Last news in Fakti

20 Март, 2024 12:02 3 049 39

Иван Бакалов: Основната грижа на Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, е да не бъде вкаран в затвора

  • борисов-
  • прокуратура

Борисов е човекът, който контролира прокуратурата. Най-важна му е прокуратурата. Той ще даде всички министри на ПП-ДБ само и само да му оставят прокуратурата, каза журналистът

Иван Бакалов: Основната грижа на Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, е да не бъде вкаран в затвора - 1

"Основната грижа на Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, е да не бъде вкаран в затвора. Той има за какво да го разследват и да го изправят пред съда. Изгодно е за него да има избори, защото се отлагат във времето избори за регулатори, отлага се изборът на Висш съдебен съвет и той продължава да дърпа конците."

Това каза в интервю за "Свободна Европа" Иван Бакалов, редактор на онлайн изданието "Е-вестник".

Бакалов припомни в подкрепа на тезата си реплики от два записа, които станаха известни. Едната е "ти си го избра", а другата - "Банкята".

Първата е произнесена през 2013 г. от бившия градски прокурор Николай Кокинов към Борисов по повод избора на Сотир Цацаров за главен прокурор.

Втората е от запис, разпространен от бившия главен прокурор Иван Гешев от негов разговор с члена на ВСС Йордан Стоев. В записа се споменават имената на Борисов, президента Румен Радев, представляващия ВСС Боян Магдалинчев и други членове на съвета.

"Борисов е човекът, който контролира прокуратурата. Най-важна му е прокуратурата. Той ще даде всички министри на ПП-ДБ само и само да му оставят прокуратурата", каза Бакалов.

Кръгът около Нотариуса

Убийството на Мартин Божанов – Нотариуса провокира изнасянето на данни за престъпни мрежи на влияние в съдебната системата. Те са действали от години.

Иван Бакалов разказа за случай преди 10 години, когато хора, свързани с Нотариуса, решават дело за 9 млн. лв. То е свързано с иск срещу банка, спечелен на първа инстанция. По време на обжалването на втора инстанция в залата влиза адвокат Калин Чанков, "който е от котилото на Нотариуса".

"Адвокат Калин Чанков веднага внася документи, че фирмата се отказва от иска, от тези 9 млн. лв., спечелени на първа инстанция", каза Бакалов.

Съдията приема твърденията на Чанков и така делото приключва. Според Бакалов "това е схема очевидно". Самият журналист публично е разказвал за получена тогава вербална заплаха от Чанков.

Чанков и адвокат Велимир Атанасов са посочени в официален сигнал на съдия Владислава Цариградска като част от престъпната група на Нотариуса, заплашвала и нея.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама

    64 15 Отговор
    разбира се , че е готов на всичко , само и само да пази кожата си ! А и трета порция на Магнитски идва !

    Коментиран от #28, #37

  • 2 Да извърти работата

    41 10 Отговор
    И да вземе цялата власт. ППДБ са изпозвани като подложка.
  • 3 Бате Сашо

    47 11 Отговор
    Че той ако влезе в затвора жив няма да излезе от там ще му приготвят свадба без булка
  • 4 Пич

    19 43 Отговор
    Спри пиенето , чиче !!! Боце отдавна няма грижи със затвора , но , Кирчовците и Ристовците може да проимат !!!

    Коментиран от #16, #23

  • 5 провинциалист

    38 8 Отговор
    Няма да влезе в затвора, защото големият демократичен брат само с такива като наш тиквун може да работи.
  • 6 Реалист

    36 6 Отговор
    За да го вкарат в затвора, трябва да се смени олигархията, а това няма да стане скоро.
  • 7 ТаУмВзе

    32 6 Отговор
    Ква пандела бре, Директно ги редиме Всичките на Стадиона еднопосочно и се излъчва по нета! Нема да е, съответно сме Приключили вчера и тва е. За справка Чаушеску, са румънците са си напред.
  • 8 Бойко е пич

    8 32 Отговор
    и ще се съгласи с ПП и ДБ. Ей така защото мисли за доброто на БГ.
  • 9 Не знам

    43 9 Отговор
    дали изобщо асимилира какво е да съсипеш брутално една държава , да я разграбиш , да я направиш най - бедната и най - корумпираната в ЕС , както и да се изгавриш и съсипеш безмилостно своя народ ?!
  • 10 Рекет

    20 6 Отговор
    От страна на Тиквата.
  • 11 бай село

    14 14 Отговор
    Кога за последен път си бил трезвен.Кажи какво каза Мажо на Ичо.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хи хи

    8 17 Отговор
    Айде бе, айде вкарайте го в затвора Баце да се видим и ние щастливи ! Нали Рашков го вкара , ама явно Лена Парапетова не беше събрала достатъчно изрезки от вестниците и работата не стане . Гледайте следващият път повече кофи с храчки да съберете, белким съдът ви похвали за усърдието. .
  • 14 КЕШ

    17 9 Отговор
    Я кажи майкати и бащати какви чинове имаха в ДС,полковници със заплата 10,000 лв. Когато ние взимахме по150 лв.Ще ги браниш защото ПП и ДБ са все деца на полковници от ДС.
  • 15 Реалист

    33 9 Отговор
    Самата истина е в заглавието ! Всичко друго е лъжа. Докато този примат е в политиката , в България ще е така .

    Коментиран от #21

  • 16 Хахах

    10 9 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Бойко, пий си лекарствата, може и да се спасиш!
  • 17 Е да, така е....

    12 9 Отговор
    Запознанството му с фамозната фигура на бай Ставри е неговият най голям кошмар, затова вчера той предизвика това л@.й.ня.но торнадо помело всичко и всички, и за това е виновен Киро който имал навика да чупи чаши и бутилки, и туко виж счупил нещо в главата на Баце която е галена и целувана от безброй папи, но истината е друга, той беше здраво намитрофанен, и тук някъде във въдовъртежа на световната геополитика, войни и кризи той ще намери спасителният бряг.
  • 18 зачуден

    14 15 Отговор
    Какъв е този оръфляк , та трябва и неговото "компетентно" мнение да прочетем ?! Прилича на битов , перманентен алкохолик , който врънка случаен минувач за два лева , за да си купи "хляб" .

    Коментиран от #27

  • 19 Въпрос

    10 7 Отговор
    По кое до съдебно производство е обвиняем? АКО не е привлечен как ще го вкарат в затвора. Нали го арестува и пуснаха. В затвора засега може да влезе само на виждане на някой приятел или на кики ако продължава да бие и чупи чаши или на Асен ако лъже и маже
  • 20 българин

    6 9 Отговор
    С простотията си тиквата чертае нова пътна карта и ще поеме по пътеката към бай Ставри.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 силен от сик с връзки ,

    0 4 Отговор
    по телефона на прокурора и скалъпката готова . Обикновенно легенди се говорят за някой след като умре . Няма доказателства , досега е така в бг правено , но не е престъпност . Как думна Димов . тогава лъсна грешката на плевелиев да го праи генерал . ама сега Палат и богатства . охааа .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Смешници

    10 6 Отговор
    от 30 години го" вкарвате" в затвора, а той ви вкарва където трябва. Аман от плъхове мислещи се за тигри..............
  • 25 на кой му пука

    4 0 Отговор
    Ние имаме други грижи.
  • 26 ЯСНОВИДЕЦ

    7 4 Отговор
    АУУУУУУ, ЕТО ГО ОЩЕ ЕДИН Т. Н. БЖУРНАЛИСТ ОТ НЯКАКЪВ,, Е - ВЕСНИК ПРЕД,, СВОБОДНА ЕВРОПА,,. КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД КОЙ Е,, СВОБОДНА ЕВРОПА,, ВСИЧКО Е ПРАЗНИ ПРИКАСКИ. ЖУРНАЛИСТЕ ОТВОРКО АКО ИМАШ ЧЕРНО НА БЯЛО ЧЕ БОЙКО Е ЗА ЗАТВОРА МОМЕНТАЛНО ГИ ДАЙ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА И ДОКАЖЙ ЧЕ Е ВИНОВЕН. ЯСНО? ИНАЧЕ ПЛЕЩЕШ ТЪПОТИИ И ГЛУПОСТИ.
  • 27 Даааа

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от "зачуден":

    Такива са повечето на които им пречи Борисов, защото самите те са некадърни да оправят собствения си живот и винаги търсят вината не там, където трябва!!
  • 28 Даааа

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ама":

    Каква кожа бе?????Първа политическа сила ,едноличен собственик на ГЕРБ.Мнозинство ще има и с бсп и с дпс и с ибрикчийте от пп-дб.Прокуратурата е под пълен контрол на Борисов,полиция им служби също.Тези от списъка Магнитски са на първият ред на парламента.Та за какъв страх от затвор може да се говори????/
  • 29 Гошо

    7 4 Отговор
    Иван Бакалов се върти като греда в дупка лед ,готов е на всичко само само спонсор да се сети за него На Иво Инджев е заприличал в това отношение
  • 30 воденМАДАГАВУР

    11 6 Отговор
    Фактът Борисов да лежи в затвор , съден от честен съд и прокуратура , би върнало вярата на народа в СПРАВЕДЛИВОСТТА и ПРАВДАТА !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Боклуците на Боклука

    4 1 Отговор
    Мерси, че ми каза, защото аз съм глупав и не разбирам.
  • 33 Промяна

    5 1 Отговор
    Тоя от години говори против Борисов
  • 34 анонимен

    4 2 Отговор
    интересно как не каза ,ч е яде и хора .....простотията ходи по хората
  • 35 анонимен

    5 6 Отговор
    е как не ви омръзна, то беше Барселонагейт, то Магнитски, то арести , то ядене на хора и заплахи........е стига ,колкото и да го черните Борисов, нищо не може да докажете ,защото всичко е лъжа, не може на малкия пръст да му стъпите, леваци
  • 36 Ами да

    3 2 Отговор
    Така е! Точно затова е глупаво ППДБ да очакват Борисов да участва в прогресивни реформи и сам да влезе в затвора! Сега се създаде възможност да се отърват от него без вреди, но от алчност за власт и без полза за България, ще му клекнат пак! Политически глупаци са!
  • 37 Оракула от Делфи

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ама":

    Охилен до ушите ," Долапа " ехидно доволен, за всеки един ден ,на свобода!,
    Рано или късно , както при всички "подобни герои" на прехода ,
    господ ще си събере верисийте , и " възмездието" ще го "погали!!
  • 38 Данъкоплатец

    2 1 Отговор
    Само Йоца Амстердама може да ни спаси от мерзавеца Асфалт паша,защото ако прокуратурата го вкара в затвора, ще се оплаква, че е репресиран, заради дядо си,който е бил убит от конунягите.
  • 39 Дани

    1 0 Отговор
    Тоя неизвестник от къде го извадиха, по вида съдя, че е от някоя дълбока дупка...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове