Last news in Fakti

10 Април, 2024 16:22 2 091 15

Методи Лалов: В огласените разследвания действията на прокуратурата са повече в полза на ГЕРБ и ДПС

  • политическа система-
  • разследвания-
  • герб-
  • дпс

Бившият съдия определи политическата система и системата на правосъдието като "системи на шуробаджанащина"

Методи Лалов: В огласените разследвания действията на прокуратурата са повече в полза на ГЕРБ и ДПС - 1

Не виждаме делата изцяло, а контролирано ни се дава такава информация, каквато преценят съответните кукловоди.

Това каза пред БНР адвокат Методи Лалов, бивш съдия, в коментар на информационния поток за арести и разпити, допълващ актуалната политическа обстановка в страната.

"Очевидно е, че става въпрос за предизборна кампания, за режисиран сюжет, в която се използва прокуратурата, доказателства, които касаят наказателно разследване. Това не означава, че няма извършени престъпления или нарушения както от Живко Коцев, така и от шефката на "Митници", така и от други лица.

Моментът, в който тези доказателства да бъдат огласени, е преценен много внимателно и се използва точно с предизборни цели", коментира той и подчерта, че публичността може да бъде единствено до степен да се огласи, че има разследване, но не и да се прави публичен анализ и да се представят доказателства.

По думите на Методи Лалов в огласените разследвания "действията на прокуратурата са повече в полза на ГЕРБ и ДПС":

"Нормалният извод, който можем да направим, е, че това е поръчка на ГЕРБ и ДПС. Това не оневинява действията на определени лица, нито превръща ПП-ДБ в лица, облечени в бяло. Ползите обаче са повече за ГЕРБ и ДПС и повече е вредата за ПП-ДБ".

Бившият съдия определи политическата система и системата на правосъдието като "системи на шуробаджанащина":

"В обстановка на политически сблъсък, ходатайствата, които в нормална обстановка се преглъщат от политическите лидери, се представят за натиск".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 7 Отговор
    Като не вкарахте в затвора Бойко Борисов сега той вас ще вкара.И няма да си мръдна пръста да ви вадя.
  • 2 ТаУмВзе

    11 4 Отговор
    Снимката е достатъчна!
  • 3 Ами като не ги оневинява

    9 8 Отговор
    какво квичите? Явно е, че има престъпление от лъците от кръга капитал, ПП и ДБ! Дали е предизборно или не, няма грам значение, на фона, че това са шарлатани и престъпници!
  • 4 Има надежда

    6 14 Отговор
    Ще гласувам за Възраждане

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Стършел

    12 5 Отговор
    Червенушките сега започват. Даже не знам какво са подготвили до изборите заедно с амедчо!
  • 6 От Масуда

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Има надежда":

    И язе бате! Даже не сакам да ми платите.
  • 7 Тонев

    8 5 Отговор
    Защо всички са толкова изненадани ? Когато трезвомислещите предупреждаваха ПП и ДБ да не правят правителство с Гроб и посочваха явните рискове, то се вадеше вода от девет дерета какво прекрасно евроатлантическо и реформаторско мнозинство щяло да се създаде. Едни 100 полезни идиота на Гроб, нарекли се интелектуалци, си късаха ризите как не трябвало да се изпуска такъв шанс, а Светослав Малинов обикаляше като цветарка медиите да разказва с меден глас същите глупости. Как се прави евроатлантическо мнозинство с такива, които ударно и заобикаляйки европейските санкции построиха Турски поток и подаряваха кученца на Путлер и как реформаторско с партия ОПГ-е, към която като бонус е прибавена санкционираната по Магнитски Свиня, това никой не можа да обясни. И нямаше как, защото не може да има разумно обяснение да правиш съдебна реформа с Ал Капоне. Защото не беше нужно да си пророк, за да видиш как ще свършат нещата, беше нужно да мислиш трезво и да знаеш, че в политиката чудеса не стават, че две и две не може да прави пет и че с 60 от 240 депутата не можеш да управляваш и да прокарваш решенията си и че с ОПГ-е не се правят компромиси.

    Коментиран от #9

  • 8 Ломския

    4 3 Отговор
    Лалов ти откри топлата вода
  • 9 А който мислеше

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Тонев":

    виждаше, че ПП и ДБ, са шарлатани, лъжци, крадци и национални предатели, по вредни и от ГЕРБ и ДПС!
  • 10 Който има приоритет! Просто си има При

    2 2 Отговор
    Който има Приоритет! Просто си има Приоритет! Тя е вече Купена! И Купувача има Приоритет! От него зависи дали ще пусне останалите! - Така е по Конституция!
  • 11 Надеждата е

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Има надежда":

    Надеждата е да чакаш от Куче Крава!
  • 12 Панив

    4 4 Отговор
    Какво ли би случило на мин. председател на която и да е европейска държава, който вижда парите на държавата като "мазнинка"?...
    Какво ли би му се случило, ако прави заявка за следващо управление с "Който нож вади, от нож умира"?..
    Има известен лаф: Когато фактите говорят и боговете мълчат".
    ВЛ. ГОРАНОВ - въртял БГ и ЕС средства в корупционни схеми надхвърлящи границите на БГ. Кадър на Буци, награден с "Магнитски" II степен...
    ИЛКО ЖЕЛЯЗКОВ - ценен кадър на ДАНС, инсталиран от Буци в борда на Мариците, награден с "Магнитски" II степен...
    РУМЕН ОВЧАРОВ - кадър на Корнела, инсталиран от Буци в Лукойл като представител на държавата, награден с "Магнитски" II степен...
    БУЦИ, който не ги познава, е носен подмишница от СВИНЯТА, награден с "Магнитски" I степен с огърлие от САЩ и ОК...
    При такова съзвездие от лауреати на престижната награда, просто е срамота, ако народонаселението го остави без мазнинка.

      
  • 13 Ха ха ха а така

    3 1 Отговор
    Ами какво да правим бе лАлов като жълтопаветниците излязохте чисти разбойници , а .......
  • 14 Промяна

    2 1 Отговор
    Този лъже по Шарлатански
  • 15 Никой ли не помни Яхтеният Скандал-НДСВ

    1 0 Отговор
    Какъв беше резултата от снимките през 2003 година от Яхтеният Скандал-НДСВ на снимката бяха Милен Велчев, Мирослав Севлиевски, Петър Петров (министър на транспорта) и Петър Петров Амигоса в Монако
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове