Last news in Fakti

22 Март, 2024 04:28 4 450 56

ПП-ДБ отговоря на Борисов продължават ли ротационното управление

  • герб-сдс-
  • бойко борисов-
  • ротация

Поставеният от лидера на ГЕРБ срок изтича днес

ПП-ДБ отговоря на Борисов продължават ли ротационното управление - 1
Снимка: БНР

Днес изтича срокът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на ПП-ДБ, за да отговорят дали ще приемат да продължат ротационното управление, предаде БНР.

Указът на президента, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата на първата по численост парламентарна група, е в парламента и от ГЕРБ-СДС зависи дали ще предложат да влезе в днешния дневен ред.

В сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще изчака до петък отговора на ПП-ДБ. Вариантите са три - или ще бъде предложено в зала да се гласува правителство с променен от обявения от Мария Габриел състав, или след отказа на 11 от посочените от нея министри да участват в кабинет тя самата да депозира декларация с отказ, или да последва ново отлагане. Последната възможност е най-малко вероятна.

От партията на Борисов продължават да очакват извинение. Не са готови нито да заменят Габриел като министър-председател, нито да водят разговори за кабинет с Асен Василев като финансов министър. От ГЕРБ-СДС изпратиха и писмена позиция до ПП-ДБ с призив „Вие сте на ход!“.

Докато от партията на Кирил Петков запазиха мълчание в парламента, премиерът в оставка Николай Денков коментира от Брюксел, че продължават да държат на това Василев да е начело на финансовото ведомство в бъдещ кабинет. Готови са на разговори с ГЕРБ-СДС, стига от партията на Борисов да ги поканят за такива, уточни Денков. Писмената си позиция завършиха със същия призив като ГЕРБ – „Вие сте на ход!“, предаде NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КРОКОДИЛА

    9 27 Отговор
    ТОО Е ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ ЧЕ / НЕМА ДРУГ НА БЕЛИЯ СВЯТ КАТО НЕГА .....................
  • 4 Я Я Я Я ДА

    41 18 Отговор
    ДЕНКОВ Е НЕГРАМОТНИК / И ЛЪЖЕЦ ........................
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КРОКОДИЛА

    17 5 Отговор
    ГЕЙЧЕ .............................
  • 7 Късайте Договорите

    44 9 Отговор
    и връщайте парите от гьола 7 и 8 блок Козлодуй. 60 милиарда лева до 120 милиарда, неефективна, безумно скъпа, неработеща, опасна АР технология. Европа няма да умира, заради слугинажа ви. Оставка на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС, ИТН, гласували това Безумие. Най-голямото предателство в историята на България, заплашващо пряко живота и здравето на цяла Европа, и финансово заробване за 60 години напред.
  • 8 Ритайте гербаджиите

    30 11 Отговор
    това са нагли селски тарикати.
  • 9 Да бехте спрели цирк Буш

    24 6 Отговор
    Гункайте се, цункайте се... вие сте от една мая и сте родени един за друг.... и скоро скачайте в тоалетната, а последния да пуска водата 3 пъти!!!
  • 10 Доротея

    21 31 Отговор
    Асен Василев е достоен! Христо Иванов и такива от ДБ ДСБ си гледат личния интерес! Асен отдавна е разочарован от тях и очакваше, че още след местните ще ги ,,разпаднат"! Но, началниците не позволиха, а сега Христо му е мерак да се гушне с Герб и ДПС в името на изгодата, но как да се яви на евровота сам, без ПП! Услади му се с гласовете на ПП да вкара повече депутати от самите тях! Какво е това, да накараш това плашило да отиде с фалшива папка при президента, ако не нагла мафия!? И защо я нарича красиво лице!? Много изискано...!!!
  • 11 Морала на политиците

    30 11 Отговор
    Пепейцидебейци казват за герберите, че са мафия. В същото време, до сега нямаха проблем да управляват заедно с тази мафия и днес ще отговорят, ще продължат ли да управляват със същата тази мафия. От герберите пък непрекъснато обвиняват пепейцидебейци в корупция и че крадяли от милиардите заеми, еле пък Делян Добрев само това говори. Ето ви го "морала" на политиците. Обвиняват се взаимно в корупция и че са мафия и в следващия момент са готови да се прегърнат. Кой гласува въобще за пепейцидебейци и гербери? Що за хора са това?

    Коментиран от #40, #54

  • 12 Максимус

    30 8 Отговор
    Смелостта на ПП-ДБ е точно в този момент да кажат НЕ. Урока е научен, и грешката е коригирана, само ако отговора е НЕ, въпреки положението ни на международната сцена. С ГЕРБ не става бе, просто не става - разберете го.

    Коментиран от #43

  • 13 Доротея

    26 16 Отговор
    Ротация изисква двамата да си разменят постовете и толкоз! Но, Герб не може без власт! Хората как стояха без власт 20 години, докато те крадяха поголовно и комфортно!? Сега е редно те да постоят 10 години без министри, а не да бъдат лакоми и нетърпими! Накупили еректората и кой като тях...Един Асен Василев само не стига да се преодолее такава наглост и простотия! Без простотия подобна на гербавата, собствени медии на първо място, въоръжени мутри, прокурор и съд, не може да воюваш с тази наглост! САЩ не помагат достатъчно, а ЕНП е зад Габриел! Твърдо!

    Коментиран от #19, #26

  • 14 Име

    22 14 Отговор
    Не мразя жените, но не искам жена да ме командва, честно - имах една - 5 пъти й казвам не пипай контакта на телевизора и не включвай оттам прахосмукачката - какво по ясно, добре де - айде да отстъпим на жените, ето - ръцете ми не са удряли жена, не знам - добре - да видим Габриел, да я видим, чакаме, защо ще поставят условия за Асен Василев, това е - крясък, ГЕРБ - дето провали България - една древна държава - ще я поправя - то така не става един вид, ГЕРБ са тотална щета, мошеници - то си им личи.

    Коментиран от #16

  • 15 Ха ха ха

    15 12 Отговор
    Доротея(Ленче) стига се излага! На следващите избори ще сте още по-малко! И какво била ротацията...за вас.. както и да се въртите всичко за вас..... това не е ротация

    Коментиран от #18

  • 16 ГЕРБ

    30 10 Отговор

    До коментар #14 от "Име":

    са вече полумъртви и сега Борисов търси оправдание,кой е виновен за дереджето на партията му.Българите,да се замислят,какво направи за България Борисов!Асфалтира две улици и замрази заплати и пенсии.Бизнес могат да правят само миропомазани,останалите са застраховани в Армеец.Ето това е само едното лице на това,което направи за нас и децата ни ГЕРБ!!

    Коментиран от #31

  • 17 бай герги

    26 5 Отговор
    Голям страх ги тресе Шарлатаните крадливи на милиарди
  • 18 Ленчето

    15 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха":

    не може да повярва,че са в края на пътя си.Като чета написаното от нея,си спомням начина по който говориха на времето подготвените от АОНСУ партийни активисти.
  • 19 Факт

    17 12 Отговор

    До коментар #13 от "Доротея":

    Ще постоят без власт,когато загубят избори.Но нека да не забравяме,че ГЕРБ(хубави или лоши)спечелиха изборите и са с двойно по-вече депутати от вторите.А вие искате да стоят 10 г без министри и да управляват вторите.Това не е демокрация.

    Коментиран от #22, #39

  • 20 Сглобка с тел има само по

    19 3 Отговор
    .иганските каруци!? Това е боковата сглобка-.иганска каруца, всеки момент може да се разпадне. Хайде на избори и да омитаме тези пишман "политици", писна ми вече.
  • 21 ...

    18 6 Отговор
    Най-добре!
    Нови избори!
    И да изметем герберастките мутри...
  • 22 Стоян

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Факт":

    Дельо ти ли си пак лъжеш изкарай фактурите ,първите с двойно по-голям резултат от вторите.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бамбука

    11 8 Отговор
    Няма да има правителство на Герб с Марийка, но има шанс за второ с ППДБ. Крадеца ще клекне щото Магнитски дебне зад завесата.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 да си върнем държавата от ШОРОША

    13 2 Отговор

    До коментар #13 от "Доротея":

    Всички в канала . Нови избори , мафиоти крадливи .
  • 27 Хи хи

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "Бамбука":

    Ще, ще , това само в кухите кратуни на ПП-ДБ . И кой ще гласува за вас ? Я гледай вчера какво стана в пленарна зала, как всички гласуваха срещу тях за оня милиард дето Кокорчо трябва да възстанови. Смешен плач.
  • 28 Гост

    8 2 Отговор
    Политици Алчни за Власт
  • 29 Начо

    12 3 Отговор
    Толупа е роден лъжец
  • 30 Нафърфорий

    14 4 Отговор
    Абе тази която забърка цялата каша къде се скри. Някой виждал ли е Габриел след като излъга президента, народа и уж партнъорите си с изпълнения мандат, който връчи церемониално. Нито на работа ходи, нито дума не отронва пред медиите. Като глашатайки обикалят само другите три от запаса и Бойко, а бъдещата министър-председателка я няма никаква. От друга страна някой знае ли кой е представителя на СДС в преговорите с ППДБ. Защото официално коалиционния партнъор на ГЕРБ и той е покрит надълбоко като Габриела.

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мамул

    7 2 Отговор
    В конституцията няма "ротационно управление"!
  • 33 КенетМартенски

    3 0 Отговор
    Продължават продължават
  • 34 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Нафърфорий":

    Какво е излъгала , а Ленчето каза , че била подменила папките. Вярно, че земята е плоска и на нея живеят плоскоземци , ама чак толкова плоски . Не се издавай човече, отдалече личиш .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 "Живот на педал"

    4 3 Отговор
    Цар Плъх си хойка по Европа, като за последно, с държавни пари и му дреме на опашката. Събира снимки като японски турист.
  • 37 Отчаян

    9 4 Отговор
    Тази държава може да влезе в правия път само ако Промяната получи мнозинство, но народът е прост и това няма да се случи. България няма бъдеще и за това са виновни българите. ГЕРБ, ДПС и БСП - организирани престъпни групи, 100% доказано във времето. Възраждане - лакеи на Путин. ИТН - лакеи на ДПС, вкарани в народното събрание в последния момент с команден вот от турските секции. Гласувайте пак за тия и чакайте България да се оправи. Или пък не гласувайте изобщо и мълчаливо гледайте отстрани как те си развяват байрака.

    Коментиран от #38

  • 38 Стамат

    3 4 Отговор

    До коментар #37 от "Отчаян":

    Промяната няма да получи мнозинство от тук нататък ! Шарлатани! Как ги плюят хората , които гласуваха за тях ,. така и Баце не са псували !
  • 39 Клоун

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Факт":

    ГЕРБ имат 69 депутати, а вторите - 64. Само един прост гербаджия може да сметне, че 69 е два пъти повече от 64.
  • 40 Морала на неграмотния

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Морала на политиците":

    До края на месеца се връща 1милиарт в НЕК Умната Лена каза че това е греша на ГЕРБ А бюджета се прави от МФ И всички «експерти иизбранци от ГЕРБ « застанаха зад ПП ДБ А сега трудната задача на ГЕРБ «КЪДЕ ЩЕ ТЪРСИ МИНИСТРИ «като тези светила в политиката се отказаха
  • 41 Алекс

    5 2 Отговор
    Габриел се доверила (пишат "мисирките") на някого от ПП-ДБ (да не напомням и за друго обръщение - "кърджалийска някаква си"), че "ако зависело от нея" няма да внесе изпълнен мандат.
    Да я посъветваме да внимава на кого се доверява и какво доверява.
    Но политик, от когото "не зависи" какво прави, трябва ли да бъде премиер?
    Ако превърне България от тилова във фронтова държава, кой ще отговаря?
  • 42 Изхвърлете боклука първо

    3 3 Отговор
    Не ви искаме сглобките , изхвърлете ГЕРБ , БСП , Възраждане , ИТН , ДП , ДПС като многократно доказани антибългарски и криминални партии нанасящи огромна вреда на България .
  • 43 Ева ла

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Максимус":

    Да слишком в скута на Дилян Пеевски и да казваш с «ГЕРБ НЕ СТАВА «То ПП ДБ и с БСП не става защото и БСП не иска с тях ЕТО всички гласуваха срещу «шатка от 30 депутата» да вземат щялата власт НЕ СТАВА
  • 44 Катя

    1 2 Отговор
    Абе тези докога ще се подиграват със нас? Нали си дадоха оставката,приеха ли я-да защо още работят не е ли време да си тръгнат,стига с това дай ми куклите на ти парцали. ГЕРБ защо не се явят на избори без СДС защо? Защото и те като другитеПП ДП може и да са на опашката. Хайде стига подигравки със народа.

    Коментиран от #49, #51

  • 45 М3 голд

    4 3 Отговор
    Чета статията и се чудя: как е възможно бъдещето на България, към момента, да зависи от т.н. казус с един човек - Асен Василев. Какво му е незаменимото. Да припомня: показа диплома, която е в друг формат от стандартната, с перипетии около фирмата и финансите до идването му у нас, със съмнения около етичната му дейност като министър до сега и също доколко е българин. Той даже няма постоянен адрес в България. Толкова ли е незаменим? Да, с достъпа му до финансовата река тук. У нас има и други финансисти и то кадърни. Моля, не сме аборигени, нито все още "бананова" република. Хайде стига номера и експерименти. СМЕЕ НИ СЕ ЦЯЛА ЕВРОПА!

    Коментиран от #47

  • 46 син

    2 1 Отговор
    Академик отговаря на селянин със Винету том първи.
  • 47 Комунист агент Буда

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "М3 голд":

    Единственият незаменим е неандертала мутра от Банкя.
  • 48 Чума

    1 1 Отговор
    Лазунга тиквенски днес е - ,,Извинение или смърт!" Асен Василев е натоварен с отговорността да Спаси България! Както Кера Тамара е изпратена дар на Мурад и отложила робството с 5 години, така и Асен ако даде Извинение, ще има демократична герберастия! Не даде ли - всенароден крах!
  • 49 Докато уври главата на българина,

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Катя":

    тези ще разсипят България! Като не излизат българите да гласуват, само този резултат се получава, юпита, мутри и турци ще ни управляват!
  • 50 Ганьо

    3 2 Отговор
    Никога не имало такъв скок на пенсии и заплати,Винету даваше по педесет лева и се хвалеше все едно ги дава от джоба си крадеца.

    Коментиран от #52

  • 51 Хи хи

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Катя":

    Кате , ПП защо не се явяват на избори без Дб , в която партия има сбор от 6 партии и 77 НПО , а ?
  • 52 Страхил

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ганьо":

    А какъв скок на цените ни дойде , не е истина ! Скока на пенсиите и заплатите не може да покрие скока на цените , но ти май не пазаруваш !
  • 53 гост

    1 0 Отговор
    ппдб станаха за смях реално
  • 54 Айде де

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Морала на политиците":

    Айде да идват БСП и Възраждане, че да се успокоят нещата!
  • 55 Стефан

    1 0 Отговор
    Христо Иванов в лакомията си да е във властта, пак издъни положението като в предни парламенти
  • 56 Нина

    0 0 Отговор
    Наглостта на ПП-ДБ няма край
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове