Last news in Fakti

14 Април, 2024 11:48 932 13

Иван Сотиров: Всеки, който идва на власт в България, създава "хранилки"

  • алтернатива-
  • сглобка

Идеята на ПП-ДБ, че те ще получат безплатен обяд и подкрепата на ГЕРБ и ДПС просто ей така, за да управляват и за да си обслужват своите и че няма да платят сметката - е абсурдна, каза той

Иван Сотиров: Всеки, който идва на власт в България, създава "хранилки" - 1

Опитваме се да дадем една смислена дясна алтернатива на този разпад на политическото. Това заяви пред БНР Иван Сотиров от "Синя България".

"В България партиите са се изродили в едни корпоративни олигархични структури, при които няма ценностен сблъсък. Лепят се етикети - леви, десни, либерали, социални партии. Но по същество виждаме, че тези хора могат да ротират ценностите и приоритетите си съобразно конюнктурата и конкретния интерес. Зад всичко това прозира сблъсък на определени олигархични кръгове, които са превзели тези партии. Някои си създават пред очите на всички собствени политически проекти. Това са инженерингови структури, които се създават от определени олигарси, за да могат чрез тях да източват държавата", коментира той.

Свръхкорупцията идва от свръхдържавата, подчерта Иван Сотиров и добави, че от 2 десетилетия се върви към свръхцентрализация, увеличаване на министерства и администрация.

"Виждаме, че всички, които идват, обслужват олигарсите и смачкават средния и дребния бизнес. На много места дори успешен среден или дребен бизнес, вече за да оцелее, се е превърнал в подизпълнител на олигарсите", посочи той.

Според него всеки, който идва на власт, създава "хранилки", а преструктурирането на държавата се използва не за да се оптимизират институциите и начина на управление, а това е най-удобната форма, за да "изчегърташ калинките на тези, които са управлявали преди теб и да си назначиш своите".

По думите му политиката е станала много скъп бизнес. И даде пример с хазарта, за който се отхвърли предложение за регулацията му. Като друг проблем Сотиров отбеляза състоянието на здравеопазването.

За управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ той коментира:

"Идеята на ПП-ДБ, че те ще получат безплатен обяд, че ще получат подкрепата на ГЕРБ и ДПС просто ей така, за да управляват и за да си обслужват своите олигарси и че няма да платят сметката - е абсурдна. Пуснаха ги 9 месеца, защото видяха, че те са некомпетентни и алчни, за да се види, че те не са по-различни. Това, което се виждаше още от началото, е, че има една амбиция от страна на ПП-ДБ да управляват без ГЕРБ по ГЕРБ-аджийски".

Според него в предизборната кампания те ще искат да се представят на хора, които нямат нищо общо с ГЕРБ и ДПС и че са жертви на тези, с които до вчера се коалираха.

По думите му конституционната реформа по-скоро е навредила, отколкото да е помогнала.

Иван Сотиров определи като манипулация обяснението, че създаването на алтернативни политически проекти е разпиляване на гласове.

Алтернатива има, категоричен е той и добави: "Ако хората не разпознаят алтернатива в наше лице или в лицето на други демократични политически проекти, които биха се появили, те ще бъдат изправени пред това да гледат поредната ротация на цялото това безвремие, да видят тези хора, които в тази кампания ще си вадят най-гнусни компромати, които са събирали през цялото време".

Как тези хора утре пак ще направят сглобката, попита Иван Сотиров, като подчерта, че те ще я направят:

"Това ще бъде поредната агония. Ще изкараме още един сезон, още 9 месеца или 1 година и пак ще има разпад. Трябва да се излезе от този порочен кръг. Ние предлагаме решение за излизане от този кръг".

Иван Сотиров има съмнения в честността на предстоящите избори.

"Трафикантът ми срещу трафиканта ти - това е тяхната битка. Това са хората, които до вчера управляваха".

Той изрази съмнение и за мотивите за голямата цел - еврозоната, като и там видя възможност за "схеми и трикове".

Според него не трябва да се разделят кампаниите за европейските и националните избори. Проблемите и пред ЕС, и пред България са доста близки, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези политици

    10 0 Отговор
    Само унищожават , лъжат и крадат.
  • 2 Град Козлодуй

    6 0 Отговор
    Винаги е така
  • 3 Ми тогава...

    5 2 Отговор
    За какво изобщо гласуваме?За това някои хора да си правят разни хранилки.
  • 4 име

    5 1 Отговор
    Глупости, хранилките си съществуват, само че в случая ПП-ДБ се опитаха да ги овладеят от ОПГ ГРОБ-ДПС и гризнаха дървото.
  • 5 Вся власть советов

    4 0 Отговор
    Властта е взета още в 1990г от БКП и ДС и до сега не са я върнали. Каквото и да ви показват или приказват, това са техни отроци или аватари. Става дума и за политическата и за икономическата власт.
  • 6 ха ха

    3 0 Отговор
    и как още една сглобка направена от посолството ще промени бандитския модел създаден от същото посолство ? поредните крадци преструващи се на смирени граждани

    Коментиран от #8

  • 7 ноо

    5 0 Отговор
    Само един създаде мрежи от крадци.
  • 8 нале

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    Те ни стигат само тези създадени от посолЯ, ДС крадците.
  • 9 българка

    4 0 Отговор
    Белите гълъбчета, чистички и неопетнени се натискат за нашето внимание. Но не казват НИЩО за себе си, а започват да хулят всички други под слънцето! И с кого ще управляват, след като ги охулиха? Няма ли нещо като разумен компромис, като политическа неотложност и разни други нещица, поради които се събираш с опонента във властта? И как си представят, че народът ще се юрне да ги избира, като не ги познава освен г-н Москов, който също беше в кабинет на Борисов?
  • 10 Ранбо

    0 3 Отговор
    На власт тука е на ДПС. Така са наредили от Москва още преди 40 години, когато е решено че цялата власт се предава от БКП към ДС. Това са геостратегически решения, които само разни мравояди и ококорени трансджендери не могат да проумеят!
  • 11 истината

    5 1 Отговор
    Иван Сотиров е прокси на Герб , направиха "Синя София" за да не може ПП/ДБ да има мнозинство в СОС , сега играят същия номер за изборите . Разцепват анти- герб/дпс избирателите като го играят "десни" и "пещерни" антикомунисти . Заедно с Вили Лилков и онзи Москов са на хранилката на Герб/Дпс и изпълняват нарежданията на Банкята .

    Коментиран от #12

  • 12 Сотир Иванов Лили Вилков

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "истината":

    Като ги гледам само, това ще да е НОВА синя "консервативна" трапезна компания от СТАРИ "розово-лилави" не-анонимни алкохолици, спонсорирана от мутро-комунистическите полу-легални мутро-олигархични спиртоварни! И по специално този Сотиров = комунистически HW зареден със социалистически SW, представящ се на думи за "син", "десен", "консервативен", .... , но винаги действащ по мyтpo-клeптo-oлигapxични поръчки! Тия ВСИЧКИТЕ "сини" вече бяха по няколко пъти продажни изпълнители на БКП+Б3НС+ДС мутро-клепто-олигархичните шайки!
    вЕрмайте им?! -:)))
  • 13 Докога изборни измами

    1 0 Отговор
    Сотиров и Лилков и сега са на харнилка в СОС!?
    Защо се позволява на лица, които заемат вече избираема обществена длъжност да се кандидатират за друга избираема обществена длъжност (и то на 2 и повече такива?!) без да са се отказали и напуснали вече заеманата такава избираема обществена длъжност?!
    И ако ги изберат (им делегират лично права, задължения и пълномощия) да се отказват и без съгласието на избирателите (упълномощителите) да прехвърлят тези права и пълномощия на другиго?! Това не е ли ИЗМАМА с НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на ДАДЕНО ОБЕЩАНИЕ (ЗАДЪЛЖЕНИЕ) по Наказателния Кодекс и по Закона за Задълженита и Договорите?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове