОБКА. За съжаление след 9 месеца проблемна бременност уродчето се оказа мъртво родено. Сега и двете страни пеят "РАЗВОД МИ ДАЙ" , но кумовете ги притискат ДА СИ ПРОСТЯТ!
  • 21 Цирк Балкански

    27 6 Отговор
    Аз не съм толкова добър колкото бг политиците! Сгъвам шатрата, драги зрители.
  • 22 гост

    37 3 Отговор
    Пловдивския митрополит Николай с ролекса се показа по- достоен от тези измекяри отказвайки се от борбата за бялото було !
  • 23 Цифрово Робство НС

    25 4 Отговор
    В момента НС гласуват успешно цифровото робство на фирмите, така искал ЕС. Дебати няма, гласуват като комсомолци. И занимават хората с хляб и зрелища.
  • 24 Заразна

    34 6 Отговор
    Шизофренията се оказа заразна - прихванаха от Борисов вечер да говорят едно,сутрин второ а на обяд на 180 градуса трето.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ШАРЛАТАНИ !!!

    44 3 Отговор
    То ... ситуацията е БЕЗ ДУМИ ! По титанично падение , от падението на "лидерите" на ПП/ДБ ... просто НЯМА !!! Ама нали снощи само дето не псувахте на "майка" и Габриел и ББ и всичко свързано със "съвместно" управление , нали пред цял народ казахте че и НЯМАТЕ НИКАКВО ДОВЕРИЕ , И ЧЕ Е ОТ МАФИЯТА ???!!! Сега ... какво стана ?! Пуста власт и кражби ... много следки нали ?!
  • 27 Спрете Работата на НСъбрание

    21 9 Отговор
    Веднага, докато не се насрочат нови Избори. В момента ни предават и гласуват дружно като едно цяло Антибългарски Закони.. Предателството на ПП, ДБ, ГЕРБ, СДС, ИТН, ДПС, БСП - продължава!

    Коментиран от #46, #50

  • 28 зевзек

    32 4 Отговор
    ето го и тоя мушморок, пак се опитва да се нареди на служба, и да пътува ли да пътува
  • 29 Айде

    22 4 Отговор
    Този глупак ли е!?
  • 30 Мсйорс

    39 4 Отговор
    Жалко Денков за теб и колегите ти от коалицията да не знаете че Указа се издава за премиер , а той решава за кабинета! Няма защо да се оплаквате защото с Декларацията сте се съгласили да останете на постовете си 18 месеца , с изключение на тия които не удовлетворяват!Стига сте търсили под вола теле!
  • 31 💠🔆♻️

    18 3 Отговор
    :))Пак преговори?

    Хванете един ръководител на голям строеж, казва се Super Intendant да ви направи смотаното правителство ве, алоуу.
  • 32 Госта..

    32 3 Отговор

    До коментар #3 от "Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм":

    Изтрезняха и им дойде акъла .Знаят че на избори ще са трети или четвърти ,а екскурзиите са хубаво нещо а и има много пари за " усвояване " До вечерта друга песен ще запеят .
  • 33 Наивник на средна възраст

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хора без лице":

    Ко да предват?Соколето мултимилионерче стана - избирателие?Пеевски е същото мушкато....избирателите за никой от тези не са важни..
  • 34 Зверилник

    14 3 Отговор
    Плъшоците и гъските в зоопарка нямали проблеми...
  • 35 УжасТ

    21 4 Отговор
    След 5 минути в скута на Шиши Денков стана по мек и от китките си:)
  • 36 Кажи си

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Какво са ти виновни русофилите, че ги изпращаш на стадиона?
  • 37 123456

    20 3 Отговор
    Жалкари долни със свалени гащи!
  • 38 пфффф

    12 4 Отговор
    Тия зорлем ще върнат комунистите на власт.Тогава ако не затворят границите в България ще останат не повече от 2-3 милиона.
  • 39 българка

    21 13 Отговор
    мария габриел показа нагледно, че не става, защото за малко не изпадна в истерия на брифингите. Помислете си какво управление ще осигури в държавата, ако изпаднем в тежка криза или опасност???
  • 40 Хайде, стига!

    26 1 Отговор
    То не беше "селянка", "мафиотка" и какво ли не, сега пак й имаме доверие.
    Жалки и смешни създания. Не искаме повече да ви виждаме! А Тагарев и подготовката за война направо ги отпишете!

    Коментиран от #41

  • 41 Последния Софиянец

    14 13 Отговор

    До коментар #40 от "Хайде, стига!":

    Мария Габриел ги излъга най подло а Денков и имал доверие?!
  • 42 Без коментар

    23 1 Отговор
    Снощи г-жа Дончева правилно каза: Направо да сложим на границата си една голяма табела "Психиатрична болница"!
  • 43 МЯЩ

    27 2 Отговор
    Какво развитие правите г-н Денков? Развитие единствено за Вас , коленичене и усвояване. Всички вече вкупом сте ненужни на народа, станахте и омразни. Нови предсрочни избори е решението.
  • 44 бай герги

    21 2 Отговор
    този врабец говори това което му кажи оня с психичните отклонения
  • 45 Плъхов

    12 1 Отговор
    съвсем е изкукуригал. Имал доверие но нямал. Аре, избори и чупка, бе нещастници. ОмръзнахнАхте на всички с жалката си некомпетентност. По добре гепирастия отколкото пед..стия.
  • 46 Българин 🇧🇬

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Спрете Работата на НСъбрание":

    Копейките ще вземат "власта" .
  • 47 Жоро

    5 8 Отговор
    Позицията на всички лидери в ПП-ДБ може да има нюанси,някои против преговорите,други за такива!!Но това показва че са личности с мнение и лидери,накрая ще решават заедно !
    А в ГЕРБ какво има???-
    Един "лидер" Бойко Борисов който го е страх да преговаря за бъдещето на България и праща четири фусти за жертвени агнета които не могат да взимам решения...Напускат преговорите по средата да питат "шефа"....И на всичко отгоре правят безпрецедентно напушение на конституцията,представяйки пред "президента" несъгласуван Кабинет и споразумение...Щеше да е смешно ако не беше заложено бъдещето на България!!
    Аматьорите от ГЕРБ хвърлиха България в политическа криза и избори...ФАКТ!
  • 48 Прав

    7 0 Отговор
    Евро-атлантиците са дъно, под което има друго дъно, под което има още едно и те копаят всеки ден следващото. Плюят се, лижат се, после пак се плюят, пак лижат.
    Обещават едно сутрин, друго на обед, още няколко междинни и за вечеря са 10. Имат по 6 ултиматума и 10 различни последни срока дневно. Ти са приятели, ту са мафия и...
    Такива да евро-атлантическите ценности.
  • 49 Хахахаха

    6 0 Отговор
    Този плъх какво академично мислене демонстрира ?! Хем подал декларация, че не иска да е министър в кабинет с Габриел, хем да седнат да преговарят...хем го сърби, хем го боли; хем му се иска, хем не му стиска. Я да се скриете и да не се показвате никъде, че голям цирк сътворихте и ПП ДБ и ГЕРБ , под мъдрия поглед на ДъПъСъ...Световно неизвестни направихте за резил пред света България и българите.
  • 50 Ти бе

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Спрете Работата на НСъбрание":

    Кьорав, сляп, глух и глупав ли си, като нареждаш БСП в тази кохорта. Нали който слуша и гледа НС веднага ти разбира намеренията да храчиш по БСП без основание. Със сигурност не си наред!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Иванова

    6 0 Отговор
    Този плужек докога ще се мятка по телевизиите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове