Last news in Fakti

29 Март, 2024 12:26 1 108 33

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

  • мария габриел-
  • служебен кабинет

Тя заяви, че ще изпълнява длъжността си до последния ден на сегашното правителство

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

От полза на държавата е да няма безвремие, но това не означава да бъдат претупвани неща или да няма яснота по отношение на следващите стъпки. Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел пред журналисти относно процедурите за назначаване на служебен кабинет.

Габриел участва в конференцията „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“. Събитието е част от програмата за отбелязване на 20-годишнината от присъединяването на страната ни към Северноатлантическия пакт.

На въпрос дали би приела да е министър в служебното правителство, тя заяви, че ще изпълнява длъжността си до последния ден на сегашното правителство в оставка.

Относно изборите Габриел коментира, че МВнР, в рамките на своите компетенции, ще изпълни задачите си. „Ние трябва най-напред да получим заданието, за да го изпълним", допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ГЕРБ

    21 2 Отговор
    Трябва да е на власт постоянно , краденето да не спира.
  • 2 Майна

    4 9 Отговор
    Радев с неговото служебно ни убеди, че ,,партньорите ни от НАТ трябва да охраняват въздушното ни пространство
    Радев
    Сега летищата ни могат да се използват от Румъния- на която Турция ( умно) отстъпи ,,охраната..
    Румънците са първи ,,щатски ястреби,,
    Радев пак ще е чистичък в това ..,,служебно,, ..време ( правителство)
    Не ви ли е ясно, що се саморазпусна ,,сглобката,,
    Ами време е да се ..замислите..!

    Коментиран от #10, #24

  • 3 Тогава защо

    21 0 Отговор
    шефчето ти го предизвика?
  • 4 Майна

    6 10 Отговор
    Радев е истинския ,,троянски,, кон..
    Другите от сглобката ги знаем..
  • 5 Путин-ДБ

    14 1 Отговор
    Бойко е виновен за войната в Украйна
  • 6 ТаУмВзе

    20 0 Отговор
    НищоДудненето на неква кукла! Иначе ме кефи как имитират Дейност де. Чак и Държава имало видиш ли. ХАХХАХХАХ
  • 7 боко тиквата

    7 8 Отговор
    Габриел е женският вариант на Денков
  • 8 Маро

    13 0 Отговор
    Ти не разбра ли , че от 30г има разделение между дтржава-политици и народ. Кажи от полза на държавата-политиците или от полза на народа е изказването ти ?

    Коментиран от #16

  • 9 Потрес

    9 3 Отговор
    Казано от Сглобката, която вкара държавата в безвремие и бонус конституционна каша!?
    Тази сякаш е била извън тази сглобка!?!?
  • 10 Я си

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Събери мисълта и пак се изкажи.
    Радев разбрах , другото не
  • 11 ГЕРБ=ДПС=БСП

    20 0 Отговор
    Изчезвай!!!
    Тикволакей такъв.


    Ходом марш в Брюксел да си лакей на Урсула фон дер Лаен-унищожителката на Европа.
  • 12 Сатана Z

    16 1 Отговор
    Общински Апартамент в центъра на София беше превърнат от Гаргамел в склад за "стокиране" на плячката от Брюксел
  • 13 Герен

    5 1 Отговор
    ДО ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ЕСТЕСТВЕНО СГЛОБКАТА ТРЕБЕ ДА Е ДО ПОСЛЕДНИЯ ДЕН И СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА ПРОДЪЛЖИ. МНОГО СТЕ ПРОЗРАЧНИ.
  • 14 Майна

    3 2 Отговор
    Нашия президент пак и чист и нищо не може да направи, шаранчета
    Страшно е това , което ни казва:
    ,Така, както бяха изготвени тези промени, всякакви подводни камъни могат да се появят в този процес", допълни Радев.

    Той заяви, че ще направи всичко възможно да изпълни изискванията на Конституцията, независимо, по думите му, "колко са лоши тези промени".

    Та очаквайте какво ще ни стоварят..
    Що така презирам слаби и кариеристични личности ..
  • 15 има си разминаване

    4 0 Отговор
    показва се прехваленото сторено , а негативите се оставят скрити , за по друго правителство . стачките продължиха , готино е че посетиха на проверка центровете с ислямски политики . 60 мигранти не се прибрали . къде са избягали . да им сложат директор от ДПС .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Руди Гела МЕЧ

    6 0 Отговор
    Габриел е Мата Хари
  • 18 Макето

    6 0 Отговор
    От полза е всички в политиката да изчезнете завинаги, физически и духовно, ако изобщо имате душа. Срамни, крадливи послушници!!!
  • 19 Край

    1 0 Отговор
    То е от полза на хората да няма и безумие ама -е ви на на - скитате по света, ядете, дефекирате, уринирате... ръсите мъдрости...
  • 20 Тиква Стайл

    6 0 Отговор
    Пунта Мара се загрижила за държавата!!!
    Ама прави квот и каже Мбаце и си чака наградата за послушанието си- пак някоя европейска службичка. Аман от калинки.
  • 21 Светлина

    6 0 Отговор
    Сетила се Мара да се...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Нее

    4 0 Отговор
    Всеки един момент, в който вие сте далеч от управлението, е добър за държавата
  • 24 РЕАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Днес Русия ясно им рече. Излитат ли Ф-16 от полски или румънски летища за Украйна, то ще бъдат първа цел за унищожаване. Не им пука , кой е в НАТО и кой не.
  • 25 РЕД И ХАОС

    1 0 Отговор
    700 МИЛИОНА СА ДАДЕНИ ПОСЛЕДНИТЕ 2-ГОДИНИ ЗА ИЗБОРИ. Как може да се реши да има по дълго правителство, това е президентска република като САЩ. Но мафията се страхува от президентска република, а при парламентарна дори с покупка на трима депутата ще се свали правителството. Или олигарсите си имат партии, и са правят коалиционно правителство марионетка.
  • 26 шефа

    3 1 Отговор
    Мръсна соро...... тв..р.
  • 27 Не на ЕС(СР)2 Булекзит

    1 0 Отговор
    Един канал с няколко клонинга. Един вестни Европейско дело с няколко клонинга. Едно знаме със звездички. Комисари. Химни. Пропагандисти. Върховни преговарящи. Национализатори на банкови сметки-йени, долари, злато, лири, франкове. Двойни гражданства като Троцки.Една банка като при комунизма ЕЦБ. Ще ни определят какво да ядем Бръмбари, какво да си дупчим в тялото. Ще национализират земята-окрупняване. Не сме се махали от СССР1, за да влизаме в СССР2. Булекзит.
    Не може всшият Президиум на Лайен ЕНПБКП в Брюксел да получава огромни заплати чрез ограбване на Европа, старите комунисти във волгите. Мрак се стели над Европа, мракът на Еврокомунизма.
  • 28 РЕД И ХАОС

    3 0 Отговор
    Целта на ГЕРБ Е ОЩЕ КОНЦЕСИИ ЗА ОЛИГАРХИЯТА И УСВОЯВАНЕ НА 70 МИЛИАРДА ОТ ВАЛУТНИЯТ РЕЗЕРВ. Ето защо заповядаха на марионетките да са против еврото докато дойде на власт ГЕРБ да приеме еврото.. ... 700 МИЛИОНА СА ДАДЕНИ ПОСЛЕДНИТЕ 2-ГОДИНИ ЗА ИЗБОРИ. Как може да се реши да има по дълго правителство, това е президентска република като САЩ. Но мафията се страхува от президентска република, а при парламентарна дори с покупка на трима депутата ще се свали правителството. Или олигарсите си имат партии, и си правят коалиционно правителство марионетка.
  • 29 Демократ

    3 1 Отговор
    Задание е руска дума, българската е задача, мадам Габриел. Нали всички мислещи хора в България знаем, че нищо в българската политика не се случва случайно.Винаги когато много се бърза се гони скрита цел. Бързането означава изпълнение на неотложна задача. От 2020 г. досега,когато по площадите на цялата страна излязоха хиляди недоволни българи от управляващата мафия, Борисов, Гешев и Пеевски , много се бързаше да се заглуши недоволството и да се заблудят недоволните. 5 парламентарни избора за 3 години вкараха в Парламента под различни имена присъдружни на управляващата мафия партии- ИТН, Възраждане, ПП, Български възход с нечестни избори. Неудобните за мафията ,макар и малко,бяха изгонени от парламента през 2021 г. Бандитите Борисов и Пеевски, които не смееха да се появят в Парламента, се върнаха на бял кон препрани и много приказващи. Пеевски от 2013 г. бе повод за хиляди протести на хората, но сега определя официално съдбата ни дневния ред на държавата. Каза още в началото на сегашната криза, че отиваме на предсрочни избори и всички , начело с пРезидента веднага го изпълниха. За да има такъв синхрон и всички да изпълняват веднага заповедите, значи имат един и същ командир и той е в Кремъл. България да бъде в хаос и политическа нестабилност е удобно единствено за Кремъл, за да се изпълняват зловещите планове за петата колона. Пеевски е обявен от САЩ за престъпник. Той обаче е от КГБ партията на агент Сава, Ахмед Доган, който го обяви за феномен. Неслучайн
  • 30 Един Призрак

    0 0 Отговор
    броди из Европа – призракът на еврокомунизма ЕС(СР)2. Не на Шенген, премахващ държавите - Еврокомунизъм без граници на подчинените републики. Не на еврорублата. Не на евроцензурата. Не на платените червени европропагандисти. Не на еврокомунистите с двойни гражданства като Троцки и Ленин, Василев и Петков. Не на евроваксините на еврокомунистката Лайен, това са нашите тела. Не на еврокомунистическата ЕЦБ искаща да граби спестявания и да заробва народите. Не на еврокомунистите отнемащи правото ни на глас Забраняващи Референдумите. Не на еврокомунистите премахващи Свободните медии. Не на еврокомунистите отнемащи децата ни налайки собствените им извращения за 48 пол, зоофилия и друти. Не на всички високоплатени Европропагандисти дошли в България да тровят Консервативните ценности, премахнали мъжът и жената.
  • 31 българка

    4 0 Отговор
    Загрижила се мара, че е "от полза на държавата да няма безвремие" и я хвърли в безвремие, изкомандвана от големия бос! На това му се вика ЛИЦЕМЕРИЕ по рецепта ГЕРБ!
  • 32 Веселяка

    0 0 Отговор
    Аз искам non-stop избори и да гласувам за разни шемети само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 33 Емо

    1 0 Отговор
    Най-голяма полза да го няма твоя господар Тиквата, после Шиши, а после и теб да те видим как се отдалечаваш в права линия - особено ако не спираш да вървиш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове