Last news in Fakti

22 Март, 2024 21:15 3 462 88

Мария Габриел: В списъка с министри няма нито едно неизговорено име. Преговорите продължават

  • мария габриел-
  • възможно-
  • българия-
  • нови избори

Аз лично нямах право да тласна страната към нови избори, преди да е изчерпана каквато и да възможност за преговори, коментира вицепремиерът в оставка

Мария Габриел: В списъка с министри няма нито едно неизговорено име. Преговорите продължават  - 1
Снимка: БНТ

"Трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. Бяхме в тази ситуация преди 9 месеца и тогава в името на националния интерес заявихме, че искаме да дадем на страната стабилност". Това каза в "Панорама" вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

Ротация или избори?

Тя потвърди, че преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават, но отказа да влезе в детайли, докато разговорите окончателно не приключат. Обясни, че с връщането на изпълнения мандат на президента е дала шанс преговорите да продължат до последния момент.

"По Конституция съставът на правителството става ясен и се гласува, когато вече е в Народното събрание".

По думите ѝ Николай Денков е подал оставка без предупреждение.

"Ротацията трябваше да е един технически въпрос. Водиха се преговори в продължение на много дни, които започнаха да оставят усещането за губене на време. Затова в понеделник, когато отидох да взема мандата от президента, бях заедно с Кирил Петков, с академик Денков и казахме, че имаме нужда от още малко време".

За състава на Министерския съвет

В списъка с министри няма нито едно неизговорено име, заяви Габриел.

"Нямаме право да не отговорим на онези 40% от българите, които не искат избори. Нямаме право да не отговорим на онези граждани, които искат реформи, еврозона, които искат България да заеме достойно европейско място. Аз лично нямах право да тласна страната към нови избори, преди да е изчерпана каквато и да възможност за преговори".

Министрите, които сега искат да се оттеглят, са поели ангажимент за 18-месечен период, коментира още тя.

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са били конструктивни, а към 15 март са имали почти готов текст на споразумение. Именно тогава обаче, според Мария Габриел, е започнало тласкането към втория мандат. По отношение на Министерския съвет е трябвало да бъдат дискутирани още две имена - за Министерството на отбраната и на енергетиката.

"В този момент имах и друго предложение - да остане сегашният състав на правителството, да си дадем ое няколко дни да се финализира споразумението и в него вече има ясни механизми, водещи до ясна отговорност за двете групи".

Нямам нищо лично против министър Тагарев - каза Мария Габриел.

Споразумението

Преди 9 месеца партията победител на изборите отстъпи първия мандат в името на националния интерес, коментира вицепремиерът в оставка. Разработваното споразумение до момента е в обем от 14 страници и в него се казва, че двете управляващи партии искат да носят отговорност за съвместно управление.

"Ние трябва да имаме законодателна, управленска програма, която да върви паралелно, да е съгласувана между двете групи, за да може в Народното събрание да има ритъм, който да следва зададеното от Министерския съвет".

За извинението от Асен Василев

Мария Габриел посочи, че не иска лично извинение от финансовия министър в оставка:

"Искам извинение за всички онези жени, майки, професионалисти, които отговорно заемат високи позиции. Извинение за това, че в едно правителство и един екип уважението между мъжете и жените е принцип, от който няма да отстъпя".

За отношенията с ДПС

Няма ангажимент по отношение на ДПС да участва в управлението, но един от текстовете в споразумението, свързан с регулаторите, е бил съгласуван между Кирил Петков и Делян Пеевски, обясни Габриел.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    69 16 Отговор
    Тази е толкова тъпа че даже не може и да лъже както трябва.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кокорчо 🌈🌈🌈

    68 9 Отговор
    Това е грозното лице на Мафията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пунта Мара

    60 10 Отговор
    Мафията. Бегай.
  • 6 Бендида

    57 5 Отговор
    Вашето,, всичко възможно "е плашещо. Няма нужда.
  • 7 БОЦИ

    33 8 Отговор
    ЗАЩО МА МИМЕ ГЕРБ ПАК ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛИ НЕ БОИ СА

    Коментиран от #23

  • 8 Така ли

    38 9 Отговор
    И защо ма ? Нали сме демокрация, ко не та кефи ? От Възраждане ли ви е страх ?
  • 9 Приятели, моля помогнете ми

    41 7 Отговор
    Как се казва правилно на тоя много полезен инструмент:
    1. Френски ключ?
    2. Тръбен ключ?
    3. Раздвижен ключ?
    4. Гарга?
    Всяка прилика на гореупоменатите инструменти с действителни лица е напълно случайна.
    Благодаря

    Коментиран от #51

  • 10 Хххххххх

    57 9 Отговор
    Тая чува ли се какво говори?! Те имаха 7 дена по закон за преговори,кое наложи на втория ден да внесе лъжливо правителство, без да предупреди тези от които очаква подкрепа?! И тя е ш и з о като вожда от Банкя, селс ки номера.

    Коментиран от #66

  • 11 Тая

    62 6 Отговор
    пак с едни и същи наизустени и нищо не казващи лозунги ! Е , няма как да стане - никой не иска повече лъжци и лъжкини , вредни до безумие ! Нови избори , а шайката ви потъва !
  • 12 Светлина

    50 9 Отговор
    Тази е тотал щета. Бъди красива и мълчи. Че като ти отвори устата... Мале, мале
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Помак

    49 8 Отговор
    Мария ...жена помкеса от помакия няма как да стане премиер. .бате...нямаш нито маниери мото ценз ..говориш хрипаво (кат ктър) постояно тормозиш ..ниска топка си ,нямаш изказ ,.Имаш Беден речник...ти си за ТКЗС то..сори исках Герб да е на власт но с теб не може ,ти ги провали

    Коментиран от #30, #78

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да бе

    39 6 Отговор
    Иди ми, дойди ми. В ЕС направиха купон, след като Борисов изтегли неудачния "комисар" Габриел. Справка: "POLITICO за Мария Габриел: Партиен войник, кошмар за служителите си". Факт!
  • 17 Вън от политиката!

    49 5 Отговор
    ЛЪЖКИНЯ!
  • 18 Вие защо

    29 8 Отговор
    отменихте законен Референдум за строеж на Белене? Защо на базата на този Референдум отменихте Решение на НС? Защо се изгаврихте с Референдум за запазване лев чрез вашите партийни калинки в КС? Защо набутахте България със 60 милиарда лева за Уестинг. Новото разрешително за дупчене Злато в Божурище? А натура 200, още едно дупчене злато до Своге? Вие докога ще се гаврите с българския народ? Какво лице г-жо обслужваща НСР и цифров концлагер и контрол, имате да се явявате пред хората? Нови избори и оставка на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС и ИТН. Ревизия на всичките ви договори срещу България и българския народ, и си отивайте във Франция, приятно пътуване вземете си целият ГЕРБ с вас, едно полезно нещо да направите за България.
  • 19 киро асенов

    26 8 Отговор
    Козата и плъха вече не са приятели
  • 20 оня с коня

    13 22 Отговор
    АБСУРДНО Е да се допуснат нови избори,защото един политолог каза че има вероятност в парламента да се МУШНЕ няко, нова Про-Руска партия,което пък би затруднило поддържането на Про-Атлантическия курс на държавата.Верно че Русия се надява точно на това и неслучайно тука всички Русофили реват "Нови избори",но е нормално И ПРЕДОПРЕДЕЛЕНО да си остане само с надеждите.
  • 21 зрител

    41 2 Отговор
    ГОВОРЕЩА НЕИСТИНИ...ИЗБОРИ...
  • 22 Хо хо

    26 3 Отговор
    А сега намагнитете и М.Габриел, после ЕНП, и Урсула ми вика!!!
  • 23 Ха-ха-ха...

    32 3 Отговор

    До коментар #7 от "БОЦИ":

    Ге.п може и да спечели избори, ако разтури този парламент, но тиквата ще спечели вписване на първо място в Магнитски.

    Коментиран от #34

  • 24 Мда

    41 5 Отговор
    Леле, "красавицата" на Боко стана за кашмер...
  • 25 ХиХи

    10 15 Отговор
    Кокорю нема да види финанси вече
  • 26 Гоце Делчев

    24 7 Отговор
    Трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. Бяхме в тази ситуация преди 9 месеца и тогава в името на националния интерес....... личния интерес и интереса на мафията. .Разузнат е Запада.
  • 27 пешо

    26 5 Отговор
    получиха инструкциите от посолството , ще има правителство
  • 28 12340

    20 5 Отговор
    Без думи.

  • 29 Пунта Мара

    31 4 Отговор
    Много неубедителна е тази женичка, глупости говори, мрънкя, фънкя, това не става за селска даскалица, камо ли за премиер. Тази ли ще спре мафията на нейния лидер Боко. Щом решенията ти се покриват с решенията на Боко значи скоро ша се оправим. Маре ходи си при мъжки, такива като тебе тука с лопата да ги ринеш.
  • 30 Гост

    10 18 Отговор

    До коментар #14 от "Помак":

    Грозьето е кисело, нали?
    Да те попитам, ти с какво блестиш повече от нея?
    И ако е помакиня, какво, каква е разликата с теб"българино", ти и фамилията ти е 1001 % омешана с османска "семка"

    Коментиран от #44, #48

  • 31 Тази

    29 5 Отговор
    май с кеф я ритнаха като еврокмисар!!
  • 32 Петърчо

    12 4 Отговор
    Що си мисля, че тия кретени си насилват късмета? Май най-накрай покрай хамериканската демокрация ще се набутат на арменската? Бел.ред. - кушията в арменския парламент преди двадесетина години с аромат на барут.
  • 33 Перо

    16 12 Отговор
    Нещата са ясни! От една страна тиквата е шантажиран от посолството, от друга, Киро-тъпиро го притиска за отстъпки! ПП/ДБ трепери от нови избори, рейтинга им пада жестоко!
  • 34 НИКО

    24 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ха-ха-ха...":

    ЗАЩО БЕ ПРИЯТЕЛ ШИШИ КАТО Е В СПИСЪКА МАГНИТСКИ ДА НЕ БИ ДА Е ОТСЛАБНАЛ ДАЖЕ ПО НАГЪЛ СТАНА
  • 35 Потрес

    14 5 Отговор
    Приказен свят 🦒🐖🦚🐛🦨🎃🦩, просто Сглобка
  • 36 💠🔆♻️

    10 4 Отговор
    Балканската версия на Clint Eastwood е Асан Хасан - Асен Василев (Blondie).

    Чакаме с емоционално отвръщение и нетърпение следващото издание на,
    Добрите, Лошите и Грозните, както във филмът с Clint Eastwood (Blondie), The Good, the Bad and the Ugly, и тук става въпрос за една камара пари, злато, кюлчета и так далее…, слава, дано ПП, ДБ и ГЕРБавите направят правителство че да им гледаме сеира още девет месеца, не ни трябва нито биг брадър, нито мастър шеф, нито там незнам какво си, тез бият “мас колчър” с двеста, затова чакаме с нетърпение следващото издание на ротацията.
    Са веднъж да направят новото старо правителство ще бъде емоционално кабаре и “хепанинг”.

    И да има избори, на избори нема да одим така или иначе но сеир ще гледаме така или иначе.
  • 37 Жалка работа

    31 5 Отговор
    Като я гледаш тази комисарка в ЕС ти става ясно защо Европа загива. Маре, да си беше останала на село да нижеш тютюн сестро, щеше да е по добре за теб и за българския народ.
  • 38 да ама не

    22 7 Отговор
    Госпожо Габриел не на всяка цена трябва да има правителство което обслужва личните си и чужди интереси и води БЪЛГАРИЯ към унищожение Освен караници един съборен паметник и помощи за У КРАЙНА внос на мигранти какво друго направихте до тук за страната
  • 39 редник

    18 4 Отговор
    / "Нямаме право да не отговорим на онези 40% от българите, които не искат избори./

    Ама останалите 60% искат!

    Гледах я - 30 минути мрън, мрън, заучени фрази и нищо конкретно...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 8888

    26 4 Отговор
    Отговаряше като навита кукла, на предварително дадени и въпроси.Абдолютно безлична жена, изпълняваща чужда воля .
    Не става !
  • 42 Пипи

    23 4 Отговор
    Абе жираф? Медиите тръбят, че правителството подава оставка на 06.03 от декември. Ти ходи да си чешаш катерицата в Букурещ, а сега олеле! Много наглееш и ти!

    Коментиран от #75

  • 43 Aлфа Bълкът

    13 3 Отговор
    Жирафа отвръща на удара!

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Aлфа Bълкът

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "Aлфа Bълкът":

    Жирафа не е пълен член защото е име.
  • 46 Мда

    27 3 Отговор
    И така Мария Габриел, провалилата се €вро комисарка стана пепеляшката на Борисов. Но само година след това се превърна "Пунта Мара". По голям позор от това няма...
  • 47 българка

    19 2 Отговор
    На това му се вика "Опит за измъкване" от големия гаф, но ще се представи за "Подадена ръка". Колко благородно, нали? А всъщност може би и най-вероятно ББ е бил на рандеву където трябва. Предстои нов сезон от сериала, пригответе си кърпички, защото ще плачем от умиление.
  • 48 Помак

    14 3 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Тя и ти никога няма да излезете от кожата на пмчори ..това е проблема ...омотахте и окрадохте България !

    Коментиран от #62

  • 49 така така

    20 6 Отговор
    По-противна жена не съм виждал! Истински сатана.
  • 50 Алекс

    10 2 Отговор
    Нека да я оставим спокойно да изчисти имиджа си и да се превърне в "светлината в края на тунела за по-доброто бъдеще" на 1 милион и 200 хиляди български граждани, гласували за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ (40 % от българските депутати). ;)
    ПР кампанията продължава ;)
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 нннн

    17 4 Отговор
    А колко изговорени и неизговорени нецензурни думи има за вашата Сглобка знаеш ли! Свят ще ти се завие...
  • 53 Мнение

    15 4 Отговор
    Няма нужда. Избори.
  • 54 Дългия

    19 3 Отговор
    Маскари сте, всички сте Маскари! В името на кражбата плюете на себе си, и стига с тоя Български народ!
  • 55 така така

    21 5 Отговор
    По-противна жена не съм виждал! Истински сатана.
  • 56 малитва мноо грзно

    14 2 Отговор
    Марио Грабиел си показа адамовата ябълка в ефир и изобщо не потвърди че има преговори а че са отворени за разговори .
  • 57 Дебил Ленд

    20 3 Отговор
    Вече е сигурно че политиците се избират с конкурс за грозота , тъпота и наглост . Като първо условие да станете политик се изисква да сте най-вече дебил или поне да сте били неудачника на класа .
  • 58 Не на Цифровото

    14 4 Отговор
    евро. Не на цифровият контрол. Не на масовото следене. Не на чиновническия ЕС. Не на обслужващите ги мафиоти корупционери, и лобисти. Не на 49 пола. Не на мигранти с криминално минало. Не, на зеленото изнудване. Да, на лева. Да , на кеша! Да, на свободна Европа. Оставка на сатанистите и слугите им.
  • 59 Гост

    11 6 Отговор
    Денкове мушенник и шарлатан
  • 60 Опс

    14 3 Отговор
    Ами къде видя тая , че 40% не искат избори, при положение че кабинета има само 20% удобрение
  • 61 Тва е мега еУементарно създание

    13 3 Отговор
    Това жирафче знае ли колко са 40% от 30% ? Защото на Гай Тиквоний император магистралски са му толко хората . Задължени и или на хранилка . палячовци .
  • 62 Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #48 от "Помак":

    Кажи ми с какво си повече от помаците?

    Коментиран от #65

  • 63 Мнение

    20 3 Отговор
    Тази куха лейка повтори около 300 пъти думата "ясно" и още десетки пъти думи като "важно", "отговорност" и "аз". Проста, но нагла жена, съставящи дълги безсмислени изречения от заучени фрази.
  • 64 Хора

    10 2 Отговор
    Къде е боци
  • 65 Помак

    9 3 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Задаваш типични пмчорски гупави въпроси ..вие с броико съсипахте България

    Коментиран от #72

  • 66 Още един

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хххххххх":

    Двойкар
  • 67 Хора

    8 2 Отговор
    Къде е боци
  • 68 Хохо Бохо

    9 4 Отговор
    Май Мария Габриел ТРЯБВА да се извинява на българите?
    Все пак успех!...
  • 69 Марис

    14 3 Отговор
    Габриел, погледни момента в който президента ти връчи мандата. Изключително смутена и притеснена, защо ли ?!
  • 70 Хохо Бохо

    10 6 Отговор
    Навремето си имахме една ПКП, дано Мария Габриел има по-достойна съдба!
    Впрочем, тогава Тиквата извини ли се, или я погали само по главичката?
    Успех, Габриел!...
  • 71 тйхт

    9 1 Отговор
    Ако пропуснем този френски куршум, България има шанс да оцелее!!
  • 72 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #65 от "Помак":

    Ахаха...така ли...а ти света вода не напита, не лъжеш, не крадеш, не мамиш, не даваш рушвет(само взимаш)...?!
    Все ви е виновен някой, я османско"робство" я ДПС, я Русия, я Газзе...всеки е виновен на България и на българите като теб, тюх, за вас, тюх..

    Коментиран от #86

  • 73 Хич не е смешно

    12 2 Отговор
    За да има яснота, искам още веднъж ясно да подчертая, че вече е ясно, че за да има яснота, трябва да търсим отговорност, споделена между партньорите, защото трябва да изпълним ангажиментите, които сме поели към българите и партньорите, в рамките на ценностите на евроатлантическата реалност. Аз пак ще кажа. Това аз го казах ясно, въз основа на европейския ми опит, който аз имам като член на европарламента и моята кариера няма значение, освен ако аз не стана министър-председател. Това да е ясно.
  • 74 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    10 2 Отговор
    "Партийният войник" Мария Габриел, както я определи вестник "Политико", говори като робот. Като я слуша човек има усещането, че в главата й е монтиран чип от Вашингтон и Брюксел.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Баце

    9 2 Отговор
    Кукло, такива ги забърка, че няма да те отърве и ЕНП, нищо че си омъжена за неква клечка там. Тука е България, не е Брюксел.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Тази

    8 2 Отговор
    Да си признае грешката и да не се кандидатира за министър,защото показа,че е податлива шматка на манипулиране.Веднъж пак излъга в CV си,че има завършена докторантура в Италия,което не беше вярно,не е стигнала до тази степен.Какво тръгнали да я защитават,какъв опит има тая освен общи приказки да дрънка.Кукла на конци.Амсн от калинки гербави.На Габриел трябва да се извини мутрата от Зайчарника БАНКЯТА,който я употреби и винаги го пазят жени него,Страхливия "бабаит".
  • 80 Гледах и се чудех проблеми ли имам!!!!

    5 1 Отговор
    В последствие разбрах,че нямам!Мен ме е срам,пък за Вас незнам!!!Но не се унижавайте ,нека има Избори!Не давате на пенсионерите коледни и великденски,нека да има за безплатни лекарства и за избори!!!!Май единствената държава без бонуси за пенсионерите е нашата!!!Ще бъдем силна държава,когато помислите за доходите на Суверена Ви!Лекарствата за пенсионерите трябва да бъдат безплатни!За да върнете тези,които и като пенсионери са в чужбина!За цените да не говорим.... Никой не се занимава с тях,то не бяха пружини,то не бе чудо!!!А и за какво е всичкото това?!Срамота!Голяма!Дано финансовия в оставка направи нещо за пенсионерите,че друг няма кой!!!! 11%са малко на фона на скъпотията!!!Пък и те отдавна авансово са приключили!Между впрочем,това са единствените ,които дадоха средства на народа,дали е по европейска директива или тепърва ще се следва такава.....,но са единствените за много години назад!!!Ами ,желая Ви Успех!!! И по-смело със загрижеността за Суверена Ви!!!!
  • 81 Първо

    6 1 Отговор
    Вземе да се извиниш на българския народ за тъпата ти постъпка.Повърностни и лабилни хора нямат място в политиката.Не ставаш,не се напъвай .По-добре се грижи за здравето си.Който се докосне до токсичния Борисов все е изгорял,дано и той попадне "случайно" в катастрофа като Асен Василев.Ех,тая мафия ,бе много чакали я обслужват.
  • 82 илия

    4 2 Отговор
    Няма ли някой от Хаджидимово , ка и каже на тази грозотия , че не става на Министър Председател .
  • 83 страх от избори

    2 1 Отговор
    Никой не иска да изпусне кокала! Двете страни на мафията са се вкопчили здраво и дърпат - всяка към себе си! 34 години "демокрация" - 34 години грабеж! Такова крадене и през търско не е имало!
  • 84 двете лица на политическата алчност

    1 2 Отговор
    "Красивото лице на мафията" и групата на "умните и красивите" - алчни, бедарни и безродни - в борба за власт!
  • 85 ТИГО

    1 0 Отговор
    Простите папагали "Изговарят" !! Нормалните хора говорят ,казват ,разказват ! Полуграмотни хорица щъкат в пространството на радиа и телевизии ,и "Изговарят" такива глупости че бай Асан с 4 ти клас говори по умно !! Под прикритието "По добре правителство отколкото избори" ще си спретнат още завери и сглобки че по евтино ще е нови избори отколкото " ново" управление ! Но и народа е виновен ,гласували 35% е това ако е резултат здраве му кажи ! Та нема да ми спите по изборите все ще отделите 1 час от скъпоценното ВИ люпене на семки.....
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол