Last news in Fakti

11 Април, 2024 10:02 1 872 28

Андрей Янкулов: Такова лице като Живко Коцев не може да заема какъвто и да е висш държавен пост

  • избори-
  • нотариуса

Темата за "Осемте джуджета" и "Нотариуса" приключи в обществения живот. Сега на дневен ред са политическите борби около предстоящите избори, каза експертът

Андрей Янкулов: Такова лице като Живко Коцев не може да заема какъвто и да е висш държавен пост - 1

"Темата за "Осемте джуджета" и "Нотариуса" приключи в обществения живот. Сега на дневен ред са политическите борби около предстоящите избори. Съответно тази тема за разследванията, които се водят уж, за корупция по високите етажи на властта, обслужва този наратив".

Това коментира пред БНР Андрей Янкулов - експерт от Антикорупционния фонд, бивш прокурор и бивш заместник вътрешен министър.

По думите му самите институции си пускат контролирано неща, които правят "отровен двойник на един лийк". "Това всъщност не е никакъв лийк, това е просто предоставяне на информация на определени медии, но не по нормалния ред", обясни той.

"Не мога да възприема това по какъвто и да е нормален начин. Ясно е защо се прави - именно за да се верифицира лийка".

"Докато текат тези първоначални действия по разследването, даже не се знае дали те са и започнали фактически, Живко Коцев се обажда на главния прокурор по някакви приложения, за да се среща с него. Каква работа има главният прокурор такава среща да провежда с главен секретар на МВР - може да провежда среща с него по служебен повод, но тук очевидно поводът е личен и то е отношението - лично, което явно Коцев очаква да получи по това наказателно производство, което тепърва започва.

На 4 април наблюдаващите прокурори ще се запознават с материалите по това разследване, а още на 3 април главният прокурор и градският прокурор приемат лице, което знае, че е намесено в тази история и сега се чуди в какво качество ще попадне там - свидетел ли ще бъде, обвиняем ли ще бъде.

Дали срещата е инициирана от Коцев, или е инициирана от Сарафов и Кирилова и какъв е бил предметът на срещата - дали те са го натискали да си подава оставката като главен секретар на МВР, или той им се е молил да го правят свидетел - каквото и от това да е вярно, всичко това е абсолютно недопустимо. Не може да се правят срещи на ръководствата на институциите, които разследват, с потенциално ангажирано по това разследване лице", коментира Андрей Янкулов.

По думите му това е поредното наказателно производство за корупция по високите етажи на властта, което уж е водено и което е една "димна завеса". Според него същината зад тази "димна завеса" е очерняне на някакви хора, политически дивиденти за едни и политически щети за други.

Събраните доказателства се използват по начин, по който само репресивните органи на държавата могат да правят, категоричен бе експертът. Той напомни какво се е случило с другите шумно започнали разследвания - "от един момент нататък всичко затихва, никой не се интересува от това производство, месеци и години по-късно то приключва в пълна тишина".

Все пак излизат неща, които чисто обективно водят до абсолютно непротиворечивия извод, че такова лице като Живко Коцев не може да заема какъвто и да е висш държавен пост, коментира експертът от Антикорупционния фонд и добави категорично, че е недопустимо човек на този пост да получава скъпи подаръци от бизнесмени, без значение какъв е поводът. За него обаче е неразбираема и защитата на такова лице от партия, в случая ПП-ДБ.

Прогнозата на Андрей Янкулов е:

"В момента, в който тръгнат да разпитват Коцев, няма да си спомня вече, че спрямо него е упражняван натиск от главния прокурор и другите присъстващи на срещата, дори да е било така. От този сигнал трябва да си дадем сметка, че нищо няма да излезе. Обективно няма какво да се случи там".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 9 Отговор
    Гейовете са психически лабилни и лесни за шантаж.Не трябва да заемат отговорни постове.
  • 2 честен ционист

    14 21 Отговор
    Почвам да го съжалявам тоя Коцев. Завалията ще опере пешкира на всички преди него потомствени психопати милиционери.
  • 3 коцев е усетил истинския рекет

    12 2 Отговор
    затова се е оплашил . плашилата са го стреснали . използвал е връзките си с бойчо , денко , геше , брата на неофи , и сестрата на карамански . ще се разплете възела .
  • 4 зачуден

    31 1 Отговор
    Да , Живко Коцев НАИСТИНА не трябва да бъде на каквато и да било властова позиция , въпросът е : Покровителите му (добре знаем кои са - Коцев е ПЕРФЕКТНИЯТ ПОЛИЦАЙ , казва Атанасов , Коцев е мой ЛИЧЕН ИЗБОР , казва Рашков , ЗАСТАВАМЕ ТВЪРДО ЗАД ЖИВКО КОЦЕВ - казва Денков на фона на цялата парламентарна група на ПП/ДБ) могат ли ?!

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Последния Софиянец

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "зачуден":

    30 години всички партии се издържат от митниците.Наскоро ПП похарчиха за една вечеря в ресторант 30 000 лв.
  • 6 Хахо-хихи

    9 2 Отговор
    Коцев и на Бойко е звънял. Кой може да му обещае, че ако подаде оставка ще му се размине?

    Коментиран от #10

  • 7 А бе,

    18 0 Отговор
    той да е само Живко Коцев.................. !
  • 8 Така е!

    14 4 Отговор
    Такова лице като Живко Коцев не може да заема какъвто и да е висш държавен пост, но преди всичко, защото е психически неустойчив и податлив на натиск и влияние! Другжто съда ще го нищи, кое е истина и кое постановка. Само не разбрах, защо като Живко Коцев е "Анонимен свидетел", градския прокурор на София го огласи?! Какво цели с това, да не е анонимен вече ли?
  • 9 Хахо-хихи

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "зачуден":

    И въпреки че му изневери с по младо Денков се застъпи за Коцев:)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хахо-хихи

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Не съм бил там. Забелязал съм че и на двамата походката им е на оверлог.

    Коментиран от #12

  • 12 развеселен

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахо-хихи":

    Нежни души , а ? Досущ Кокорий .

    Коментиран от #13

  • 13 Хахо-хихи

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "развеселен":

    Коцев е Мата Хари. Бойко си отмъсти за снимките с шкафчето
  • 14 Хахо-хихи

    7 3 Отговор
    Абе кво става с охранителните камери в резиденцията в Бояна? Работят ли изобщо? За един приятел от Банкя питам.
  • 15 Ами то

    11 1 Отговор
    Освен него и ментора му/пишман генерал/ Гном също требва да се трича!!!
  • 16 обществото

    11 0 Отговор
    Нищо не е приключило, все едно колко бързо искате вие да го приключите! Идват избори и ще ви накажем с наказателен вот.
  • 17 мафията проклета

    10 1 Отговор
    и сега какво се оказа - едните дърти мафиоти - Сарафовци, и сол-ташаце на Еврото като Кирилова се сбиха с младежите мафиотчета от Промената - само дървени пръти и тежки павета ще ни оправят ваз, изедници народни..Народе????
  • 18 Банцко

    5 3 Отговор
    Абе Баце пардон Тиквата и ДП нямат място в политиката ама командват държавата
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 щирлиц

    5 0 Отговор
    Като лапаше кинти и пре-скъпи подараци- всичко беше ОК. Като му запари на този ляво ориентиран индивд, исака среща с Глав.прокурора да ПОМАГАЛ в разследването. Тъй рече вчера шефката на СГП. Аз след 20 год.в Криминална по-голям виц НЕ съм чувал! Ама и разследващите въртят нещо задника.
  • 21 Майорс

    5 0 Отговор
    Това е ваш човек Янкулов , на ПП/ДБ и АКФ , който Сорос подкрепя и дава пари на участващите е коалицията! Толкова ли не знаехте що за човек е та го назначихте или вашата цел беше овладяване на службите и цялата власт в страната , завършила с пълен крах!
  • 22 🍊🍐🍅🥬🥬🥦🍌🍇🍒

    0 0 Отговор
    Аве ей, ммче, янкулов, не са политически борбите, мазни са борбите, мазни борби с олио, зехтин и мас, по бедните с олио, по богатите с зехтин, ама едно ммче от банкя, голем бедняк, нищо нема ама здраво кат биче, годиначе, порасна сига, още маже със свинска мас, навремето колико филии със свинска мас е изял, леб, свинска мас и шарена сол, кат дойде ниделята, стара майка му прави “бел мъж” тва е питка с краве сирене по средата, и лютика, лютиката е нарязани домати, картофи нарязани, червен лук, може и зелен, сичко тва в тигана със слънчогледово олио в тигана, на печката с дърва, кат е готово на три краката кръгла софра с тигана и кусаме с кеф.
    Питката изпечена, със вилицата стара майка е направила кръс отгоре, да му се споменува името, Исус Христос.
    Помози Бог.
    Сполай ти Бог.
  • 23 Какви

    2 0 Отговор
    Висши държавни постове? Съгласно закона за МВР,дори редови полицай,щом е освободен от служба,по решение на ръководството,няма право в бъдеще ,да кандидатства в никаква структура на МВР.Без изключение! В конкретния случай,става дума за реалният висш ръководител на МВР в цялата държава.На когото са подчинени всички служби,отдели,направления в системата.
  • 24 Червената шапчица

    2 0 Отговор
    Христо Иванов, Петков, Василев, генералът Атанасов и сервилните им журналисти и медийни анализатори като Полина Паунова, Силвия Великова, Андрей Янкулов и прочее, които шести ден са на амбразурата да вадят анализи, изводи и констатации как отново лошата прокуратурата нещо на тях им пречи в историята да се сдобият те с патент над истината...
  • 25 Червената шапчица

    1 0 Отговор
    Андрей Янкулов: "Осемте джуджета" и "Нотариуса" приключиха... ---- Ами сега кво шъ прайм... Андрей Янкулов няма за какво да говори и ще умре от глад...
  • 26 🍇🍇🍇🍇

    0 0 Отговор
    са, некой Лучник ял ли е?
    Гарантирам, никой от народа след 1970 не е ял Лучник, Просиник некой яли е?
    Гаранция франция, никой не е ял, Лучник, никой не е ял Просеник.
    Лучник е Пита с Лук по средата, Просеник е Царевична пита.
  • 27 🍇🍇🍇🍇

    1 1 Отговор
    Са, янкулов ше разправя тва, не нам кво си, айе у лево.
  • 28 Като ми пееш, Пенке ле...

    2 0 Отговор
    " Сега на дневен ред са политическите борби около предстоящите избори. Съответно тази тема за разследванията, които се водят уж, за корупция по високите етажи на властта, обслужва този наратив".>>>>

    Г-н Янкулов, не са предстоящите избори наративът причина за разследванията, а настоятелният и безапелационен външен натиск относно корупционните връзки митници - МВР - съдебна система. Нали? Знаете го, както знаете, че всичко, което уж осветявате, е само шумолене и ще остане без последствия, защото нямате аргументи, които да издържат пред съда - както вече споделихте около казуса Нотариуса.
    Та, кучетата си лаят, подаръците се менкат в сауни и други потайни местенца.
    Предстоящите избори ще са със същите участници марионетки, същото жури, на същата сцена. Зрители ще са само роднини на марионетките и ръкопляскането ще е много по-слабо от предишните 5 издания.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове