Last news in Fakti

12 Април, 2024 14:33 1 620 30

НОИ: Великденските добавки започват да се изплащат на 26 април

  • великденски бонуси-
  • нои

Около 534 хиляди души ще получат по 100 лева, съгласно решението на парламента

НОИ: Великденските добавки започват да се изплащат на 26 април - 1

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева с начална дата 26 април т.г. Тогава ще са налични преводите по сметките на
пенсионерите, които получават парите си по банков път.

В ход е комуникация на института с Български пощи ЕАД за формиране на график, по който съответните пенсионери също да получат добавките си преди празниците.

Парламентът реши великденската добавка да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава че добавки ще получат около 534 хиляди души.

Майските пенсии ще се изплащат съгласно законодателството по стандартния график между 7 и 20 май. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 май (вторник) и ще завърши на 20 май (понеделник).

Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    19 2 Отговор
    Великденски възнагражденя за всичките пенсионери няма, но за държавната администрация се оказа, че пари има! Прието е Постановление на МС в което кабинетът в оставка без реформа вдигна заплатите на държавната администрация. Със 200 лева на най ниските нива и със 300 лева от началник отдел и нагоре във всичките 304 администрации. За целта са заделени за разпределение от бюджета 270 милиона лева. Вдигат се рязко и минималните възнаграждения за всички нива в администрацията. За шестте най-ниски нива от 933 то става 1400 лв. - тук попадат стажанти, сътрудници и изпълнители без опит. Минималната заплата за най-високото експертно ниво - съветник в дирекция "Правна" на МС, от 933 лв. става на 2100 лв. Най-ниското минимално възнаграждение за главен секретар на министерство става 2500 лв. При най-ниските изпълнителски нива се вдигат и максималните заплати. Пенсиионерите , кучета ги яли.

    Коментиран от #12

  • 2 Тия които се

    10 2 Отговор
    осигуряваха на МРЗ и взимаха плик с пари под масата пак се уредиха.
  • 3 Днес видях

    9 4 Отговор
    стресът на възрастните хора от електронните рецепти, преди седмица опашки по аптеките. Виждам как хората псуват цените пред магазините. А чорбаджиите мазно се облизват на резерва, златото, и еврото. Като казвах че разлика между ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС - няма, не ми вярваха. А БСП са нежните еврокомуноатлантичета. Хората плачат, по-силните се гневят. А тези за 5 минути опраскаха 5 закона в НС. Това е краят. Унищожиха ни.
  • 4 До Пенсионер

    6 7 Отговор
    Идва и по-лошо, еврозоната и електронният концлагер. Тогава вече няма да има средна класа, а само господари и роби.
  • 5 🍅🍅🥬🥬🥦🥦🍐🍐🍊🍊🍌🍇🍇

    6 6 Отговор
    Малей, и какво ще си купят със сто лева?

    Свещи за погребението си, не могат да купят за сто лв., това са последните “верующи” в “Светлото Бъдеще” на
    БСП/БКП, да измрат с успокоена душа, докато приватизаторите заграбват последното от 45 комунистическо фараонство?

    Коментиран от #16

  • 6 иначе

    7 0 Отговор
    Тази сутрин имаше дезинформация тук, че щели да гласуват добавка щяла 75 лв. И с часове никой не свали фалшивата статия. Иначе мен ме трият без да нарушавам правилата.
  • 7 дедо Герчо

    2 0 Отговор
    НЕ ВСЕКИ ДЕН Е ВЕЛИК ДЕН...ХЪХЪХЪ...
  • 8 Никой

    7 1 Отговор
    Предизборно спонсорираха с по 100 лв, електората на ДПС - т-ци и ц - гани и тук таме някой хилав български пенционер, ослушвали се да работят през годините.
  • 9 Видовденски добавки

    4 2 Отговор
    И първомайски и първоюнски добавки ще има, само и само да им гласуват пенсионерите.
  • 10 Да.........

    7 1 Отговор
    За тия, които са работили цял живот и са пълнили бюджета, нищо не се предвижда. А за "майсторите" милионери, които лепят плочки или шпакловат една стая а 2 дни и получават необложени 2000-3000 лева, но в бюджета нито левче, ще има награда за великден. И безплатна здравна помощ - в добавка.
    След това да няма "ама на никой не му се работи", търсим работници !?
  • 11 демагогията

    3 1 Отговор
    Предизборни подаяния.
  • 12 Та даже със...

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионер":

    Стара дата.От първи януари.
  • 13 Емо

    5 2 Отговор
    Е нали Асен Василиев беше изпразнил бюджета. Сега пари откъде?

    Коментиран от #23

  • 14 Мошеници!

    4 1 Отговор
    Мошеници! Долна измет!
  • 15 Пенсионер

    11 0 Отговор
    Не само това има още пари, но за Великденска добавка на заслужили в държавата. И така предлагам на държавната администрация за която в бюджета са заделени още 300-350 милиона лева за Великденска добавка нека същата да се даде само на част от служителите! Само на онези служители, които получават минимална заплата 933 лева. Над 933 лева никаква добавка! Тогава от Бюджета ще бъдат разходвани 100 милиона лева, останалите 200 милиона ще бъдат спестени. Да, ама не нали? Шулева дума не обелва за това! Как ги виждате примерно мисирките от БНТ и БНР без Великденска добавка? Няма как да стане. Или примерно магистратите, които традиционно вземат по няколко хиляди Великденска или Коледна добавка. Ами шефовете по Агенции и Министерства? Там масово се разпределят пачки с пари. Значи за тях може на калпак, а за пенсионерите не може. Срамно и недостойно. Над половин милиард лева разход от Бюджета предизборно за чиновници и журналя в РБългария.
  • 16 Комунист

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "🍅🍅🥬🥬🥦🥦🍐🍐🍊🍊🍌🍇🍇":

    Пишеш глупости. Радвай се сега на светлото капиталистическо бъдеще и нагъвай банани и ГМО храни. После не се чуди що си хванал рак.
  • 17 историята

    6 3 Отговор
    А съм от много старото поколение. Помня, когато Вълко Червенков казваше Пазете Бъргария от чиновниците. Е сега вече чиновниците кадруват, те държят нжа и хляба. Нека младото поколение знае това и ако вземат власта ,90 процента съкращение на чиновниците, които Тодор Живков започна да увеличава от 1962 год. с промяната на счетоводната отчетност. Когато бях назначен на работа, Личен състав бяха 4 човека, след 4години стнха 24 . Куцо и сакато ставаше чиновник, полуграмотнии - началници. .

    Коментиран от #19

  • 18 Анонимен

    0 0 Отговор
    🐏🐏🐏🐏🐏
  • 19 Комунист

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "историята":

    Това са лъжи. Няма кой да ти повярва. Социализма беше РАЙ за Народа. Сега, експлоатация, бедност и мизерия. Сигурност никаква. Вечер по улиците ще видим на групи движещи се мигранти, тичащи кучета и работещи светофари. От време на време мине по улицата по случайност някоя полицейска патрулка. Това е! Хак да ви е капитализма.

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мдаа

    4 1 Отговор
    Властта се подигра с пенсионерите. На едни даде Великденска добавка на други не даде.
  • 22 другарю доносник

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Комунист":

    на един милиционер имаше 20 ушета доносници!! Ти партиен секретар ли беше, зкпч или друг руски д.упе..лизец???

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Не е изпразнил

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Емо":

    Бюджета. Това беше дезинформация за масите. Нагла лъжа на властта. За държавната администрация винаги има пари.
  • 24 Комунист

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "другарю доносник":

    Лично АЗ, не съм бил доносник. Но ще ти го обясня! Всяка власт без значение на политическата система: - феодализъм, капитализъм, социализъм, комунизъм и т.н., се крепи на доносниците. И днес има доносници, като започнеш от САЩ, минеш през ЕС и стигнеш, чак до Бангладеж. Докато свят ,святува, без доносници не може. Нядявам се да останеш доволен.
  • 25 И кои са най бедните

    4 0 Отговор
    Тия с 526 пенсия и 20 декара земя и пари от аренда, други с доходи от имоти под наем, или тия с 527 и без нищо друго. И пак да ви кажа, че е незаконно избирателно даване на пари от постъпленията в НОИ, нищо, че сте го узаконили. За бедните - помощи от социалните и по индивидуална оценка. В съседна Гърция управляващите ще дадат Великденска добавка 250 евро на всички пенсионери. Няма разделение на бедни и богати пенсии.
  • 26 Комунист

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "другарю доносник":

    Другарю демократ, ясних ти подробно казусът за доносниците, но Администраторът на тми изтри коментара. Нещо не му харесва. Иначе ще ти го кажа. Как мислиш, днес при капитализма, дали има или няма доносници? Какво ще кажеш по въпроса?

    Коментиран от #27

  • 27 Поправка

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Комунист":

    Другарю демократ, обясних подробно казусът за доносниците, но Администраторът на сайта изтри коментара - номер 24! Нещо не му хареса. Иначе ще ти го кажа. Как мислиш, днес при капитализма, дали има или няма доносници? Какво ще кажеш по въпроса? Апропо, ако се окаже ,че има те вероятно са "демократични" доносници.
  • 28 И така

    4 0 Отговор
    нека видим другото финансово перо за което се мълчи и нищо не се казва на обществото. Заделени са в Бюджета още пари, за Великденска добавка на заслужили в държавата. Предвидени са 300-350 милиона лева за Великденска добавка и нека същата се даде само на част от служителите! Само на онези служители, които получават минимална заплата 933 лева. Над 933 лева никаква добавка! Тогава от Бюджета ще бъдат разходвани 100 милиона лева, останалите 200 милиона ще бъдат спестени. Да, ама не нали? Как ги виждате примерно мисирките от БНТ и БНР без Великденска добавка? Ами чиновниците от СЕМ? Няма как това да стане. Или примерно магистратите, които традиционно вземат по няколко хиляди Великденска или Коледна добавка. Ами шефовете по Агенции и Министерства? Там масово се разпределят пачки с пари. Значи за тях може на калпак, а за пенсионерите не може. Срамно и недостойно. Над половин милиард лева разход от Бюджета предизборно за чиновници и журналя в РБългария. Срамота. А, за пенсионерите се оказа, че няма пари.
  • 29 Юрист

    3 0 Отговор
    НОИ няма право да изплати добавката от 100 лева на така наречените бедни пенсионери прието с решение на НС. Това е грубо погазване на Конституцията на РБългария. За тази цел си има социално министерстнво,което следва по райони да изплатят надбавката на пенсинерите по съответната адресна регистрация. Ужас от некадърност и своеволия в държавата.
  • 30 Тцтцтц

    1 0 Отговор
    В Гърция по 200 евро на всички пенсионери.
    В Румъния по 150 евро на всички пенсионери.
    В Унгария по 120 евро на всички пенсионери.
    А уж според Кокорчо и Денков България последните 2 години има най голям икономически напредък в страните от Източна Европа:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове