Last news in Fakti

8 Април, 2024 16:19 1 288 18

Михаил Миков: Не е вярно, че който държи главния секретар на МВР и министъра - печели изборите

  • михаил миков-
  • главен секретар-
  • мвр-
  • министър-
  • избори

Нито министърът, нито главният секретар може да реши едни избори и затова има много примери. Дори когато аз бях министър на вътрешните работи, БСП загубихме изборите. И при Иван Костов беше така, има и още примери

Михаил Миков: Не е вярно, че който държи главния секретар на МВР и министъра - печели изборите - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Не е вярна постановката, че който държи главния секретар на МВР и министъра - печели изборите. Това мнение изказа пред БНР бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков, бивш лидер на БСП и бивш председател на Народното събрание.

И уточни, че тази постановка е безсмислена и се ползва за алиби за резултатите от изборите.

"Нито министърът, нито главният секретар може да реши едни избори и затова има много примери. Дори когато аз бях министър на вътрешните работи, БСП загубихме изборите. И при Иван Костов беше така, има и още примери".

Според него в МВР се води битка за политическо присъствие, без да си дават сметка състезателите, които се бият, че по този начин се получава свръхполитизация на системата, защото заемането на страна в тази ситуация е заемане на страна в политическото състезание за предстоящите избори.

Той подчерта, че вътрешните борби обезсилват МВР и намаляват авторитета му, както и авторитета на държавата и на всички институции в нея.

"Снимките с Живко Коцев са били предмет на съдебно разглеждане в съдебната зала, включително той е обявен за анонимен свидетел, цяла България знае, че е анонимен свидетел", коментира Миков разпространените снимки, на които е главният секретар на МВР.

По думите на Михаил Миков авторитетът на МВР и на държавата страдат, когато "един човек (Живко Коцев - б.р.) през ден си сменя мнението":

"В единия случай казва, че подава оставката си без натиск, после излиза заедно с министър-председателя и казва, че е бил притискан и си оттегля оставката. Страни са тези работи. Те не говорят добре за начина, по който се случват нещата у нас".

Партньорските ни страни сериозно ще се замислят как функционира демокрацията в България, смята той.

Миков препоръча служебният премиер Димитър Главчев да не се съобразява с исканията на която и да е партия, защото той ще носи отговорността по отношение на персоналния състав на правителството.

Бившият лидер на БСП коментира, че социалистическата партия "стои зле" и в поредица от избори "се е закотвило на дъното на класацията".

Той критикува решението на БСП да не отидат при президента на консултациите с парламентарно представените партии за съставянето на служебния кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха!

    5 3 Отговор
    Като не е вярно, сменете министъра !

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Госあ

    2 2 Отговор
    Ако бяха махнали нахалната и проста капиталистка и смешните и протежета, да се разходя да гласувам…но при тази ситуация…
  • 3 Ти да видиш

    9 3 Отговор
    Ееееее, най - накрая разумен и точен коментар. Както винаги (впрочем) на г-н Миков, нищо че е БСП.

    Коментиран от #7

  • 4 Дааа....

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аха!":

    Откажете се от глав-сека де.
    Видя се що за стока е.

    ;))))))

    Коментиран от #9

  • 5 БРАВО

    7 2 Отговор
    ТАКА Е! ТОЧНО И КАЗАНО НА МЕСТО! БРАВО!
  • 6 ПИТАМ

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Аха!":

    ОТ ЧИЙ ЗОР ДА СМЕНЯТ МИНИСТЪРА КАТО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА? ТЕБ ТАКА ЛИ ТЕ ГОНЯТ ОТ РАБОТА - ВЪРШИШ СИ Я, НО ПЪК ВИДИТЕ ЛИ - ИЗГОНИХА ТЕ, А?

    Коментиран от #17

  • 7 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ти да видиш":

    В БСП винаги е имало кадри и то доказани. Чувал съм от познат в бранша, че всъщност Миков е доста добър професионалист за разлика от крушовската. Гайдарски спря съвсем да дава изказвания, въпреки че и възрастта му вече е фактор. Но в момента просто БСП е запушена от оная тапа участвала в приватизацията рамо до рамо с мавъра и нелепата и селекция от протежета !

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 8 Истината

    4 2 Отговор
    Браво Миков! Не съм фен на БСП,но много точно казано!
  • 9 хвана се

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дааа....":

    Главсека не е политческо лице, само министрите се назначават от партиите.

    Коментиран от #18

  • 10 Щом се говори значи е има нещо ВЯРНО

    1 0 Отговор
    Няма нищо случайно щом се говери
  • 11 РЕАЛИСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    И какъв професионалист е Михов. Беше вкарал БСП в 9-та глуха. Бойко го подиграваше " Тоя Михов може да ме бие само на чашка" Щото го знаеше кво представлява. Докато Бойко умира от страх от Нинова и беше впрегнал цяла кохорта, начело с Гергов, за да я свали.
  • 12 ТОЧНО

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    АБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВ, НО С ВРАЧАНСКАТА КРА...НТА, ПОДКРЕПЕНА ОТ ЕНИЧАРЯ ШИШО-БАКШИШО, НИКОЙ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НА ГЛАВА. ПРОСТО ДА ТРЯБВА ДА СИ СЪЗДАДАТ ОТ ВСИЧКИ ЛЕВИ ПАРТИИ ФОРМАЦИЯ И ДА Я ОСТАВЯТ ДА СЕ САМОИЗЯДЕ. НЯМА КАКВО ДА Я КАНЯТ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ, ТЯ НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИ, А И ЩЕ ИМ ПРЕЧИ.
    ИНАЧЕ НАЙ-ДОБРИТЕ КАДРИ БЯХА ТАМ - ЯНАКИ СТОИЛОВ, ПИРИНСКИ, ПАСКАЛЕВ, МИМИ ВИТКОВА, ТАТЯНА ДОНЧЕВА, АНДРЕЙ ПАНТЕВ, АТАНАС МЕРДЖАНОВ, МИХАИЛ МИКОВ, АНГЕЛ НАЙДЕНОВ, ТАНЯ АНДРЕЕВА, КУТЕВ, КАЛФИН, РУМЕН ПЕТКОВ, ЖАБЛЯНОВ И ДР.. ТАМ БЯХА КАПАЦИТЕТИТЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, НО ТЯ ДО ЕДИН ГИ ИЗГОНИ. ПРОСТО ЕНИЧАРЯ МНОГО И Е ПЛАТИЛ ЗА ТАЗИ РАБОТА. АКО ТОЗИ КАПАЦИТЕТ БЕШЕ СЕГА В ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ, НИКОГА НЯМАШЕ ДА ДОПУСНАТ ТОЗИ РЕЗИЛ ТАМ И БЪЛГАРИЯ ЩЕЩЕ ДА Е ДРУГА, НО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ТОВА БЕШЕ НАПРАВЕНО С ЦЕЛ И НА КРАН...ТА...ТА МНОГО СА И ПЛАТИЛИ ЗА ТОВА.
  • 13 Айде бегай

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    И се скрии! Нима не помниш, като министър на МВР, одобри сделка за суперскъпи принтери за по 2к бройката! А полицайте по места още си купуват сами хартията. Смешник е той.

    Коментиран от #15

  • 14 Да си го кажем честно

    1 0 Отговор
    БСП не съществува самостоятелно в Парламента.Те са е коалиция с още 20 партийки!
  • 15 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Айде бегай":

    Мишо става само да пие ментовката
  • 16 Читател

    0 0 Отговор
    Посочените примери са подвеждащи. Избирателната активност понастоящем е чувствително по-ниска от времето на г-н Миков, камо ли от времето на г-н Костов.
    При ниска избирателна активност и около 500 000 недействителни бюлетини при един от последните избори, относителният дял на купения/контролирания вот нараства значително. А институцията призвана да се бори с купуването на гласове е именно МВР.
    Обратно, при висока избирателна активност, дори и да искат, нито купувачите на гласове със своите действия, нито МВР със своето евентуално бездействие могат да повлияят на крайния резултат. Просто е.
  • 17 Аха!

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПИТАМ":

    Тогава и аз да питам. По същата логика трябваше да оставите целия Министерски съвет. Защо не ги оставихте?
  • 18 Ами....

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "хвана се":

    Защо тогава тако го бранят ПП-ДБ-ментетата?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове