Last news in Fakti

22 Март, 2024 15:23 1 173 32

Лидия Даскалова: Не бих казала, че ГЕРБ и ПП-ДБ са в патова позиция, диалог може има, стига да има желание за това

  • диалог-
  • правителство

Политическият опит невинаги означава, че знаеш как да подходиш в определени обществени ситуации, каза политологът

Лидия Даскалова: Не бих казала, че ГЕРБ и ПП-ДБ са в патова позиция, диалог може има, стига да има желание за това - 1

Взаимно подаване на топката - кой да прави правителство, кой да носи отговорност, кои да са министрите? Решение все още няма и по всичко личи, че скоро такова няма да бъде намерено.

"Не бих казала, че ГЕРБ и ПП-ДБ са в патова позиция. Въпреки всичко, диалог може да се намери, стига да има желание за това. Разбира се, това не означава управление на всяка цена, не означава правителство на всяка цена. Винаги съм твърдяла, че на първо място всякакви преговори трябва да почиват на принципна основа и ясна визия това правителство какво иска да постигне", заяви юристът и политолог Лидия Даскалова в студиото на Bulgaria ON AIR.

По нейни думи през последните дни поведението на политиците не подхожда на хора, които управляват държавата.

"Политическият опит невинаги означава, че знаеш как да подходиш в определени обществени ситуации. Това поведение е възможно да е търсено целенасочено, но истината е, че е крайно ненужно. Около това няма спор. В момента обществото е разочаровано, няма нужда да наблюдава целия този процес, който ни се представя и желае резултати", подчерта Даскалова.

Тя е твърдо против факта, че политиците си разменят реплики чрез Facebook постове, живи включвания и престрелки по медиите.

"Това не подхожда на България като една модерна европейска демократична държава", каза политологът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай герги

    4 10 Отговор
    може и да направят правителство но да е без асена василева

    Коментиран от #4, #18, #24

  • 2 Гаргата Ел

    10 5 Отговор
    Лойко трябва да напусне ГЕРБ.

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    7 6 Отговор
    Няма никакъв проблем , но Василев да се извини и да забрави да е фин. мин. Мое мнение ,Василев повече никога няма да бъде министър и той вече го разбра.Вчера всички гласуваха срещу него , само ПП-ДБ го защитиха.

    Коментиран от #16

  • 4 УРА, УРА

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "бай герги":

    И без жирафа!!
  • 5 Хи хи

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргата Ел":

    Толкова сте неможачи , че не можете да се справите с един пожарникар , а сте умни и красиви . Я по добре го застреляйте ,да не ви мъчи повече,

    Коментиран от #7

  • 6 хххх

    7 3 Отговор
    Диалог с фашистите от ГЕПП не може да има!
  • 7 Гарга Ел

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хи хи":

    Колко пъти ГЕРБ печели избори и не може да състави правителство? ПП-ДБ не са длъжни на Лойко. Лойко повече не може да е прецедател на ГЕРБ.

    Коментиран от #9

  • 8 мдаа

    5 2 Отговор
    Ako се заобичат пак след всички изпълнения които видяхме, това ще бъде най-голямата пародия, която тоя народ е виждал.

    Коментиран от #14

  • 9 Правописен речник?

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гарга Ел":

    Ти си неграмотно нещо, каквото и да си. Научи се да пишеш бе, чадо.

    Коментиран от #13

  • 10 Гаргата Ел

    1 4 Отговор
    Герберите трябва да кажат на Лойко/....... абе ей бай онуй
  • 11 евалата чалгопитеци

    4 3 Отговор
    Как е Промяната? Свежичко ли ви е още, или вече смърди? Напълнихте ли тумбаците с луканки?
  • 12 Знайко

    4 1 Отговор
    Ех, ако беше жив сега помака Алексей Петров, щеше да помогне отново да се разберат. Но предвидливо от Московия заповядаха, обучен военен снайперист, да го застрелят миналото лято.
  • 13 Гарга Ел

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Правописен речник?":

    Чел съм Винету до полвинта.
  • 14 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "мдаа":

    Копейкин ти ли си бе?
    Иска ти се много да изпълниш заповедите на Московия и да досъсипеш България.
  • 15 Санчо

    5 2 Отговор
    Не може да има диалог между арестант и арестуван. Бойко не прощава!

    Коментиран от #20

  • 16 Така е

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Петков и Василев провалят държавата.

    Коментиран от #22

  • 17 нннн

    3 1 Отговор
    Ами да! Тяхното е обикновено домашно насилие. Разменили си шамари и юмруци - голям праз. Ще преспат заедно и ще се сдобрят. Креватът сближава.
  • 18 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "бай герги":

    "може и да направят правителство", но по-скоро без премиер брюкселското лице на ЕНП евро-брюксел-мафията.
  • 19 💠🔆♻️

    0 1 Отговор
    Опа, още една шаферка.
  • 20 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Санчо":

    Може, може... в затвора, някои стават хора.
    Но с Разбойко се съмнявам, че ще е така. По-скоро той е рецидивидт запътил се към зоживотен затвор или улично правосъдие като за "Нотариуса" и Алексей Петров.
  • 21 Жоро

    4 1 Отговор
    Държавният служител от Министерството на образованието и науката - Лидия Даскалова. Кой й разрешава да се фръцка по всички телевизии.
  • 22 Ми да

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Така е":

    Веждито за една случайна реплика си замина, тоя Асен Василев на какво се надява?
  • 23 Истина

    2 2 Отговор
    Лидия Даскалова: Не бих казала, че ГЕРБ и ПП-ДБ са в патова позиция, те са се хванали за палците !
  • 24 Правилно

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "бай герги":

    И мандат с премиер Рая Назарян. Хем е умна, хем е хубава. Да се гордеем и ние българите с премиера си. Я вижте Италия, Литва. ..

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Правилно

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Правилно":

    Латвия също...
  • 26 Каква

    3 0 Отговор
    "гениална" мисъл само !
  • 27 Някой

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Правилно":

    Със всичко съм съгласен, но че Рая Назарян е българка не съм напълно съгласен. Някъде около 30%-40% е българка и 70%-60% арменка.

    Коментиран от #30

  • 28 Тома

    2 1 Отговор
    Всичките са маскари
  • 29 ...

    2 0 Отговор
    Децата да целуват на баща си ръчиня и да искат прошка. Извинение. Не сте по големи, кики от хляба. Целувай и прощавайте си взаимно, както ги помиряват в съда, с ъ д и я т а.
  • 30 Така е

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Някой":

    Но няма лошо! Нали е за доброто на България. И е почтен човек. Като погледнеш то на щангите циганин ни прославя, на шаха туркинче, за борбата да не говорим. Все е за името на България.
  • 31 пешо

    0 1 Отговор
    оставка бе боклуци
  • 32 Анонимен

    0 2 Отговор
    От герб да не казвам къде, тъй като остават от ден на все по малко българи, ще гласуват за гн Радев. Харесват го. И само да ви видят с фланелка, когато ги раздаваха и се започваше с обиди, а турците си ги скриха фланелки и чанти с надпис, умни. От тях има много крайни българи и все са от номенклатурата и децата им са на хубави работи. Здраве да е. В бг си е диктатура. Станали над 56,75,85 г да се променят.. Бг им е ок. И квото иска да става, родината е там, където са ни близките, а те са в Белгия, Германия, Великобритания, Щатите. Те са друго качества хора, затова не ги искат ППДБ, бойко да хваня Неделя и с дансинг старт да я познаварти или тя него, белним му дойде времето, или с милиционера Бонева. До 40 г не се ли налюбиш до 60 не забогатееш ли и до 80 не умреш ли ставаш за резил, бе го казал инженер на проектантите, в купеното предприятие от Банкерката Цветелина Бориславова с директор нейна братовчедка мома набор 63 марева юлияна. И те не крадоха, а само Асенчо бил крал. За да набеждате, без значение кой, трябва да сте чисти, като кристални чаши, а не да плюете беззащитни хора, без да знаете някои неща. Много ви здраве от ипонеца. На всеки километър от 80 г сте все вие навсякъде, с малки изключения, знаете, кои, 1972 и 1984, които вие им сменихте имената, а не обикновените хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове