Last news in Fakti

21 Април, 2024 12:46 965 47

Александър Симов: БСП е единствената партия, която не се прегърна с Бойко Борисов

  • александър симов-
  • бсп-
  • служебен кабинет-
  • вот на недоверие-
  • българия

ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ са авторите на този конституционен блокаж

Александър Симов: БСП е единствената партия, която не се прегърна с Бойко Борисов - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

„Ние сме в ситуация на една епична измама – пълна политическа катастрофа и забъркването на България в един цикъл на перманентен скандал. От създаването на сглобката през месец юни, всяка седмица имаше по 3 скандала – тези поставиха нови рекорди.” Това коментира членът на Националния съвет на БСП Александър Симов пред Euronews Bulgaria.

„Има опит на ПП-ДБ да се правят на девици, които все едно не са били в брак с ГЕРБ 9 месеца. Спомням си изявления на Лена Бориславова и на Кирил Петков, които на втория месец от сглобката казваха, че моделът „Бойко Борисов” вече го няма – сега изведнъж пак моделът се оказа виновен”, заяви той.

По думите му ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ са авторите на този конституционен блокаж, в който се намираме и като такива трябва да поемат отговорност за това.

„Има процес на противоборство вътре в паралелната държава. Това не е сблъсък на добрите срещу лошите, а сблъсък на два мафиотски клана, които очевидно са се счепкали за безкрайно количество ресурси. Живко Коцев има много какво да обяснява за своите контакти и снимки, отделен въпрос е как тези снимки попаднаха в медиите и в кои медии”, каза Симов за скандалите в митниците и МВР.

И обясни своя прочит на цялата ситуация: „ГЕРБ дадоха много власт на ПП-ДБ, те преядоха с нея, а през цялото време са били дебнели и е чакан моментът, в който да бъдат изобличени като поредната корупционна паяжина, която е взела властта. И да, ПП-ДБ вече са партия на корупцията и на статуквото след всичко онова, което видяхме.”

Според Александър Симов след изборите ще има пренареждане, но подчерта: „Ако се създаде нова сглобка в същия формат, ще стане ясно, че „Продължаваме промяната” всъщност са пазачите на Пеевски и оттук нататък те са поредната партия, превзета от този октопод.”

По неговите думи единствената формула за някакво по-нормално управление е предлаганият от БСП вариант да се създаде експертно правителство, равно отдалечено от всички партии, с година-година и половина мандат на действие, за да бъдат решени няколко конкретни задачи.

„БСП преминахме през своите кризи през последните няколко години, но на тези излизаме с нещо, което е много достойно – фактът, че сме единствената партия, която не клекна пред ГЕРБ. Всички се прегърнаха с Бойко Борисов, само ние останахме там, откъдето тръгнахме – при нашите избиратели и декларацията, че няма да се съюзим с ГЕРБ, с ДПС и с целия този мутренско-олигархичен модел на паралелната държава”, отбеляза социалистът.

Симов коментира и напрежението между социалистическата партия и нейните евродепутати: „Говоря като човек, който лично е инвестирал своето доверие в Елена Йончева. Аз обаче, гласувайки за нея, не съм гласувал за човек, който да подкрепя Истанбулската конвенция или да не се съобразява с решенията на Националния съвет. Никой в БСП не е искал нашите евродепутати да са ни кукли на конци без собствено мнение, но сме искали поне да се съобразяват с някои от нашите най-важни решения. И когато това не се случва, аз повече на такива хора не мога да вярвам.”

По неговите думи в лявото отдавна зрее желание всички партии, които обявяват себе си за леви и патриотични, да седнат на една маса и да видят какво ги обединява.

„Вярвам, че това е процес, който отговаря на интересите на левите избиратели и е правилната посока”, каза Александър Симов за анонсираното от социалистите голямо ляво обединение.

А за предстоящите избори той прогнозира: „Смятам, че БСП ще има по-добър резултат. Виждам, че партията е на пътя на връщане на доверие към себе си. То няма да е бързо, но процесът започна.”


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нашийник

    11 1 Отговор
    Е, то щеше да е Едиповата история.
  • 2 БОЦ-ко

    20 8 Отговор
    Бедата на България дойде,
    От "дружбата векове за векове",
    А комунягите яростно я бранят,
    Защото от това се хранят...
  • 3 Айде бе

    20 3 Отговор
    Верно ли? Лъжец!
  • 4 град Козлодуй

    11 6 Отговор
    Моля да не лъжете Няма независима Партия а и от СДС Започна съсипването на България а в ГЕРБ Няма нищо Християнско а БСП Произлиза от БКП Моля

    Коментиран от #9

  • 5 Официално не се е прегърнала

    20 6 Отговор
    Но Курнела винаги е била в съюз с Тиквата. Под масата.
  • 6 ДС е жива и здрава

    17 4 Отговор
    Полицая Миков искаше коалиция с пожарникар Борисов, май не си спомняте!?
  • 7 .......

    16 4 Отговор
    Неразбрахте ли,че вие сте малки партии и нямате думата.
  • 8 Нагъл комунист!

    14 7 Отговор
    В предишното Народно Събрание,когато трябваше да се гласуват антикорупционите закони,развалиха кворума заради партийно събрание на Позитани.Сваляха с Герб и ДПС не един кадър на ПП-ДБ,като се почне със Сметната палата,откъдето пък се пръкна това недоразумение Главчев,и още и още... И двете партии са деривати на партията им Майка-БКП!
  • 9 Агата Кристи

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "град Козлодуй":

    СДС е РОЖБА на БКП
  • 10 един

    8 6 Отговор
    БКП-1 и БКП-2 няма защо да се прегръщат,те са си едни и същи комунисти без никаква идейна разлика!
  • 11 Все

    14 2 Отговор
    БКП , бе ! Стига си умувал !
  • 12 Лошо няма

    12 3 Отговор
    Другари 9-10% вие накъде?
  • 13 ха ха

    9 5 Отговор
    12 години си крадохте колкото си щете и разигравахте холивудски сценки с герб , и не се били прегръщали
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 4 Отговор
    САШКО МНОГО ВИ СЕ ИСКА С ............ НЯКОЙ ДА СЕ ПРЕГЪРНЕТЕ , НО .............. НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА ............. ОСВЕН ДА ВИ ОТКРАДНЕ ЧЕРВЕНИТЕ БАСТУНИ ........... ФАКТ !
  • 15 Майора

    17 5 Отговор
    Ало Симов , ти май забрави кой фалира банките , кой изнесе парите на хората , кой създаде мутри и олигарси , които платиха протестите и свалиха законния кабинет на Борисов! Продължавайте в същия дух , Корнелия уверено ви води към 4% на изборите!
  • 16 Абсурдистан

    8 4 Отговор
    Разбрахме, предпочитате да посвирите на Пеевски. За любовта пречки няма!
  • 17 Айде

    12 1 Отговор
    Ако не сте виждали дървен философ! Да си гледа умрялото БКП /БСП, което се опитва да унищожи България от 100 години!
  • 18 ккк

    8 2 Отговор
    то вие сте в 9та глуха и да искате никой не би се прегърнал с вас , много сте смешни с изказванията си все едно сте някакъв фактор а сте само в парламента да има там някаква бройка
  • 19 българка

    9 3 Отговор
    "БСП е единствената партия, която не се прегърна с Бойко Борисов", защото сте си прегърнати от десетилетия.

    Коментиран от #35

  • 20 Ха ха

    12 0 Отговор
    Ама беше се прегърнала с Доган! Което е същото все едно с ББ.
  • 21 реру

    19 2 Отговор
    "Александър Симов: БСП е единствената партия, която не се прегърна с Бойко Борисов"


    За съжаление обаче някои не са единствените, които са много чести гости в посолствоТО...

  • 22 4% ще ви е доста висока летва

    10 0 Отговор
    Не защото не полегнахте на ГЕРБ, а защото полегнахте на всички останали. И всички ви употребиха съобразно позата ви.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Я Я Я Я ДА

    2 0 Отговор
    СТОЙ СИ У ВАЗИ ..............ТОГАВА .......................
  • 25 666

    8 0 Отговор
    Кой пък иска да се прегръща с гнусни комунисти като Сашко.
  • 26 Илиев

    5 3 Отговор
    Ами то всъщност Борисов никога не е искал да се прегръща с БСП. Така че Симов да не ми разтяга локуми. По-интересно е как ще обясни участието на БСП в позорното 7 месечно правителство на канадеца.....
  • 27 Майтап

    4 4 Отговор
    Защо да ги прегръщат? ГЕРБ произлиза от БКП-БСП. Всички още пазят червените си книжки като светиня.
  • 28 Добрева

    7 0 Отговор
    Докато Симов е рекламен агент на Нинова и кръжецът около нея 8-9% ще ся върховно постижение.Колко години говори едно и също и никой не го слуша?Развален грамофон.Идват избори и той е в еуфория та барем този път е на избираемо място,че миналия Нинова го прецака.Симов,колкото и да се пънеш не ти,а БСП с Нинова няма шанс.След,като след два мандата,като председател на БСП и 2-3,като народен представител тя не осъзнава,че трябва да се оттегли/по нейните промени на устава/нищо добро не я чака БСП.Нинова ще остане в историята на партията,като ликвидаторка.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Защо ни триете

    1 0 Отговор
    Абсурд, за безобиден въпрос
  • 32 Въпросът в друг

    7 0 Отговор
    Важи ли мандатността за Нинова
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ИСТИНАТА

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "българка":

    Трудно се преглъща истината, че благодарение на Борисов, БКП/"БСП" върви към залез. Категорично, никога Борисов не е искал да се "прегръща" с комунистическите приватизатори от БКП/"БСП". Благодарение на БКП/"БСП", България е единствената от бившите соц.държави, която не прие Закон за Лустрация. Вместо това, те си приеха Закон за Давност за разграбването, приватизацията и фалита на държавата, не понесоха отговорност, а ДС остана да дърпа конците от задкулисието. След 1989г., не прекъснахме окончателно пъпната връв с комунизма, заметохме историческите факти под килима и днес се питаме, как така ни задмина и Румъния. Когато променим манталитета, загърбим остарелите разбирания от соца и разберем какво означава истинска демокрация, право на свобода, а не свободния, продължим да развиваме икономиката си и да разчитаме на себе си,не да очакваме Дядо Мраз от Харвард да ни оправя, ще тръгнем напред.

    Коментиран от #38

  • 36 Бай Иван

    6 0 Отговор
    Вас защо ли изобщо ви има, никой не знае...
  • 37 наистина жалко

    1 5 Отговор
    По въпроса с резултата съм съгласен, защото ПП-ДБ черпи своя ресурс от БСП. Те и затова не се дообичат. По отношение на останалото, моето дълбоко убеждение е че докато хора гласуващи за ПП-ДБ-БСП имат значително присъствие, нещата в България ще вървят зле.
  • 38 реру

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "ИСТИНАТА":

    "... Категорично, никога Борисов не е искал да се "прегръща" с комунистическите приватизатори от БКП/"БСП"..."


    Въпросът явно скоро няма да намери отговор...

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове