Last news in Fakti

27 Март, 2024 22:09 3 699 30

Синът на Станко Тодоров: Пепи Еврото продължава да дърпа конците в българския съд

  • пепи еврото-
  • съд-
  • корупция

И тази схема обхваща държавата

Синът на Станко Тодоров: Пепи Еврото продължава да дърпа конците в българския съд - 1
Снимка: БГНЕС

Пепи Еврото продължава да дърпа конците на съдебната система у нас. За това това е категоричен синът на покойния председател на Народното събрание по времето на социализма Станко Тодоров - Калин.

Тодоров-младши е написал книга, която обяснява връзките и зависимостите между така наречените дилъри в съдебната система и техния произход.

"Мои бивши колеги от Юридическия факултет на Софийския университет, които като адвокати през 90-те искаха да припечелват повече, основаха първия кръг за посредничество между магистрати и мутри", разказа пред "България Днес" Калин Тодоров. Той ги нарича "Киро и Тошо", но признава, че това не са истинските им имена. Тодоров нарича техния постепенно образувал се кръг "Брокерите на Темида". Изненадващо, Тодоров обявява още, че много преди да стане тартор на кръга "Осемте джуджета", бившият следовател от Софийска градска прокуратура Петьо Петров-Еврото е бил "царят на "Брокерите на Темида".

"Моите колеги, на които съм сменил имената, бяха основоположници, родоначалници на цялата тази схема. Когато съществува пазарна ниша, тя веднага се заема от някои. В случая говорим за това, че българското правосъдие в първите години след 10 ноември и досега е достатъчно тромаво и за съжаление голяма част от него са хора, до някаква степен податливи на подобен тип влияния. Така че за извършването на този тип услуги се намират хора. Но това, за което говорим, беше в началото, лека-полека тези неща добиха епидемичен характер. Представете си го така. Това са някакви пулсиращи звена. Там, където държавата не може да бъде достатъчно ефективна, винаги се намират криминални елементи, които имат за задача да разрешат проблемите си с правосъдието и се намират посредници. Мартин Нотариуса е започнал като уличен съдебен дилър. Постепенно е започнал да набира скорост, защото има достатъчно хора и от едната, и от другата страна, които се нуждаели от него. И това, което вече става страшно, е, че в един момент политическата власт си дава сметка, че тези хора могат да ѝ бъдат полезни, създава им политически гръб и тогава вече можем да говорим за структури - точно тези пулсиращи звена, за които споменах. От тях постепенно се образува кръг, който получава политическа подкрепа и се образува схема. И тази схема постепенно обхваща държавата", пояснява наследникът на видната комунистическа фамилия.

Според него фактът, че "бащите основатели" на посреднически кръг №1 у нас между съдебната власт и криминалитета са още живи и здрави, докато Мартин Нотариуса бе разстрелян, което се дължало на това, че "Киро и Тошо навремето не са имали този размах и мащаб на "услугите на Темида". "И не могат да се сравнят с обществената опасност, която сега представлява това явление", смята именитият публицист. "Тогава и обществените отношения далеч не бяха толкова пропаднали. Тогава нямаше и толкова податливи магистрати, нито пък криминалният контингент беше толкова развит", допълва Тодоров.

Авторът на няколко знакови книги за прехода в България споделя, че "следи пътя на Пепи Еврото от много отдавна". Въпреки слуховете, че бившият прокурор от СРП може и да не е между живите, той е на мнение, че "е жив и се намира в съседна на България страна". "Един от шефовете на ДАНС или на ГДБОП преди две седмици официално заяви, че Еврото се намира в Белград. По начина, по който в момента се развиват нещата в съдебната система, ме навежда на мисълта, че Еврото продължава да дърпа конците в тази система зад кулисите", посочва Калин Тодоров.

Синът на Станко Тодоров има и своя версия за убийството на Алексей Петров. По думите му разстрелът на бившата барета е станал възможен заради свалената от страна на държавата защита над него. "Той живееше с чувството, че ще има някаква държавна протекция, и това го накара да се освети, защото, общо-взето, Алексей играеше на тъмно. Той позанемари мерките за сигурност, започна да се явява често на публични места и дори и да е убит от хора от криминалния контингент, които са му имали зъб, те са разбрали, че Петров не се ползва вече с държавна подкрепа, и в този смисъл в него е намесена политиката", убеден е той.

"Времето е много динамично, очакват ни радикални промени, затова очаквам да има и следващи покушения. Наричам застрашените "10 малки негърчета". Шест от тях вече са премахнати, да се готвят следващите четири. В близко време може би ще се стигне до покушения срещу поне две от тях", предрича топпублицистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    15 3 Отговор
    К:армазъ бабам

    Най добре е Станко да дойде

    Коментиран от #3, #14, #20

  • 2 Русофил

    43 2 Отговор
    И кво - съдът обслужва мутрите, но получава заплати и имунитет за безнаказаност от държавата.
  • 3 Да бе

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Не, цялата интрига е да дойде боко на бял кон заедно с дпс, възраждане, дпс и итн. А за итн - само ако герб/дпс системата им позволи да се класират в следващите избори.
  • 4 Бендида

    38 4 Отговор
    Никакви конци не дърпа г-н Евро. Той е конецът, марионетките са ясни. В задачата се пита, кой е кукловода.

    Коментиран от #11, #21

  • 5 Алигатор

    18 8 Отговор
    Този черпи инфо от руското посолство . Боко е на околяра на руските служби , затова бутна сглобката , да спечели амнистия. Явно е получил нишан от Москва , че го чака съдбата на Трактора .

    Коментиран от #9, #23

  • 6 Боби Сарафов

    7 3 Отговор
    Ами казал е нещо добро за Петьо Петров Еврото.
  • 7 Име

    13 2 Отговор
    Хем получават заплати съдиите - хем правят далавери, това е доста странно, тоест - доста нахално - докато някои не могат да имат такива доходи.

    Странното е - че - това явление може да се овладее - не съм сигурен обаче, аз не харесвам пък - комунистическите правила.

    Съществуват сигурно нормални съдебни системи, дано да е така.
  • 8 гр. Тарифа, Испания

    21 1 Отговор
    Добре е Тодоров да изследва друг вид услуги в съдебната система, освен пазара на съдебни услуги. Става дума за конкурсите, които се организират с цел набиране на голяма парична маса. Има си тарифи за различните постове, за които се кандидатства- прокурор, съдия, съдия-изпълнител, нотариус. Последната длъжност е най-скъпа, цените са в евро, така че магистратите у нас отдавна са влезли в еврозоната.

    Коментиран от #10

  • 9 Смърфиета

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Алигатор":

    Недей недей моме – зглопкиньо, тантела плувки мораш да туриш!
    Яс ке турам тантела плуфки яс ке станем златна рибка...

    Коментиран от #17

  • 10 Смърфиета

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "гр. Тарифа, Испания":

    "Тараф" значи страна.
  • 11 Смърфиета

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бендида":

    Охо, Бандита ? Поздрави на б. Ставри !!

    Коментиран от #16

  • 12 Далаверски

    23 1 Отговор
    Самият факт, че през последните години адвокати кандидатстват масово за държавни длъжности, говори изгодността на тези длъжности.Високи заплати, държавата плаща НОИ и Здравна каса, консумативи, 13 и 1 4 заплати, 20 заплати при пенсиониране.Другото- не се брои, но и децата го знаят.Съдебната система се превърна в един от най-големите бизнеси в държавата, при това парите не се облагат с данъци.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Емин Кошлуков

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Аз като им казах, че не съм аз го взел, и че подкрепям др. Станко Тодоров, ме тикнаха вътре, мисли му какви времена са били. Нека знаят Дитцата.
  • 15 България

    6 4 Отговор
    все още се контролира от полумесеца благодарение на всички мутри. Пепи е просто изплашен и изпълнява заповеди от страх и алчност! Такива като него 1 000 000 в страната. Добро утро българи...
  • 16 Бендида

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Смърфиета":

    Бай Ставри почина. Няма вече строгост, няма справедливост. Лека.
  • 17 Алигатор

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Смърфиета":

    Хипер активна си , да не си ти Мата Хари ? Представяш се за жена , а си мъж ! Определи се какво си !
  • 18 Анджо

    11 2 Отговор
    Това ни е ясно , че е така, но лошото , че и в света политиката е мафиотска и това не е от вчера. Католическата църква е най голямата мафиотска организация. За 45 год и Православната стана такава. Въпроса е по лош, че ние си береме ядове обикновенните хора, а те мутрите нека се тепат.
  • 19 зевзек

    7 0 Отговор
    Тариф, е арабско име, по точно името на един от арабските завоеватели на Иберия, сегашна Испания, в началото на 8 век, първо градчето е кръстено на него, после, понеже там е била границата, и са се събирали такси на вход, постепенно самите такси, са започнали да ги наричат тарифи, това е най южното място в Европа, което не е остров, тоест е част от континента
  • 20 РЕАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Не им обръщай внимание. Те дори не знаят , какво си искал да кажеш. Млади са, не помнят ония времена.
  • 21 Мда

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бендида":

    Добре дошла отново, нещо се загуби. В прогнилата сдс/бсп/ндсв/герб преоразмерена административна система всички гласуват за герб/дпс. Това са около 600 000 души. Останалите едвам свързват двата края, а в другата крайност каращите джипки с 200. Те ходят за гъби и хич не им пука дали има избори или не. А "бизнесът" е окупиран от герб/дпс недосегаемите феодали.

    Коментиран от #22

  • 22 Бендида

    12 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мда":

    Малка поправка. Каращите с 200, не ходят за гъби, а ходят за кеш.
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алигатор":

    бжйко с тръбата спаси главата.....
  • 24 Българин

    7 3 Отговор
    А кой да ги дърпа бе?!? Някой тлъст мравояд ли?!? Пепи се захванал с една много отговорна и важна работа и тя да превежда заповедите на Сарая в изпълнение! Много години си я вършел съвсем успешно, докато не стана жертва на някаква измислена интрижка на разградския олигарх! Съдебната система е определена към ДпС и така ще е винаги! И някой трябва да следи за реда в нея. Като не е Пепи, ще е Митко. Тогава по-доволни ли ще сте?
  • 25 Хайде

    10 0 Отговор
    Дано следващите двама са тези Б.Б и Д.Б.,най-големите корумпета .Не може все да им се разминава.Ще почакаме,ще видим...,

    Коментиран от #28, #30

  • 26 пепи евро

    0 4 Отговор
    стига сте ми тракали кокалите.
  • 27 До Ком.4

    9 0 Отговор
    Тъп ли си кой е кукловода,те са 2.От ВСС един каза,че политическо влияние им е оказал БАНКЯТА.Другие е феномена на сопола,приватизирал си Росенец.И никой съд не го е притиснал да си плати на Булгаргаз 40млн.,които им дължи.Ами конфискуваните му и без това имотите,придобити с измами.Доган,ти си бандит като горните.Конфискация на Сараите му ,незаконно построени.
  • 28 Алигатор

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хайде":

    Точно тези двамата ще са .
  • 29 Ден

    4 3 Отговор
    Докато нашите се цакат от едно посолство ни се подиграват и ни го набиват яко!
  • 30 Не се ориентирате

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хайде":

    Не са те,той говори за други от прехода ,помислете повече ,от дълбоката държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове