Last news in Fakti

20 Март, 2024 10:56 1 853 26

Иво Инджов: Трябва да започне големият разговор за ролята на Делян Пеевски и ДПС в политическите процеси

  • преговори-
  • дпс-
  • правителство

Предстои битка на наративи - кой тласка страната към предсрочни избори, ако се стигне до такива - кой съответно е виновен, каза експертът по политически комуникации

Иво Инджов: Трябва да започне големият разговор за ролята на Делян Пеевски и ДПС в политическите процеси - 1

Оттук насетне ще има битка на наративи - кой тласка страната към предсрочни избори, ако се стигне до такива - кой съответно е виновен.

Това заяви пред БНР експертът по политически комуникации Иво Инджов. От брифинга на ГЕРБ той е останал с впечатление, че те са готови на компромис:

"Преди днешния брифинг на ГЕРБ като че ли повечето анализатори бяха убедени, че се отива към предсрочни избори. От ПП-ДБ реагираха с право много гневно и остро на поведението на ГЕРБ, със списъка от министри, които не са дали своето съгласие. Те казаха много остри думи. Като следя поведението на ПП-ДБ - хем са възмутени, хем искат да се случи това правителство, за които са водени преговори вече доста време.

От ГЕРБ също има някакви примирителни тонове, те пък държат на извинение. Така че ако въпросът опира до извинение за думите на Асен Василев спрямо Мария Габриел, според мен тя ще го получи под една или друга форма, но това отправя много объркващи послания към останалите политически сили и към избирателите и на ПП-ДБ, и на ГЕРБ - какво фактически се случва".

Според него на ПП-ДБ много им се иска да бъдат опозиция на ГЕРБ и да държат нещата в свои ръце, но същевременно не им се иска да изпуснат възможността да се сформира правителство.

Ако отидат на избори обаче, ПП-ДБ са в доста неблагоприятна ситуация, защото изостават с 5 до 7% от ГЕРБ, подчерта Инджов.

По думите му трябва да започне големият разговор - независимо от каква конфигурация ще бъде управлявана България в краткосрочен план, за ролята на Делян Пеевски и ДПС в политическите процеси. Има много недоизказани неща, смята той и добави категоричното си мнение:

"Трябва да бъдат сложени картите на масата - ПП-ДБ го дължат на българското общество, иначе оставаме с впечатлението, че има един тандем Борисов - Пеевски, който определя основните параметри на вземане на политически решения".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 слушка доган и

    16 0 Отговор
    хока денко . нищо друго .
  • 2 Пич

    14 19 Отговор
    Сигурно първосигнално ще скочите на Пеевски и ДПС , но , демократично погледнато , такава е волята на българският народ !!! А напоследък дори мисля , че единствено ДПС знаят какво работят !!!

    Коментиран от #13, #17

  • 3 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Кви политически процеси на колониалната територия връткана от Козяк се бълнуват, че не ми е ясно нещУ! Иде реч за Кражбия и Слугинаж във ГЕНОЦИД бре.

    Коментиран от #18

  • 4 Верно ли

    14 0 Отговор
    Па ходи да питаш в посолството, бе, калъ.! Кво ни занимаваш нас!
  • 5 Аман

    12 0 Отговор
    от разговори. Нали денонощно ни говорят от медиите и какво от това.
  • 6 Насло

    8 11 Отговор
    Г-н Пеевски е определен да управлява преди 20 години. За това има много причини и те са съгласувани геополитически! Така че, който не иска да му служи, няма място в управлението на България!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Град Козлодуй

    7 1 Отговор
    нна Власт е мафията
  • 9 Емигрант

    21 2 Отговор
    Пеевски е шарлатанин и измамник САЩ ни го доказаха, обаче ние нали сме най-добри във всичко, най-умни, знаещи и можещи този измекяр е възможно и да го "курдисаме" дори за Президент, и докато преди време не се вясваше в НС, след списъкът "Магнитски" няма нито едно отсъствие, "гълта" микрофоните на журналистическия боклук всеки ден за да обяснява на малоумното население колко се е загрижил за бедния опростачен народ, дайте му още шансове да ви обира, няма лошо щом така сте решили, нямате право да го вините, той трупа вашите пари в собствените си сметки с вашето съдействие !
  • 10 ГЕРБ=ДПС=БСП

    8 4 Отговор
    "ролята на Делян Пеевски и ДПС в политическите процеси"

    БСП да кажат каква беше ролята на ДПС в правителствата на "Тройната коалиция" и Орешарски.

    БСП да не се опитват да замитат под килима, че 30 години бяха "патерица" на ДПС или обратното ДПС им беше патерица в съсипватето на България

    От "любовта" между БСП и ДПС се роди ГЕРБ, като противодействие. И в крайна сметка ГЕРБ и ДПС отсвириха БСП и затанцуваха свое танго.
  • 11 💠🔆♻️

    6 3 Отговор
    Нищо не са разбрали такива като Инджов, изборите бяха наложителни преди девет месеца, неоснователният страх от руска намеса и
    ПП ВЪЗРАЖДАНЕ доведе до това ПП и ДБ да се съгласят на правителство с Мафията в България, респективно ГЕРБ, ДПС.

    Сега, събитията от последните дни са закономерен резултат от нерешителноста на ПП, ДБ, разбира се от горе произтичащото намален вот за ПП, ДБ.

    ГЕРБ ще излязат от водата, сухи и изпрани, ДПС са в добра позиция за избори, ВЪЗРАЖДАНЕ и БСП, ВМРО са в подобрена позиция за избори, единствено ПП, ДБ са големите губещи от ситуацията, но ако искат ПП, ДБ да се затрият съвсем, нека да свалят гарда съвсем и да приемат условията на ДПС, ГЕРБ?

    Коментиран от #16

  • 12 българина

    5 2 Отговор
    ппдб ще преговарят с лицето на мафията, защото е хубаво. А те как се наричат тогава ?
  • 13 ГЕРБ=ДПС=БСП

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Да "единствено ДПС знаят какво работят". Работят за себе си, да си пълнят "чекмеджето" с пачки и в ущърб на бг народа. Но 70% бг ... не могат да го проумеят.
  • 14 💠🔆♻️

    7 0 Отговор
    Който заменя свободата за сигурноста не заслужава нито сигурност нето свобода.
  • 15 Не се чешете

    8 1 Отговор
    Там- долу, ами изпълнете Коституцията!
    Има ли българска партия в турския парламент?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Оракула от Делфи

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    ДПС работят по едно направление, което , е управлявано от последиците на фалита на КТБ, цели 15 години!
    НАЙ-ВАЖНАТА ЗАДАЧА БЕШЕ ,ДА СЕ ПРИБЕРАТ АКТИВИТЕ НА ТАЗИ,
    фалирана от тях БАНКА ЗА ЛИЧНИ ЦЕЛИ;
    Това е вече факт!
    Усилията сага са за, ЕНЕРГЕТИКАТА:
    ТЯ ДА БЪДЕ НА ТЯХНО ПОДЧИНЕНИЕ!

    НАЧИНА НА КОНТРОЛ :
    Е ЧРЕЗ "ОПИТОМЯВАНЕ" НА СЛУЖБИТЕ, КАТО ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА И СЪД!
    Виждаме яроста с която" Шиши" днес си защитава назначените от него министри ...

    Това е ябълката на раздора, а за "попътен вятър" се налага бухалката ,над бззнесмени които
    които са независими от тях или не желаят да бъдат рекетирани!

    Това не е политическа партия а ОПГ , управлявано от "Хунтата" в България!

    Другата политическа ОПГ , е подчинена на "Долапа и Бюджетните им врътки с държавните милиарди ,
    с помоща на асфалта , и Евро -фондовете!!
  • 18 крал мас

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Хайде пак комунистически коментари тип СССР !
  • 19 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    6 1 Отговор
    Не разговори са нужни а избори и висока избирателна активност.
  • 20 Глав

    4 1 Отговор
    Това племе българското му е трудно да проумее някои важни рабите от които му зависи оцеляването защото тъпотията се предава по наследство.Всичко това комбинирано и с неразбираема злоба и агресия пак природно.А има доста с отклонения.Всичко това отези от изток го знаят и лесно и евтино го залъгват щото е и страхливо.Е този дето реваха за него колко години ходи из Европа без да знае език и се хили малоумно начело с шкембето.За срам.
    Ами другите вижте им само физиономиите на които е изписано - природно не надарен.
  • 21 Джоли Роджър☠☠☠

    4 3 Отговор
    ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ВЕДНАГА РАЗГОВОРА ЗА РОЛЯТА В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ НА ГОВЕДАРСКИЯ ПОСЛАННИК КЕНЕF МЕРТЕНС И НА ПОСОЛСТВО🇺🇸ТО
  • 22 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    4 2 Отговор
    Не 1% от 100 милиарда евро за Украйна да даваме а на хората трябва да се дадат или данъчна преференция да получат в края на годината е нужно ! Това е единственият начин парламента и правителството да имат някаква представителност и гласа на народа да се чуе и прочистване на корумпираната политическа система да има
  • 23 Реалист

    3 0 Отговор
    Пеевски на първите избори ще го яде от етническите избиратели:) голям лъскав натопорчен жилав корав и нахъсан:)
  • 24 Ами да започва

    0 0 Отговор
    Много закъснял разговор!
  • 25 бай село

    1 0 Отговор
    Абе тия грозни и крадливи путетаи дупета,дето били умни и красиви кой е красив Кокорчо...аз няма да го уважа Кирчо той мяза на Урко А са академика той е толкова красив че Брад Пит бледне пред неговата красота.
  • 26 Тити

    1 0 Отговор
    ДПС и Пеевски трябва да аут от всичко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове