Last news in Fakti

27 Март, 2024 12:17 2 351 28

Андрей Янкулов: "Осемте джуджета" се оказа не мрежа за влияние, а ресторант, в който някои ходят просто да обядват

  • осемте джуджета-
  • главен прокурор-
  • парламентарна комисия

Казусът "Осемте джуджета" е изключително грозна, груба и безпардонна употреба на специализираната прокуратура, която е използвана за разчистване на сметки", каза преди година и.ф. главен прокурор и не направи нищо досега

Андрей Янкулов: "Осемте джуджета" се оказа не мрежа за влияние, а ресторант, в който някои ходят просто да обядват - 1

Припомням изказването на главния прокурор Сарафов миналата година пред ВСС, защото нещата се забравят:

"Казусът "Осемте джуджета" е изключително грозна, груба и безпардонна употреба на специализираната прокуратура, която е използвана за разчистване на сметки", "Изясняването на този казус е ключов залог за бъдещото нормално функциониране на прокуратурата. Аз ще направя всичко, за да се изясни всичко по законен начин, включително за активизиране на наказателна отговорност срещу замесените лица", "Този казус беше скрит и от мен. Единствената информация, която аз черпех, беше от медиите", "Прокуратурата не може да продължи без този казус да бъде разчистен по обективен начин".

Припомням го, защото на парламентарната комисия се разбра, че според изслушваните магистрати такъв казус на практика няма.

"Осемте джуджета" се оказа не мрежа за влияние, а обикновен ресторант, в който някои ходят просто да обядват, други - да се срещат с не толкова близкия си бивш колега Еврото заради лични отношения, а трети - подминават, защото знаят, че се държи от Еврото, с когото пък те не са в добри лични отношения.

В Градската прокуратура си върви някакво там разследване, което не може да не е безпристрастно, а когато то приключи - евентуално може да се пристъпи и към ангажиране на отговорността на онези, които сега замесват имената на ръководителите на водещите го.

Пак припомням, че докато "този казус" е бил "скрит" от Сарафов по собствените му думи, пак така в Градската прокуратура си вървя една дълга предварителна проверка, която накрая завърши без данни за престъпление.

Тъй като този казус не отива към изясняване, може би и бъдещото функциониране на прокуратурата няма да бъде нормално.

Не го казвам аз, а главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 8 Отговор
    И в моят ресторант се събират много политици и си говорят.

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 2 Сила

    12 0 Отговор
    Дюнерджийница по точно..... Това е нивото на ОБЕДВАЩИТЕ там личности.....
  • 3 Сила

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пица на парче?!?
  • 4 ПрокуроЯТ

    18 1 Отговор
    ходел там да обядва , защото имали хубава кухня и живеел наблизо ?! Логиката , че живее наблизо кърти мивки !
  • 5 оФчара

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И аз съм ходил в твоята щкембеджийница.Уютно фургонче ,ама зимата е много студено а лятото не може да се диша.
  • 6 Сталин

    15 1 Отговор
    Значи кво излиза цяла България е окупирана от криминална и корупционна прокуратура и прилежащите им бандити от парламента
  • 7 Сталин

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    По скоро клошари
  • 8 е все пак имаше кражби на доказателства

    8 0 Отговор
    от Еврото . Престъпник е . Бавене на дела . Доказа се . Еврото натопи прокурорите за вземани 20-30 бона , а и себе си как ги следел и записвал - и жена му потвърди . Опитен кадър и знае какво е наговорил . Как се е измъкнал . Отнел бизнес . Лъжец . Какво като е имал Влиятелни приятели .
  • 9 Няма нужда да обеснява знаем

    10 0 Отговор
    Всички са невинти

    И нищо незнаят за корумпета в съдебната система
  • 10 ДеПесеевски

    13 0 Отговор
    Ние с колегите от Парламента, често ходим да хапваме там, то и ни личи де. Няколко човека вече са пуснали петорна гуша.
    Никой на никого не влияе, просто се черпим с канички вино, обилни плата, потно узо и Еврофондове. А по-разгорещените от нас, понякога заплашват бизнесмени и съдебни служители. Ама то е така по приятелски.
  • 11 Мдаа

    10 0 Отговор
    Накрая да не излезе, че прокурорите са обядвали на версия и имат неплатени сметки.
  • 12 Герен

    4 0 Отговор
    ХАЙДЕ ВРЕМЕ Е С ГЛАСУВАНЕТО ТОЗИ ПЪТ ДА НАМЕРИМ НЯКОИ ДА ГИ ОКАУШАТ. ИЛИ ПОНЕ ДА СПРЕ ТОВА ШУРУБАДЖИНАЧЕСТВО. А ЗА СОФЕТО. АЗ СИ МИСЛИХ,ЧЕ СОФИЯНСКОТО РЕСТОРАНТЧЕ Е САМО КАПАНЧЕ ,НО ТО ВЕЧЕ ОТИШЛО КЪМ ШКЕМБЕНЦЕ. НИЩО ЛОШО. АМА ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ СА ГОЛЕМИ
    ШКЕМБЕЛИИ БИЛИ. МИЙЙЙ ЧИНИЙЙЙ И МЪЛЧИ. ДЕ СЕ ВРЕШ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ САМО
  • 13 Яяяяя

    6 0 Отговор
    Голямо откритие. Само дето в тоя ресторант аз ме съм обядвал, а големи босове, мафиоти.
  • 14 Наивник на средна възраст

    7 1 Отговор
    За това е и въведения функционален имунитет на бг магистратите - ниой да не им търси отговорност за постановените актове докато са и след ккато престанат да бъдат такива.Каква отговорност се очаква от тях?Това са престъпници облечени във власт,които пазят други престъпници,пак облечени във власт.Те са по-големи престъпници от обикновените такива.Арогантност, безочие,безсрамие гарнирани обилно с алчност и похот към материалното.Това са тези,призвани по професия,нашите - на гражданите наемни работници,които не само не си вършат работата,а допринасят за отчаяното беззаконие царящо в Републиката.Евалла и на самочуствието им...Хората са учили право не за да въдворяват ред и да олицетворяват закона и морала,а за да грабят,потискат и ежедневно да погазват закона.Евалла и на нашето търпение,което им позволява да дерибействат спокойно.

    Коментиран от #21

  • 15 Бамбука

    3 0 Отговор
    Каква комедия, само остава да разберем кое от джуджетата се е маскирало като Снежанка ? Дали не е един или двама 150 килограмови , които всеки ден ни присягат, когато ги показват по телевизията ?

    Коментиран от #19

  • 16 Боби Сарафов

    2 0 Отговор
    А какъв да бъде, след като Вие дори не научихте къде са клозедите в СРП, а ходехте на чисто при баща си в радиото?
  • 17 Сарафов

    3 0 Отговор
    Е честен човек защото често е обядвал в ресторанта.
  • 18 Обядваме там

    4 0 Отговор
    за да сме си в наши води, току виж нещо излезе.

    Коментиран от #24

  • 19 Бойко Борисов

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бамбука":

    Пеевски отива към 390, а ги аз свалих на 175 и никога двамата с Пеевски не сме имали еднакво тегло през годините, затова е хубаво да си поговорите лично с него!!!!
  • 20 Илиев

    3 1 Отговор
    Подкупна,продажна,предателска нация сме,затова живеем мизерния си живот.Лай.ата тежат върху кожата му,мирише че не се трае,но оцапаният казва,че миризмата идва от друго място и от друг човек.

    Коментиран от #22, #23, #26

  • 21 Боби Сарафов

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наивник на средна възраст":

    Грешите, вижда се колко и какъв разбирач сте. Уточнявам специално за Вас, че всеки може да му се направи дело за действията, които е предприемал докато се постанови съответният акт. Ако искате, заповядайте на обед в Джуджетата, ако не днес, може и утре, аз и без това обядвам докъсно. Ако сте набизо, можете да дойдете, ще Ви изчакам за да Ви окажем необходимата Ви правна помощ! За нас всеки клиент на вкусната кухня в Джуджетата, е важен. Сега не помня как се казва и дали има табела, но си е пак същото, ще ме откриете лесно.
  • 22 Карашев

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Илиев":

    Е, стига сме се самобичували де.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Боби Сарафов

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Обядваме там":

    Златни шарани излизат, колега! Вие в общото помещение ли сте в момента? Влизайте в офиса да вдигнем една наздравица за скоро предстоящото Ви кариерно израстване!
  • 25 живеещи до въпросното

    3 0 Отговор
    заведение: то е доста неугледно и тясно. Казват, че по диагонала на пресечката на улицата живее петьо еврото. Дълго време там стоеше (на неразрешено място) черен джип и един-двама мъже на средна възраст, в черни дрехи стояха мълчаливо на улицата с часове.

    ТОВА НОРМАЛНО заведение за обяд ли е???? Нито локацията (с изключение на Районния съд) не предполагат, нито вида му, за да бъде често посещавано от магистрати.

    НА КОГО ГИ РАЗПРАВЯТЕ, господа магистрати!!! Явно е, че НЕ ИСКАТЕ съдебна реформа. ВСИЧКИ СТЕ В КЮПА!!!

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Смърфиета

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Илиев":

    Пред частицата за бъдеще време, винаги се слага зънпетая!
  • 27 Боби Сарафов

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "живеещи до въпросното":

    А какво да бъде, ресторант за абитуриентски балове? Сандвичи ли да си носим в кабинетите?
  • 28 Боби Сарафов

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "живеещи до въпросното":

    Ами то затова мястото не е разрешено, за да може да се спира. И какво недоволствате, за мъртвите или добро, или нищо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове