Last news in Fakti

3 Април, 2024 19:41 1 833 58

Асен Василев е против великденски добавки за пенсионерите

  • асен василев-
  • великденски надбавки-
  • пенсионери-
  • бюджет

Предложението е популистко и може да застраши увеличението на всички пенсии от 1 юли, обяви финансовият министър

Асен Василев е против великденски добавки за пенсионерите - 1
Снимка: БГНЕС

„Моята позиция винаги е била за трайно увеличение на пенсиите, а не еднократни помощи. Това е порочна практика и дели пенсионерите на групи.“

Това обяви на брифинг финансовият министър в оставка Асен Василев. Той коментира предложението на депутати от ГЕРБ и ДПС да бъдат изплатени великденски добавки от 75 лв. на пенсионерите, които получават на месец под линията на бедност – 526 лв., обобщи бТВ.

Предложението предполага 534 000 възрастни да вземат еднократната помощ. Председателят на парламентарната социална комисия Деница Сачева от ГЕРБ обяви, че за целта са нужни около 40 млн. лв.

В тази връзка финансовият министър отчете, че към края на февруари в бюджета на Националния осигурителен институт (НОИ) са събрани около 6 млн. лв. повече и вероятно към края на март ще са 10 млн. Възможно е към края на годината да са 40 млн. лв., но не е сигурно, зависи от много фактори, уточни Василев.

Той допълни също, че не е предвиден трансфер от държавния бюджет, а се очаква добавките да бъдат платени от вътрешни резерви в бюджета на НОИ.

Предложението е популистко и може да застраши увеличението на всички пенсии от 1 юли, обобщи финансовият министър.

Василев напомни, че по швейцарското правило от 1 юли тази година минималната пенсия ще нарасне с близо 50 лв., а средната – със 100 лв. Този ръст на пенсиите е заложен в бюджета на Държавното обществено осигуряване и е с 11%.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    31 12 Отговор
    Тоя дотам е окъкал всичко,с което се е захванал,че му остана само да ни вкара в помийната яма,наречена "евро"!А оттам няма измъкване.
  • 2 гост

    23 11 Отговор
    Депутатите пак проявяват ИЗБОРНО СИРОМАХОМИЛСТВО към пенсионерите с МИНИМАЛЕН СТАЖ, ОСИГУРЯВАЛИ СЕ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ИЛИ НИСКО КВАЛИФИЦИРАНИ, ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ Е УЧИЛО И РАБОТИЛО ! За първи път подкрепям Асен Василев !
  • 3 Дрън дрън та пляс

    24 0 Отговор
    Започна ли предизборното наддаване за пенсионерския глас?
  • 4 ганев

    25 7 Отговор
    БРАВОО.....ЗА НЕЩАСТНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ...КОЙТО СА ИЗГРАДИЛИ ТАЗ ДЪРЖАВА.....НЕ СТИГА ЧЕ НЯМАТ ..ЗАСЛУЖЕНО УВАЖЕНИЕ А ...И ПАРИ...............НО ТОЙ СИ КУПУВА ЛУКСОЗНИ ИМОТИ....ВСЕКИ МЕСЕЦ

    Коментиран от #13

  • 5 нннн

    26 7 Отговор
    Да идва какво да е служебно правителство, че от тоя ми се повдига.
  • 6 българин 777

    18 3 Отговор
    а така подигравайте се с хората наш кога ще блъскам 40 г. че да ви чакам трохите а за вас милиончета и то много
  • 7 Реалност

    12 30 Отговор
    При този човек:
    - Нарастване на доходите и средната заплата. По паритет на покупателна способност на разполагаемите доходи България почти настига държави като Унгария, Словакия, Румъния;
    - Нарастване на БВП;
    - Пенсиите за три години се увеличиха повече, отколкото за 10-12 години управление на ГЕРБ;
    - Инфлация, намаляваща по-бързо от тази в еврозоната, което дава надежди да изпълним Маастрихтските критерии за присъединяване към края на 2024 г.;
    - Финансовата дисциплина беше запазена въпреки сериозното увеличение на доходите и отделянето и изразходването на рекордни средства за инвестиции. Критериите от Маастрихт за дълг и дефицит са изпълнени;
    - За еврозоната има добри новини от ключови представители на ЕС. В официални документи страната се окуражава по пътя ѝ към еврозоната. Ако правителството не беше паднало, можеше вече да имаме и споменаване на членство от 2025 г. в изявления на ЕС;
    - Страната влезе в Шенген и има сериозни основания да се смята, че до края на годината ограниченията върху сухопътните граници ще бъдат вдигнати;
    - Еднозначна външно-политическа позиция за войната в Украйна и министър на отбраната с ясни евроатлантически възгледи като проф. Тагарев;
    - Ясна енергийна политика, скъсваща с обвързаностите с Русия;
    - Конституционни реформи, отварящи вратата към реална промяна в съдебната система.
    Всичко това ще бъде унищожено от Борисов и Пеевски, за да запазят контрола над служби, регулатори, администрация и да продължат да грабежа.

    Коментиран от #14, #19, #21

  • 8 гост

    11 1 Отговор
    600 000 "социално слаби" ще получат помощ от БЧК. Та това са 10 % от населението на България. На немощните Трябва да се помага. Но на здрави, в трудоспособна възраст, на работещи на черно.... ? Или пак ще печелим гласове от братята египтяни/римляни ?
  • 9 12340

    5 2 Отговор
    "Бяхме като вас--ще станете като нас!"
    Memento!
  • 10 Айде стига вече

    3 15 Отговор
    с тези пенционери! Всичките бачкат.
  • 11 Отчестито ви завръщане на ГЕРБ

    13 4 Отговор
    Винаги е бил на това мнение
    Но няма да го разберат
    Овцете ще се радват и блеят на еднократното подаяние (и то не за всички),
    вместо да се работи за трайно увеличаване
  • 12 Ццц

    12 11 Отговор
    Този мрази българите .Плащат му от САЩ за ни убива.

    Коментиран от #44

  • 13 ХАХАХА

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "ганев":

    Не става дума за пенсионери които са работили достойно, а за хора които не знаят какво е да работиш? За подобни искат да дадат тези 75 лева и в един момент може да се окажат повече от на тези дето достойно са работили по над 35 години.

    Коментиран от #17, #27

  • 14 ганев

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реалност":

    АЛООООО.....МАЛЪК ДОМАШЕН ГРИЗАЧ.....СЛЕЗ НА ЗЕМЯТА.....ЗАТОВА ПО ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ..ДОКУМЕНТИ СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ В ТАЗ ПРЕХВАЛЕНА ЕВРОПА.....ЗАПАЗИХ ТИ ЧАС ПРИ ОФТАЛМОЛОГ....АКА ЗНАЕШ КАКВО ЗНАЧИ ....НЕ ЗАКЪСНЯВАЙ
  • 15 милен

    5 3 Отговор
    Иска да ги крадне!
  • 16 Той асенката си е

    15 6 Отговор
    Направо срещу пенсионерите, дори срещу всички българи!
  • 17 ганев

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "ХАХАХА":

    ДААА...НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ВАС
  • 18 Анонимен

    15 0 Отговор
    Кокорчо върни двата милиарда и ще има пари за всички.
  • 19 Хайде бе

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реалност":

    И как така стана, че днес съм по-ограничен финансово в сравнение с преди 3 години? Бачкам 2 пъти повече, защото няма хора, заплатата е увеличена, но покупателната способност силно намалена. Това е реалността драги ми господине, извън уютното офисче.
  • 20 Коректен

    10 4 Отговор
    Човека каза, че не е редно 25% от пенсионерите да получат надбавка, а 75% да не получат нищо. Ама "независимата" българска журналистика това и чуха ушите.

    Коментиран от #33

  • 21 Сандо

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реалност":

    Ти да не си Асенчо?Или Кирчо?Иле лената,или поне шофьора му?
  • 22 Леля Гошо

    10 0 Отговор
    Асенка е загрижена за ЛГБТ а не за пенсионерите
  • 23 стига вече

    13 0 Отговор
    Горките пенсионери. Постоянно са на прицел. Все те са онези, които ощетяват държавата, които объркват бюджета, които са обиждани, оплювани и пренебрегвани. Но да казваш, че ще вземат по 50 лв увеличение от м. юли, поради което сега пари за бонуси няма, е голяма грубост. Само си представете, колко ненаситен и алчен е целият държавен апарат, и докъде стигнаха техните доходи.
    Много, много е нагло, че постоянно си гласуват увеличения и бонуси. Няма и един достоен, който да каже - вече прекалихме, аз не искам увеличение.
  • 24 Ддд

    13 2 Отговор
    Мръсна крадливаСвиня е Асен.
  • 25 Да, бе

    10 2 Отговор
    ТаЯ заслужава да живее с минимална пенсия и мъжа и да е пенсионер с рак на простатата....
  • 26 И аз също като

    0 9 Отговор
    Кокорчо съм против.
    Да го духат пенсионерите.
  • 27 Хаха

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "ХАХАХА":

    Съгласен
    Майка ми е работила над 40 години,баща ми е пенсионер по болест,но взимат еднаква пенсия
    Е кажете често ли е
  • 28 Асена василева

    5 4 Отговор
    Бедните да го дуат
  • 29 Иво

    7 4 Отговор
    Меката китка Кокорчо е против защото няма да останат пари за скъпи партита в най луксозните софийски кръчми. За една вечер розовите джендъри от ППДБетата са опукали 30000 левчета. Вие пак гласувайте за тези престъпници.
  • 30 дамм

    3 1 Отговор
    Това е путлерастка практика да видят робите какви великодушни кожодери имат.
  • 31 Пенсионер

    11 0 Отговор
    Държавната администрация и съдебната система, както БНР и БНТ, получиха Коледна добавка и то тлъста по размер. Сега ще получат Великденска добавка към заплатите, също тлъста по размер. Това какво е, нека Асен Василев го обясни. Актуализацията на пенсиите месец юли, няма нищо общо с добавките, защо Василев лъже? Прав е в едно обаче. Даването на добавка само на част от пенсионерите е популистко. Или на всички или на никой. Това е справедливото.
  • 32 Трп

    5 4 Отговор
    Тоя не мога да го дишам. Не даде коледни добавки мършата, а лъже, че пенсиите щели да се увеличат от юли. Те всяка година се увеличават от юли, но преди имаше добавки. Моите са на минималните, въпреки че са работили 40 години и продължават да работят. Вярно винаги са се осигурявали на минимума и са криели осигуровки. Аз си им трупан пенсийките във фонд "готова къща". Дано им преведат повечко, че съм на етап технически проект. Поне тия 150 лв. ще ги вземем, защото са минали в комисията.
  • 33 Коректна

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Коректен":

    "Независимата" журналистика, не знам колко е независима, ама им предстои да получат тлъста Великденска надбавка и не само те. Питай на Великден примерно журналистите от БНР и БНТ каква Великденска надбавка са им начислили към пенсиите. И това става от Бюджета. Асен Василев много добре знае това.Но понеже пенсионерите няма кой да ги защити те първи го отнасят. Надбавка няма да имат. Коледна също не получиха.

    Коментиран от #37

  • 34 Пенсионер

    1 2 Отговор
    Дай боже на всеки 6 месеца избори че само тогава се сещат за нас
  • 35 Горски

    5 0 Отговор
    Асеня казал, че такива пари не били предвидени и когато се давали това било нарушение на закона за държавния бюджет. Мутрьо банкянски точно затова критикуваше Асенчо, че вдигнал пенсиите, защото той има зъб на пенсионерите, защото били електорат на БСП. Но като дойде време за избори, веднага се обръща към тях: " ето аз искам да ви дам по 100 лв, но тези от ДБ-ПП не дават", а в същото време пенсиите от 1 юли средно се вдигат с 80 лв на месец, или до следващия Великден ще станат средно по 800.
  • 36 работлив

    5 2 Отговор
    неуките и мързеливите соц. отрочета с добавки, щото цял живот чесали шут.ките/мъ.дете/
  • 37 Коректен

    0 5 Отговор

    До коментар #33 от "Коректна":

    Статията е в "независим" частен сайт. Коментари от типа защо за някои има увеличения, а за други няма са безпредметни. Асен каза, че такива подаяния на парче не вършат са унизителни, затова и работи за увеличаване на пенсиите на ВСИЧКИ, а не като Боко тиквата да подкупва пенсионерите с мизерни суми.
    Според мен бнт и БНР въобще не трябва да получават пари от моите данъци, за да разпространяват руска пропаганда.
  • 38 Така е то,

    3 0 Отговор
    Този натрупа дългове в милиарди като не видял и сега не може да отдели едни 40 млн за най нуждаещите се за Великден най светлия празник ,извън ежегодното повишение на пенсиите.Не може и да прехвърли 1 млрд в системата за сигурност ,защото иззе всичко от държавните дружества и ги оголи да не могат един ремонт да извършат.Но пък частните енергетици - соларни и перки си взимат още субсидийкста ,въпреки свръх печалбите и си свиркат.Е все по някое милионче ще му отделят за почерпка.
  • 39 Да,обаче

    3 4 Отговор
    ,Асенчо ,съседа Мицотакис и неговия финансов ще дават по 250 евро на тези с ниски пенсии и на хора с увреждания за Великден.Не като подаяния както грубо се изрази ,а заради разходите по празниците.Освен това гърците получиха и двата транша по плана за възстановяване за санирането на сградите и енергийно обновяване и го правят безплатно,не както тук измислихте 20% лично участие,та хората да се откажат.

    Коментиран от #41, #43

  • 40 Коректна

    4 0 Отговор
    Ти си един манипулатор и нищо повече. 1.Държавният бюджет е на всички българи 2. Напротив щом Бюджета е на всички бъпгари много е "предметно" даже да се пита Василев защо за едни българи има Великденска добавка, а за други българи няма. 3. Значи МО, МВР, НСО, БНТ, БНР, АГЕНЦИИ, МИНИСТЕРСТВА и други към ЗАПЛАТИТЕ им ще бъде начислена Коледна добавка, а за пенсионерите не може? Това какво е? Дива дискриминация. 4. Актуализацията на пенсиите през месец юли се прави по ЗАКОН по швейцарското правило всяка година още преди Василев да е финансов министър. Коледната добавка не е подаяние, а отбелязване значимостта на Празника Великден. Тя се прави по отделно финансово перо и няма нищо общо с актуализацията на пенсиите месец юли. 5. В Гърция например Правителството сега ще начисли Великденска добавка на пенсионерите по 250 евро към пенсиите? Това подаяние ли е на гръцкото Правителство? Обаче, там се уважават възрастните хора. В РБългария не се уважават. Това е.
  • 41 Пенсионер

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "Да,обаче":

    В грешка си! В Гърция винаги се дава Коледна и Великднска добавка на ВСИЧКИ персинери. Няма бедни, няма богати, сакати ,инвалиди и прочие глупости. Дава се на всички по 250 евро на калпак. Коледата 2023 година също се дадоха по 250 евро на всички два милиона и кусур гръцки пенсионери. Не лъжете хората.

    Коментиран от #42

  • 42 Пенсионер

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "Пенсионер":

    ПОПРАВКА: В грешка си! В Гърция винаги се дава Коледна и Великденска добавка на ВСИЧКИ пенсионери. Няма бедни, няма богати, сакати ,инвалиди и прочие глупости. Дава се на всички по 250 евро на калпак. Коледата 2023 година също се дадоха по 250 евро на всички два милиона и кусур гръцки пенсионери. Не лъжете хората.
  • 43 Пенсионер

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Да,обаче":

    Пиша ти го за трети път да го запомниш!!! В грешка си! В Гърция винаги се дава Коледна и Великденска добавка на ВСИЧКИ пенсионери. Няма бедни, няма богати, сакати ,инвалиди и прочие глупости. Дава се на всички по 250 евро на калпак. Коледата 2023 година също се дадоха по 250 евро на всички два милиона и кусур гръцки пенсионери. Не лъжете хората.

    Коментиран от #50

  • 44 666

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ццц":

    Имаш грешка. Плащат му от БКП да убие пенсионерите. Нали е ваше отроче от червеното Хасково. Щатите дори не знаят къде се намираме на картата.

    Коментиран от #45

  • 45 112

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "666":

    Според мен не е само БКП. Всички Партии в РБългария мразят пенсионерите и гледат с лошо око на тях. Само, че всеки остарява един ден, става пенсионер и си получава дозата омраза, от младитеу за да види колко е "хубаво" да бъдеш презрян!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ще те сърби.... 💤КА

    4 0 Отговор
    💰Асене, Асене какво ще ти чуят ушленцата от пенсионерите!
    Те ще прекарат с мизерните си 500-600 лв, и само мога да предположа какво ще ти пожелят на теб самия🍆😂
  • 48 Дългия

    0 0 Отговор
    Ами да, как ще дава нали трябват за мегрантите !
  • 49 хайде истината

    3 0 Отговор
    Пенсионерите изнесоха на гърба си целия преход. Те са хората, чийто безплатен труд създаде днешните милионери.
    Десетки поколения не доживяха да получат достойна пенсия, защото парите за възрастните все не достигаха. Борисов да не се прави на интересен, защото и той не се отнасяше с уважение към пенсионерите. Да, понякога имаше бонуси, но пенсиите не помръдваха. Нека да не си кривим душата - ПП и БСП промениха малко ситуацията.
    Лошото е, че нищо в тази държава не е наред. Не можеш да кажеш - няма планирани пари за пенсионерски добавки. Ами планирайте ги така, както си планирате увеличенията на вашите заплати и бонуси.
    И какво е това - за един има, за друг няма. И друго - не е необходимо депутатите и общинските съветници да са на постоянен договор. Това, което вършат става и за 7 раб.дни. Не заслужават и МРЗ дори. Източват всяка възможна стотинка, за сметка на хората, които едва свързват двата края.

    Коментиран от #51, #53

  • 50 Не съвсем

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Пенсионер":

    Не е вярно! За Гърция официално е записано за кои групи пенсионери се отнася и не винаги е било по 250 евро,преди беше по малко.Важното е че се обръща внимание.При нас инфлацията изяжда доходите , известно е кой допринесе умишлено и какви игри въртяха от алчност

    Коментиран от #52

  • 51 Добре да се припомни

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "хайде истината":

    Забравяте предисторията ,1999 деноминация ,МРЗ - 120 лв,пенсия 70- 80 лв 2009 г.- МРЗ 240 лв,пенсии- 100 лв,сива икономика ,световна финансова криза.,2012 - 360 МРЗ ..При нисък БВП няма как пенсиите да скочат,защото 50% се дотират.Чак 2019- 2020 БВП се увеличи 3 пъти,но това изисква икономика и ивестници.Василев увеличи ,но инфлацията стопява доходите ,взе кредити повече отколкото за 30 г.,така ,че нищо не се е променило.
  • 52 Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Не съвсем":

    Не лъжи! Така е, не винаги добавката е била 250 евро, но тя винаги се е давала на ВСИЧКИ 2, 000 000 пенсионери. Няма бедни, няма богати, сакати и прочие пенсионери. На всички!
  • 53 Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "хайде истината":

    Да това е Истината. Така е! Асен Василев не е планирал Великденска добавка за пенсионерите. Изключил ги е от планираните около 260 милиона лева в Бюджета, които сега ще бъдат раздадени като Великденска добавка към заплатите, както следва: МО, МВР, НСО, ДАНС, БНТ, БНР, АГЕНЦИИ, МИНИСТЕРСТВА, НОИ, НСИ, СЪД, ПРОКУРАТУРА, НСлС и т.н. За съжаление Василев лъже Народа, като например грозно намеси актуализацията на пенсиите през м.юли 2024г. Същата се прави по ЗАКОН всяка година по швейцарското правило. Добавката, Коледна или Великденска са отделно финансово перо, което МФ допълнително планира. Това не е направено! Василев мрази пенсионерите и затова ги е изключил от предстоящото бонусно раздаване на добавката за Великден. Жалък индивид. Най интересното, което българският пенсионер може да види или чуе по БНТ и БНР. Мисирките получили тлъста Коледна добавка мълчат и дума не промълват по тази тема. Все едно тия 260 милиона сякаш не са раздадени. Ей това е нашата журналистика. Страхлива и винаги стояща близо до властта. Ужас.

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 коментар

    3 0 Отговор
    Не ми се мисли какво биха направили гърците, ако техен финансов министър изкаже подобно мнение. У нас обаче, единственото, което се прави е да се роптае, да се псува от вкъщи или на двора пред блока и до там. Къде са обществените организации, къде са пенсионерските съюзи? Май само за да събират членски внос и да правят "подаръчета" на някои от членовете си или пък да пращат на екскурзии, пак само избрании.

    Коментиран от #56

  • 56 Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "коментар":

    Гърция е на светлинни години пред нас. Дори да тичаме срещу тях пак няма да ги стигнем. Имат по висок стандарт на живот, затова хиляди българи работят там. Вижте заплатите им, пенсиите им, социалните помощи и т.н. Ние сме жалка работа. За някакви си 50 лева на глава пенсионер държавата не може да си позволи да даде. В същото време други ще получат Коледна или Великденска надбавка по 2000, 3000, 4000 лева, че и повече. Дива алчност и голяма лакомия. Ей това са "Асен Василевци Сие".
  • 57 АСЕНЕЕЕ , ДОСЕГА КЪДЕ БЕШЕ БЕ ПЕДАЛ

    2 0 Отговор
    ЩО НЕ ДАДЕ А СЕГА СЕ СЕТИ ?
  • 58 Хайде стига

    1 0 Отговор
    Нещата от фактическа гледна точка са изяснени. Няма да има Великденска добавка за пенсионерите и толкоз. Много е просто всичко това. Ами проверете по Коледатата 2023 година кои получиха КОЛЕДНА ДОБАВКА към заплатите. Абсолютно всички с изключение на пенсиите. И сега ще се процедира по същият начин. Гледайте поведението на мисирките от БНТ и БНР и ще разберете какъв "трибун" са на обществото. Сега ще им начислят към заплатите огромни ВЕЛИКДЕНСКИ БОНУСИ. Всички мисирки сякаш като по команда няма да смеят да си отворят устата по тази тема. Пазят си стола милите.Така със всички. Нооо всички един ден остаряват и стават пенсионери. Ще видят колко е хубаво младите лъвчета да се гъбаркат с достойнството на пенсионера.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове